Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 Bergsaker - 11 januari

V75 Bergsaker - zaterdag 11 januari 2020
Start: 14:45 uur


Nieuwe overwinning voor superster Propulsion


We gaan deze week naar Sundsvall, naar de baan van Bergsåker een paar honderd kilometer ten noorden van Stockholm. Veel succes!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

ps. Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen!

 

V75-1 (Race 5)

Slechts acht paarden in de stayerkoers in de eerste afdeling. Twee paarden steken er bovenuit. Doctor Doxey Zenz is in hysterische vorm en hij heeft werkelijk indruk gemaakt op het eind. Gaat wellicht naar Frankrijk en dat wordt spannend! Hawk Cliff is ook prima voor deze klasse en ik verwacht dat Kihlström vol in de aanval gaat en probeert voorbij zijn voornaamste concurrent te komen. Als dat lukt kan hij winnen. Uitdager van mijn duo is Pacific Face.


Update (10 januari):

De Kop


1 Sir Henry P.Hill is snel maar 3 Cobourg Hanover waarschijnlijk nog rapper. Maar na een tijdje komt 4 Doctor Doxey Zenz en neemt de kop over.

De Favoriet

4 Doctor Doxey Zenz is in absolute topvorm en mag waarschijnlijk leiding overnemen. Zal dan niet makkelijk te verslaan zijn.

Voornaamste Uitdagers

6 Hawk Cliff is een toppertje en hij moet erbij.

2 Pacific Face is ijzersterk en houdt van de lange afstand.

Het Laatste Nieuws

1 Sir Henry P.Hill gaat met bike.

2 Pacific Face gaat eventueel met bike en gesloten hoofdstel.

3 Cobour Hanover gaat met lichtere ijzers plus een Noors hoofdstel

8 Importedfrmdetroit gaat met bike nu.

Conclusie

4 Doctor Doxey Zenz heeft een goede kans van kop af maar 6 Hawk Cliff is heel goed en moet er ook bij.

 

V75-2 (Race 6)

Koudbloedige koers in de tweede afdeling. Eén paard of een heleboel? Ik ga voor de eerste oplossing. Ängsborken is back! Dit is altijd een talent geweest maar hij is raakte geblesseerd en liep vorig jaar slechts één koers. Die won hij meteen waarna hij op Nieuwjaarsdag laatst opnieuw aan het langste eind trok. En wat een charisma! Ik dacht meteen: die verliest voorlopig niet. Dit is een heel lastige opgave met een handicap over de korte afstand. Toch ga ik all in: håll igång! Uitdagers zijn o.a. Osen Prinsessa en Guli Rubin.

Update:

De Kop

6 Osens Prinsessa is snel en heeft een goede kans om de leiding (over) te nemen.

De Favoriet

15 Ängsborken is favoriet maar helemaal niet zo groot als ik verwacht had. Dit is een absolute topper die volgens mij nu al een van de beste koudbloedige paarden van Zweden is. Vier koersen over de korte afstand heeft drie zeges opgeleverd.

Voornaamste Uitdagers

6 Osens Prinsessa is goed en pakt waarschijnlijk de kop.

3 Hvalstad Odin was niet goed laatst maar heeft een mooi koersje hier. Örjan Kihlström!

Het Laatste Nieuws

4 Hönn Blesa gaat voor het eerst met een Noors hoofdstel.

6 Osens Prinsessa gaat nu met ijzers. Dat is een nadeel.

7 Rubus gaat nu met halfgesloten hoofdstel.

Conclusie

Ik was niet van plan om 15 Ängsborken te banken maar hij is helemaal niet zo groot favoriet als verwacht en er zijn vraagtekens rond de voornaamste uitdager. Ondanks een handicap op de korte afstand bank ik!

 

V75-3 (Race 7)

Gouden Divisie in de derde afdeling en het wordt ons makkelijk gemaakt. Superster Propulsion start namelijk en die verliest bijna nooit en zeker niet tegen dit soort paarden. Ietwat lastig nummer natuurlijk maar dat mag niks uitmaken. Hij zou nog beter moeten zijn met de laatste V75-koers in de benen die hij natuurlijk won. Uitdagers zijn Zenit Brick en vooral wellicht Elian Web.

Update:

De Kop

5 Elian Web kan goed vertrekken en heeft mooi geloot. De favoriet voor de leiding.

De Favoriet

10 Propulsion is al jaren een internationale topper. Behoeft geen nadere introductie. Heeft koers in de benen nu.

Voornaamste Uitdagers

5 Elian Web pakt de kop en zal dan niet makkelijk te kloppen zijn.

4 Zenit Brick was verbeterd laatst en houdt van de winter.

Het Laatste Nieuws

4 Zenit Brick gaat weer met bike en dat is een voordeel.

Conclusie

10 Propulsion is op dit moment 84% en dat is bizar met dit nummer. 5 Elian Web pakt geheid de kop en is geen bluf.

 

V75-4 (Race 8)

Lastiger in de vierde afdeling of is het zo eenvoudig dat Rocky Tilly dit van start tot finish leidt? Het zou zomaar kunnen. Erik Adielsson heeft echter het springspoor met Scarlets Mirakel en dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Ook Kihlström heeft een springspoor: met Vincent Chase die laatst won. Bestbyarsenal ken ik eerlijk gezegd niet maar hij lijkt in vorm en Magnus A Djuse is natuurlijk interessant. Dragon Powerfly is een outsider. Bergh is altijd gevaarlijk. Grainfield Aiden is in vorm en Knifetown Lover wint vaak. De keus van trainer Westerholm.

Update:

De Kop

1 Rocky Tilly is snel en heeft een goede kans om de kop te pakken. 3 Demo is ook rap maar geeft de leiding weg aan de favoriet.

De Favoriet

1 Rocky Tilly is in topvorm en in een anders open koers kan hij absoluut een banker zijn. Neemt waarschijnlijk de leiding.

Voornaamste Uitdagers

6 Vincent Chase is goed voor deze klasse. Won laatst met Kihlström.

4 Bestbyarsenal is in topvorm en Magnus A Djuse is heel spannend.

8 Remarkable Feet kan een droomkoers krijgen achter de favoriet.

Het Laatste Nieuws

2 Radjah d'Inverne gaat wellicht met bike nu.

6 Vincent Chase, 7 Scarlets Mirakel en 10 Knifetown Lover gaan met een gewone sulky nu.

11 Noel Face gaat met een bike nu.

Conclusie

Favoriet 1 Rocky Tilly kan absoluut een banker zijn. Maar mocht hij falen is de koers heel open. Ik hoop op een verrassing hier en pakt acht paarden.

 

V75-5 (Race 9)

Laagste klasse in de vijfde afdeling en eerlijk gezegd zie ik hier geen sterren opduiken. Wat een bagger! Iemand moet er winnen. Bijna had ik ze alle twaalf genomen maar dat zou echt te gek zijn. Er staat een paar totaal kansloze paarden in. Oki Hörsta heeft goed geloot en dat kan genoeg zijn. Fluke is in vorm en ook hij heeft een mooi nummer. Staro Mojito heeft een mooi record en kan verrassen. Springbank moet er alleen al bij vanwege Bergh. Wordt wellicht favoriet? Atlas Vendil wordt door Kihlström gereden. Kan winnen ondanks dit nummer. You Only Live Once wint vaak en lijkt in vorm. Son of Quarcio is constant en goed. Meenemen.

Update:

De Kop

2 Fluke is snel maar ook 6 Huddlestone en vooral 8 Atlas Vendil kunnen heel goed vertrekken.

De Favoriet

2 Fluke is heel licht favoriet. Heeft twee zeges op rij en kan hier de kop pakken. Kan winnen maar zeker geen banker voor mij.

Voornaamste Uitdagers

3 Staro Mojito is waarschijnlijk het beste paard. Is in vorm maar deze pikeur is zeer onervaren in de V75.

6 Huddlestone is op de weg omhoog. Kan leiding nemen.

8 Atlas Vendil is ook heel rap. Is één keer eerder door Kihström gereden en toen wonnen ze!

Het Laatste Nieuws

11 Son of Quarcio heeft beide zeges van kop af. Dit nummer groot nadeel.

Conclusie

Lastig en vrij matig ook.

 

V75-6 (Race 10)

Merries in de zesde afdeling. Robert Bergh heeft een trio hier en hij rijdt zelf Indra's Secret. Ik begrijp wel waarom... Dit is een topper. Laatst kreeg ze een onmogelijk parcours en die race kunnen we gevoeglijk vergeten. Daarvóór maakte ze enorme indruk en pakte een paar prima overwinningen. Bergh wil revanche hier en ik denk dat hij die gaat krijgen. Hela vägen! Uitdagers zijn behalve het duo van Berghs eigen stal, Red Alert W.F. en wellicht ook Abrystir.

Update:

De Kop

3 Red Alert W.F. gaat na tijdje kop overnemen. Maar pas op: 5 Au Pair Girl kan droomstart krijgen met Erik Adielsson en wordt wellicht heel offensief gereden.

De Favoriet

8 Indra's Secret is groot favoriet en dat is terecht. Dit is een topper. Laatst kreeg ze een onmogelijk parcours en Bergh gaf op. Revanche nu!

Voornaamste Uitdagers

14 Ginny Weasley ontmoet veel makkelijkere tegenstand dit keer en mag niet vergeten worden.

5 Au Pair Girl is heel interessant mocht hij de leiding weten over te nemen.

Het Laatste Nieuws

6 Abrystir wordt gereden door Magnus A Djuse en 12 Ava door Kihlström. In beide gevallen is dat een groot voordeel.

Conclusie

8 Indra's Secret is flink gespeeld maar ze is dan ook heel goed. Ik denk dat Bergh een goede kans heeft hier en ga banken. De voornaamste tegenstanders zijn twee paarden van zijn eigen stal!

 

V75-7 (Race 11)

Leuke open koers in de laatste afdeling. Arch Lane was meteen tweede laatst na een lang oponthoud. Normaal gesproken beter nu. B.W.L.Ruthless is interessant met dit nummer en Kontio. Nisse Sånna is constant en goed. Outsider. Bowling Triple X. is in vorm net als Ivory di Quattro. Beide paarden moeten erbij! Jeppas Qurt kan verrassen met Erik Adielsson. Odds Indicator was laatst tweede in een V75-finale. Verdient een zege.

Update:

De Kop

Heel lastig. 1 Arch Lane kan goed vertrekken maar is niet supersnel. 6 Jeppas Qurt en 7 Odds Indicator zijn ook geen raketten maar ze hebben een interessant nummer en toppikeurs op de sulky.

De Favoriet

1 Arch Lane is favoriet en dat begrijp ik wel. Is in goede vorm en heeft een interessant nummer. Moet er natuurlijk bij hier. Gaat met trekproppen dit keer.

Voornaamste Uitdagers

7 Odds Indicator wordt steeds beter. Was ongelooflijk dapper laatst en ondanks betere tegenstand nu geloof ik veel in hem hier.

11 Xanthis Cocktail heeft slecht geloot maar met een koers in de benen kan hij absoluut stunten hier. Pas op!

Het Laatste Nieuws

2 B.W.L.Ruthless is beter op een ijsbaan, zoals laatst.

Conclusie

Favoriet 1 Arch Lane heeft een goede kans mocht hij de kop weten te pakken. 7 Odds Indicator was werkelijk goed laatst en is mijn winnaar hier.

Mijn systeem:

Afd. 1: 4,6

Afd. 2: 15 Ängsborken

Afd. 3: 10 Propulsion

Afd. 4: 1,4,5,6,7,9,10

Afd. 5: 1,2,3,5,8,10,11

Afd. 6: 8 Indra's Secret

Afd. 7: 1,2,3,4,5,6,7

Totaal: 2 x 1 x 1 x 7 x 7 x 1 x 7 = 686 combinaties

Kosten: 686 x 0,06 = 41,16 euro

Lycka till!

Björn Better

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.