Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Thurles - 10 januari

Thurles - vrijdag 10 januari 2020 - Start: 13:40

Thurles - 10 januari 2020 - starttijd 13.40

Race 1 www.thurlesraces.ie Beginners Chase

Mormon (7) maakte tijdens zijn laatste race zijn chase debuut voor trainer Henry De Bromhead. De Stowawau ruin is in bezig van Gigginstown House Stud en zal (zoals gewoonlijk) worden gereden door R Blackmore. Zij reed hem in november naar een vijfde plaats op Fairyhouse. De race werd uiteindelijk gewonnen door Carefully Selected, een paar wat 4 van zijn starts won en nog nooit buiten de plaatsen is geëindigd. Van Advantage Point (1) waren zijn laatste 2 starts chases. In oktober leek hij een goede race te gaan lopen op Gownran Park tot hij bij de vierde hindernis door een fout zijn jockey verloor (hij reed toen voorop). Halverwege oktober liep hij zijn laatste race waar hij achter winnaar Notebook als derde eindigde. Jockey voor vandaag is D Meyler, die hem reed in de race waar hij ten val kwam. Max Dynamite (6) heeft dit jaar wisselende resultaten behaald en is daardoor moeilijk in te schatten. Hij won voor het laatst op Killarney in juli onder jockey P W Mullins. Zijn voorlaatste race wist hij zich wel te plaatsen maar bestond het veld ook maar uit 5 paarden. Voor het laatst was hij te zien in oktober op Ascot waar hij op plaats 8/9 eindigde met jockey O Murphy in de ‘’Qipco British Champions Long Distance Cup’’. Hij heeft de kwaliteit om een race als deze te winnen maar zal beter moeten lopen dan in zijn vorige races (ondanks dat de concurrentie minder sterk is). Goodnightgodbless (11) heeft in vergelijking met de bovengenoemde paarden wat minder bereikt maar heeft zeer nette resultaten behaald, met name het afgelopen jaar. Zo liep de merrie 9 races in 2019 en plaatse zich in 6 ervan, waarbij ze er één won (met 8 lengtes). Nog geen week geleden startte ze op Naas en werd tweede achter winnaar Carvation. Deze race is kort daarop en dat kan zijn tol eisen.

Plaats 1: Mormon (7)
Plaats 2: Advantage Point (1)
Plaats 3: Max Dynamite (6)
Plaats 4: Goodnightgodbless (11)

 

Race 2 Molony Cup H'cap Chase

Ballybrowney Jack (1) plaatste zich in 4 van zijn 10 gelopen chases voor trainer J P O’Brien. In 2019 liep hij maar 4 races waarvan hij er 2 niet af kon maken. Bij de eerste daarvan kwam hij ten val en bij de tweede staat officieel aangegeven dat hij weigerde. Ondanks dat dat inderdaad was wat er gebeurde, kwam dit omdat hij ernstig werd gehinderd waardoor hij bijna stilstond voor de volgende hindernis en die onmogelijk kon nemen. In september reed hij zijn laatste race met jockey J J Slevin en kwam de combinatie op een derde plek binnen. Shantoe Al C (4) won in oktober nog een chase onder jockey D Meyler. Met diezelfde jockey werd hij in december vierde en liep diezelfde maand met jockey K Brouder naar een vierde plaats op 5 lengtes van winnaar Best Behavior. Open To The World (8) werd tweede tijdens haar laatste chase in oktober. Ze liep daarna nog 2 races over hurdles maar wist niet tot de plaatsen te komen. Sunchyme (6) is moeilijk te plaatsen. Zijn behaalde resultaten zijn wisselend en de laatste race die hij liep was in april 2017 (al won hij deze wel). Zal vandaag gereden worden door P Enright.

Plaats 1: Ballybrowney Jack (1)
Plaats 2: Shanroe AL C (4)
Plaats 3: Open To The World (8)
Plaats 4: Sunchyme (6) "

 

Race 3 Adare Manor Opportunity Maiden Hurdle

Uit dit rijtje komen 2 paarden uit de stal van G Elliot, te beginnen bij Tronador (9) die pas sinds een paar maanden bij G Elliot in training staat, na hiervoor voor trainer D Lanigan te hebben gelopen. Zijn eerste start voor G Elliot was een vierde plaats op Leopardstown. Jockey K Brogan gaf aan dat ze een aantal hindernissen voor de finish gehinderd werden waardoor Tronador weer even op gang moest komen en zich moest herstellen, wat hem prima is gelukt. Hiermee eindigde hij op maar 3½ lengtes van de winnaar. Cafe Con Leche (2) staat bij trainer D G Hogan en wist zich al 5 maal te plaatsen in 8 starts. In totaal reed hij 2 races over hurdles waarvan hij op een derde plaats kwam tijdens de laatste daarvan waar hij werd gereden door jockey P T Enright. Majority Share (10) had 3 starts over hurdles waar ze niet veel verkeerd heeft gedaan. In oktober behaalde ze een tweede plaats op Gowran Park met jockey D E Mullins. Haar race erna werd ze gereden door J J Slevin maar kon ze haar race niet afmaken omdat haar zadel weg bleef schuiven en dit al in het begin van de race gebeurde. Meest recent kwam ze op een vierde plaats op Fairyhouse op 19 lengtes achter Wolf Prince, die een 126 rating heeft. Moghram (6) is het tweede paard uit de stal van G Elliot, waar hij eind december zijn eerste race voor liep en daarbij op een vierde plaats kwam. Dat was dezelfde race waar Cafe Con Leche op een derde plaats kwam, al zat er behoorlijk wat lengtes tussen de twee.

Plaats 1: Tronador (9)
Plaats 2: Cafe Con Leche (2)
Plaats 3: Majority Share (10)
Plaats 4: Moghram (6)

 

Race 4 I.S.F. EBF Boreen Belle Novice Hurdle

Heaven Help Us (5) zal hier hoogstwaarschijnlijk als favoriet starten. Naast haar hoge rating, liegen haar resultaten er ook niet om. Twee weken geleden werd ze runner up achter Abacadabras waar ze de afstand tot 8 lengtes wist de beperken. Laatstgenoemde won de helft van zijn 8 starts en heeft een 150 RPR. D E Mullins zal vandaag Heaven Hulp Us berijden. Deze combinatie won eerder dit jaar op Cheltenham met 2 lengtes verschil. Ard Abhainn (1) liep in totaal 5 races en won er daarvan 3, waaronder meest recent zijn voorlaatste race op Clonmel. Haar enige race erna was begin december waar ze samen met jockey J Kennedy op een derde plaats binnen kwam, 2 lengtes achter de winnaar. Vandaag zal ze worden gereden door D Russell, waarmee ze ook haar overwinning behaalde. Rebel Og (7) en Flicker Flame (4) kwam elkaar in oktober tegen in een race waarbij Rebel Og duidelijk sterker was toen ze met 4½ lengtes won van Flicker Flame die op een tweede plaats kwam. Zoals ook die race zal zij vandaag bereden worden door jockey P Townend die momenteel een 28% winstpercentage heeft. Flicker Flame kwam na die race nog eenmalig aan start op Thurles en werd tweede uit een veld van 18 deelnemers. Ook zij zal dezelfde jockey meekrijgen als haar laatste race. In dit geval, J J Slevin.

Plaats 1: Heaven Help Us (5)
Plaats 2: Ard Abhainn (1)
Plaats 3: Rebel Og (7)
Plaats 4: Flicker Flame (4)

 

Race 5 Jimmy Neville Memorial Rated Novice Hurdle

Hier zal het waarschijnlijk gaan tussen Foxy Jacks (2) en Royal Thief (1) die beide een goede kans maken op de winst. Ondanks dat Foxy Jacks zich maar 2 maal plaatste in 6 races over hurdles, liep hij een goede race op Leopardstown waar hij tot een vierde plek kwam. Hierbij zat hij 3½ lengtes van de winnaar die momenteel een 122 RPR heeft. Die race werd hij gerede door J J Slevin en dat zal vandaag ook het geval zijn. Royal Thief kan het hem nog moeilijk gaan maken. Jockey H Morgan zal voor het eerst plaatsnemen op de ruin getraind door H De Bromhead. Zijn laatste 2 races liep hij beide in november waarvan hij de eerste met ruim een lengte won met jockey R Blackmore. Samen kwam hij met haar op een derde plaats in zijn laatste race, al bestond het veld uit maar 5 deelnemers. Mister Fogpatches (3) plaatste zich in de helft van zijn 6 gelopen races over hurdles. Zijn voorlaatste race won hij met een halve lengte verschil tot de nummer twee, al zat het overige veld op 5 lengtes achter het koppel. Ongeveer 2 weken geleden werd hij achtste op Leopardstown in een race met sterke concurrentie. Walking On Glass (8) plaatste zich ook in de helft van zijn hurdle races (in totaal 4 van de 8). Hij won eenmalig onder jockey S J McGarvey maar dat was in augustus en al een aantal maanden terug. In zijn afgelopen 2 races plaatste hij zich waarvan zijn beste resultaat een tweede plaats op Punchestown met nog geen 2 lengtes tot de winnaar.

Plaats 1: Foxy Jacks (2)
Plaats 2: Royal Thief (1)
Plaats 3: Mister Fogpatches (3)
Plaats 4: Walking On Glass (8)

 

Race 6 Horse & Jockey Handicap Hurdle

Fourina (5) liep in het begin van 2019 in 2 races en kreeg daarna een pauze van 271 dagen. Pas in december dat jaar kwam ze voor het eerst weer aan start (op Clonmel). Die race ging haar niet goed af en op meerdere punten ging het fout waardoor ze niet hoger dan een negende plaats kwam. 2020 begon ze daarentegen goed door op 1 januari naar een derde plaats te lopen op Tramore met jockey C Brassil, die haar die dag voor het eerst reed. Rebel Waltz (3) plaatse zich in 1 race uit 6 starts maar dit deed hij wel tijdens zijn afgelopen race op Punchestown. Hij reedt een nette race tussen in totaal 19 andere paarden en kwam tot een derde plaats onder jockey E Walsh (die momenteel een 20% winstpercentage heeft). We moeten het laatste resultaat van Mossy White (1) proberen over het hoofd te zien. Een ruime tijd liep hij op een derde plaats tijdens zijn eerste race voor 2020. Toch zakte hij uiteindelijk weg en eindigde op 14/15. De race werd over 3M gelopen en deze afstand leek voor hem te lang. Zijn race ervoor won hij op Thurles over 2M6F, wat hem beter leek te passen. Electricitywork (2) liep een aantal goede races dit seizoen. In september liep ze net de plaatsen mis toen ze als vierde eindigde op maar 1½ lengte van de winnaar die race. Haar beide races erna kwam ze als runner-up over de finish waar ze in beide races ook niet ver verwijderd was van het winnende paard. Haar laatste race ging minder goed en kwam ze op plaats 7/23 door een aantal relatief kleine foutjes in een race met een overduidelijke winnaar.

Plaats 1: Fourina (5)
Plaats 2: Rebel Waltz (3)
Plaats 3: Mossy White (1)
Plaats 4: Electricitywork (2)

 

Race 7 Holy Cross INH Flat Race

Energumene (2) won met 3½ lengtes zijn debuut in januari 2018 voor trainer S Lacey. Eind 2019 wisselde hij naar trainer W P Mullis en liep daar begin november zijn eerste (en laatste) race voor waarbij hij een derde plaats behaalde met jockey P W Mullins, die hem ook vandaag zal rijden. Pipers Meadow (12) werd in zijn enige 2 races ook gereden door P W Mullins maar zal vandaag met D Skehan aan start komen (die een 25% winstpercentage heeft). In beide races kwam hij op een tweede plaatst waarbij hij tijdens zijn laatste race op maar 1½ lengte van de winnaar zat. Battle Of Actium (6) komt aan start voor trainer J P O’Brien (20% winstpercentage) samen met jockey T Hamilton (43% winstpercentage) die hem voor het eerst zal rijden. Tot nu toe kwam hij in 5 races aan start en plaatste zich in 3 ervan. Zijn voorlaatste race won hij met een hoofdje verschil voor hij een pauze kreeg van 190 dagen. Tijdens zijn race na die pauze kwam hij minder sterk terug toen hij op een vijfde plaats eindigde, al was dat over een kortere afstand dan hij daarvoor gewend was. Nadeel is dat hij vandaag ook over dezelfde kortere afstand loopt (2M). Wings Of Destiny (5) staat in trainig bij G Elliot en maakt vandaag zijn derde start voor hem. Tijdens zin debuut in juli 2019 kwam hij op een derde plaats en leek het tempo voor hem te hoog. Zijn race erna kwam hij als vijfde over de finish.

Plaats 1: Energumene (2)
Plaats 2: Pipers Meadow (12)
Plaats 3: Battle Of Actium (6)
Plaats 4: Wings Of Destiny (5)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.