Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Björn Better - Podcast - V75 Gävle 23 mei

Welkom bij de Björn Better podcast van Runnerz! Hier kun je het actuele nieuws rond de V75 beluisteren. Hiermee weet je zeker dat de selecties uit de voorbeschouwing up-to-date zijn en zorg je ervoor dat je niks mist!

Hieronder vind je de Bjorn Better Podcast voor de V75 van Gävle, zaterdag 23 mei 2020 

 

V75-UPDATE: HET LAATSTE NIEUWS

Hallo! Welkom bij de podcast van Björn Better met het laatste nieuws rond de V75 van deze week.

Iedere vrijdag een V75-Update met Björn Better plus een aangepast V75-systeem!

De V75 van deze week wordt gehouden op de baan van Gävle, iets ten noorden van Stockholm. Belangrijkste koers is zeker de zesde afdeling waar de winnaar automatisch een ticket bemachtigt voor de Elitloppet die volgende week al weer gehouden wordt.

Vergeet niet: aan het eind van deze podcast kom ik met een Update V75-systeem.

Daar gaan we!Megafavoriet in V75-1


… en dat is natuurlijk Vikens High Yield (7). Het paard van Robert Bergh heeft zich gigantisch ontwikkeld en we hebben de grens nog lang niet gezien. Hier ontmoet hij paarden die hij normaal gesproken ook in het dooie spoor verslaat. Per Lennartsson is een prima pikeur en juist achter de paarden van Bergh is hij al jaren zeer succesvol.

Ik verwacht dat hij de kop mag overnemen van Falcon Am (6) die ook meteen de voornaamste concurrent is. Vikens High Yield (7) is flink gespeeld maar dat is terecht. Ik bank!

Mocht de grote favoriet falen vergeet dan niet Hobby de l'Iton (11). Die was heel goed laatst.

Conclusie: ik bank Vikens High Yield.


V75-2 is een merriekoers voor leerlingen


… en ook nog eens over de lange afstand!

Alle alarmbellen gaan natuurlijk rinkelen met deze voorwaarden en hier kan inderdaad een sensatie vallen.

Allereerst: de vermoedelijke favoriet Green Mamba is geschrapt en dat is belangrijk. Ik denk dat daardoor de paarden in de eerste band veel meer met rust gelaten worden. Drie van mijn vier paarden starten ook in de eerste band.

Frozen Queen(1) is sterk en deze stayerafstand is prima voor haar. Maar waar gaat ze belanden. Ik denk niet dat ze de kop kan pakken.

Jörgen Westholm heeft een interessant duo. Ik hoorde een interview met hem deze week en daarin waarschuwde hij vooral voor Infinite Knight (2). Die heeft al een hele tijd niet gewonnen maar is werkelijk een leuke outsider hier.

Carry Cash (3) won laatst op Solvalla van kop af en zag er goed uit. Ik denk dat zij ook hier de leiding kan nemen en dan zou ze een goede kans moeten hebben. De langere afstand zou geen enkel probleem moeten zijn.

Uit de tweede band neem ik nog Argbiggan (12) mee. Ten eerst spurtte ze zeer snel laatst, ten tweede wordt ze gereden door topper Mats E Djuse en ten derde heeft ze een interessant nummer geloot. Met de juiste start kan ze meteen een goede positie krijgen.

Conclusie: verraderlijke en open koers. Toch hoop ik te overleven met een kwartet.


Een trio is hopelijk genoeg in V75-3...


Ik loop ze even langs en bewaar het beste tot het laatst.

In Royalty Boko (1) heeft een koersje op maat. Heeft twee mooie zeges op rij en met dit nummer pakt hij waarschijnlijk de kop hier. Zal dan niet makkelijk te kloppen zijn.

Ferrie de Fael (5) komt van een zege en kan een hele leuke outsider zijn samen met Örjan Kihlström. Trainer Jörgen Westholm is heel tevreden.

En ten slotte. Last but zeker not least: Mas Capacity (11). Als je de mogelijkheid hebt, kijk dan even naar de laatste koers van dit paard, op Solvalla. Meer is niet nodig. Voor degenen die die mogelijkheid niet hebben: het paard maakte een grote fout in het begin maar kwam op weergaloze wijze terug en won uiteindelijk nog vrij makkelijk. Hij is mijn winnaar hier.

Conclusie: Mas Capacity is een attractie. Maar ik durf niet te banken en pak er drie.


Koudbloedige paarden in V75-4


… en dat is eerlijk gezegd altijd lastig. Ik geloof echter veel in mijn kwartet.

Prins C.K. (2) is hopeloos onzeker maar heeft goede speed als hij op de been blijft. Björn Goop op de sulky dit keer is natuurlijk superspannend.

S.T.C.C.Faksen (4) is een favorietje van Björn Better. Ik bankte hem in de V75 op Dannero maar toen sprong hij. Maar laatst was hij Björns Bom en won tegen een cote van negen. Ook hij is verre van betrouwbaar maar als hij niet springt is hij mijn winnaar hier.

Spang Viktor (9) was outstanding laatst en met een soortgelijke prestatie is hij zeker ook hier ”in the mix”.

Tenslotte waarschuw ik nog voor Pyrmo (12). Die wordt dit keer gereden door Ulf Ohlsson en gaat waarschijnlijk zonder ijzers. Pas op!

Conclusie: altijd verraderlijk met koudbloedjes. Als je brutaal bent, bank je S.T.C.C.Faksen.


In V75-5...


… heb ik de hele week veel geloofd in Valley Brodde (6). Dat doe ik eigenlijk nog steeds maar ik had niet verwacht dat hij zo veel gespeeld zou worden. Ik kan hem met dit percentage (44%) echt niet banken. Hij is zoals gezegd goed maar er staan een paar prima uitdagers in.

Viking Brodde (2) heeft mooi geloot. Hij heeft een hele tijd niet gelopen maar de paarden van Timo Nurmos hebben geen koers in de benen nodig. Hij is goed en moet erbij hier.

Staro Leonardo (7) zag er schitterend uit laatst en versloeg o.a. Norton Commander. Hij kan goed vertrekken en gaat wellicht voor het eerst met een bike vandaag. Hoppa!

Making Love (9) is ook spannend. Kreeg een rustig koersje laatst in zijn comeback en kwam vast te zitten met nog heel wat over. Erik Adielsson dit keer!

Figaro Vici (11) bankte ik laatst met Björn Goop maar hij kreeg een zwaar parcours. Deed het toch goed en wordt opnieuw door de superpikeur gereden. Dit keer met trekproppen trouwens. Meenemen!

Conclusie: Valley Brodde is mijn winnaar maar hij is te veel gespeeld.


Gouden koers in V75-6...


… en hier willen tien hongerige allemaal naar de Elitloppet van volgende week.

Ik heb lang overwogen om hier drie paarden te nemen. Conrads Rödluva (1) is bijvoorbeeld superinteressant in haar debuut tegen deze kanonnen. Maar het is niet fair om van haar te eisen dat ze in dit geweld meteen gaat zegevieren. Maar ik verwacht wel een prima prestatie van haar.

En ook Racing Mange (4) is absoluut geen bluf. Hij is snel van start en gaat wellicht met een gesloten hoofdstel dit keer. Mocht hij de kop weten te pakken is hij zeer gevaarlijk.

Maar...

ik vertrouw op Björn Goop en drie keer is hopelijk scheepsrecht met topper Billie de Montfort (2). Twee keer op rij heeft Björn haar een redelijk voorzichtig koersje gegeven en twee keer op rij heeft ze prima gespurt op het eind. Nu hoop en verwacht ik dat ze vol in de aanval gaan direkt van start en dan ook de leiding nemen. Lukt dat dan zou dit topkans moeten zijn. Neem van mij aan dat Björn gebrand is om haar de Elitloppet in te rijden.

Conclusie: Håll igång! Hela vägen, Billie de Montfort!


V75-7 is een van de vele verraderlijke koersen...


… van deze middag.

Maar mijn trio is sterk!

Expensive (5) is waarschijnlijk het beste paard hier. Hij won makkelijk laatst en opnieuw zit Örjan Kihlström op de sulky. Hij kan niet de kop pakken maar krijgt hopelijk wel een goed koersje met dit nummer.

Pas op voor B.G.Pastor Jonte (6)! Die won laatst voor het eerst maar ik denk dat we van hem nog meer gaan horen dit jaar! Hij liep zonder ijzers en was een nieuw paard. Liet enorme speed zien en ook hier kan hij verrassen tegen betere paarden. Heel misschien kan hij zelfs de kop pakken. In dat geval wens ik de rest veel succes. Is veel te weinig gespeeld.

Arabesque (2) is snel van start en Ulf Eriksson gaat zeker vol voor de kop. Het paard gaat dit keer voor het eerst zonder achterijzers en dat lijkt me een voordeel. Meenemen.

Tenslotte: Mellby Hurricane (10) is zeker goed genoeg om dit te winnen maar was zwak laatst en niet fit. Dit nummer is ook al een nadeel.

Conclusie: ik waarschuw vooral voor B.G.Pastor Jonte.


Mijn UPDATE-V75-systeem:


Afd. 1: 7 Vikens High Yield

Afd. 2: 1,2,3,12

Afd. 3: 1,5,11

Afd. 4: 2,4,9,12

Afd. 5: 2,6,7,9,11

Afd. 6: 2 Billie de Montfort

Afd. 7: 2,5,6

Totaal: 1 x 4 x 3 x 4 x 5 x 1 x 3 =  720 combinaties

 

Lycka till!

Björn BetterOm u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.