Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 5 februari

 Solvalla – woensdag 5 februari 2020 - Start: 18.15

Een mooie en goed bezette meeting op Solvalla met een variatie aan koersen. Rond half negen wordt er geschakeld met Jägersro voor de V86. Nederlandse belangen zijn er met Hans Crebas en Jaap van Rijn die kansrijk zijn met respectievelijk Inez Alki (Race 7 – V86-3) en Samson Ris (Race 9 – V86-7). Beide paarden beschikken over de juiste vorm om een hoofdrol te kunnen spelen. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Bergsåker waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.
 

Race 1 – Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart  

Zeven driejarige merries nemen de openingskoers voor hun rekening. Upgrade Pellini (3) liep vorig week achter Selected News en Magical Princess een prima koers. De merrie kwam erg goed van start, maar kon de eerste twee nimmer bedreigen. Zij hield er wel een nieuw record aan over. Ook Solar Wind (5) rook al aan een overwinning. Dat lukte nog niet. In deze koers zijn er kansen op haar eerste zege. Chablis Ribb (1) zette tot tweemaal toe een tijd neer van 1.17,9. Eerst over de mijl en later over de middenafstand. Een plaats bij de eerste drie moet haalbaar zijn. Camelita (7) maakt haar seizoensdebuut. De merrie liep als tweejarige al in de 1.15.

Plaats 1:    Upgrade Pellini (3)
Plaats 2:    Solar Wind (5)
Plaats 3:   Chablis Ribb (1)
Plaats 4:    Camelita (7)


Race 2 – 3-åriga och äldre 30.001 - 180.000 kr.
Körsvenskrav kat. 2. 2640 meter bandenstart  

In het eerste band start Secondary Stall (1) met Erik Adielsson. De ruin van Stefan Melander sprong vorige week jammerlijk weg in de laatste bocht toen hij op weg was naar een hoge klassering. Nu heeft de ruin het eerste band en twintig meter voor op de rest. Dat zou genoeg kunnen zijn, maar dan moet het tempo hoog blijven. In het tweede band start Frozen Queen (7) die gaat proberen om haar vijfde overwinning op rij te behalen. De langere afstand zal geen probleem zijn voor de Française.  Balanced Rudder (10) kende verleden jaar een goede periode. In twee starts wil het dit jaar nog niet lukken. Misschien hervindt hij zich vandaag. Drooping (11) is de tweede deelnemer van Stefan Melander die ditmaal wordt gereden door Ulf Ohlsson. Hij is snel genoeg voor een hoge klassering.


Plaats 1:  Secondary Stall (1)
Plaats 2:  Frozen Queen (7)
Plaats 3:  Drooping (11)
Plaats 4:  Balanced Rudder (10)


Race 3 –  3-åriga och äldre högst 30.000 kr.
Körsvenskrav kat. 2, 2140 meter bandenstart  

Bicc’s Avalon (1) liep als driejarige tweemaal voor Peter Untersteiner. Dat leverde twee snelle klasseringen op. Inmiddels staat ze bij Frederik Wallin en maakt zij haar debuut na acht maanden afwezigheid. Orlanda G.M. (6) was in haar laatste start verbeterd en zette met 1.17,2 een nieuw record neer. Jorma Kontio rijdt haar vandaag en dat is wel een voordeel. Ook Tommy Jovalley (8) heeft een dergelijk tijd in de benen. Het startnummer is echter minder gunstig. Got To Goo (4) heeft de snelheid in huis om zich te plaatsen. Maharani R.J. (3) was maandag al geschrapt.

Plaats 1:   Bicc’s Avalon (1)
Plaats 2:   Orlanda G.M. (6)
Plaats 3:   Tommy Jovalley (8)
Plaats 4:   Got To Goo (4)


Race 4 – Guldklockan 2020, 2140 meter autostart

Een koers voor de liefhebbers waarin twee paarden aan elkaar gewaagd zijn. Star’s Fighter (6) en Moon Zappa (7) treffen elkaar Star’s Fighter is eigenlijk altijd bij de eerste drie. Hij was de voorlaatste keer ongeplaatst maar pakte in zijn daaropvolgende start een prima derde plaats. Moon Zappa won begin december nog in Romme en toonde vervolgens zijn vorm met een tweetal klasseringen. Ace To Play (12) heeft al gewonnen. Hij maakte zijn favorietenrol waar in Eskilstuna. Als de twee favorieten het elkaar lastig maken, kan hij er misschien van profiteren. Thunder Rick (9) pakt ook zijn overwinning mee. Zijn seizoensdebuut leverde een bevredigende vierde plaats op.  

Plaats 1:  Star’s Fighter (6)
Plaats 2:  Moon Zappa (7)
Plaats 3   Ace To Play (12)
Plaats 4: Thunder Rick (9)


Race 5 - Solvalla Podcast - Stolopp, 2140 meter autostart

In dit veld van acht merrie heeft Spider G.G. (1) goede vooruitzichten op haar eerste overwinning van dit seizoen. De dochter Federal Flex is dit jaar goed begonnen met twee tweede plaatsen op Kalmar. De vorm is dus aanwezig. Engines Running (6) won twee weken terug nog op Solvalla waarbij vier paarden op één lijn finishten. Een overwinning die eraan zat te komen want een start daarvoor leverde nog het derde geld op. Ditmaal zal ze haar record moeten lopen. Janis Brown (4) maakt een goede ontwikkeling door. Een overwinning is in dit veld goed mogelijk. Harriet Web (7) verkiezen we boven Je T'aime Treasure (8)

Plaats 1:   Spider G.G. (1)
Plaats 2:   Janis Brown (4)
Plaats 3:   Engines Running (6)
Plaats 4:   Harriet Web (7)


Race 6 - Besök vår nästa fredagslunch 7 feb - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart
 

Het seizoensdebuut van Belker (6) in deze leeftijdskoers met zes vierjarigen. De vierjarige hengst won als tweejarige de Svensk Uppfödningslöpning 2018 (Gr. I Nat.) en deed het als driejarige heel behoorlijk. Hij maakt vandaag zijn debuut met Torbjörn Jansson en treft met Digital Summit (2) gelijk een tegenstander van formaat. Hij is één van de  drie paarden van Stefan Melander in deze koers. Hij beschikt over iets meer koersritme en won in december tweemaal in goede tijden. Diens stalgenoot Brake Cooling (1) beviel vorige week. De hengst vertrok heel erg goed en kreeg vervolgens een koers op maat achter de koploper die hij in de slotfase tot op een neusje naderde. Hij kwam net te kort voor de winst. Ook nu wordt hij gereden door Jorma Kontio. Taxi Out (5) doet het elke start een stukje beter.

Plaats 1:   Digital Summit (2)
Plaats 2:   Belker (6)
Plaats 3:   Brake Cooling (1)
Plaats 4:   Taxi Out (5)


Race 6 – V86-1, Jägersro,
Frukt och Grönsakshallen // Februarisprintern - Fördel Ston, 1640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van de V86 zijn we in Jägersro. Een koers over de mijl en dat past onze favoriet Global Takeover (8) die half januari al een vergelijkbare opdracht zegevierend afsloot. Die koers werd van kop af gedicteerd met startnummer drie. Ook Zio Tom Jet (6) heeft een goede mijl in de benen. De pupil van Jerry Riordan verkeert in goede vorm. Wonderboy (1) zette goede prestaties neer in Denemarken, maar hij treft het nu wel iets zwaarder. Kung Edward (5) en Victorious Star (4) noemen we voor een plaatsgeld

Plaats 1:   Global Takeover (8)
Plaats 2:   Zio Tom Jet (6)
Plaats 3:   Wonderboy (1)
Plaats 4:   Kung Edward (5)


Race 7-  V86-2 Solvalla,
Kurser och event med häst – Solvalla Travskola - Stayerlopp, 3140 meter autostart

Terug op Solvalla voor een koers over ruim drie kilometer waarbij gestart wordt vanachter de auto. Very Charming (7) heeft ervaring met de afstand. Hij begon het jaar goed met een overwinning op Solvalla en was daarna over 2640 meter nog geplaatst. Naughty Boy (10) kan de afstand gemakkelijk aan. Hij sloot 2019 af met twee zeges en zal zich willen herstellen van zijn laatste koers waarin hij ongeplaatst bleef. Wij rekenen op een betere prestatie. Ook Carlos Messi (5) treft een afstand die hem op het lijf is geschreven. Een plaats bij de eerste drie is goed mogelijk. Ti Amo Face (1) kan veel beter dan wat hij de laatste malen liet zien.

Plaats 1:   Very Charming (7)
Plaats 2:   Naughty Boy (10)
Plaats 3:   Carlos Messi (5)
Plaats 4.   Ti Amo Face (1)


Race 7 – V86-3 Jagersro- Galatea // Fördel Ston, 2140 meter autostart

Inez Alki (10) kwam in haar laatste start niet in de problemen. De merrie won een sprintkoers na een goede rit van de rijder. Ze komt wel zwaarder te staan maar trainer Hans Crebas is positief gestemd. Volgens hem is het paard nog altijd goed in orde en dat laat zij dan ook zien in de training. Hij rekent op een goede koers, waarbij het tempo in de koers wel bepalend kan zijn. Als het tempo hoog ligt, is dat in het voordeel van Inez Alki. Bij een langzame eerste kilometer wordt het lastiger om meters goed te maken in de slotkilometer. Een geduchte concurrente is Zaira Del Ronco (5) die aan kop het tempo kan drukken. A Secret Word (1) is het jaar goed begonnen en in beeld voor een klassering. Dat geldt ook voor Global Wireless (2)


Plaats 1:  Inez Alki (10)
Plaats 2:  Zaira Del Ronco (5)
Plaats 3:  A Secret Word (1)
Plaats 4:   Global Wireless (2)


Race 8 – V86-4  Solvalla, Välkommen till STL-finaler 8 feb - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart.

Teton Sweet Lindy (3) was één van de eerste winnaars van dit jaar tijdens de openingsmeeting op Solvalla op nieuwjaarsdag. Ze liet een sterke indruk achter en heeft nu de steun van Ulf Ohlsson. Hera Eck (4) is een toonbeeld van trouw die vrijwel altijd geplaatst is. Een overwinning is in dit veld mogelijk; ze zijn aan elkaar gewaagd. Global Avenue (9) moet in het tweede gelid beginnen. De merrie van Svante Båth heeft de klasse in huis om deze koers winnend af te sluiten. De openingsfase kan bepalend zijn. Qeen Roc (2) zou zich kunnen plaatsen. Een interessante outsider is Simb Rubinette (8).

Plaats 1:   Teton Sweet Lindy (3)
Plaats 2:   Hera Eck (4)
Plaats 3:   Global Avenue (9)
Plaats 4:   Simb Rubinette (8)


Race 8 – V86-5 Jagersro, Jägersro Restauranger // Februaristayern, 3140 meter bandenstart.

Ook in Jagersro een koers over de lange afstand van 3140 meter. Het veld van elf deelnemers is verdeeld in drie startvakken. In het eerste vak start Dario Sotto (1) als enige over 3140 meter. De Deen was vorig najaar in hele goede vorm en pakte dit jaar de draad weer op met een prima overwinning in 1.13,9a-1640 meter. De afstand is nieuw, dus dat kan een struikelpunt zijn. Panamera (11) moet veertig meter geven maar dat is voor hem niet onoverkomelijk over deze afstand. Hij won onlangs op Jagersro over 2640 meter en domineerde de koers van huis uit met startnummer twee. Nu dus van achteraf. Devs Daffodil (10) beviel de laatste keer over de afstand van vandaag met een tweede plaats. Adrian Kolgjini heeft met Typhoeus Face (4) een paard in koers die de afstand gemakkelijk aan kan.

Plaats 1: Dario Sotto (1)
Plaats 2: Panamera (11)
Plaats 3: Devs Daffodil (10)
Plaats 4: Typhoeus Face (4)


Race 9 – V86-6 Solvalla, Mälardalscupen, Försök - Stolopp, 2140 meter bandenstart

In het eerste startvak valt Global Worthy (4) op met twee zeges op rij. De merrie begon jaar zoals zij het afsloot en dat was met winst. Net als bij haar laatste start wordt ze ook nu door Ulf Ohlsson gereden. De Finse Valletta (5) is dit seizoen in twee starts nog niet geklopt. Ook zij heeft die twintig meter voordeel bij de start. In het tweede vak staan een aantal sterke tegenstanders zoals Opalis (7) die de laatste keer bijna haar record evenaarde. Viola Grif (8) bleef de laatste keer ongeplaatst. Ze kan beter dan haar prestatie doet vermoeden Bear Victory (13) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Valletta (5)
Plaats 2:   Opalis (7)
Plaats 3:   Global Worthy (4) 
Plaats 4:   Viola Grif (8)


Race 9 – V86-7 - Jägersro, Fördel Ston, 1640 meter autostart

Het voorlaatste onderdeel van de V86  in Jägersro gaat over de mijl. Jaap van Rijn komt aan de start met Samson Ris (9). De Italiaanse ruin is momenteel beter dan ooit. Het tweede gelid hoeft voor hem niet gelijk een nadeel te zijn. De laatste keer was hij onderweg wat driftig maar in deze koers zal het tempo hoog liggen en dan zal dat niet zo snel gebeuren. Het koersverloop zal bepalend zijn volgens Jaap die met een goed gevoel naar Zuid Zweden afreist. Vichy Grif (5) maakt haar seizoensdebuut. Vorig jaar won de Italiaanse zevenmaal uit achttien starts en was ze nog driemaal tweede. Arapaho Ghostdance (10) heeft de juiste vorm ook te pakken. Een trouw prestatiepaard die mee doet om de plaatsen. Damien Shadow (7) heeft een snelle sprint in de benen. Winnen wordt lastig maar een plaats bij de eerste vier is reëel.

Plaats 1:   Samson Ris (9).
Plaats 2:   Vichy Grif (5)
Plaats 3:   Arapaho Ghostdance (10)
Plaats 4:   Damien Shadow (7)


Race 10 - V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 320.001 - 580.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart.

Weer terug op Solvalla voor de laatste koers van deze avond, tevens het laatste onderdeel van de V86 in de Zweedse hoofdstad. We gaan nog even sprinten met Payet D.E. (2) die in uitstekende conditie aan de start verschijnt. Hij won eind januari over 2140 meter maar kan ook over de mijl uitstekend uit de voeten. Het startnummer is ideaal voor de ruin uit dezelfde bloedlijn als de cracks Virgill Boko, Paul W Boko en Willem W Boko. Cesar F.C. (9) is snel maar het startnummer is een nadeel. Ook in zijn laatste koers had hij dit nummer en bleef hij steken op een vijfde plaats. Boulder Luke (5) is het seizoen goed begonnen en gaat zich normaliter opnieuw plaatsen. Okashi Cheri (4) verkiezen we boven Boomer (3).

Plaats 1:  Payet D.E. (2)
Plaats 2:  Boulder Luke (5)
Plaats 3:  Cesar F.C. (9)
Plaats 4:  Okashi Cheri (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.