Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 12 februari

Solvalla – woensdag 12 februari 2020 - Start: 18.40
Een mooie en goed bezette meeting op Solvalla met een variatie aan koersen. Rond half negen wordt er geschakeld met Åby voor de V86. In het openingsnummer op Solvalla vertrekt het fokproduct van Stal Quattro VOF Queen Ratzeputz als favoriet. Haar kwalificatieproef was veelbelovend Ook dekhengst Timoko levert enkele favorieten met Timotee Journey (race 2) en Esprit D'inverne (race 3). De topklasse komt in actie in V86-5. Stoletheshow, Zabul Fi en Kick Off Classic zijn hierin de kanspaarden. LET OP! Solvalla heeft woensdagavond om 18.40 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Åby  waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen. 

Race 1 – Besök vår nästa fredagslunch 14 feb - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart  

In deze openingskoers op Solvalla start Queen Ratzeputz (1) als favoriet. De driejarige merrie is een fokproduct van het Nederlandse Stal Quattro VOF en liet een goede indruk achter in de kwalificatieproef. De favoriet in deze koers. Qvanting Indika (8) heeft bij zijn debuut gelijk een scherpe tijd neergezet. De ruin kan het de favoriet lastig maken, maar heeft het startnummer tegen. Zack Bris (5) en Newton Tooma (7) maken beide hun debuut. Zij zijn in beeld voor een plaatsgeld. Thanator (2) had bij zijn debuut wel aanhang van het spelend publiek. Een verrassing is niet onmogelijk.

Plaats 1:   Queen Ratzeputz (1)
Plaats 2:   Qvanting Indika (8)
Plaats 3:   Zack Bris (5)
Plaats 4:   Newton Tooma (7)

 

Race 2 – Fem/Sexåringslopp, 2140 meter autostart  

Twee vijfjarigen nemen het op tegen zeven zesjarigen. Timotee Journey (5) maakte eind januari zijn seizoensdebuut met Jorma Kontio. De zoon van Timoko vertrok voortvarend en nam de leiding om deze niet meer af te staan. Met zijn startsnelheid kan hij opnieuw de leiding pakken en de koers naar zijn hand zetten. Mas Capacity (4) komt van rust. De Finse hengst beschikt over de nodige capaciteiten en we rekenen gelijk op een goede prestatie in handen van Torbjörn Jansson. Solitary Champ (9) heeft al twee koersen in de benen. De pupil van Oskar Kylin Blom won met zijn trainer in Gävle dankzij een sterk slot. Hij startte toen in het eerste gelid en nu in het tweede. Castor Brick (7) is het koersseizoen hoopvol begonnen. Ook nu zijn er kansen op een klassering.

Plaats 1:  Timotee Journey (5)
Plaats 2:  Mas Capacity (4)
Plaats 3:  Solitary Champ (9)
Plaats 4:  Castor Brick (7)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

Opnieuw een nakomeling van Timoko die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Esprit D'inverne (3) maakte een zegevierend koersdebuut op de baan van Eskilstuna waar hij met anderhalve lengte voordeel won. Hij startte daarna nog tweemaal met een tweede plaats als beste resultaat. Hij sloot het seizoen af met een recordverbetering. In deze vorm heeft hij een eerste kans. Youhadmeathello (7)  komt voor het eerst in actie op Solvalla. Trainer Stefan Arvidsson komt over vanuit Bollnäs en heeft voor deze koers Örjan Kihlström gestrikt. Het paard heeft vorm maar zal z’n record moeten lopen. Bjorn Goop gaat proberen om de winsom van Bill Gates (9) te verdubbelen. De naamgenoot van de miljardair heeft nog weinig aansprekende verrichtingen als vijfjarige. Ook voor Chicharito Zoot (6) is een plaatsgeld weggelegd.

Plaats 1:   Esprit D'inverne (3)
Plaats 2:  Youhadmeathello (7)
Plaats 3:  Bill Gates (9)
Plaats 4:  Chicharito Zoot (6)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 40.001 - 100.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

We gaan sprinten met een twaalftal combinaties. Frodo S. (12) maakte een zegevierend koersdebuut voor Bjorn Goop. De Sloveen heeft het over de mijl niet getroffen met het startnummer maar in handen van zijn trainer moet hij ver kunnen komen. Snask (4) staat er qua startnummer beter voor. De ruin werd derde bij zijn seizoensdebuut uit het tweede gelid over de mijl. Nu heeft hij een beter startpunt; onze favoriet. De Finse Chocolamin (6) heeft het in haar thuisland goed gedaan met twee tweede plaatsen uit even zoveel starts. Als je dan naar Zweden gaat, zijn er verwachtingen bij de trainer. Mimiro (10) kan verrassen maar we verwachten een plaats achter de winnaar.

Plaats 1:   Snask (4)
Plaats 2:  Frodo S. (12)
Plaats 3:  Chocolamin (6)
Plaats 4:  Mimiro (10)

 

Race 5 - Kurser och event med häst – Solvalla Travskola - Stolopp, 2140 meter autostart

Een merriekoers over de middenafstand, waarbij de favoriet aan de auto start. Unique Q.C. (5) zette haar laatst start om in een nipte maar goede overwinning. Die zat er gezien de ontwikkeling die zij doormaakt aan te komen. Die lijn kan zij hier vast houden. Vavin Love (8) won in Romme over de mijl in een prima tijd. Nu heeft zij het minder getroffen met het startnummer. Love No Pain (7) kan beter dan wat zij de laatste keren liet zien. In oude vorm zijn er mogelijkheden. Dat geldt ook voor Ailihphilia (9) die zoekende is naar de juiste vorm. Als zij die heeft hervonden kan ze zomaar toeslaan.

Plaats 1:   Unique Q.C. (5)
Plaats 2:   Vavin Love (8)
Plaats 3:   Love No Pain (7)
Plaats 4:   Ailihphilia (9)

 

Race 6 – V86-1 Åby, Xpresstayern - Stolopp, 2640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van de V86 gaan we naar de westkust van Zweden, Göteborg oftewel Åby Travet. Veiled (2) is prachtig gefokt als een nakomeling van Zola Boko uit een halfzus van Revenue. De merrie liep al eens 1.14,7a-2640 meter vanuit het tweede gelid. Dit veld kan zij aan. Bernts Ulrika (5) keerde na lange afwezigheid terug met een hele goede overwinning. Zij vormt een geduchte concurrent voor de favoriet. Valborg Marje (6) kan de afstand gemakkelijk aan maar is voor de wedders een lastig paard omdat zij niet constant presteert. In goeden doen kan zij zomaar winnen. Personal Jesus (8) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Veiled (2)
Plaats 2:   Bernts Ulrika (5)
Plaats 3:   Valborg Marje (6)
Plaats 4:   Personal Jesus (8)

 

Race 6 -  V86-2 Solvalla, Välkommen till STL-finaler 28 mars, 2140 meter autostart

My Dream Art (5) loopt op Solvalla zijn beste koersen. De vorm is goed en wij zien hem niet zomaar geklopt worden in handen van Jorma Kontio. Lass Revenue (1) is snel maar wisselvallig. Voor het V86-spel wel raadzaam om mee te nemen, want als hij een goede dag heeft is een overwinning niet uitgesloten. Venivici Roc (10) heeft de nodige klasse in huis. Ondanks het tweede gelid kan hij ver komen in dit veld. Give Me Ten (3) zet telkens sterke tijden neer. Op basis daarvan is plaats twee, drie of vier mogelijk.

Plaats 1:   My Dream Art (5)
Plaats 2:   Lass Revenue (1)
Plaats 3:   Venivici Roc (10)
Plaats 4.   Give Me Ten (3)

 

Race 7 – V86-3 Aby - 3-åriga och äldre 30.001 - 150.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

Maestro Crowe (5) sloot het seizoen 2019 af in mineur. Zijn zesde start leverde niet de zesde overwinning op. Hij is uit op revanche en heeft weer de vertrouwde steun van Peter Ingves. De Deen Drönviktormolar (9) deed dit seizoen in twee starts nog maar weinig verkeerd, want beide keren werd er gewonnen. Een geduchte concurrent voor de favoriet. De paarden van Peter Untersteiner doen het momenteel goed. De door hem getrainde Utah Broline (3) loopt vrijwel altijd in de trioaankomst. Wilhelm Paal brengt de Fransman French Quick (1) aan de start. Die wint per start aan vorm.

Plaats 1:   Maestro Crowe (5)
Plaats 2:  Drönviktormolar (9)
Plaats 3:  Utah Broline (3)
Plaats 4:  French Quick (1)

 

Race 7 – V86-4  Solvalla - 3-åriga och äldre 50.001 - 290.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter bandenstart

Iron Creek (7) is weer terug in Zweden na een korte periode Duitsland. Vorig jaar won hij een vergelijkbare opdracht op Solvalla. Hij draaide een heel goed seizoen en verschijnt ook nu in allerbeste vorm aan de start. Zijn twee starts van dit jaar leverden tweemaal de volle winst op. Een koers die hem op het lijf is geschreven. Come Together (11) maakte een zegevierend seizoensdebuut. Hij won het met drie lengtes voordeel en had nog genoeg achter de hand. Deze afstand ligt hem. Prince Yoda (9) en All Cash (3) zijn aan elkaar gewaagd. Zij zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Iron Creek (7)
Plaats 2:  Come Together (11)
Plaats 3:  Prince Yoda (9)
Plaats 4:  All Cash (3)

 

Race 8 – V86-5 Aby, Xpresseliten, 2140 meter autostart.

De topklasse in actie waarin Stoletheshow (6) onze voorkeur krijgt. Hij staat voor een overwinning en toonde de laatste keren een sterk slot. De Italiaan Zabul Fi (2) had de laatste keer weinig in te brengen tegen Face Time Bourbon, maar dat is natuurlijk geen schande. Zijn vorm lijkt goed en een hoge klassering zit er zeker in. Kick Off Classic (1) sloot een mindere periode af met een snelle sprintzege. In Momarken verwees hij de leidende Fossens Bonus met een halslengte naar het tweede geld. Peter Untersteiner heeft twee paarden in de koers die niet onderschat mogen worden. Poet Broline (4) en Justice Ås (9) kunnen verrassend uithalen. Maze Runner (5) beschikt over een enorme startsnelheid en heeft bovendien een mooi startnummer.

Plaats 1:  Stoletheshow (6)
Plaats 2:  Zabul Fi (2)
Plaats 3:  Kick Off Classic (1)
Plaats 4:  Poet Broline (4)

 

Race 8 – V86-6 Solvalla, Solvalla Podcast - Stolopp, 2640 meter bandenstart

Twaalf deelnemers, verdeeld over twee startvakken. Wie van deze stayers trekt aan het langste eind? Sahara Sun (7) bewees al eerder dat de afstand haar past. De vorm is momenteel erg goed en dan heeft ze met Örjan Kihlström een eerste kans. Ze moet wel twintig meter goed maken op Ekebys Ia (3) die niet altijd constant is maar onlangs sterk tweede werd. Pippi Roc (10) won de laatste keer gemakkelijk in Bergsåker. Ook nu gaat zij zich bemoeien met de prijzenverdeling. Saga Doc (11) verkiezen we boven Feather Sisu (8)

Plaats 1:   Sahara Sun (7)
Plaats 2:   Ekebys Ia (3)
Plaats 3:   Pippi Roc (10)
Plaats 4:   Saga Doc (11)

 

Race 9 – V86-7 - Aby, Xpresstrappan - Spårtrappa, 2140 meter autostart

In dit voorlaatste onderdeel van de V86  zijn we weer in Åby en wordt er gestart op winsom. De meestverdienende heeft het hoogste startnummer en uit het tweede gelid komen ook de favorieten. De paarden van Conrad Lugauer hebben vorm en zijn zoon Mark Elias komt in actie met Carotene (11) die zijn seizoensdebuut maakt. Hij won verleden jaar driemaal en was slechts tweemaal buiten de eerste drie. We verwachten hem scherp aan het vertrek. Key West Snapper (12) heeft reeds zijn eerste start gemaakt en dat leverde een zege op. Hij kan het de favoriet moeilijk maken. Jas (9) plaatste zich dit seizoen beide keren. Een plaatsgeld zit er opnieuw in. Global Workaholic (2) sloot 2019 af met een overwinning. Hij kan stunten met dit nummer.

Plaats 1:  Carotene (11)
Plaats 2:  Key West Snapper (12)
Plaats 3:  Jas (9)
Plaats 4:  Global Workaholic (2)

 

Race 9- V86-8 Solvalla - 3-åriga och äldre 290.001 - 420.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart.

Weer terug op Solvalla voor de laatste koers van deze avond, tevens het laatste onderdeel van de V86, We zien Captain My Captain  (5) deze spintopdracht winnend afsluiten. Hij treft zijn favoriete afstand en heeft bovendien een mooi nummer. Arnie Express (1) liep de laatste keer een sterke 1.13,6 over de middenafstand. Dan is de vorm dus uitstekend. Hij heeft nu de steun van Björn Goop en dat is een groot voordeel. De Italiaan Zelante O.P. (4) was in zijn laatste start verbeterd. Hij kwam de laatste keren voornamelijk over langere afstanden in actie, maar heeft eerder op de Italiaanse koersbanen zijn sprintmogelijkheden al laten zien met overwinningen in de 1.12. Imakeyouproud (7) heeft het startnummer tegen, maar hiermee kan de dekselse Emilia Leo wel overweg.

Plaats 1:  Captain My Captain  (5)
Plaats 2:  Arnie Express (1)
Plaats 3:  Zelante O.P. (4)
Plaats 4:  Imakeyouproud (7)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.