Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 19 januari

Gelsenkirchen - zondag 19 januari 2020 - Start: 13:50

1. Preis von Rambouillet

Een programma bestaande uit maar liefst twaalf koersen op deze tweede koerdag op de drafbaan van Gelsenkirchen, met in de eerste koers van de middag acht deelnemers die de strijd zullen aangaan om de eerste prijs van 500 euro. Het betreft hier een koers voor de beginners klasse die nog geen 300 euro voor hun eigenaar hebben verdiend. Kenickie Kite (2) uit de training van Rob de Vlieger liep op vrijdag 10 januari zijn kwalificatieproef in Wolvega in een kilometertijd van 19,8. Een tijd die nog maar door weinig van de overige deelnemers op de klokken is gezet en de hengst is daarmee dan ook mijn eerste keuze. Fuscles Chess (6) maakte in zijn laatste koers aan de start een groot aantal mispassen en belandde hierdoor achteraan het veld, maar uiteindelijk wist de ruin nog als vijfde te finishen. Als hij vandaag deze mispassen achterwege weet te laten dan zie ik hem in het trio eindigen. Naast Kenickie Kite maakt vandaag ook Vocally Face (1) haar officiële debuut. De merrie kwalificeerde zich vorig jaar nog op tweejarige leeftijd over de mijl in een tijd van 20,7. Niet direct een toptijd, maar in dit veld zal de ervaren Jaap van Rijn haar zeker sneller rond laten gaan. De overige deelnemers zijn ook nog zeer onervaren gezien het aantal uitschakelingen, daarom ga ik tot slot voor Vogels Picaresco (8) omdat hij de meeste starts achter zijn naam heeft staan en relatief gezien de minste keren is uitgeschakeld. "

1: Kenickie Kite (2)
2: Fuscles Chess (6)
3: Vocally Face (1)
4: Vogels Picaresco (8) 

 

2. Wettstar-Januar-Challenge - Amateurfahren

In de tweede koers voor amateurs gaan zeven deelnemers van start. Onder deze deelnemers ook twee Nederlandse rijders, te weten Willem ten Brink en Willem Hendriks. De eerste neemt plaats achter Junior Kite (2). De vierjarige ruin won hier in handen van zijn trainer, Rob de Vlieger, al twee keer en lijkt zich dan ook op deze baan bijzonder thuis te voelen. Key for Success (7) lag in zijn laatste koers van start tot bijna finish aan de kop, maar werd enkele meters voor het bereiken van de eindstreep gepasseerd door Favori de la Basle. Deze koers ging voor hem in een zeer snelle eindtijd van 16,7. Ivar Attack (6) en Jari L Petnic (3) kwamen elkaar op tweede Kerstdag al eerder tegen en deze koers werd toen in het voordeel van de eerst genoemde beslist. De eindsprint van Jari L Petnic, waarbij hij tot vlak bij Ivar Attack kwam, was echter zeer indrukwekkend en vandaag zouden de rollen zo maar eens omgedraaid kunnen zijn. 

1: Junior Kite (2)
2: Key for Success (7)
3: Jari L Petnic (3)
4: Ivar Attack (6) 

 

3. Preis von Dreux

Het wordt een beetje eenzijdig maar ook in deze koers kies ik als favoriet een draver uit de stal van Rob de Vlieger, namelijk Joker of Steel (1). Met twee overwinningen op rij op deze baan lijkt mij dit dan ook een voor de hand liggende keuze. Voor de overige plaatsen komen meerdere deelnemers is aanmerking waarbij ik als eerste wil wijzen op Prime of Life (3). In haar laatste twee koersen in Mönchengladbach werd de merrie achtereenvolgens tweede en eerste. De vorm lijkt dus zeker bij deze pupil uit de stal van Patricia Ruckdäschel aanwezig. Ni Hao (5) heeft over het algemeen zijn koersen op de baan in Hamburg gelopen en maakt vandaag zijn debuut in Gelsenkirchen. Vorig jaar was hij uit vijf starts even zoveel keer in het geld. Mocht hij ook op deze baan uit de voeten kunnen dan moet een plaatsgeld er zeker weer inzitten. De snelle Mass Finest (4) uit de stal met vorm van Jan Thijs de Jong viel afgelopen zondag met een vierde plaats in een veld van vijf enigszins tegen. Vandaag zou zij zich hiervoor kunnen revancheren. "

1: Joker of Steel (1)
2: Prime of Life (3)
3: Ni Hao (5)
4: Mass Finest (4) 

 

4. Preis von Chartres

De strijd om de overwinning in deze koers zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Velten Las Vegas (2) met Niels Jongejans en Honesty Newport (6) met Michael Nimczyk. De merrie van de Duitse kampioen was vorig jaar uit twaalf starts alle keren in het geld waarbij zelfs vijf keer als eerste de finish werd gepasseerd, maar wist dit echter nog nooit te doen hier in Gelsenkirchen. Gezien zijn recente overwinning op 5 januari in een tijd van 15,9 gaat mijn voorkeur toch lichtjes uit naar Velten Las Vegas. De tweede deelnemer uit de stal van Wolfgang Nimczyk, William Scott (3), zal worden gereden door de tweede rijder uit deze stal Robbin Bot. De negenjarige ruin weet ook bijna altijd in de plaatsgelden te lopen en mag ook vandaag zeker niet op de tickets ontbreken. Georgies Express (7) is ook veelal voorin de einduitslag terug te vinden. Hij zal vandaag weer eens door zijn trainer Jochen Holzschuh worden gereden, maar meer dan een derde, vierde plaats zal er waarschijnlijk niet inzitten. "

1: Velten Las Vegas (2)
2: Honesty Newport (6)
3: William Scott (3)
4: Georgies Express (7) 

 

5. Preis von Orleans

Wat eerder o.a. Jaap van Rijn en zijn trainer Henk Grift niet lukte, daar slaagde afgelopen zondag Michael Nimczyk wel in. Zarch Wise As (7) behaalde voor eigenaar Leendert Gerrits zijn lang verwachte eerste overwinning in zijn loopbaan op de baan van Berlijn-Mariëndorf. Over een afstand van 1900 meter werd een tijd van 14,9 genoteerd. Vandaag kan Jörg Hafer laten zien dat dit geen uitzondering is geweest. Janika Bo (2) werd in haar laatste koers in Mönchengladbach, ondanks dat zij op het laatste rechte einde weinig ruimte had om naar voren te komen, toch knap derde. Met recent twee overwinningen weten wij dat zij beter kan en zij zou het in deze koers Zarch Wise As wel eens moeilijk kunnen gaan maken. Highway Fortuna (9) besloot 2019 met een overwinning in Dinslaken. Thomas Maaßen neemt voor het eerst sinds lange tijd weer eens plaats achter de hengst. Dat dit een gelukkige combinatie is, bewijzen de twee overwinningen wel aan het eind van 2018 op deze baan. Met Mad World (5) maak ik mijn voorspelling voor deze koers compleet. 

1: Zarch Wise As (7)
2: Janika Bo (2)
3: Highway Fortuna (9)
4: Mad World (5) 

 

6. Preis von Evreux

Het monte beviel Ernie Digger (6) de laatste keer in Gelsenkirchen wel. In handen van Ronja Walter werd als eerste de finish gepasseerd. Vandaag gaat trainer Jan Thijs de Jong het proberen of de negenjarige dit voor de kar kan gaan herhalen. Ook in deze koers is de in Gelsenkirchen altijd succesvolle Rob de Vlieger weer van de partij. In deze koers zal hij plaatsnemen achter Calamintha (5). Ik verwacht dat de kansen van Rob op een overwinning in andere koersen vanmiddag groter zullen zijn, maar hij zal zich ook in deze koers zeker weer laten zien. De merrie was meer dan een jaar niet in de baan verschenen en maakte eind vorig jaar haar rentree met een zesde plaats op Alkmaar. Sandsturm (9) wist aan het begin van vorig jaar drie keer op rij te winnen waarna het daarna iets minder ging met de negenjarige ruin. Trainer Hans Bornmann heeft vandaag Michael Nimczyk gevraagd om te kijken of die draad weer op te pakken is. Chilling Rainbow (8) liep vorig jaar in België een aantal zeer succesvolle koersen. Hij heeft dit helaas in Duitsland nog niet echt kunnen laten zien. De laatste keer in Gelsenkirchen werd hij uitgeschakeld, maar vandaag zou hij wel eens kunnen laten wat hij daadwerkelijk kan. 

1: Ernie Digger (6)
2: Calamintha (5)
3: Sandsturm (9)
4: Chilling Rainbow (8) 

 

7. Preis von Compiegne

In deze koers mag Lotte, de dochter van Rob de Vlieger, het gaan proberen met I can steel (6). Hoewel van proberen eigenlijk niet zo veel sprake is. Op één uitschakeling na op 1 augustus op de baan van Berlijn-Mariëndorf heeft de ruin vier koersen gewonnen waarvan de laatste twee op de baan van vandaag op 16 en 26 december. Toch zijn er een aantal deelnemers die een nieuw succes van I can steel in de weg willen staan. Één daarvan is Farenne O (3). In zijn laatste koers werd hij knap tweede nadat hij in de laatste bocht een aantal deelnemers in het derde spoor had moeten passeren. Ondanks dat hij vanuit de tweede rij achter de startauto zal vertrekken zie ik hier toch kansen voor Molly Malone (10) om in het trio te kunnen eindigen. Vorig jaar won de zevenjarige merrie een derde van haar koersen. De laatste keer dat Handy Wise (4) met Samantha Stolker op pad ging was op 8 september van het vorig jaar in Gelsenkirchen. Het betekende toen de tweede, tevens laatste overwinning van de ruin in 2018. 

1: I can steel (6)
2: Farenne O (3)
3: Molly Malone (10)
4: Handy Wise (4) 

 

8. Wettstar-Winter-Handicap

In het hoofdnummer van de dag gaan negen paarden vanuit de banden van start om de eerste prijs van 2000 euro. Ondanks dat Halva von Haithabu (9) als enige uit het laatste band met een achterstand van 50 meter op de paarden in het eerste band van start zal gaan, is hij voor mij de favoriet in deze koers. In het tweede band zien we de snel vertrekkende Mister Ed Heldia (7) met Michael Nimczyk. In zijn laatste koers werd hij op de streep gepasseerd door Arquana As. Voor de laatste overwinning van de zesjarige hengst moeten we terug naar oktober 2018. In het eerste band zien we trainingsgenoot en de trouwe Miguel Greenwood (4). Van de veertien koersen vorig jaar liep hij maar één keer niet in het geld. Vandaag zal dat ook zo goed als zeker weer gebeuren al verwacht ik wel dat een derde plaats het maximaal haalbare is. Toscanini Font (6) van trainer Henk Grift was er met een tweede plaats met rijder Jochen Holzschuh op 8 december in Mönchengladbach dichtbij. Vandaag gaan de twee een nieuwe poging wagen. 

1: Halva von Haithabu (9)
2: Mister Ed Heldia (7)
3: Miguel Greenwood (4)
4: Toscanini Font (6) 

 

9. Preis von St. Cloud - Rennen

En niet voor de eerste keer vandaag is de favoriet voor mij een draver uit de stal van Rob de Vlieger. Ik heb het in deze koers dan over Mick Starlake (8), die op tweede Kerstdag hier won in een tijd van 19,5. In deze koers liet hij o.a. een andere deelnemer van vandaag, Bacardi Royal (5), achter zich. Voor vandaag verwacht ik dat deze twee weer de strijd zullen aangaan voor de eerste prijs van 750 euro, maar zoals ik al eerder aangaf verwacht ik dat deze strijd in het voordeel van Mick Starlake zal uitvallen. Een rol van betekenis in deze koers zie ik ook weggelegd voor Finch Hatton TU (11). Bij zijn laatste optreden in Gelsenkirchen kwam hij niet verder dan een zevende plaats, maar in de vier koersen daaropvolgend in Mönchengladbach was hij iedere keer bij de eerste vier met als hoogtepunt de winst op 8 december met Robbin Bot. Vandaag zullen zij weer samen van start gaan met het niet al te gunstige startnummer 11. Jaba Lay (3) werd in haar laatste koers tweede, maar in de gewonnen koers van Mick Starlake kwam ze niet verder dan een zevende plaats. 

1: Mick Starlake (8)
2: Bacardi Royal (5)
3: Finch Hatton TU (11)
4: Jaba Lay (3) 

 

10. Preis von Bihorel

Een lastige koers voor de wedder deze tiende koers van vandaag. In deze koers maakt de wisselvallige, maar snelle Iron Fox (3) na twee maanden afwezigheid zijn rentree. Als de vijfjarige ruin de fouten achterwege weet te laten dan loopt hij zo goed als altijd in het trio. Ik durf voor vandaag het risico te nemen en geef hem mijn voorkeur. Grand Seigneur (7) won hier begin vorig jaar twee keer op rij, maar daarna ging het een stuk minder met de zevenjarige ruin uit de training van Jan Thijs de Jong. Na een afwezigheid van bijna negen maanden maakte hij veertien dagen geleden met een vijfde plaats zijn rentree. Cocobella (6) verscheen vorig jaar twee en twintig keer aan de start en won er hier welgeteld eentje van en dat was op Gelsenkirchen. De wedders die deze overwinning toen hadden verwacht, kregen voor iedere ingelegde euro er zes en zestig voor retour. Gerson Boko (5) uit de training van Cees Hetteling is zeer wisselvallig en vandaag mag Ruud Pools het weer eens proberen om de ruin dravend naar de prijzen te sturen. 

1: Iron Fox (3)
2: Grand Seigneur (7)
3: Cocobella (6)
4: Gerson Boko (5) 

 

11. Preis von Fontainebleau

In haar loopbaan als draver heeft Ann Boleyn (6) alle koersen waarin zij van start ging in een overwinning weten om te zetten. Het zal vandaag zeker niet eenvoudig worden om daar een vijfde aan toe te voegen, maar toch heb ik het vertrouwen dat Jaap van Rijn dit zal gaan lukken. Niels Jongejans zal daar absoluut andere gedachte over hebben en dat ik ook zeker niet onterecht. De Nederlandse pikeur gaat in deze koers van start met Velten Valerie (4). Uit negen starts in 2019 passeerde de merrie vijf keer als eerste de finishpaal. Dan zijn er nog twee Franse paarden die ook wel eens mee kunnen gaan doen om de ereprijzen. Favori de la Basle (7) won hier zijn laatste twee koersen met Julia Knoch. Vandaag zal Roland Hülskath plaatsnemen op de kar en hij zal alles in het werk gaan stellen om te laten zien dat het hem ook lukt om te winnen met de vijfjarige ruin. Uit de laatste zes starts werd Esta Fete Benach (5) twee keer tweede en twee keer eerste. De andere twee keer werd zij uitgeschakeld. Enige voorzichtigheid is dus geboden.

1: Ann Boleyn (6)
2: Velten Valerie (4)
3: Favori de la Basle (7)
4: Esta Fete Benach (5)

 

12. Preis von Les Andelys

In de laatste koers zien we het kleinste veldje van de dag. Zes deelnemers die de strijd zullen aangaan om de eerste prijs van 750 euro. Wat mij betreft zijn er twee dravers in deze koers die in aanmerking komen voor de titel van favoriet. Als eerste Mr Blitzer Byd (6) met Jan Thijs de Jong. De zevenjarige ruin won hier twee weken geleden in een kilometertijd van 17,2. Het was een goed begin van 2020 en hij zette daarmee de goede lijn voort die hij in 2019 had neergezet toen hij uit dertien starts vijf keer wist te winnen. De tweede is Prigana (4) met Michael Nimczyk. De merrie won vorig jaar zes keer, maar ging in juli op rust. In december maakte zij haar rentree met een zesde en tweede plaats in Mönchengladbach. Van de over gebleven vier deelnemers verwacht ik dat Lusiana Bo (1) en Red Lover (3) de meeste kans maken om het kwartet vol te maken. 

1: Mr Blitzer Byd (6)
2: Prigana (4)
3: Lusiana Bo (1)
4: Red Lover (3) 

 

Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.