Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 5 januari

Vincennes – zondag 5 januari 2020 - Start 13.25 uurRace 1: Prix de Montpellier

Ganymede de Dussac (9) liet al aardige dingen zien en kan hier optimaal profiteren van het feit dat hij zonder ijzers loopt. In handen van de rijderskampioen 2019 Eric Raffin is hij onze favoriet. Hij krijgt te maken met tegenstand van Golfeur des Loyaux (15), die in zijn nog korte carrière nog niets verkeerd deed, en van Goldorack Quick (10), die zonder achterijzers nog verder kan verbeteren. Gitano (13) is erg trouw en doet mee voor de betere plaatsen. Golden Lord Mijack (11) liep eind december een sterke koers op de grote piste en kan verrassen, let op hem! Goodwood (3) is een leuke outsider.Plaats 1: Ganymede de Dussac (9)
Plaats 2: Golfeur des Loyaux (15)
Plaats 3: Goldorack Quick (10)
Plaats 4: Gitano (13)
Plaats 5: Golden Lord Mijack (11)
 
 
 

Race 2: Prix de Pontarlier

Filou Star (15) is in topvorm en was in zijn laatste drie starts niet buiten de eerste twee. Hij mag hier weer voorin verwacht worden aangezien hij er qua winsom erg mooi instaat. Hij krijgt te maken met enkele vormpaarden zoals Fils d’Haufor (13), die op 12 december met een fraaie zege weer eens zijn ware gezicht liet zien, en met Feeling Boy (16), die afkomstig is uit een stal waarbij momenteel alles lukt. Nu hij zonder ijzers loopt is hij erg gevaarlijk. Feder Perrine (14) boekte een bizar gemakkelijke zege op de kleine piste maar moet zich nog bewijzen op de grote. Falkris (10) is er vrijwel altijd bij en kan hier voor een verrassing zorgen. Filwell (3) doet mee voor de plaatsen.Plaats 1: Filou Star (15)
Plaats 2: Fils d’Haufor (13)
Plaats 3: Feeling Boy (16)
Plaats 4: Feder Perrine (14)
Plaats 5: Falkris (10)
 
 
 

Race 3: Prix de Vic sur Cere

Short In Cash (1) maakte de laatste keer erg veel indruk en normaal gesproken mag hem de zege hier niet ontgaan. Voor de plaatsen zijn er goede kansen voor Volnik du Kras (3), die een puike prestatie neerzette in de Prix Tenor de Baune, en The Bucket List F (7), die van rust komt maar gelijk zonder voorijzers loopt. Hierachter kan de strijd om de plaatsen gaan tussen Ekiango de Nile (5), die er vrijwel altijd bij is, en Speedy Face (4), die midden december liet zien goed met Dominic Locqueneux overweg te kunnen.Plaats 1: Short In Cash (1)
Plaats 2: Volnik du Kras (3)
Plaats 3: The Bucket List F (7)
Plaats 4: Ekiango de Nile (5)
Plaats 5: Speedy Face (4)
 
 
 

Race 4: Prix de Lille

De paarden van JMB zullen naar verwachting een grote rol spelen in deze 5+ koers. De meester zelf rijdt Dorgos de Guez (8), die weer helemaal in vorm is en vorig jaar rond deze tijd twee Groupe III koersen over deze afstand won. Alle seinen staan op groen. Hij krijgt hier te maken met Orlando Jet (7), die in vorm is maar die een passend koersverloop dient te krijgen, en stalgenoot Colonel (4), die excelleert op deze afstand waar hij deze winter in twee starts tweemaal won. Nancy America (15) is in vorm, loopt zonder ijzers en kan uitstekend overweg met Franck Nivard, haar startpositie is het enige nadeel. Dreambreaker (13) stelde ons met een overwinning over deze afstand gerust en in handen van Alexandre Abrivard mag hij weer voorin verwacht worden. I Love Paris (14) heeft voldoende snelheid om een rol te spelen maar ook zij dient uit de tweede startrij te vertrekken.
Plaats 1: Dorgos de Guez (8)
Plaats 2: Orlando Jet (7)
Plaats 3: Colonel (4)
Plaats 4: Nancy America (15)
Plaats 5: Dreambreaker (13)

   

Race 5: Prix de Tonnac-Villeneuve

Gu d’Heripre (5) werd in het Criterium des 3 Ans met een neusje geklopt en in deze Groupe II zien we hem winnen. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Guillermo Sport (4), die in het Criterium vanaf de laatste plaats afkwam als een raket en hier bij een passend koersverloop een eerste kans heeft. Gallant Way (6) liep een nette koers in het Criterium en komt in beeld voor een podiumplaats, net als Green Grass (10), die de laatste keer een slecht koersverloop voor de kiezen kreeg. Gotland (11) stelde daarin ernstig teleur en hij kan in deze koers bewijzen dat hij nog steeds een van de toppers van de jaargang is. Golden Bridge (7) kan zich plaatsen.Plaats 1: Gu d’Heripre (5)
Plaats 2: Guillermo Sport (4)
Plaats 3: Gallant Way (6)
Plaats 4: Green Grass (10)
Plaats 5: Gotland (11)

 

Race 6: Prix du Calvados

Aartsrivalen Bilibili (12) en Traders (11) treffen elkaar opnieuw in deze Prix du Calvados, waarin zij vorig jaar, beiden net als vandaag met ijzers, respectievelijk 1e en 2e werden. Deze uitslag kan zich herhalen. Gevaar dreigt van Etoile de Bruyere (7), die zich ook in de montétop heeft gevestigd en die in uitstekende vorm verkeert. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Catalogne (6), die met haar laatste zege liet zien op het juiste moment in vorm te zijn gekomen. Bilooka du Boscail (9) loopt niet vaak meer onder het zadel maar zij kan het zeker wel, zo werd zij in juni vorig jaar nog 3e in de Prix Jean Paul Fairand op Vincennes. Zij kan verrassen. Bacchera du Moulin (5) heeft de laatste maanden ook veel progressie geboekt en kan zich hier plaatsen.

Plaats 1: Bilibili (12)
Plaats 2: Traders (11)
Plaats 3: Etoile de Bruyere (7)
Plaats 4: Catalogne (6)
Plaats 5: Bilooka du Boscail (9)

 
 

Race 7: Prix de Salon de Provence

Als Dexter des Baux (9) het niveau van zijn voorlaatste start weet te benaderen kan hij in dit veld opnieuw de zege behalen. Hij krijgt hier te maken met enkele vormpaarden zoals Delmonica (5), die twee sterke plaatsen behaalde met Matthieu Abrivard, en Desperado (6), die op 1e Kerstdag een ijzersterke zege boekte op deze baan. Dastavia de Guez (11) plaatst zich altijd en verdient weer eens een overwinning, let op haar! Dreamer de Chenu (12) loopt nu weer zonder ijzers met Eric Raffin en als hij zijn vorm van het najaar  weet te benaderen kan ook hij een voorname rol spelen. Docteur d’Erable (13) loopt na een heroptreden na korte rust nu weer zonder ijzers en hij staat qua winsom erg mooi ingeschreven, een verrassing van zijn kant is niet uitgesloten.Plaats 1: Dexter des Baux (9)
Plaats 2: Delmonica (5)
Plaats 3: Desperado (6)
Plaats 4: Dastavia de Guez (11)
Plaats 5: Dreamer de Chenu (12)

 
 

Race 8: Prix de Raulhac

In zijn huidige vorm lijkt Furyo (12), die qua winsom erg mooi in de koers staat, hier het te kloppen paard. De tegenstand is echter niet mals met paarden als Famous Port (10), die met Matthieu Abrivard voor een zege staat, en Fakir Bonnetiere (7), die uit een stal in topvorm komt en zijn laatste start hier over de kortere afstand fraai won in een snelle tijd.  Full Aux Rois (8) heeft zijn weg gevonden in het bereden genre en komt in aanmerking voor een plaats, al treft hij hier sterkere tegenstanders dan de vorige keren. Falstaff Green (9) kan profiteren van het lopen zonder ijzers en de steun van Eric Raffin, hij is duidelijk naar deze koers toegewerkt. Hierachter zijn er kansen voor Faucon de Houelle (5), die de laatste keer vanwege zijn draf werd uitgeschakeld na daarvoor constant in de aankomst te zijn geweest.


Plaats 1: Furyo (12)
Plaats 2: Famous Port (10)
Plaats 3: Fakir Bonnetiere (7)
Plaats 4: Full Aux Rois (8)
Plaats 5: Falstaff Green (9)

 
 

Race 9: Prix de Gontaud

Gigolo Lover (6) heeft nog wat recht te zetten na zijn licht teleurstellende 4e plaats van 22 december en nu JMB weer zelf de leidsels ter hand neemt krijgt hij ons vertrouwen. Hij moet op zijn hoede zijn voor Gaucho de Houelle (8), die constant goed presteert en hier voor de eerste keer zonder ijzers loopt, en Gamin Normand (3), voor wie hetzelfde geldt. Ook Galliano Bello (10) mag met blote voeten op pad en bij deze mooie inschrijving tegen de limiet is ook hij een kandidaat voor het podium. Gibaldi de Houelle (1) won drie van zijn vijf starts en is een interessante nieuwkomer in deze categorie, hij mag niet onderschat worden. Graal de Busset (7) komt van lange rust maar Eric Raffin zal niet voor niets voor deze rit hebben gekozen.


Plaats 1: Gigolo Lover (6)
Plaats 2: Gaucho de Houelle (8)
Plaats 3: Gamin Normand (3)
Plaats 4: Galliano Bello (10)
Plaats 5: Gibaldi de Houelle (1)

   
 

Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.