Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 1 januari

Solvalla – woensdag 1 januari - Start: 18.15

De eerste meeting van dit seizoen op Solvalla met de V86 op het programma. Er zal worden geschakeld tussen Solvalla en Bergsåker. Een mooi programma met veel afwisseling in de koersen die allen sterk bezet zijn. Enkele koersen met meerdere kanspaarden dus voor de wedders zal de V86 een uitdaging zijn. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Bergsåker waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 20.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2140 meter bandenstart  

De beginnersklasse neemt de eerste koers voor haar rekening van het drafseizoen op Solvalla. Veel debutanten met meerdere kanshebbers. Flex To Wheels (10) is met drie starts in z’n benen een van de meest ervaren deelnemers. Hij deed het in zijn thuisland Finland al zeer behoorlijk met overwinning en twee klassering. Bij Jorma Kontio is hij in vertrouwde handen. In het eerste gelid is Bachelor Girl (3) een voorname concurrent met Örjan Kihlström. De kwalificatieproef verliep hoopvol. Timorol  (4) was in zijn laatste start verbeterd. De zoon van Timoko pakte een goede tweede plaats. Van de overige paarden noemen we Olimp (8) en O.F.V.Caboy (2). Beide hebben genoeg snelheid in de benen om zicht te plaatsen.

Plaats 1:    Flex To Wheels (10)
Plaats 2:    Bachelor Girl (3)
Plaats 3:   Timorol  (4)
Plaats 4:    Olimp (8)

 

Race 2 – Femåringslopo, 2140 meter autostart  

Got To Dash (3) zit al een tijdje tegen een overwinning aan. In haar laatste start op Romme viel ze alleen niet helemaal mee. Ze kreeg een mooie koers, maar zette in de slotfase onvoldoende door. Dat moet vandaag dus beter. De Finse Joyride Luxi (2) verschijnt met goede verrichtingen aan de start, gelopen in zijn thuisland. Hij maakt zijn debuut op Solvalla en hij heeft goede kansen. Ook Religious (1) maakt de overstap vanuit Finland. De voormalig pupil van Daniel Redén heeft het goed gedaan voor Nina Pettersson-Perklén. De vorm is nog altijd aanwezig. Eicas (6) heeft de laatste tijd een abonnement op het derde geld. Dat is ook nu weer haalbaar.

Plaats 1:  Got To Dash (3)
Plaats 2:  Joyride Luxi (2)
Plaats 3:  Religious (1)
Plaats 4:  Eicas (6)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre 20.001 - 60.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2140 meter autostart  

Ondanks het tweede gelid verwachten wij dat La Plus Belle (11) deze koers tot een goed einde gaat brengen. De vierjarige merrie maakte half december haar verwachtingen waar door haar koers van kop af te domineren. Ze liet een sterke laatste vijfhonderd meter zien en won met tweeënhalve lengte voordeel. Het fokproduct van Leo Kokkes kan hier haar tweede pakken. In het eerste gelid start Mimiro (5). De zoon van Bold Eagle is snel genoeg om partij te geven. Amorcer Levallo (8) won in Romme en plaatste zich nog tweemaal op Solvalla. Een hoge klassering moet zeker mogelijk zijn. Caleb Brewster (9) en Athletic Lane (3) verbeteren per start.

Plaats 1:   La Plus Belle (11)
Plaats 2:   Mimiro (5)
Plaats 3:   Amorcer Levallo (8)
Plaats 4:   Caleb Brewster (9)

 

Race 4 – Stolopp,  1640 meter autostart

Het kostte Jalna Boko (10) de laatste keer weinig moeite om te zegevieren uit het tweede gelid. Ze won het met anderhalve lengte voordeel. Een tweede overwinning hangt serieus in de lucht. Carl Johan Jepson stuurde de laatste keer Iceland Radio (3) naar een goede overwinning. De merrie gaat het de favoriet zeker lastig maken. Reggae Raz (2) bleef na twee tweede plaatsen ongeplaatst. Ze heeft even niet gelopen en verschijnt weer fris aan de start. De Française Gentiane Evening (6) is wat constanter met haar prestaties. Haar schatten we in dit veld iets hoger in nadat zij goede koersen heeft gelopen ondanks slechte startnummers.

Plaats 1:  Jalna Boko (10)
Plaats 2:  Iceland Radio (3)
Plaats 3   Gentiane Evening (6)
Plaats 4:  Reggae Raz (2)

 

Race 5 - 3-åriga och äldre 60.001 - 190.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2140 meter bandenstart

In deze koers kan de Fin Hannu Korpi toeslaan met Langen’s Airborne (4). Die zette aan het eind van vorig jaar goede prestaties neer en ook op Solvalla hield hij zich staande. Wij zien hem niet gelijk geklopt worden. Boulder Pearl (5) heeft een tijdje niet meer gewonnen. Dat lijkt er opnieuw niet in te zitten, hoewel hij wel degelijk over de nodige snelheid beschikt. Residual Thrust (12) won in september nog met Mattias Djuse. Daarna ging hij even aan de kant. Eind november plaatste hij zich en die lijn kan hij hier goed doorzetten. Indy D. (1) kan beter dan wat hij de laatste keren liet zien.

Plaats 1:   Langen’s Airborne (4)
Plaats 2:   Residual Thrust (12)
Plaats 3:   Boulder Pearl (5)
Plaats 4:   Indy D. (1)

 

Race 6 – 3-åriga och äldre 190.001 - 450.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2640 meter autostart

Sigel Garline (3) gaat goed over deze afstand. Elf december werd hij tweede over dezelfde afstand als vandaag waarbij, gestart vanuit het tweede gelid, een sterke tijd op de klokken kwam. Met Rasmus Raz (11) in de koers kan hij niet teveel gaan afwachten. De zoon van Dumle Loss treft zijn favoriete afstand waarover hij in zijn laatste vijf starts tweemaal zegevierde.  Ook de Fin Mister Lane (9) moet het hebben van de lange afstand. De vorm van Zelante O.P. (7) lijkt beter dan de prestaties doen vermoeden. Met de steun van Ulf Ohlsson moet een klassering erin zitten.

Plaats 1:  Sigel Garline (3)
Plaats 2:  Rasmus Raz  (11)
Plaats 3:  Mister Lane (9)
Plaats 4:  Zelante O.P.(7)

 

Race 6 – V86-1 Bergåker, 3-åriga och äldre 400.001 - 1.000.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van de V86 zijn we in Bergaker waar de subtop in actie komt. Heading Reference (4) sloot het koersseizoen af met een hele snelle overwinning waarbij het verschil ruim vijf lengtes was ten opzichte van de tweede aankomende. In die vorm zien we hem niet gelijk geklopt worden. Ook Cobourg Hanover (2) kende vorig jaar een sterk seizoen. De Amerikaan loopt altijd goede koersen voor Emilia Leo die hem ook deze keer rijdt. Een overwinning voor Star Costashorta (6) lijkt een kwestie van tijd. Hij finishte de laatste keren dichtbij de winnaar. Scarlets Mirakel (7) is in goeden doen tot veel in staat. Hij is alleen te wisselvallig.

Plaats 1:   Heading Reference (4)
Plaats 2:   Cobourg Hanover (2)
Plaats 3:   Star Costashorta (6)
Plaats 4:   Scarlets Mirakel (7)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Stolopp, 1640 meter autostart

Twaalf merries in actie over de mijl en het kan wel eens een Finse aangelegenheid worden. De vormcurve van Crystal Cool (1) vertoont een stijgende lijn. Met dit startnummer kan zij uit de voeten. Die Kaiserin (9) won half november nog over de mijl. De merrie van Hannu-Pekka Korpi beschikt over de nodige snelheid en gaat zeker partij bieden met Mika Forss.  Desideria De Soze (10) won afgelopen juli voor het laatst over de mijl. Dat deed zij in een sterke 1.12,7. Whataboutyou Zaz (8) zal haar record moeten lopen om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Plaats 1:   Crystal Cool (1)
Plaats 2:  Die Kaiserin (9)
Plaats 3:   Desideria De Soze (10)
Plaats 4.   Whataboutyou Zaz (8)

 

Race 7 – V86-3 Bergsåker- Stolopp  , 1640 meter bandenstart

De Italiaanse Trilly Of Nando (2) kende verleden jaar een goede periode waarin tweemaal werd gewonnen. Ze  heeft even niet gelopen maar we verwachten haar in juiste vorm aan de start. Bovendien is het startnummer beter dan die van Belle Reine (11) die in het tweede gelid moet beginnen. Deze heeft echter wel koersritme. Dat geldt ook voor Whitsun Madonna (12). Beide paarden moeten wel ver kunnen komen. B.B.S.Poetry (7) heeft een hoog startnummer. Bij een goed vertrek kan ze ver komen. Denali (4) gaat altijd goed over de mijl. Het is haar favoriete afstand.

Plaats 1:  Trilly Of Nando (2)
Plaats 2:  Denali (4)
Plaats 3:  Belle Reine (11)
Plaats 4:   B.B.S.Poetry (7)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, FyraåringslopP, 2140 meter autostart.

Terug op Solvalla met een Fyraåringslopp. Mellby Hero (7) sloot het seizoen af met een goede overwinning en een derde plaats. Hij moet in staat worden geacht om deze opdracht tot een goed einde te brengen. De vosmerrie Jeanne D'arc Boko (5) pakte half december nog haar overwinning mee. Die zat er aan te komen na een aantal klasseringen. In deze koers kan zij die lijn doortrekken. Don't Be Weak (9) begon zijn carrière met twee sterke overwinningen. In zijn laatste start bleef hij ongeplaatst, maar aan zijn vorm twijfelen niet. Big Shot (4) verbeterde per start en dat resulteerde in een goede overwinning. Ook nu gaat hij zich mengen in de strijd om de overwinning. 

Plaats 1:   Mellby Hero (7)
Plaats 2:   Jeanne D'arc Boko (5)
Plaats 3:   Don't Be Weak (9)
Plaats 4:   Big Shot (4)

 

Race 8 – V86-5 Bergåker, 3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga 150.001 - 800.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart.

Het vijfde onderdeel van de V86 is gereserveerd voor de koudbloeden. Ängsborken (1) was lang weggeweest en liep in november een kwalificatieproef. Zijn koersdebuut werd gelijk in winst omgezet. In deze koers zien wij hem niet geklopt worden. Demex (8) won verleden jaar zijn laatste start. De vorm is dus aanwezig. Norrlands Scott (4) kende vorig jaar een goed seizoen waarin viermaal werd gewonnen. In deze koers zijn er opnieuw kansen. Guldtopp (10) is eigenlijk altijd geplaatst. Ook nu moet hij zich kunnen plaatsen.

Plaats 1: Ängsborken (1)
Plaats 2: Demex (8)
Plaats 3: Norrlands Scott (4)
Plaats 4: Guldtopp (10)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 3-åriga och äldre 75.001 - 525.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2640 meter bandenstart.

Tien paarden over de stayersafstand van 2640 meter, verdeeld over twee vakken met meerdere kanspaarden. Jorma Kontio gaat proberen om met Boulder Luke (5) zijn slag te slaan. Hij moet twintig meter geven aan het eerste band waarin drie outsiders staan, dus dat moet te doen zijn. New Dawn (4) doet het goed in zijn nieuwe thuisland. De afstand past hem en hij zal gaan proberen om het de favoriet lastig te maken. Dat is zeker mogelijk. Stella Pona (8) won haar laatste start in een goede tijd. New Life Wheels (6) maakt het rijtje van kanspaarden compleet. De Fins verkeert al langere tijd in goede vorm. Een boeiende koers.

Plaats 1:   Boulder Luke (5)
Plaats 2:   New Dawn (4)
Plaats 3:   Stella Pona (8)
Plaats 4:   New Life Wheels (6)

 

Race 9– V86-7 Bergsåker, Spårtrappa, 2640 meter autostart.

In dit voorlaatste onderdeel van de V86 op Bergsåker gaat het ook over 2640 meter. Kalashnikov (11) sloot het jaar af met een hele goed overwinning. Dat paste bij het seizoen die prima was verlopen. Hij moet nu beginnen in het tweede gelid maar dat is voor hem geen probleem. Bowling Triple X. (7) werd de laatste keer als favoriet geklopt. Daarvoor won hij nog in Östersund. Arch Lane (5) is lang weggeweest. In 2019 liep hij alleen een kwalificatieproef die hij ruim voldoende aflegde. Met Emilia Leo kan hij een zegevierend koersdebuut maken. Merritt (9) zette zijn laatste start om in rappe zeges. Ook nu gaat hij voor een hoog resultaat. Opnieuw een boeiende koers met meerdere kanspaarden.

Plaats 1:   Kalashnikov (11)
Plaats 2:   Bowling Triple X. (7)
Plaats 3:   Arch Lane (5)
Plaats 4:   Merritt  (9)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 450.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad waarin de subtop in actie komt. All Star (2) bevestigde zijn favorietenrol met een snelle overwinning. Met de steun van Jorma Kontio moet hij ver kunnen komen. De Amerikaan Southwind Hydro (5) laat de hele tijd snelle tijden zien. Een overwinning zit eraan te komen en dat kan vandaag goed mogelijk zijn. Ricocone (6) zette in Finland goede prestaties neer maar treft het nu wel iets zwaarder. Wollafur (12) heeft het nadeel van het tweede gelid maar laat verder goede prestaties zien.

Plaats 1:  All Star (2)
Plaats 2:  Southwind Hydro (5)
Plaats 3:  Ricocone (6)
Plaats 4:  Wollafur (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.