Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Turffontein - 12 februari

Turffontein - 12 februari - Start 14:25 uur

Turffontein is het décor van de Gauteng Guineas over 1600 meter voor driejarigen paarden. Merries en hengsten hebben hun eigen afdeling op Groep 2 niveau.

Race 4

Wij beginnen met een overzichtelijke Handicap met zeven paarden over 2000 meter waarin Master And Man (6) de voorkeur krijgt. De vijfjarige is al enige tijd in goede vorm en wist de laatste keer te winnen ondanks veel oponthoud onderweg. De getoonde wil om nog steeds te winnen was indrukwekkend en vrij van pech moet hij hier de dag een vliegende start kunnen geven. Diamond Dancer (2) was de laatste keer derde over 2400 meter en zal de kortere afstand hier op prijs stellen aangezien hij tweemaal tweede en tweemaal eerste was over deze afstand. Hierachter lijkt Flash Burn (4) de voor de hand liggende keuze.


Plaats 1: Master And Man (6)
Plaats 2: Diamon Dancer (2)
Plaats 3: Flash Burn (4)


Race 5

De vijfde is op Listed niveau over 1600 meter in Handicap verband en de tegenstand is zeer aan elkaar gewaagd! Green Haze (1) komt met het hoogste gewicht in actie maar heeft een goede startbox geloot en is bovendien in zeer goede vorm. De trainer jockey combinatie is met 18% winpercentage ook wel te vertrouwen dus dat kan wel is de doorslag geven. Social Order (3) heeft de slechtste startbox van iedereen maar het feit dat Gavin Lerena trouw blijft aan het paard zegt veel. Lerena is de toonaangevende jockey op deze baan met een winpercentage van 26%. Hij moet wel veel geluk hebben onderweg maar het paard is 75% op het podium over deze baan en afstand. D’Arrivee (10) komt met een gunstig laag gewicht in actie en won zijn laatste start over deze baan en afstand en kan hier voor de dubbel gaan. Warren Kennedy is net als de vorige keer in het zadel en deze jockey doet mee in de strijd voor het jockey kampioenschap. Approach Control (2) kan iedereen te snel af zijn en bleek in zijn laatste start met Blinkers een ander verhaal te zijn. De blinkers blijven op en dan zijn wij gewaarschuwd.

Plaats 1: Green Haze (1)
Plaats 2: Social Order (3)
Plaats 3: D’arrivee (10)
Plaats 4: Approach Control (2)


Race 6

Het niveau gaat iets omhoog in deze sprint over 1000 meter op Groep 3 niveau en in deze opdracht eist Mr Flood (2) de aandacht op. Zijn verrichtingen spreken boekdelen en het lijkt erop dat wij zijn uitersten kunnen nog niet gezien hebben. Daarom gaat hij hier als terechte favoriet van start. Romi’s Boy (7) was de laatste keer vierde achter Mr Flood op 2,5 lengten. Dat is een goede vormlijn en tijdens deze gelegenheid draagt hij 5 kilogram minder. Daarom hoort hij op alle tickets thuis. Quinlan (1) is het Dark Horse van de race aangezien hij met het hoogste gewicht in actie komt, maar hij is tevens de enige starter van trainer Yvette Bremner en de enige rit van jockey van Wayne Agrella. Hij kent deze baan al goed en daarom zijn wij gewaarschuwd. Ook voor Fly Away (10) moet men oppassen. Deze driejarige merrie staat voor een loodzware opgave in open, ouder, gezelschap maar is al twee keer ongeslagen gebleven over deze afstand en kan zomaar meedoen in de eindstrijd.


Plaats 1: Mr Flood (2)
Plaats 2: Romi’s Boy (7)
Plaats 3: Quinlan (1)
Plaats 4: Fly Away (10)


Race 7

De merries nemen het eerste hoofdnummer voor hun rekening in deze Groep 2 Guineas over 1600 meter. Het is volle bak met zestien paarden. Er is veel te zeggen voor de kansen van Summer Pudding (3) die in drie starts ongeslagen is. Tweemaal was dat over deze afstand en het feit dat Warren Kennedy haar kiest in deze race zegt veel. Hetzelfde geldt voor Mill Queen (1) die op de steun van Gavin Lerena kan rekenen en tevens in twee starts op deze baan ongeslagen is. Zij is speciaal voor deze race voorbereidt na een pauze van 14 weken. Magic School (6) heeft het met de loting slecht getroffen maar de Blinkers komen deze keer voor het eerst van pas en dat kan wel is de sleutel tot success zijn. Let op haar in de finale fase wanneer zij haar belangrijkste wapenfeit gaat benutten. Hetzelfde geldt voor Victoria Paige (9) die het ook zeer slecht met de loting van de startbox heeft getroffen. Haar laatste race over 1400 meter was echter zeer bemoedigend en ook zij moet in de finale fase in de gaten gehouden worden. De jockey blijft trouw aan haar en hij zal een hoop geleerd hebben van de laatste race.

Plaats 1: Summer Pudding (3)
Plaats 2: Mill Queen (1)
Plaats 3: Magic School (6)
Plaats 4: Victoria Paige (9)


Race 8

De hengsten komen aan bod in hun afdeling met twaalf deelnemers en dit is het eerste onderdeel van de Zuid Afrikaanse Triple Crown. Ondanks minder paarden wordt de puzzel er niet simpeler op. Frosted Gold (3) wordt gestuurd door trainer Mike De Kock en dan is iedereen direct gewaarschuwd. Nu het paard als ruin door het leven gaat komen zijn sportieve talenten bovendrijven en heeft al een aantal goede races hier gelopen. De concurrentie is moordend en wordt aangevoerd door Ikigai (4) van trainer Sean Tarry die drie paarden in deze race heeft. Het paard heeft al twee races over deze baan gewonnen en gaat hier op voor zijn hattrick. De afstand is nieuw voor hem maar de winnende marges van zijn laatste twee races geeft aan dat de afstand geen probleem is. Youcanthurrylove (6) klimt gestaag door de rangen heen en is op deze dag de enige starter van zijn trainer. Ook hij won zijn laatste races met gemak maar staat hier voor het eerst tegen de top van de jaargang. Eden Roc (2) heeft met startbox een goed geloot en moest een nipte nederlaag accepteren in zijn laatste start. De vorm is echter goed en kan in dit gezelschap meestrijden voor de winst.

Race 8 - kwartet jackpot €30.844Plaats 1: Frosted Gold (3)
Plaats 2: Ikigai (4)
Plaats 3: Youcanthurrylove (6)
Plaats 4: Eden Roc (2)


Race 9

De stayers komen aan bod over 2400 meter en ditmaal zijn het allemaal merries. Gavin Lerena is de jockey in vorm met een winpercentage van 30% en hij kiest in deze race voor Chitengo (2) die hij ook tijdens haar laatste race heeft gereden. De keuze is extra opmerkelijk aangezien hij ook Flichity By Farr (1) tijdens haar laatste twee zeges heeft gestuurd. De laatste is ongeslagen sinds het toepassen van de Blinkers en ook die zijn vandaag weer van de partij. De afstand lijkt wat aan de verre kant voor haar met recente overwinningen over 1800 en 2000 meter. 2600 meter was net te ver voor Pomander (6) in zijn laatste race en dus wordt de kortere afstand op prijs gesteld. Zijn eindschot is zijn sterkste wapen en dat kan zij hier prima benutten. Factor Fifty (4) behoudt de steun van Warren Kennedy en die heeft een plaatspercentage van 38% op deze baan. De recente vorm van het paard is geweldig met een overwinning als laatste prestatie.


Plaats 1: Chitengo
Plaats 2: Flichity By Farr
Plaats 3: Pomander
Plaats 4: Factor Fifty


Race 10

Wij sluiten af met een sprint over 1160 meter voor merries in Handicap verband en wij zien de betere paarden in deze klasse in actie. Dancing Queen (2) gaat hier voor de hattrick en zal als duidelijke favoriet van start gaan met Gavin Lerena aan boord. De stijl van die overwinningen doet vermoeden dat er nog veel meer komen gaat en dan zal zijn lastig terug te pakken zijn. True Charm (8) was vierde in haar laatste optreden en dat was op Listed niveau. Zij had toen veel oponthoudt in de finale fase en had veel dichter bij de winnaar moeten zijn. Zij draagt hier vier kilogram minder dan de favoriet en dus is zij het antwoordt voor de duo weddenschappen. Green Plains (3) was vierde achter Dancing Queen in haar laatste start en draagt nu twee kilogram minder en heeft bovendien weer de Blinkers op. Zij zal de extra 160 meter op prijs stellen en lijkt gevaarlijk. Pool Party (6) was al tweede en derde achter Dancing Queen en op basis van die prestaties hoort zij op alle trio tickets thuis.


Plaats 1: Dancing Queen (2)
Plaats 2: True Charm (8)
Plaats 3: Green Plains (3)
Plaats 4: Pool Party (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.