Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 29 januari

Solvalla - woensdag 29 januari 2020 - Start: 18:15

Een mooie en goed bezette meeting op Solvalla met een variatie aan koersen. Rond half negen wordt er geschakeld met Bergsåker voor de V86. Op voorhand het mooiste moment in de derde koers. Torbjörn Jansson maakt hier zijn debuut nadat hij op oudjaarsavond met hartklachten in het ziekenhuis werd opgenomen. De Zweedse toppikeur heeft deze avond één rit maar dat is gelijk de favoriet. Het kan een zegevierend debuut worden. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Bergsåker waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 20.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

We beginnen deze woensdagavondmeeting met een koers voor de beginnersklasse. React Ion (1) startte tweemaal in Färjestad en beliep beide keren plaatsgeld. De vierjarige ruin van trainer Bjorn Goop gaat hier op pad met Carl Johan Jepson die als rijder dit seizoen heel goed is begonnen. Stacey Jovalley (8) was in zijn laatste start aanzienlijk verbeterd. Hij zette met 1.17,0 een prima tijd neer na een koers die grotendeels in het dodenspoor werd afgelegd. Choctaw Split (5) kon na zijn debuut in 1.17,6 weinig uitrichten. In dit niet al te sterke veld zijn er mogelijkheden. Glacier (6) liep in december een prima kwalificatieproef. Dat maakt hem kansrijk.

Plaats 1: React Ion (1)
Plaats 2: Stacey Jovalley (8)
Plaats 3: Choctaw Split (5)
Plaats 4: Glacier (6)

 

Race 2 – 3-åriga och äldre 55.001 - 210.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

De prestaties van Harvesting Time (7) zijn constant. Een overwinning zit eraan te komen. Hij werd de laatste keer tweede nadat hij de gehele weg aan de leiding ging. Op de finish werd hij achterhaald waarbij het verschil een hoofdje was. Victoria Tilly (3) won knap in Romme ondanks dat zij de laatste dertienhonderd meter moest afleggen in het derde spoor. Ook in de slotmeters ging zijn nog redelijk strak door. Come Together (5) moet op basis van de getoonde tijden een rol kunnen spelen. Een goede kwalificatieproef kreeg een passend vervolg met twee goede klasseringen. Een overwinning is zeker mogelijk. Magneto (2) heeft even niet gelopen. Hij stak in goede vorm.Plaats 1: Harvesting Time (7)
Plaats 2: Victoria Tilly (3)
Plaats 3: Come Together (5)
Plaats 4: Magneto (2)

 

Race 3 – Solvalla Podcast - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

In deze koers maakt Torbjörn Jansson zijn heroptreden. De Zweedse toppikeur was enige tijd afwezig vanwege hartproblemen. Deze avond heeft hij één rit en met Selected News (4) krijgt hij gelijk de favorietenrol toebedeeld. Deze zoon van Maharajah kwalificeerde zich begin januari met trainer Hans-Owe Sundberg in een sterke tijd, waardoor hij gelijk de favorietenrol krijgt toebedeeld. Upgrade Pellini (1) heeft al twee koersen gelopen en is dus al iets meer ervaren. Zij maakt vandaag haar seizoensdebuut. Hattusa (8) heeft al gewonnen en plaatse zich ook enkele malen. In deze koers moet zij opnieuw ver kunnen komen. Verder moet Street Dance (7) ver kunnen komen.Plaats 1: Selected News (4)
Plaats 2: Upgrade Pellini (1)
Plaats 3: Hattusa (8)
Plaats 4: Street Dance (7)

 

Race 4 – Besök vår nästa fredagslunch 31 jan, 2640 meter bandenstart

Stefan Melander heeft twee paarden in koers en beide maken goede kans op de overwinning. Unique Q.C. (2) heeft een mooi startnummer. De dochter van Brad de Veluwe gaat het per start beter doen. De laatste keer liep zij haar record van 1.16,5. Stalgenoot Secondary Stall (10) is gekoppeld aan Erik Adielsson. De vierjarige ruin won zijn laatste start in een prima tijd. De langere afstand zal voor hem niet het probleem zijn. De prestaties van Gassin Am (3) zijn een beetje wisselvallig. Foutloos zijn en dan zijn er zeker winstkansen. Bunch Of Budgies (7) is weer aan de beterende hand na een paar mindere prestaties.

Plaats 1: Unique Q.C. (2)
Plaats 2: Secondary Stall (10) Plaats 3 Gassin Am (3)
Plaats 4: Bunch Of Budgies (7)

 

Race 5 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Een koers met een aantal goede driejarigen. Amour Hill (5) won als tweejarige bij haar debuut. In haar derde start pakte ze ook nog een goede derde plaats. Een talent die haar seizoensdebuut maakt en hier gelijk kan winnen. Dat zal niet gemakkelijk gaan want er zijn meerdere kapers op de kust. Ester Wibb (6) komt met vergelijkbare resultaten aan de start. Zij is snel genoeg om het de favoriet lastig te maken. Aperfecttric (7) heeft een lastig nummer. Zij begon het seizoen goed door op Solvalla te winnen. Grand Princess (2) deed het als tweejarige prima. Als zij in die vorm aan de start verschijnt zie we haar ver komen.

Plaats 1: Amour Hill (5)
Plaats 2: Ester Wibb (6)
Plaats 3: Aperfecttric (7)
Plaats 4: Grand Princess (2)

 

Race 6 - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

In deze leeftijdskoers gaan zeven vierjarigen van start. My Sweden (1) sloot het seizoen 2019 af met twee overwinningen. In deze koers maakt hij zijn seizoensdebuut. Er zijn winstkansen in deze open koers. Ook Aroseforyou (3) stak in grote vorm in de laatste weken van 2019. Ook zij pakt hier de draad weer op. Optimum Terminator (4) schuwde de concurrentie niet als driejarige in een seizoen waarin driemaal werd gewonnen. Ook deze gaat zich mengen in de strijd om de overwinning. Arnie Express (7) debuteerde vrijdag in Örebro waar hij het vierde geld meepakte. Die koers zal hem scherper hebben gemaakt.

Plaats 1: My Sweden (1)
Plaats 2: Aroseforyou (3)
Plaats 3: Optimum Terminator (4)
Plaats 4: Arnie Express (7)

 

Race 6 – V86-1, Bergsåker, 3-åriga och äldre lägst 500.001 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

Een open aangelegenheid zonder een grote favoriet. Weekend Fun (4) kwam in zijn laatste vijf start tot sterke tijden die hem hier tot een goed resultaat moeten brengen. Overtimeosåfin (6) debuteerde dit seizoen over de mijl waarin hij startnummer tien had. Een lastige klus maar met een tijd van 1.13,9 deed hij het niet eens zo onaardig. Casanova Sisu (7) presteert iets regelmatiger. Vorig seizoen wist hij niet te winnen. Misschien zit het hem ditmaal wel mee. O.P.’S Flirt (8) komt van het buitenste nummer. Als hij na de start een goede positie krijgt, dan kan hij ver komen.Plaats 1: Weekend Fun (4)
Plaats 2: Overtimeosåfin (6)
Plaats 3: Casanova Sisu (7)
Plaats 4: O.P.’S Flirt (8)

 

Race 7- V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre 400.001 - 1.600.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart

Terug op Solvalla voor een koers over de mijl waarin de subtop in actie komt. Grainfield Aiden (3) maakte vorige week indruk op Solvalla waar hij onlangs een ruime ronde in het dodenspoor een prima tweede plek beliep. Aan zijn binnenkant start Highspirit (2) en die kan een hele sterke mijl lopen. Maze Runner (5) is één van de snelste deelnemers in dit veld met een record van 1.10,5. Verleden jaar won hij nog in 1.10,9 over de mijl. Het startnummer van Star Costashorta (8) over de mijl is lastig. Toch is zijn vorm dik in orde en kan hij binnenkort wel eens toeslaan. Wie weet vandaag.

Plaats 1: Grainfield Aiden (3)
Plaats 2: Highspirit (2)
Plaats 3: Maze Runner (5)
Plaats 4. Star Costashorta (8)

 

Race 7 – V86-3 Bergsåker- Spårtrapp, 2640 meter autostart

In deze koers over 2640 meter wordt gestart op winsom. Merritt (9) moet in het tweede gelid beginnen maar over deze afstand is dat niet gelijk een nadeel. De voor hem startende Musett af Djupmyra (1) steekt namelijk in grote vorm en misschien krijgt Merritt gelijk een goede uitgangspositie. Kalashnikov (8) debuteerde dit seizoen met een derde plaats. DE afstand van vandaag is in zijn voordeel. Hij heeft de klasse in huis om deze koers in zijn voordeel te beslechten. Mr Charming (10) en Mycrazydream (11) zijn beide op dit moment in goeden doen. Ook zij doen mee om de voorste plaatsen.

Plaats 1: Merritt (9)
Plaats 2: Musett af Djupmyra (1)
Plaats 3: Kalashnikov (8)
Plaats 4: Mr Charming (10)

 

Race 8 – V86-4 Solvalla, Guldklockan 2020, 2140 meter autostart.

Cheap Thrills (9) verschijnt met een overwinning achter zijn naam aan de start. Die vorm kan in deze koers worden bevestig met opnieuw een hoge klassering. My First Offspring (5) stak in goede vorm toen hij in november aan de kant ging. Hij maakt hier zijn opwachting en kan gelijk meedoen om de prijzen. Love In Vain (4) en Allez (6) lijken aan elkaar gewaagd en presteren heel regelmatig. Vicar (11) zette in Mantorp na twee maande pauze zijn eerste start gelijk om in volle winst. Dat maakt hem hier opnieuw kansrijk.

Plaats 1: Vicar (11)
Plaats 2: My First Offspring (5)
Plaats 3: Cheap Thrills (9)
Plaats 4: Love In Vain (4)

 

Race 8 – V86-5 Bergsåker, DubbelCupen, Försök 3 i Meeting 1 - Fördel Ston (Sleipner Bergsåkers Månadstäcke), 2640 meter bandenstart.

We zijn weer terug in Bergsåker en dan wordt er gekoerst met koudbloeden. Ditmaal over de stayersafstand. Järvsöodin (6) heeft vandaag weer de steun van Ulf Ohlsson, de rijder waarmee hij zijn laatste twee starts omzette in een overwinning. Bij zijn seizoensdebuut bleef hij ongeplaatst en vandaag neem Ulf de leidsels weer ter hand. Hij heeft aan de start twintig meter voordeel op Steinfaks (9) die onlangs won in Romme. De vorm is dus goed. Twintig meter voor de favoriet op 2640 meter start Karlängs Lill (3) die gaat proberen om het startvoordeel te verzilveren. Dan zal geen gemakkelijke klus worden. Art Kjarvald (10) zal aan de bak moeten op 2680 meter. Misschien kan hij meetrekken met Steinfaks.

Plaats 1: Järvsöodin (6)
Plaats 2: Steinfaks (9)
Plaats 3: Karlängs Lill (3)
Plaats 4: Art Kjarvald (10)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Stolopp, 2140 meter autostart

In deze merriekoers over de middenafstand komen elf paarden aan het vertrek. Divine (9) zette in Kalmar een hele goede prestatie neer door tweede te worden in 1.13,7a-2140 meter. Met een dergelijke tijd in de benen kan je ook op Solvalla uit de voeten. Au Pair Girl (1) won op Aby in een vergelijkbare tijd. Haar vorm is dus uitstekend. Ook Ti Punch Broline (3) won vlak voor kerst over 2140 meter in 1.13,7 op Solvalla. Het belooft dus op voorhand al een spannende strijd te worden. De Italiaan Uappa Di Azzurra (4) maakt het rijtje van kanspaarden compleet. Die wint binnenkort een koers.

Plaats 1: Divine (9)
Plaats 2: Au Pair Girl (1)
Plaats 3: Ti Punch Broline (3)
Plaats 4: Uappa Di Azzurra (4)

 

Race 9 – V86-7 - Bergsåker, Fördel Ston, 1640 meter autostart

Het voorlaatste onderdeel van de V86 in Bergsåker is ook gereserveerd voor de merrie en gaat over de middenafstand. Whitsun Madonna (8) moet aan de buitenkant beginnen. Zij steekt in hele goede vorm en heeft met Emilia Leo een eerste kans. Belle Godiva (9) viel de laatste keer op met een hele goede overwinning na een reeks van mindere prestatie. Ook de getoonde tijd was erg goed. In deze vorm kan zij het de favoriet lastig gaan maken. Fragolini Am (7) is bezig aan een hele mooie reeks en doet zeker mee om de overwinning. Ook Al's Charmy Flicka (6) behoort tot de kanspaarden. Een merrie met de nodige klasse.

Plaats 1: Whitsun Madonna (8)
Plaats 2: Belle Godiva (9)
Plaats 3: Fragolini Am (7)
Plaats 4: Al's Charmy Flicka (6)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Välkommen till STL-finaler 8 feb, 2140 meter bandenstart.

Weer terug op Solvalla voor de laatste koers van deze avond, tevens het laatste onderdeel van de V86. Door Leonas Sami (8) werd een lang verwachtte overwinning eindelijk gerealiseerd. Hij zal het hier verder willen uitbouwen. Karissa Bo (2) is een trouw zesjarige merrie. De dochter van Quick Wood doet altijd haar best en plaatst zich met regelmaat. Toreador (11) heeft de snelheid in huis om bij de eerste drie te finishen. Hij moet beginnen in het tweede gelid. Digital Track (3) beviel de laatste maal over de afstand van vandaag. Heeft zeker kansen.

Plaats 1: Leonas Sami (8)
Plaats 2: Karissa Bo (2)
Plaats 3: Toreador (11)
Plaats 4: Digital Track (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.