Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 3 januari

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 3 januari 2020


Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 4 januari 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

 

RACE 1, pacers

Laat ik beginnen met u het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen op het gebied van geluk en gezondheid. Mijn jaar begint overigens niet geweldig, want mijn eerste Meadowlands-voorbeschouwing van 2020 zal ook direct de laatste zijn. Ik ben er het afgelopen jaar niet in geslaagd om een groter publiek te enthousiasmeren voor de Amerikaanse sport en dat betreur ik, maar het is nu eenmaal niet anders. Dat neemt overigens niet weg dat ik nog één keer een verwoede poging ga doen om u zo goed mogelijk door de races heen te gidsen. Te beginnen met deze race voor pacermerries, waarin Manhattan Play (5) haar tweede opwachting op The Big M zal maken na een rustperiode. Vorige week deed ze het (ruim achter #8 en #10) vanaf een lastig startnummer al niet onaardig, maar hier zal ze ongetwijfeld scherper aan de start verschijnen. Vanaf een veel gunstiger startnummer, bovendien. Cracklin Rosie (10) leek vorige week op de overwinning af te stevenen, ware het niet dat ze in de slotmeters aan haar binnenzijde nog werd gepasseerd door #8. Haar startnummer is nu weliswaar een stuk lastiger, maar ze kan hard vertrekken en in dit veld bevinden zich niet veel snelle starters. Ik had vorige week met het oog op de koersuitschrijving geen rekening gehouden met Narcian Jewel (8), maar dat was een zeer verkeerde inschatting. Ze vertrok vanaf #10 als een raket, waarna ze na een defensief parcours in de slotfase als een duiveltje uit een doosje aan de binnenzijde alles en iedereen voorbij kwam vliegen. De tegenstand is hier van een vergelijkbaar niveau en dus maakt ze weer een kans, de cote zal echter een stuk lager zijn dan vorige week. Trainer Ricky Bucci komt met de achthonderdmeterbaan-specialiste Cherry Bliss (3) deze kant op nu Yonkers nog even gesloten is. Doorgaans koers ze in een hogere klasse en normaal gesproken zou ze zich goed met dit soort merries moeten kunnen meten, ik vraag me alleen af of dat laatste rechte eind niet te lang is voor haar. Aan het startnummer (ze kan goed vertrekken) en de rijder (de Double D is weer terug van vakantie!) zal het i.i.g. niet liggen. Culinary Delight N (7) liep vorige week onopvallend best een aardige koers en in feite heeft ze wel voor hetere vuren gestaan. Leuke outsider voor onderin het trio-spel.

 Plaats 1: Manhattan Play (5)
Plaats 2: Cracklin Rosie (10)
Plaats 3: Narcian Jewel (8)
Plaats 4: Cherry Bliss (3)

 

 

RACE 2

De eerste van vijf draverijen in onze broadcast is er een voor de klassieke bodemklasse. Hier maakt Make Or Miss (8) zijn debuut voor trainer Di Domenico en hier hebben we te maken met een voormalige Groep I-winnaar (Valley Victory Trot). Door aanhoudende blessureproblematiek is hij de afgelopen jaren maar spaarzaam in actie gekomen en wat dat betreft laten zijn kansen zich nog niet zo gemakkelijk inschatten, maar vorige week liep hij in ieder geval een zeer behoorlijke kwalificatieproef. Dit startnummer hoeft voor deze rappe vertrekker geen probleem te zijn en in feite staat hij er hier enorm gedeclasseerd in, al is het natuurlijk nog maar zeer de vraag of hij zijn oude niveau nog zal benaderen. Illinimight (3) presteert zeer constant op dit bodemniveau met drie tweede plekken uit zijn laatste vier starts. Vanavond is deze bodemklasse wel sterker bezet dan anders, maar tegelijkertijd treft hij nu ook een veel gunstiger startnummer dan bij zijn laatste starts. Fiji (6) is een startkatapult die nog wel eens moeite heeft met de laatste meters, maar hij zakt nu weer een niveau in koersklasse en tegen dit soort paarden hoort hij toch echt voorin te finishen. Sortie Hanover (2) werd vorige week erg aanvallend gereden en hij leek op weg naar de overwinning, ware het niet dat zijn extra inspanningen hem in de slotmeters toch nog opbraken. Tegen dit soort paarden zal Pat Berry wat minder offensief van leer trekken, waardoor hij normaal gesproken beter thuis zal komen dan vorige week. Stormont Manpower (5) maakte bij zijn afgelopen twee starts op een hoger niveau weinig indruk, maar nu is hij weer terug in de klasse waar hij doorgaans competitief is.

 
Plaats 1: Make Or Miss (8)
Plaats 2: Illinimight (3)
Plaats 3: Fiji (6)
Plaats 4: Sortie Hanover (2)

 

 

RACE 3, pacers

Nog één race voor de pacers, hierna komen alleen nog maar dravers in actie. Daylyn Horizon (1) wist zijn laatste twee koersen op The Meadowlands te winnen, al was dat op een iets lager niveau dan deze race. Anderzijds is dit startnummer wel ideaal. Hij werd vorige week geclaimd van trainer Nick Surick en ik heb niet het idee dat dat zijn vorm op langere termijn goed zal doen, maar hij zal nu toch in ieder geval nog op hetzelfde niveau zijn als vorige week. Ideal Son (7) heeft het meestal lastig in deze klasse, maar de tegenstand is hier dusdanig matig dat hij toch voorin mee zou kunnen doen. Zoals bekend mag zijn ben ik echter niet zo’n fan van rijder Hanney. Sanattle Slew (6) treft nu een veel gunstiger startnummer dan bij zijn voorgaande twee Meadowlands-starts, bovendien is de Double D weer terug aan boord. Bringer of Rain (9) trof vorige week veel betere paarden en deed dat helemaal niet zo raar, tegen dit soort paarden zou hij best een winkans kunnen hebben. Met dit startnummer kán Andy Miller echter niet anders dan direct gas geven en dat zou hem in de slotfase op kunnen breken. Albert A’ Scootin (5) maakt vanaf dit voor hem ideale startnummer een kans op plek drie of vier.

 Plaats 1: Daylyn Horizon (1)
Plaats 2: Ideal Son (7)
Plaats 3: Sanattle Slew (6)
Plaats 4: Bringer of Rain (9)

 

 

RACE 4

De net vier jaar geworden Gotwuteverittakes (4) was afgelopen jaar één van de uitblinkers in de Indiana Sire Stakes. Hij heeft een paar maanden rust genoten, maar afgaande op zijn kwalificatieproef van vorige week is hij er weer klaar voor. Favoriet. Southwind Frost (3) maakte vorige week zijn rentree na ook een paar maanden rust genoten te hebben en met een vierde plek kwam hij niet zo gek voor de dag. Hij zal nu iets scherper zijn, het startnummer is beter dan vorige week én de Double D stapt nu op! Venture Princess (6) liet vorige week een goed eindschot zien, waarmee ze nog aardig wat terrein goed maakte op de toen winnende #9. Vanaf dit startnummer (ze is geen snelle vertrekker) zal ze wat geluk nodig hebben qua koersverloop, maar wanneer ze positie weet te vinden op de juiste rug dan is ze in staat om hier te verrassen. Deplorable Tom (9) wist vorige week erg overtuigend te winnen, maar vanaf dit startnummer wordt het een heel ander verhaal. Als Andy Miller van huis uit gas wil geven dan neemt het risico op een startgaloppade aanzienlijk toe, maar bij een afwachtende start verliest hij weer (te?) veel terrein. Toch wil ik hem niet afschrijven, hij beschikt i.i.g. over genoeg snelheid. Freshette Hanover (5) is trouw en Callahan verkoos haar boven #2 en #7. Mag eigenlijk niet ontbreken in uw trio-spel.

 Plaats 1: Gotwuteverittakes (4)
Plaats 2: Southwind Frost (3)
Plaats 3: Venture Princess (6)
Plaats 4: Deplorable Tom (9)

 

 

RACE 5

De vijfde is een matig bezette claimkoers. One Direction (4) werd vorige week nog derde achter #3 en #1, maar hij werd geclaimd door Nick Surick en dat is een grootmeester in het claimspel. Mooi startnummer en dit keer met Andy Miller. Miami (3) wist zijn laatste twee races te winnen, maar dat was telkens na een droomparcours. Vanaf dit startnummer zou hij overigens wéér een koers op maat kunnen treffen, maar ik ben bang dat hij hier mega-favoriet gaat worden en zóveel beter dan de rest is hij volgens mij niet. Shoemaker Hanover (5) heeft het de afgelopen weken prima gedaan op Saratoga en op basis van vorm hoeft hij voor niemand onder te doen, het koersen op een mijlsbaan is natuurlijk wel wat anders en ik weet nog niet zo net of dat wel zijn sterkste punt is. Maar hij treft hier in ieder geval geen cracks. Tech Titan (1) is een nachtmerrie voor iedere speler, aangezien hij hoge pieken makkelijk afwisselt met diepe dalen. Vorige week werd hij i.i.g. aan 100-1 tweede achter #3 en bij een vergelijkbare verrichting zou hij hier zelfs kunnen winnen. Kijk er echter ook niet vreemd van op wanneer hij steenlaatste wordt. Starsaboveallerage (10) is één van de betere paarden in dit veld, maar dit startnummer maakt de opdracht er natuurlijk niet makkelijker op.

 


Plaats 1: One Direction (4)
Plaats 2: Miami (3)
Plaats 3: Shoemaker Hanover (5)
Plaats 4: Tech Titan (1)

 

 

RACE 6

Ik kan me niet heugen wanneer Trolley (5) voor het laatst in deze voor hem lage klasse gekoerst heeft, hij staat er in ieder geval echt gedeclasseerd in. Ieder ander resultaat dan een overwinning zal door zijn omgeving als een bittere teleurstelling worden ervaren. Ik heb een beetje een zwak voor Say You Do (4), maar dan moet hij niet net als bij zijn laatste starts aan het galopperen blijven. Normaal gesproken is hij goed genoeg voor deze klasse en wanneer hij vlak blijft dan hoort hij in het trio te finishen. Dayson (8) is net als Trolley natuurlijk gewoon een Preferred-paard en wat dat betreft staat hij hier gedeclasseerd. In tegenstelling tot de favoriet is zijn vorm echter wel wat twijfelachtig, maar desondanks is hij aan zijn stand verplicht om hier in de prijzen te lopen. Spectre (3) treft een veel mooier nummer dan vorige week (toen #9) én de Double D stapt dit keer op. Plaatskans. For A Dreamer (2) wist vorige week in een lagere klasse weer eens te winnen, maar nu is hij weer terug op het niveau waar hij het doorgaans lastig heeft. Op basis van vorm en startnummer zou hij eventueel een prijsje kunnen meesnoepen.

 Plaats 1: Trolley (5)
Plaats 2: Say You Do (4)
Plaats 3: Dayson (8)
Plaats 4: Spectre (3)

 
 

RACE 7

Vanavond wordt er geen Preferred verreden en aangezien dit precies één trede onder dat niveau is geldt deze race als het sportieve hoogtepunt van de avond. Pappy Go Go (1) kwam vorige week nog uit op het niveau van de koers hiervoor en toen vrat hij het veld echt op. Hij komt nu veel betere paarden tegen, maar ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat de meer gemeriteerde paarden niet in dezelfde vorm verkeren als hij. Wat mij betreft het te kloppen paard, terwijl het mij zou verbazen wanneer hij als favoriet van start zal gaan. Sutton (2) is op basis van potentie het beste paard, maar twee weken geleden sloeg hij bij zijn rentree een bleek figuur. Vorige week finishte hij weer buiten het geld, maar toen zag hij er al veel beter uit. Als hij die stijgende lijn weet vast te houden dan zou hij dit keer toch voorin mee moeten kunnen doen. Two Am (7) was twee weken geleden bij zijn rentree direct spectaculair goed, maar vorige week stelde hij na een lastig parcours juist weer ietsje teleur. Toch heeft hij heel wat in zijn mars en dit keer zal Tyler Buter iets zuiniger met zijn krachten omspringen. Veteraan JL Cruze (3) is niet meer het paard uit zijn wereldrecord-dagen, maar hij presteert al weken op een constant niveau en met de Double D aan boord lijkt hij mij een vastigheidje om in de uitslag te lopen. En bij een uitschieter behoort ook de winst tot de mogelijkheden. Lagerfeld (5) heeft in het verleden voor veel hetere vuren gestaan en ook al is zijn vorm wel eens beter geweest zou hij best verrassend voor de dag kunnen komen met een klassering. Zo, dat was het voor wat betreft The Meadowlands. Al spreek ik u in de toekomst misschien nog wel bij speciale evenementen als The Hambletonian. Tot horens!

 

 
Plaats 1: Pappy Go Go (1)
Plaats 2: Sutton (2)
Plaats 3: Two Am (7)
Plaats 4: JL Cruze (3)


 

Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.