Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn Mariendorf - 9 februari

Berlijn-Mariendorf - zondag 9 februari 2020 - Start: 14:00

Koers 1: 70 Jahre Heinz Wewering - Rennen

Vandaag zijn er elf draverijen in Mariendorf. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Michael Nimczyk presenteert Heart AM (1), een interessante debuut van Stall Habo. De driejarige merrie van Trixton is Zweeds geregistreerd. Vorige week kwalificeerde ze zich op Dinslaken in een nietszeggende 1.22,4. Dat was in haar eentje. Ze kan ongetwijfeld een stuk harder. O’Conner (5) maakt zijn rentree. De grote ruin kwam vorig jaar kracht tekort maar won al wel op Gelsenkirchen. Hij zal in de toekomst alleen maar beter worden. Diakan CR (4) was de voorlaatste keer prima tweede op Hamburg. De keer daarna sprong hij in de eerste bocht toen hij in de wielen haakte van een concurrent. Achter dit drietal zijn er meerdere paarden die een 1.18-tempo in de benen hebben. Vooral Bombolina CG (8) lijkt zich te kunnen bemoeien met een plek bij de eerste drie.

Plaats 1: Heart AM (1)
Plaats 2: O’Conner (5)
Plaats 3: Diakan CR (4)
Plaats 4: Bambolina CG (8)

 

Koers 2: Ulrich Mommert - Rennen

Zarch Wise As (5) is de laatste weken verbeterd. De Gerrits-pupil won dit jaar al twee koersen, allebei rechtsom. In Mariendorf bleef hij makkelijk voor de startsnelle Whirlwind BR (1) en op Gelsenkirchen eindigde Mad World (3) na een koers buitenom ook op gepaste afstand. Deze twee paarden zullen hier strijden voor plek twee. Ook Tiffany Diamant (7) gaf de laatste keer haar visitekaartje af. Ze won een amateurkoers op Mariendorf na een parcours vanuit het dodenspoor. De tijd van 1.16,0 was prima. Kjeld von Haithabu (2) is mogelijk ook gevaarlijk voor de plaatsen. De vijfjarige hengst liep vorig jaar vaak tegen de top van de jaargang. Bij zijn rentree won hij via de ‘open stretch’ op Hamburg. Daarna sprong hij in de laatste bocht op Dinslaken na een koers aan kop. Hij won al eens eerder op Mariendorf.

Plaats 1: Zarch Wise As (5)
Plaats 2: Whirlwind BR (1)
Plaats 3: Mad World (3)
Plaats 4: Kjeld von Haithabu (2)

 

Koers 3: Wolfgang Nimczyk - Rennen

Een koers voor Trotteur Francais tot 20.000 euro winsom. Gaillard des Lucas (4) won zijn laatste optreden op deze baan. Dat was eind december op een zware baan. De vierjarige hengst zette toen goed door en won makkelijk. In die koers werden Eduardo de l’Aumoy (3) en Fulham (2) respectievelijk drie en vier. Een paar weken daarna zegevierde Dominik (6) bijna met Anne Lehmann. Ze walste de laatste keer overzijde het hele veld voorbij maar werd alsnog nipt geklopt. Eden Pierji (9) werd in die koers derde na een koers buitenom. Hij had wat moeite met de laatste bocht maar finishte hard en achterhaalde Flash Javanais (5) die lang de kop had. Laatstgenoemde is in bezit van Patrick Davidson en wordt getraind door Henk Grift.

Plaats 1: Dominik (6)
Plaats 2: Gaillard des Lucas (4)
Plaats 3: Flush Javanais (5)
Plaats 4: Eden Pierji (9)

 

Koers 4: Max Schwarz - Rennen

Een amateurkoers met een paard die haar laatste vijf starts wist te winnen. Sternschnuppe Poet (3) is een stuk gemotiveerder sinds ze een Franse kap hebben uitgeprobeerd en dat werpt zijn vruchten af. Ze won viermaal in Mönchengladbach en éénmaal op Gelsenkirchen. Ik verwacht dat ze de lijn door kan trekken naar Mariendorf. Unicorn Diamant (7) gaat op pad met de Duitse amateurkampioen André Pögel en moet partij kunnen bieden. De Orlando Vici-dochter van Marion Jauß loopt in sterke gezelschappen 1.14-tijden. Ixpress (2) is razendsnel van start. Hij maakt hier zijn rentree. In zijn laatste koers had hij lang de rug van de winnende G.G.’s Victoria (6) maar na de laatste bocht zakte hij weg naar plek vijf. G.G.’s Victoria kwam daarna nog driemaal in actie maar heeft ook een paar weken niet gelopen. Lodrino (4) moest de laatste twee keer in de achtervolging in een bandenstartkoers. Hij kan een 1.16-tijd aan over de afstand.

Plaats 1: Sternschnuppe Poet (3)
Plaats 2: Unicorn Diamant (7)
Plaats 3: G.G.’s Victoria (6)
Plaats 4: Ixpress (2)

 

Koers 5: trotto.de - Rennen

Lord Good Wood (7) heeft veel te weinig winsom opgebouwd gezien haar klasse. De zesjarige Goetmals Wood-merrie won afgelopen zomer in een lage 1.15 op Mariendorf. Ze kwam dit najaar terug met twee zeges op Karlshorst maar raakte daarna in de problemen met haar draf. De voorlaatste keer sprong ze halverwege de laatste rechte lijn als winnaar weg en de laatste keer moest Kornelius Kluth haar goed ondersteunen waardoor de zege aan haar voorbij ging. Andere paarden lijken op dit moment meer zekerheid te bieden. Jenna Transs R (5) komt de kampioensstal van de familie Nimczyk. Ze won haar laatste twee starts, éénmaal op Dinslaken en de andere keer op Gelsenkirchen. Timoka Corner (9) kan vandaag niet profiteren van haar startsnelheid. Ze won eind december tweemaal op Mariendorf en heeft vorm. Camus (4), Chanel (8) en Admiral Rower (6) horen op de plaatsen.

Plaats 1: Jenna Transs R (5)
Plaats 2: Timoka Corner (9)
Plaats 3: Lord Good Wood (7)
Plaats 4: Camus (4)

 

Koers 6: André Pögel - Rennen

Spektakel in koers zes met drie seriewinnaars en enkele vormpaarden aan de start. Ocean Blue (1) is een sensatie in Zuid-Duitsland. De zevenjarige vosmerrie is aan haar tweede jeugd begonnen en won sinds haar rentree viermaal op rij. Ze won reeds in een hoge 1.16 op Daglfing tegen onderneem Far West en L´Amicus. Rudolf Haller laat haar meestal rustig op de benen komen en slaat dan in de slotronde toe. Dat zou ze op kunnen breken tegen Francesco (7) die ook zijn laatste vier starts won en een 1.15-tijd in de benen heeft. Onklopbaar is de negenjarige ruin echter niet. Hij kan wel hard vertrekken. De voorlaatste keer was hij op tijd binnen tegen een laat vrijgekomen Icebear Newport (10). Oxidizer (6), die zijn laatste twee starts won, werd toen vierde. Als meerdere paarden van dit viertal falen dan komen Longhire (11) en Oui Cherie (9) in beeld voor een hoge klassering.

Plaats 1: Francesco (7)
Plaats 2: Icebear Newport (10)
Plaats 3: Ocean Blue (1)
Plaats 4: Oxidizer (6)

 

Koers 7: Winter-Pokal des VDT

Een vrij voor alle bandenstartkoers over de middenafstand. In het eerste band springen er twee paarden bovenuit. Mighty Hanover (4) won recent een soortgelijke opdracht op Karlshorst. Hij was toen net op tijd binnen tegen een hard afkomende Gobelin (2). Toen troffen ze echter niet het geweld wat nu in het tweede band staat. Tyrolean Dream (7) scoorde afgelopen najaar met een Franse overwinning in Hyeres. Hij maakt vandaag zijn rentree en moet over zo´n korte afstand echt aan de bak als Haller wil winnen. Skyfall (6) heeft iets meer ritme. Hij plaatste zich twee keer op Hamburg tegen goede paarden als Crown Wood en Mac Smily. Glaedar (5) is spijkerhard maar heeft pech dat hij in het tweede band is beland. Hij kreeg eind december meters voor van Prince of Persia die hij toen knap voor bleef. Trainer Thorsten Tietz heeft er nu voor gekozen om Mighty Hanover te rijden. Dat is wellicht een goede indicatie wie voor wie gaat eindigen.

Plaats 1: Tyrolean Dream (7)
Plaats 2: Mighty Hanover (4)
Plaats 3: Skyfall (6)
Plaats 4: Gobelin (2)

 

Koers 8: Michael Nimczyk - Rennen

Een amateurkoers in de winsomklasse tot 8.000 euro. Stand up (6) won de laatste keer met André Pögel. De keer daarvoor werd zij als huizenhoog favoriet derde achter Piece of Cake (8) die toen van start tot finish won. Stand up maakte zich die dag schuldig aan een startgaloppade en kwam uiteindelijk nog geweldig terug. Merete (11) en Moon Dock (9) werden toen respectievelijk vier en vijf. Danielle Simoni (2) verraste de laatste keer door tweede te worden in 1.16,5 voor de Zweedse import Liana Silvio (4). Beide paarden komen hier in aanmerking voor plek drie. Datzelfde geldt voor veel meer deelnemers. Voor de plaatsen is het een open aangelegenheid.

Plaats 1: Stand up (6)
Plaats 2: Piece of Cake (8)
Plaats 3: Danielle Simoni (2)
Plaats 4: Liana Silvio (4)

 

Koers 9: Orlando Jet - Rennen

Opnieuw meerdere seriewinnaars tegen elkaar. Copernikus (7) won medio november in een hoge 1.14 op Mariendorf en bleef weglopen bij de concurrentie. Vandaag maakt hij zijn rentree. Hij treft ondermeer Idony (9) die afgelopen zes weken drie koersen won. De Love You-merrie van Ulrich Mommert ontwikkelt zich super en heeft ritme. De laatste keer kwam Bonanomi CG (10) nog hard opzetten maar Idony had alles onder controle. One Penny Black (3) kan hard beginnen en won de voorlaatste keer op Hamburg. Iron Polly (2) beschikt eveneens over startsnelheid en komt ook uit de Hamburg-competitie waar hij met 1.15- en 1.16-tijden zeker geen flater sloeg. Hetzelfde geldt voor Bogomir CG (11) die bij zijn uitstapjes naar Berlijn Copernikus ook altijd partij kon bieden. Neem ook de Zuid-Duitse gast Lord Bo (4) mee in uw spel. Dat deze koers sterk bezet is blijkt als ik mijn geheimtip Quick Winner (6) nog niet genoemd heb. De Nimczyk-pupil won vorig jaar sterk op Gelsenkirchen. Hij ging daarna op rust en maakte recent zijn rentree op Mönchengladbach. Michael liet zich toen opsluiten als derde paard aan de binnenkant en deed geen poging om eruit te komen. Die koers zou Quick Winner wel eens goed gedaan kunnen hebben.

Plaats 1: Quick Winner (6)
Plaats 2: Copernikus (7)
Plaats 3: Idony (9)
Plaats 4: One Penny Black (3)

 

Koers 10: Franz-Josef Stamer - Rennen

Een vrij open koers. Gustavo de Joma (5) is een Zwitserse import. De vierjarige vosruin won bij zijn Duiste debuut op Straubing na een voorzichtige start. De zoon van Insert Gede heeft veel loopvermogen. Ildikó (9) is ook in beeld voor de winst, ook al moet ze beginnen vanuit het tweede gelid. Ze liep eind vorig jaar al een hoge 1.16 op Mariendorf en won onlangs op Karlshorst met trainer Victor Gentz. Fandjo (10) wist op die baan ook al eens te winnen. De Fransman was de voorlaatste keer sterk tweede in een koers voor Trotteur Francais. Flat rate hall (7) is geen winnaar maar hoort op alle triotickets. Zij zal moeten strijden om de plaatsen met Cashgirl Hall (2), Funny Valentine (4) en Nicks (6).

Plaats 1: Gustavo de Joma (5)
Plaats 2: Ildiko (9)
Plaats 3: Fandjo (10)
Plaats 4: Flat rate hall (7)

 

Koers 11: Ronja Walter - Rennen

We sluiten af met een koers voor Trotteur Francais tot een winsom van 60.000 euro. Chance Classique (8) zal favoriet zijn bij het spelend publiek. De merrie was de laatste keer op weg naar een zege maar sprong vlak na de laatste bocht. De weg was toen vrij voor Birdy de Neuilly (6) die vandaag met Willem Kallenkoot op pad gaat. De ruin doet het rechtsom in Berlijn fantastisch. Anne Lehmann rijdt stalgenoot Borindi du Sam (9) die haar debuut voor de stal een goede indruk maakte achter Aparte en Clopin du Boulay. Opgepast voor Etna de Vandel (5) die vandaag zijn rentree maakt nadat hij afgelopen zomer 1.14-tijden liep op Amiens en één keer won. Precies een jaar geleden kreeg hij in Gelsenkirchen geen vat op Chance Classique maar tijden veranderen… Fighter Pilot (1) won de laatste keer knap op Mariendorf maar staat nu zwaarder.

Plaats 1: Chance Classique (8)
Plaats 2: Etna de Vandel (5)
Plaats 3: Birdy de Neuilly (6)
Plaats 4: Borindi du Sam (9)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.