Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 23 februari

Mönchengladbach – zondag 23 februari – Start: 13.36 uur

Race 1: Veilchendienstagszug “Wir sind dabei”-Rennen

Vandaag zijn er zeven koersen op Mönchengladbach. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Michael Nimczyk zal ’s nachts wel eens wakker worden van Jacky Greenwood (5). De Zweedse merrie heeft veel talent maar verspringt bijna al haar kansen. Bij haar rentree op Gelsenkirchen ging het recent opnieuw mis in de laatste rechte lijn met een overwinning binnen handbereik. Foutloos rondkomen is hier voldoende om te kunnen winnen. Filip Sap maakt de reis met Hanette du Quesne (7) die hij toevertrouwd aan Jochen Holzschuh. De Franse driejarige merrie liep reeds een 1.19-tijd als tweejarige. Goethe (6) heeft enkele maanden niet gelopen. De vos lijkt over lucht te beschikken en zou verbeterd kunnen zijn. Zickzack PS (2) kwalificeerde eind januari in 1.19,9 één lengte voor Jerrymed (1). Die tijd is een goede indicatie van wat beide paarden kunnen lopen.


Plaats 1: Jacky Greenwood (5)
Plaats 2: Hanette du Quesne (7)
Plaats 3: Goethe (6)
Plaats 4: Zickzack PS (2)

 

Race 2: Höwingshof-Cup der Amateure

Een amateurkoers waarin de Nederlandse amatrice Esther Mulder wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Zij gaat op pad met Iowa River (5) die haar laatste twee starts op deze baan winnend afsloot. En beide keren won ze van start tot finish. De laatste keer kwam Maxl Crown Poet (3) in het dodenspoor terecht en zette hij door naar plek drie. Royal Cash (7) was anderhalve week geleden knap tweede op Gelsenkirchen. Hij gaat nu weer met zijn eigenaar op pad. Enkele dagen later maakte Spicyga (4) veel indruk met een derde plaats vlak achter Quick Winner en Handy Wise. Ze zag er die dag erg gemotiveerd uit. Ruim achter haar werd Arabesk Hazelaar (10) vijfde. Hij moest toen van ver komen en kan veel beter. Fantomas (6) heeft enkele weken niet gelopen. Hij presteerde altijd goed op Hamburg en kan er dichtbij zijn.

Plaats 1: Iowa River (5)
Plaats 2: Spciyga (4)
Plaats 3: Arabesk Hazelaar (10)
Plaats 4: Maxl Crown Poet (3)

 

Race 3: Gladbacher Traber ganz jeck beim Veilchendienstagszug-Rennen

In deze koers start de favoriet in het tweede gelid. Maranello Bo (9) staat qua klasse ver boven de rest. Hij klopte vorig jaar op de deur van de klassiekers en liep dit jaar reeds twee goede koersen. Hij won bij zijn rentree op Mönchengladbach en werd de laatste keer eervol geklopt door Jo Black op Gelsenkirchen. Vandaag zal hij alles zelf moeten doen en dat kan hij. Jasmine Dragon (3) is mijn paard voor plaats twee. Ze kan hard beginnen en loopt telkens goede koersen. De laatste keer werd ze derde in een koers die vanuit het dodenspoor verrassend werd gewonnen door Elnino ter Licht (5). Jasmine Dragon zat echter ingesloten en kon geen kant op. De eerder op Mönchengladbach winnende Prime of Life (6) hoort op alle duo- en triotickets. En voor de verrassing neem je Million PS (2) erbij.


Plaats 1: Maranello Bo (9)
Plaats 2: Jasmine Dragon (3)
Plaats 3: Prime of Life (6)
Plaats 4: Elnino ter Licht (5)

 

Race 4: Maurice Musga-Geburtstagsrennen

Een koers voor de beginnersklasse. Kinski Boko (5) won direct bij haar debuut. Ze oogde in de eerste bocht wat groen tussen de paarden maar eenmaal aan kop toonde ze haar klasse. De Zweedse Broadway Hall-merrie liep direct 1.17,9 op Mönchengladbach en had nog wat achter de hand. Pastors Girl (4) werd in diezelfde koers prima tweede vlak voor trainingsgenoot Caroline Sue (3). Laatstgenoemde verdween echter uit de uitslag wegens onregelmatig draven. De grote merrie heeft vaak moeite met haar draf maar kan wel degelijk hard lopen. Daarachter moeten La vie est belle (1) en Filotte de Chambe (6) mee op de plaatsen.

Plaats 1: Kinski Boko (5)
Plaats 2: Pastors Girl (4)
Plaats 3: Caroline Sue (3)
Plaats 4: Filotte de Chambe (6)

 

Race 5: Flug-Hai frisst Trabrennbahn Mottowagen-Rennen

In de klasse tot 80.000 euro winsom heeft Nimczyk de meeste troeven in handen. Zelf rijdt hij Chapter One (7) die zonder fouten mijn winnaar is. Hij treft een voor hem gunstig startnummer. De laatste keer in Gelsenkirchen moest hij onderweg aardig wat doen en werd hij eervol geklopt door stalgenoot Gladiateur. Nu moet hij uitkijken voor Free Bird (5) die hier zijn rentree maakt en eveneens over klasse beschikt. De snelle Ready Cash-zoon won vorig jaar de Derby-Revanche en ging na zijn galoppade in de Deutschland-Cup op rust. Aan Niels Jongejans de eer om het Michael Nimczyk moeilijk te maken. William Scott (3) wordt gereden door vader Wolfgang en zal gebruik maken van zijn startsnelheid. Kiss Me Bo (1) zal daar later achter wegmoeten. Zij heeft de vorm om dicht achter Chapter One en Free Bird binnen te komen. Club Nord Easy (2) is de vreemde eend in de bijt. De Finse draver was medio november zesde op Vincennes in de monté. Staat inmiddels bij Marcel Hauber en zou kunnen verrassen.


Plaats 1: Chapter One (7)
Plaats 2: Free Bird (5)
Plaats 3: Kiss Me Bo (1)
Plaats 4: Club Nord Easy (2)

 

Race 6: Bettina Ahokas-Geburtstagsrennen

Een amateurkoers tot 5.000 euro winsom met zes deelnemers. Simb Laredo (6) won vorige week in dead-heat op Gelsenkirchen. Hij trof toen het tweede gelid en zette goed door in de slotfase. Fabuleuse Paola (4) liep daar enkele dagen eerder en werd netjes vijfde tegen goede paarden. De vosmerrie heeft de steun van Nick Schwarma die hier al eerder met haar wist te winnen. Ni Hao (2) is het broertje van Nu Pagadi en Nu I Nu. Hij werd prima tweede over de mijl op Gelsenkirchen en hoort hier op alle tickets. Daarachter is het lastig kiezen. Mijn voorkeur voor de plaatsen gaat uit naar Indis Boy (3) die bij oud-professional Frank Kelm in goede handen is.


Plaats 1: Fabuleuse Paola (4)
Plaats 2: Simb Laredo (6)
Plaats 3: Ni Hao (2)
Plaats 4: Indis Boy (3)

 

Race 7: Die Trabrennbahn im Karneval-Rennen

We sluiten af met een interessante koers. Sternschnuppe Poet (1) is met een Franse kap omgetoverd tot seriewinnaar. Ze won viermaal op rij op Mönchengladbach. De laatste keer in Berlijn ging het voor de eerste bocht mis na een wijfelende start. Nu mag ze weer linksom op haar favoriete baan. Hoewel Ignatz von Herten (2) ook snel kan vertrekken komt ze waarschijnlijk op de rug te liggen van Icebear Newport (3). De Nimczyk-pupil domineerde de laatste keer op deze baan van start tot finish. Fleetwood Max (5) heeft weer twee starts in de benen en toonde beide keren een goede slotkilometer. Janika Bo (6) moet op speed dichtbij kunnen komen terwijl Declic Julry (8) en Jocke Cane (7) op hun inhoud zullen vertrouwen.


Plaats 1: Icebear Newport (3)
Plaats 2: Sternschnuppe Poet (1)
Plaats 3: Fleetwood Max (5)
Plaats 4: Janika Bo (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.