Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 8 januari

Solvalla - woensdag 08 januari 2020 - Start: 18:40

De tweede meeting van dit seizoen op Solvalla met de V86 op het programma. De Zoogins lopp is een interessante koers met de deelname van Arman Degato. De vosruin liep als tweejarige al een aantal goede koersen en is de grootverdiener in dit veld. Paragon Hanover, Quantal Quetzal en Ozzy’s Melody zijn z’n voornaamste tegenstanders in deze leeftijdskoers. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Åby waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.

Race 1 – Spårtrappa, 2140 meter autostart

In deze koers wordt gestart op winsom. Galba Ringeat (4) won in november tweemaal op rij, maar werd vervolgens tweemaal uitgeschakeld. We hebben vertrouwen in de Franse merrie die in deze koers de draad weer op kan pakken. Qua aanwezige klasse moet dat kunnen. Dorfmeister (1) moet partij kunnen geven. De merrie liep tot dusver tweemaal en beviel beide keren. Digital Lounge (3) won eind 2019 voor het eerst. Een overwinning die paste in zijn ontwikkeling. Ook nu moet hij bij de eerste drie kunnen eindigen. Allez Allez (6) won op Rättvik al eens in een snelle tijd. De laatste keer viel ze niet mee. We weten dat hij beter kan.

Plaats 1: Galba Ringeat (4)
Plaats 2: Digital Lounge (3)
Plaats 3: Dorfmeister (1)
Plaats 4: Allez Allez (6)

 

Race 2 – 3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter banden

Laatbloeier Prime Lini (7) maakte een zegevierend koersdebuut. Met die gelopen tijd kan de zevenjarige ook hier zijn favorietenrol waarmaken. Hij wordt wederom gereden door Jorma Kontio. De te kloppen favoriet van deze koers. Stonecapes Superb (9) ging bij zijn debuut lange tijd aan de leiding maar werd uiteindelijk op speed geklopt. Hij moet nu beginnen vanuit het tweede gelid. ZIO Paperone Jet (8) heeft het buitenste startnummer. Hij heeft even niet gelopen maar liet vorig seizoen al wel zien dat hij over de nodige snelheid beschikt. Fight For Victory (5) toonde zich verbeterd in zijn laatste start. Ook nu zijn er kansen op een hoge klassering.

Plaats 1: Prime Lini (7)
Plaats 2: Stonecapes Superb (9)
Plaats 3: Paperone Jet (8)
Plaats 4: Fight For Victory (5)

 

Race 3 – Spårtrappa, 2140 meter autostart

Opnieuw een koers waarbij gestart wordt op winsom en wel tot 180.000 Zweedse kronen. Xanthis Daiquiri (2) is snel maar wisselvallig. Eind november won hij nog in een snelle tijd maar was hij in zijn daaropvolgende start foutief. Boiling Point (5) laat snelle tijden zien. Het leverde echter nog geen overwinning op. In dit overzichtelijke veld is dat misschien wel mogelijk. Dat geld in iets mindere mate ook voor Eclair Razz (6) die in 2019 ook geen overwinning heeft behaald. Misschien kan hij verrassen. Van de overige paarden kiezen we Burse Casandra (1) en Why Not Blanche (3)

Plaats 1: Xanthis Daiquiri (2)
Plaats 2: Boiling Point (5)
Plaats 3: Eclair Razz (6)
Plaats 4: Burse Casandra (1)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 10.001 - 70.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart

Anthara Bi (8) komt uit een snelle en bewezen moederlijn. De Italiaanse merrie van Björn Goop, die van rust af komt, moet in staat worden geacht om dit veld haar wil op te leggen. Enjoy's X.Drive (3) beviel verleden jaar in twee starts maar kon die lijn niet vasthouden. Ook Hillton Band (4) is niet even constant in zijn prestaties, hoewel hij over voldoende snelheid beschikt voor een hoge klassering. De favoriet kloppen lijkt echter een lastige klus. Janis Joplin Boko (6) liep vorig jaar enkele goede koersen. In die vorm zijn er kansen.

Plaats 1: Anthara Bi (8)
Plaats 2: Enjoy's X.Drive (3) Plaats 3 Hillton Band (4)
Plaats 4: Janis Joplin Boko (6)

 

Race 5 - Zoogins lopp - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Acht driejarigen in deze Zoogins lopp waarvan Armani Degato (8) de grootverdiener is. De vos deed het als tweejarige al zeer behoorlijk en beschikt over het nodige talent. Hij heeft bovendien al het nodige aan koerservaring opgedaan. Paragon Hanover (1) liep als tweejarige eenmaal en dat leverde een prima tweede plaats op waarbij een hele goede 1.16,5 op de klokken kwam. Quantal Quetzal (6) zette zijn laatste start om in een ruime overwinning. Als zij de favoriet partij wil bieden, dan zal zij haar record moeten lopen. Ozzy’s Melody (4) liep als tweejarige tweemaal en plaatste zich ook beide keren. Daarna mocht zij vanaf oktober even rustig aan doen. Als zij zich heeft doorontwikkeld dan moet ze ver kunnen komen.

Plaats 1: Armani Degato (8)
Plaats 2: Ozzy’s Melody (4)
Plaats 3: Paragon Hanover (1)
Plaats 4: Quantal Quetzal (6)

 

Race 6 – V86-1 Åby, Xpresstayern, 3140 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van de V86 zijn we in Göteborg op de baan van Åby. Mitos Gold (4) beschikt over de goede vorm. De ruin won twee van zijn laatste drie starts. Hij lijkt een voorkeur te hebben voor de sprint en middenafstand. Een eerder start over 2640 meter leverde een derde plaats op. Deze afstand is nieuw voor hem. Ook voor Devs Daffodil (8) is de afstand nieuw. De merrie plaatst zich regelmatig in hele goede tijden. Magic Happens (3) won recentelijk nog over 2640 meter. De paarden van Peter Untersteiner presteren doorgaans goed over de langere afstand. Hij krijgt derhalve onze voorkeur. Cantona Mearas (2) is een ruin die regelmatig presteert en in deze vorm kansrijk is voor een hoge klassering.

Plaats 1: Magic Happens (3)
Plaats 2: Mitos Gold (4)
Plaats 3: Devs Daffodil (8)
Plaats 4: Cantona Mearas (2)

 

Race 6- V86-2 Solvalla, Solvalla Champions 17 januariS, 1640 meter autostart

Van de lange afstand op Åby, gaan we nu sprinten op Solvalla. Twaalf deelneemsters over de mijl. Surf’n Turf (2) liet als driejarige al zien uit het juiste koershout te zijn gesneden. De vierjarige ruin zette hele sterke prestaties neer waarbij hij al een record liep van 1.12,1. Hij heeft het getroffen met het startnummer. Concrete Dee (1) start aan zijn binnenkant. Een serieuze opponent die in zijn laatste vijf starts viermaal tweede was en eenmaal zegevierde. Dit kan een mooi duel opleveren met de favoriet. One Two Beat (4) Liep de laatste keren in de trio-aankomst. Dat is in deze koers zeker mogelijk. Puketorps Julius (8) heeft een lastig startnummer, maar wel vorm.

Plaats 1: Surf’n Turf (2)
Plaats 2: Concrete Dee (1)
Plaats 3: One Two Beat (4)
Plaats 4. Puketorps Julius (8)

 

Race 7 – V86-3 Aby- 3-åriga och äldre 70.001 - 195.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Hanna Lähdekorpi heeft met Bastian (1) een eerste kans. De vierjarige ruin won inmiddels tweemaal op rij en kan hier bij zijn seizoensdebuut zijn derde aan toevoegen. Borin T.N. (4) toont ongeplaatst toch sterke tijden. Als hij gelijk in het front ligt, kan hij zich plaatsen. Elche (9) komt uit de stal van baankampioen Robert Bergh. Als hij bij de start mee kan trekken in het spoor van Bastian kan hij ver komen. Allocco Jet (8) moet van buitenaf beginnen. De Italiaanse vierjarige beschikt over het nodige talent en dat toonde hij al diverse keren. Hij zou met een overwinning niet verbazen.

Plaats 1: Bastian (1)
Plaats 2: Allocco Jet (8)
Plaats 3: Borin T.N. (4)
Plaats 4: Elche (9)

 

Race 7 – V86-4 Solvalla, Solvalla Podcast - Fördel Ston, 2640 meter autostart.

In dit vierde onderdeel van de V86 kan Cactus (10) toeslaan. De inmiddels vijfjarige merrie liep vorig seizoen een keer of zeven waarbij zij enkele malen sterk voor de dag kwam. Over deze langere afstand is een startpositie in het tweede gelid niet direct een probleem. De Duitse Karissa Bo (1) kan de afstand gemakkelijk aan. De merrie is goed in orde en doet vandaag mee om de overwinning. Ornstein (7) loopt zich regelmatig in het geld. Een zege lijkt een kwestie van tijd. Dat geldt min of meer ook voor Sweet On You (8). De Amerikaanse is heel constant.

Plaats 1: Cactus (10)
Plaats 2: Karissa Bo (1)
Plaats 3: Ornstein (7)
Plaats 4: Sweet On You (8)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Xpresstrappan, 2140 meter autostart.

Alhambra (6) staat in het programma nog aangegeven met Conrad Lugauer maar deze raakte op Jägersro geblesseerd aan zijn arm en is dus enige tijd uit roulatie. De vorm van de merrie is komende en zij wordt waarschijnlijk gereden door Mark Elias. Atik D.L. (8) is een hele snelle Italiaan die verleden najaar viermaal zegevierde in hele goede tijden. Iwan Boko (7) kende een voortvarende start bij Wilhelm Paal. Hij is zwaarder komen te staan en heeft het dus iets lastiger. Een plaats bij de eerst vier moet wel kunnen. Zaira Del Ronco (12) wisselt goede prestaties af met mindere. We schatten haar op dit moment hoger in dan Kakan Gertorp (11)

Plaats 1: Alhambra (6)
Plaats 2: Atik D.L. (8)
Plaats 3: Zaira Del Ronco (12)
Plaats 4: Iwan Boko (7)

 

Race 8 – V86-6 Solvalla, Guldklockan 2020, 1640 meter autostart

Miss Duffy (10) won haar laatste koers in 2019 dankzij een hele goede slotfase. Daarbij won ze met tweeënhalve lengte voordeel. Als zij niet al teveel terrein verliest in de openingsfase moet zij deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Crystal Cool (1) heeft haar eerste start van dit seizoen al in de benen. Op nieuwjaarsdag werd zij vierde in 1.13,7 over de mijl. Zij zal dus scherp aan de start verschijnen. Global Tuxedo (7) en Happy Confess (8) hebben beide een lastig nummer over de mijl. De vorm van beide paarden lijkt goed genoeg voor een hoge klassering.

Plaats 1: Miss Duffy (10)
Plaats 2: Crystal Cool (1)
Plaats 3: Global Tuxedo (7)
Plaats 4: Happy Confess (8)

 

Race 9– V86-7 Åby, Xpressprintern, 1640 meter autostart.

Het voorlaatste onderdeel van de V86 gaat in Åby ook over de mijl. Een afstand die Bossy Alley (2) prima aankan. Een allround koerspaard die in Färjestad nog won over drie kilometer. Daarna was hij niet rad en werd hij geschrapt. Nu hij fit is, kan zijn vierde overwinning op rij worden behaald. Dallas (3) is een toonbeeld van trouw die het ditmaal getroffen heeft met het startnummer. Quick Vald (12) begon het seizoen goed met een sterke overwinning. Het startnummer in het tweede gelid achter de vier maat het tot een uitdagende opdracht. Gezien de vorm wordt een overwinning niet uitgesloten. Imagine Boko (9) liep onlangs een nieuw record over de mijl.

Plaats 1: Bossy Alley (2)
Plaats 2: Dallas (3)
Plaats 3: Quick Vald (12)
Plaats 4: Imagine Boko (9)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Spårtrappa, 2640 meter autostart.

"Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Een koers op winsom voor de subtop over de stayersafstand. Urgent Call (10) moet beginnen in het tweede gelid, maar lijkt op dit moment goed genoeg om deze koers winnend af te sluiten. Araw Hoss (5) zet continu sterke tijden neer. Het leverde alleen nog weinig op. Misschien weet Örjan Kihlström hem te motiveren. Dom Perignon (7) moet de vertrouwde steun missen van Torbjörn Jansson die herstellende is van een hartinfarct. Het paard is goed in orde. Lexington Hall (7) zit tegen een overwinning aan. In deze koers zijn z’n kansen op een hoge klassering aanwezig. "

Plaats 1: Urgent Call (10)
Plaats 2: Araw Hoss (5)
Plaats 3: Dom Perignon (7)
Plaats 4: Lexington Hall (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.