Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Straubing - 14 januari

Straubing - dinsdag 14 januari 2020 - Start: 11:40

Race 1: Prix wettstar-pferdewetten.de / PMU

Vandaag is er een ‘lunchmeeting’ in Straubing met zeven draverijen waarvan de eerste drie live worden uitgezonden op Equidia. We beginnen met een bandenstartkoers over 2400 meter. Favoriet is Power of Rhythm (7) met Rudolf Haller. Hij moet vijfentwintig meter geven maar als je over deze afstand een hoge 1.17 loopt op Straubing dan moet dat geen probleem zijn. In diezelfde koers sprong David As (6) achter de startauto. Eerder was de bandenstart geen probleem. Toen liep hij voor de laatste bocht op een kar, daarna toonde hij vorm in Daglfing. Diamond Select (10) staat er qua winsom gegoten in. De twaalfjarige ruin loopt normaal in een zwaardere competitie. Paarden één tot en met vijf krijgen een voorgift. Arthos CG (5) is een doorloper, hij zou kunnen profiteren. Elite Somolli (1) is na haar trainerswissel stabieler geworden. De Franse merrie won afgelopen najaar drie koersen en kan zelf wat afdwingen. Ze staat nu wel zwaarder.

Plaats 1: Power of Rhythm (7)
Plaats 2: David As (6)
Plaats 3: Diamond Select (10)
Plaats 4: Arthos CG (5)

 

Race 2: Prix Sea Cove / PMU

Enkele paarden kwamen elkaar vorige week ook al tegen. Suarez (4) won die dag. Na een dure eerste bocht reed hij door naar de kop en liep hij sterk door. Omega Man (3) die de hele weg op zijn rug lag werd tweede. Escada (1) kwam iets verder daarachter als vierde binnen. De startsnelle merrie heeft nu een mooier nummer en kan haar kruid achter bovengenoemde paarden lang drooghouden. Ze is daardoor opnieuw in beeld voor een hoge klassering. Cortina Viking (8) is een ander gezicht. Eind december werd ze over de mijl tweede achter Escada. De Franzl-pupil moest toen van ver weg komen en doet niks voor Escada onder. De trouwe Everywanna (9) heeft de steun van Gerhard Biendl en zou achter Escada mooi in de koers kunnen komen.

Plaats 1: Suarez (4)
Plaats 2: Omega Man (3)
Plaats 3: Escada (1)
Plaats 4: Cortina Viking (8)

 

Race 3: Prix Orlando Jet / PMU

Baxter Hill (7) is een paard met veel klasse. De laatste keer wist hij weer eens te winnen. Dat betrof eveneens een koers over de langere afstand. Vandaag is het 2400 meter autostart. Offroader (5) zal het hem lastig willen maken. Hij won de laatste keer van start tot finish op Straubing met Rudolf Haller in een lage 1.16. Delux MS (9) werd toen netjes tweede vanuit het dodenspoor voor een hard afkomende Man in Black (10). Diego Barosso (2) kon in die koers zijn veelbelovende debuut op Duitse bodem geen vervolg geven. Hij zat vast als derde paard aan de binnenkant. Wat wel gezegd moet worden is dat de tegenstand ook een stuk zwaarder was. Wirbelwind (4) zorgde eind november voor sensatie door ondermeer Ida F Boko te kloppen. In die vorm is een derde of vierde plaats niet onmogelijk.

Plaats 1: Baxter Hill (7)
Plaats 2: Offroader (5)
Plaats 3: Delux MS (9)
Plaats 4: Man in Black (10)

 

Race 4: Tour Trotteur Francais by wettstar.de (2. Lauf)

Een koers voor Franse paarden over 2800 meter bandenstart. Er zijn drie banden. De favoriet vinden we als enigste in het derde band. Eclat de Beylev (7) moet vijftig meter geven maar hij staat qua klasse ook boven het veld. Na drie overwinningen in snelle tijden werd hij de laatste keer derde achter Baxter Hill. Dergelijke paarden treft hij hier niet. De voorlaatste keer achterhaalde hij de lange leider Daddy Cool Blue (6) die van hem toen ook vijfentwintig meter voor kreeg. Erha d’Antan (5) won afgelopen zomer in 1.15 vlak op Berlijn. Daarna heeft zij veel kansen versprongen. Ze maakt haar rentree na ruim drie maanden niet te hebben gelopen. Helemaal vooraan had ik Elixir d’Andain (4) normaal een plaatskans toegedicht. Vorige week moest ze echter met nog een ronde te gaan lossen. Dat was geen normale prestatie. Elite de la Vitard (2) is moeilijk in te schatten maar komt met goede verrichtingen uit Oostenrijk. De overige paarden kunnen ook verrassen op plek drie.

Plaats 1: Eclat de Beylev (7)
Plaats 2: Daddy Cool Blue (6)
Plaats 3: Erha d’Antan (5)
Plaats 4: Elixir d’Andain (4)

 

Race 5: Prix Ada

Fakir Ges (4) gaat voor zijn derde overwinning op rij. De Franse krachtpatser won vorige week in 1.18 op Straubing, ruim voor Otto Cash (2). Bellini Rosso (5) is niet minder snel dan Fakir Ges. Hij kwam de laatste keer in Daglfing een neusje tekort voor de winst. Hij behaalde zijn laatste overwinning vorig jaar maart, de Muscles Yankee-zoon is er dus weer aan toe. Alleen op fijne speed zou hij Fakir Ges kunnen kloppen, maar Marisa Bock zal er een harde koers van willen maken. Otto Cash is in beeld voor plek drie en zal de vorige maand winnende Black Angel CG (3) van zich af willen houden.

Plaats 1: Fakir Ges (4)
Plaats 2: Bellini Rosso (5)
Plaats 3: Otto Cash (2)
Plaats 4: Black Angel CG (3)

 

Race 6: Prix Lord Pit

Rudolf Haller presenteert een topfavoriet in de vorm van Ocean Blue (5), een vosmerrie die de laatste drie keer imponerend won. Ze komt meestal pas op stoom in de slotronde maar verschalkt de rest dan ook in no-time. Anakin T. Dream (7) was begin december tweede achter Ocean Blue, op vele lengtes achterstand. Chao Phraya (2) sprong toen in de laatste bocht. Vorige kwamen de twee laatstgenoemde paarden elkaar nogmaals tegen waarbij Anakin T. Dream tweede werd en Chao Phraya vijfde. Windhund (3) zou eventueel kunnen verrassen op plek twee. De grote ruin kan hard beginnen en loopt prima tijden. Cazio Josselyn (4) en Sogno Vacanza (6) zijn allebei lang uit de roulatie geweest.Plaats 1: Ocean Blue (5)
Plaats 2: Anakin T. Dream (7)
Plaats 3: Chao Praya (2)
Plaats 4: Windhund (3)

 

Race 7: Prix General November

We sluiten af met een koers voor de beginnersklasse. Sir Gustav (7) won eind december de eerste koers in zijn carrière met Robin Bakker in de sulky. Dat was op Daglfing in een prima 1.18,5. Russel Yankee (6) en Ole Olsen (8) hebben op dezelfde baan ook een dergelijke tijd gelopen. Beide paarden kunnen goed vertrekken en werden de laatste keer respectievelijk tweede en derde voor No Deal (4). Gustavo de Joma (5) zal ook aanhang hebben op de wedmarkt. De Zwitserse vosmerrie maakt haar debuut in Duitsland. Ze legde vorige maand een kwalificatieproef af in Daglfing. Rudolf Haller gaf toen twee lengtes achter de startauto en liet de laatste achthonderd meter een stukje snelheid zien zonder écht voluit te gaan. Waarschijnlijk zal ze opnieuw van achteraf gereden worden en dan moet ze nog heel wat paarden voorbij.

Plaats 1: Sir Gustav (7)
Plaats 2: Russel Yankee (6)
Plaats 3: Ole Olsen (8)
Plaats 4: Gustavo de Joma (5)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.