Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 9 februari

Dinslaken - zondag 09 februari 2020 - Start: 14:12

1. DINTRAB-Pferd des Jahres Kalisco-Rennen

In de eerste koers van de dag is het de beurt aan de dravers die nog geen € 500,- verdiend hebben. De driejarige hengst, Kenickie Kite (5), uit de stal van Rob de Vlieger kwam in zijn eerste koers in Gelsenkirchen direct tot een tweede plaats. Vandaag zou hij zomaar eens zijn eerste overwinning kunnen behalen. Pokerface PS (7) kwam na een afwezigheid van ruim vier maanden voor het eerst weer op 26 januari in actie op de baan van Mönchengladbach en behaalde direct een derde plaats. Goethe (6) is ook ruim vier maanden niet aan de start verschenen en maakt vandaag zijn rentree. Vorig jaar liep hij in vier koersen drie keer in het geld. Naast Kenickie Kite loopt er in deze koers nog een andere Nederlandse deelnemer namelijk Jacky Stardust (4). De merrie van trainer Henk Hamming heeft nog niet veel laten zien, maar dit zou wel eens een koers voor haar kunnen zijn om te laten zien wat zij in huis heeft. "

1: Kenickie Kite (5)
2: Pokerface PS (7)
3: Goethe (6)
4: Jacky Stardust (4)

 

2. DINTRAB-Pferd des Jahres Warhorse Hazelaar-Rennen

De tweede koers kent drie deelnemers uit de stal van Wolfgang Nimczyk en twee uit de stal van jan Thijs de Jong. Ondanks dat het zijn eerste start is dit jaar komt mijn favoriet uit de stal van de eerstgenoemde, namelijk Fast and Furious (4). Vorig jaar won hij zeven keer uit zestien starts. De achtjarige hengst zal gereden worden door Robbin Bot. Terwijl de trainer zelf zal plaatsnemen achter Miguel Greenwood (5). Voor wat betreft de twee deelnemers uit de stal van Jan Thijs de Jong gaat mijn voorkeur uit naar de zeer snelle Harley As (7). De achtjarige ruin die sinds enkele maanden bij Jan Thijs de Jong in training staat. sprak in de koersen die hij in Zweden liep een aardig woordje mee en in de twee koersen die hij inmiddels voor zijn huidige trainer heeft gelopen, was dat zeker niet minder. In zijn laatste koers in Hamburg op 22 januari kwam hij net iets tekort voor de overwinning. De derde deelnemer uit de stal van Wolfgang Nimczyk is Candyman Hornline (2). De inmiddels negenjarige ruin kwam vorig jaar maar liefst negen en twintig keer aan de start en liep daarvan op vijf keer na in het geld. Hij zal vandaag gereden worden door Eline Janssen.

1: Fast and Furious (4)
2: Miguel Greenwood (5)
3: Harley As (7)
4: Candyman Hornline (2)

 

3. Drensteinfurt-Cup der Amateure

De jongste amatricekampioene van Nederland, Lotte de Vlieger, kan na haar overwinning onlangs met Calamintha in Wolvega daar vandaag een vervolg aan geven. De negentienjarige dochter van Rob zal plaatsnemen achter Junior Kite (7). De ruin heeft inmiddels vijf starts achter zijn naam staan waarvan hij er drie wist te winnen. Deze behaalde hij echter wel allemaal op de baan van Gelsenkirchen waar het de andere kant opgaat. Op 23 november van het vorig jaar verraste Prime of Life (3) vriend en vijand door in Mönchengladbach te winnen aan een uitbetaling van 45 tegen 1. Sindsdien werd de merrie een keer tweede en een keer derde dus er moet in deze koers zeker rekening met haar gehouden worden. Jari L Petnic (8) kon in Wolvega op 31 januari in Wolvega meer dan goed mee en finishte uiteindelijk op een vierde plaats. Met de rijder van vandaag, Willem Hendriks, werd hij op tweede Kerstdag tweede achter een andere deelnemer in deze koers Ivar Attack (9). Ik verwacht dat vandaag de rollen omgedraaid zullen zijn.

1: Junior Kite (7)
2: Prime of Life (3)
3: Jari L Petnic (8)
4: Ivar Attack (9)

 

4. DINTRAB Profi-Champion 2019 Michael Nimczyk-Rennen

Het moet wel heel raar lopen als deze koers geen Nederlandse overwinning gaat opleveren. Iowa River (3) met Niels Jongejans is momenteel in topvorm. Haar laatste koers op 26 januari in Mönchengladbach won zij zeer overtuigend. Bovendien liep zij haar huidige record van 13,4 aan het einde van vorig jaar over de mijl op dezelfde baan. Ik ga er vanuit dat alle overige deelnemers uit deze koers het plan hebben om dit eventuele Nederlandse succes in de weg te staan. Van deze deelnemers geef ik daar Red Lover (7) de meeste kans op. Vorig jaar won de ruin vijf keer, maar zijn laatste overwinning dateert al weer van 23 september. Notime to play (2) won in zijn laatste koers tegen een winnend uitbetaling van 26 tegen 1 zeer verrassend. Toch zat deze overwinning na een aantal tweede plaatsen er aan te komen. Vandaag zal er ook zeker rekening met hem moeten worden gehouden al verwacht ik dat hij niet meer zo hoog aan het bord zal staan. Mijn voorspelling voor deze koers maak ik compleet met de Fransman Exocet de Tortuga (4). Met twee keer een derde plaats op rij mag hij zeker niet ontbreken op de wedtickets.

1: Iowa River (3)
2: Red Lover (7)
3: Notime to play (2)
4: Exocet de Tortuga (4)

 

5. Nachwuchsfahrerin Eline Janssen-Rennen

Vandaag zal Jolien Schermer (2) voor het eerst met Rob de Vlieger op de kar van start gaan en ondanks dat de merrie nog niet veel heeft laten zien, denk ik dat een andere rijder misschien wel eens voor een frisse wind kan zorgen en daarom geef ik haar het voordeel van de twijfel en tip haar voor deze koers als eerste. Omdat het waarschijnlijk zo goed is bevallen rijdt Johannes Gerrits vandaag weer zijn Django Lobell (6). Samen wonen zij hier op oudejaarsdag in een kilometertijd van 20,9. Sweet Victory BG (4) heeft pas vier starts in de benen, maar was hiervan wel drie keer in het trio. London (3) komt vandaag voor het eerste in actie op de baan van Dinslaken. De zesjarige ruin uit de training van Manfred Walter is wat wisselvallig, maar als hij vandaag de draf weet te behouden dan moet in dit veld van zeven deelnemers een plek bij de eerste vier mogelijk zijn.

1: Jolien Schermer (2)
2: Django Lobell (6)
3: Sweet Victory BG (4)
4: London (3)

 

6. Drensteinfurt-Cup der Amateure II

Met vijf overwinningen vorig jaar op deze baan zal de favoriet in deze koers ongetwijfeld Kalisco (7) zijn. Met zijn vaste rijdster Julia Knoch besloot hij het jaar met een klinkende overwinning. Vandaag zullen zij er alles aan doen om het succesvolle 2019 in het nieuwe jaar een vervolg te geven. In zijn laatste tien starts werd hij maar liefst zes keer tweede en dan heb ik het over Kiss Me Bo (8). Ik ga er van uit dat Kalisco voor de merrie net een maatje te groot zal dus en het zal mij daarom zeker niet verbazen als ze vandaag weer tweede zal worden. Highway Fortuna (6) was in zijn twee laatste optredens op deze baan zeer succesvol. De ene keer werd er gewonnen met Robbin Bot en de andere keer met Wolfgang Nimczyk op de kar. Vandaag zal Thomas Maaßen gaan proberen om deze successen te evenaren. Rob de Vlieger heeft ook in deze koers weer een draver uit zijn stal. Faday Scott (5) zal van start gaan met Claudine van Dam en een plaatsgeld zou mogelijk moeten zijn.

1: Kalisco (7)
2: Kiss Me Bo (8)
3: Highway Fortuna (6)
4: Faday Scott (5)

 

7. Garry und Ronja Walter-Rennen

Na begin december vorig jaar één keer verslagen te zijn door Cashflow heeft Garry (8) hier nog nooit verloren. Na dit verlies pakte hij op 31 december de draad van het winnen in Dinslaken weer op en met een koers die naar de rijdster is vernoemd moet er echt wel een wonder gebeuren als deze koers niet zal worden gewonnen. Veel lastiger wordt het voor de wedder om de paarden achter Garry te voorspellen. Vanuit hetzelfde band als waar vanuit Garry van start zal gaan, vertrekt ook Ramazotti Diamant (4) met Sytske de Vries. De Italiaan finishte in de door Garry gewonnen koers op de oudejaarsdag op geruime afstand als tweede. Mijn verwachting is dan ook dat zij vandaag dan ook weer als een en twee zullen finishen. De strijd om de derde en vierde plaats lijkt mij te gaan tussen Höwings Turbo Tom (3) en Georgies Express (5) waarbij ik de voorkeur geef aan de laatste omdat deze meer ervaring in het monté heeft en bovendien gereden wordt door onze Linda Hamming.

1: Garry (8)
2: Ramazotti Diamant (4)
3: Georgies Express (5)
4: Höwings Turbo Tom (3)

 

8. DINTRAB-Amateurchampionesse 2019 Nicole Hildebrandt-Rennen

Een bijna volledige, met Nederlandse rijders bezette koers deze achtste van de dag. Van al deze landgenoten gaat mijn keuze naar Danny den Dubbelden met Esta Fete Benach (5). De Fransman is wat wisselvallig, maar als zij vandaag haar draf weet te behouden dan is zij voor mij de eerste keus. In haar laatste koers werd zij tweede voor Lannoo EV (8) die ook vandaag weer van de partij is. Met twee derde plaatsen en een tweede lijkt de baan van Dinslaken de vijfjarige merrie van Rob van Toor te bevallen. Niels Jongejans komt in de baan met Habanos Bianco (7) die vandaag zijn debuut op de baan van Dinslaken zal maken. Bionic Man (9) van trainer Gerrit Gommans zal vandaag gereden worden door Rob de Vlieger. Van de acht starts in 2019 kwam de ruin zes keer in het geld aan. Met deze succesvolle Nederlandse pikeur op de kar moet vandaag ook zeker weer een plaatsgeld mogelijk zijn.

1: Esta Fete Benach (5)
2: Lannoo EV (8)
3: Habanos Bianco (7)
4: Bionic Man (9)

 

9. DINTRAB Trainer-Champion 2019 Wolfgang Nimczyk-Rennen

In de laatste koers zes paarden aan de start met als topfavoriet Escudo (6). Met zes overwinningen op rij lijkt het voor Robbin Bot een koud kunstje om hier een zevende aan toe te voegen. De strijd om de tweede plaats lijkt zich in eerste instantie af te gaan spelen tussen Janika Bo (4) met Wolfgang Nimczyk en Genever (5) met Jan Thijs de Jong. Ondanks de overwinning in zijn laatste koers van Genever geef ik Janika Bo toch net iets meer kan om achter Escudo te finishen. De zevenjarige merrie won vorig een derde van haar koersen. Van de nog overgebleven drie deelnemers verwacht ik dat Dragona (1) van hen het verst kan komen. "

1: Escudo (6)
2: Janika Bo (4)
3: Genever (5)
4: Dragona (1)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.