Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Straubing - 5 februari

Straubing - woensdag 5 februari 2020 - Start: 18:32

1. Prix wettstar-pferdewetten.de

Als we kijken naar de laatste tien verrichtingen van Suarez (7) dan ligt het voor de hand dat deze, in Oostenrijk gefokte ruin als favoriet voor de overwinning in deze eerste koers in Straubing van start zal gaan. In al deze koersen eindigde hij in het trio en wist hij maar liefst zeven keer als eerste de finish te passeren. Zijn laatste twee koersen waren hier op de baan van Straubing en ook deze wist hij ook beide te winnen waarvan op 14 januari heel eenvoudig met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Zucchero (3) loopt na een afwezigheid van bijna drie maanden vandaag zijn eerste koers in het nieuwe jaar. In zijn laatste koers op 2 november liep hij de favoriet van vandaag, maar kwam tekort en was een tweede plaats in deze koers het maximaal haalbare. Bijna alle deelnemers uit deze koers kwamen overigens Suarez al een keer tegen, zo ook Omega Man (5). In tegenstelling tot die deelnemers kwam hij in zijn koers op 6 januari nog het dichtste bij Suarez in de buurt. Naast deze eerder genoemde drie zijn er nog een aantal die kans maken om bij de eerste vier te eindigen. Omdat Cortina Viking (10) in haar laatste zes koersen nooit buiten de eerste drie vinden en ook omdat ze in Straubing goed uit de voeten kan, valt mijn keuze op deze merrie. Afgezien van de favoriet is het een lastige koers voor de wedder, maar ik hou het op deze vier.1: Suarez (7)
2: Zucchero (3)
3: Omega Man (5)
4: Cortina Viking (10)

 

2. Prix NiederbayernTV

In de tweede koers zullen de deelnemers uit de banden vertrekken met in het eerste band zes deelnemers over een afstand van 2400 meter en in het tweede band vier deelnemers die 25 meter moeten geven. Ondanks deze achterstand komen de favorieten voor mij in deze koers uit dit tweede band, te weten Canyon Castelets (10) en Rapido OK (8). Als ik hierbij kijk naar de laatste verrichting van Canyon Castelets op 6 januari waar de Fransman won uit de banden over dezelfde afstand als vandaag dan gaat naar hem mijn lichte voorkeur uit. In Duitsland staat Rudolf Haller bekend als expert in bandenstarts. Vandaag verschijnt hij aan de start met Offroader (3), die in zijn twee koersen dit jaar in Straubing al een keer eerste en een keer tweede werd. Vanuit het eerste band vertrekt Delux MS (4). Deze in Slovenië gefokte achtjarige ruin wordt in de koersen bijna altijd gereden door zijn trainer Josef Sparber. Vandaag zal Michael Nimczyk op de kar plaatsnemen en met dit gegeven lijk het mij niet verstandig voor de wedder om hem niet mee te nemen op de tickets.

1: Canyon Castelets (10)
2: Rapido OK (8)
3: Offroader (3)
4: Delux MS (4)

 

3. Prix Josef Franzl

Na op 3 oktober van het vorig jaar haar laatste koers te hebben gelopen, maakt Donna Granata (8) vandaag haar rentree. Gezien de verrichtingen van de merrie vorig jaar waarin zij in acht starts zeven keer in het geld wist te draven, is zij ondanks dat wij haar een tijdje niet in actie hebben gezien mijn favoriet in deze koers. Na zijn overwinning op 14 januari mag Serafino (10) ook zeker niet over het hoofd worden gezien en dat met name ook omdat ""de gouden helm"" vandaag de leidsels van de achtjarige ruin in handen zal hebben. Een voorbeeld van trouw is Power of Rhythm (9). In een periode van meer dan één jaar finishte hij maar één keer buiten de eerste vier aankomende. Zijn eerste koers van dit jaar won hij over een afstand van 2400 meter in een kilometertijd van 17,8. In deze koers werd Golden Future (6) derde.

1: Donna Granata (8)
2: Serafino (10)
3: Power of Rhythm (9)
4: Golden Future (6)

 

4. Prix Michael Nimczyk

De door Robert Pletschacher getrainde Fakir Ges (5) lijkt een ideale combinatie te vormen met rijdster Marisa Bock. De twee verschenen inmiddels drie keer aan de start en er werd even zoveel keer gewonnen. De kans dat hier vandaag een vierde aan toegevoegd zal worden is heel erg groot. Ook in deze koers maakt Josef Sparber gebruik van de stuurmanskunsten van de Duits kampioen. Michael Nimzyck zal alles in het werk stellen om Elite Somolli (7) haar eerste overwinning van dit jaar te bezorgen. Iets wat de merrie vorig jaar uit zeven starts drie keer lukte. Bellini Rosso (4) werd in zijn laatste koers op gepaste afstand tweede achter de favoriet van vandaag. Dit was overigens de eerste keer dat de ruin foutloos bleef op de baan van Straubing. Castellon (2) is het zelfs in drie starts in Straubing niet gelukt om dravend de finish te bereiken. Op de baan van München-Daglfing lukte dit wel en toen was de hengst drie keer in het trio. Als hij vandaag de fouten achterwege weet te laten dan moet een plaatsgeld zeker tot de mogelijkheden behoren.

1: Fakir Ges (5)
2: Elite Somolli (7)
3: Bellini Rosso (4)
4: Castellon (2)

 

5. Prix Rudi Haller

In deze koers maakt Michael Nimzyck wat mij betreft de grootste kans van de avond op de overwinning. Hij zal plaatsnemen achter Salvedonatella (7). De merrie kwam in 2019 vijf keer aan de start en won er hier twee van en deze overwinningen waren beiden op de baan van Straubing. Flash Gordon (4) won zijn laatste koers nipt voor een andere deelnemer van vandaag, namelijk voor No Deal (3) die bijna het gehele parcous aan kop van het veld had gelegen. De in Tsjechië gefokte Nanoko OV (5) zette in zijn geboorteland een aantal goede verrichtingen waaronder een drietal overwinningen. Helaas heeft hij dit Duitsland nog niet kunnen laten zien. Vandaag zal het zijn eerste start op de baan van Straubing zijn.

1: Salvedonatella (7)
2: Flash Gordon (4)
3: No Deal (3)
4: Nanoko OV (5)

 

6. Tour Trotteur Francais by wettstar.de

In de voorlaatste koers van de dag zal Eclat de Beylev (6) ondanks dat hij vanuit het tweede band met een achterstand van 25 meter op de paarden uit het eerste band van start zal gaan de favorietenstatus hebben. Na een derde plaats op tweede Kerstdag op de baan van München-Daglfing, maakte de zesjarige Fransman in zijn eerste koers van dit jaar veel indruk toen hij met een achterstand van 50 meter op de paarden uit het eerste band wist te winnen. Een tegenstander waar hij zeker rekening mee moet houden is Dark Look (4), die vanuit hetzelfde band zal vertrekken. In zijn laatste drie koersen die hij op de baan van Berlijn-Mariëndorf liep finishte hij steeds in het trio. De enige die bij Eclat de Beylev in zijn laatste gewonnen koers in de buurt kon finishen was Equimax (1). Hierbij moet wel worden aangegeven dat deze ruin met Marisa Bock bij de start wel vijftig met voordeel had gekregen. Ondanks dat Diego Barosso (8) als enige uit het derde band zal vertrekken met een achterstand van 50 meter op de drie deelnemers uit het eerste band, mag hij zeker niet ontbreken op de tickets.

1: Eclat de Beylev (6)
2: Dark Look (4)
3: Equimax (1)
4: Diego Barosso (8)

 

7. Prix Nevele Wood

In de laatste koers een klein veldje met maar zes deelnemers en dat betekent voor Michael Nimczyk een uitgesproken gelegenheid om met Theresa Viking (6) weer een overwinning te behalen op weg naar een eventueel nieuw kampioenschap. Primrose (3) verdiende op 6 januari met een vierde plaats de eerste 90 euro voor haar eigenaar. Vandaag moet dit in het mini veldje zeker te evenaren, of zelfs te verbeteren zijn. Voor de plaatsen drie en vier komen wat mij betreft Lieserl (4) en Black Rocket (5) in aanmerking waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Lieserl omdat het voor Black Rocket zijn eerste koers is sinds bijna vijf maanden.

1: Theresa Viking (6)
2: Primrose (3)
3: Lieserl (4)
4: Black Rocket (5)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.