Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Turffontein - 7 maart

Turffontein - zaterdag 7 maart - Start 10.55u

Turffontein is het décor van de Groep 1 South Africa Classis over 1800 meter voor driejarigen paarden. Dit is het tweede onderdeel van de Triple Crown en bovendien hebben wij een kwartet jackpot van 28.000 euro!


Race 3

Wij pakken de draad op in de derde met een Listed gereserveerd voor tweejarigen merries. De race lijkt te gaan tussen twee paarden en diegene met de beste papieren heet Miracle Flight (1) die nu driemaal achter elkaar weet te winnen en nog ongeslagen is. Elke race is sterker dan de andere en de favorieten status is meer dan verdiend. Bij een off day van de favoriet zal Due Diligence (2) klaar staan om toe te slaan. Zij was al een keer tweede achter Miracle Flight en draagt nu bovendien vier kilogram minder en dat is een behoorlijk voordeel. Voor de derde plaats lijkt Varina (4) in aanmerking te komen na een tweede plek achter Due Diligence tijdens debuut. De race erna werd makkelijk gewonnen en ik verwacht nog verbetering.


Plaats 1: Miracle Flight (1)
Plaats 2: Due Diligence (2)
Plaats 3: Varina (4)Race 4

War Room (1) eist hier terecht de favorieten status na twee zeges uit evenzoveel starts. Hij gaat hier voor de hattrick en heeft verreweg de beste papieren van dit kleine veld om daarin te slagen. Hij moet dan wel 4,5 kilogram goed maken op Slalom Queen (3) die zijn debuut erg sterk wist te winnen. Hoe goed hij echt is moet nog blijken maar er is meer dan voldoende talent in huis om hier te strijden voor de winst. Karnallie (2) liet in zijn laatste veel vechtlust zien en dat is altijd een goed teken. Hij zal over de kortere afstand iets scherper moeten zijn.


Plaats 1: War Room (1)
Plaats 2: Slalom Queen (3)
Plaats 3: Karnallie (2)Race 5

Deze Groep 3 voor merries is goed gevuld met zestien paarden over 1600 meter. De binneste startboxen hebben een voordeel op Turffontein en met alle favorieten in hoge startboxen ga ik voor een outsider. Too Phat Too Fly (8) is onlangs van trainer veranderd en liet over veel kortere afstanden goede dingen zien. Nu komt zij eindelijk over een langere afstand in actie en dan komt haar talent veel beter naar voren. Vanuit startbox vijf kan zij zelf haar race bepalen en dat is een groot voordeel. Cordillera (10) heeft pole position geloot en zij is gebaat bij de afstand van vandaag. Haar vorige prestaties over korter geeft sterk aan dat dit haar ideale afstand is en vanaf een laag gewicht is zij dichtbij de winst. Lady Of Steel (9) is normaal gesproken de favoriet van de race maar startbox 13 gooit roet in het eten. Zij zal afhankelijk zijn van het raceverloop en met zoveel paarden is dat een riskante factor. Er is echter wel genoeg talent in huis om hier te winnen. Storm Destiny (2) heeft een jaar stil gestaan maar maakt hier toch haar rentree. Het vertrouwen van de trainer geeft aan dat er met haar rekening gehouden moet worden.


Plaats 1: Too Phat Too Fly (8)
Plaats 2: Cordillera (10)
Plaats 3: Lady Of Steel (9)
Plaats 4: Storm Destiny (2)Race 6

In deze Groep 2 over 1400 meter gaan twee trainers de strijd aan met hun vier paarden. Sean Tarry brengt Tierra Del Fuego (7) aan de start die zijn laatste zeven races louter eerste of tweede is geworden. Zijn limiet is nog niet ontdekt en die zullen wij waarschijnlijk hier ook nog niet ontdekken. Hij is de terechte favoriet. Stalgenoot Cirillo (3) komt steevast op het hoogste niveau in actie en ondanks dat hij de laatste keer tegenviel, is hij hier de gevestigde orde. Mike De Kock zet daar twee hele goede paarden tegenover met Barahin (1) die bij de meest getalenteerde paarden van Afrika hoort. Hij gaat sinds zijn laatste start als ruin door het leven en dat kan wel is de doorbraak zijn. Hij is nog ongeslagen over deze afstand. Buffalo Bill Cody (4) is de tweede keuze van De Kock en is over deze baan nog ongeslagen. Hij is veel beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden.


Plaats 1: Tierra Del Fuego (7)
Plaats 2: Cirillo (3)
Plaats 3: Barahin (1)
Plaats 4: Buffalo Bill Cody (4)Race 7

Het eerste hoofdnummer van de dag is de Groep 1 Classic gereserveerd voor merries over 1800 meter. Summer Pudding (1) is nog ongeslagen in haar loopbaan en heeft bovendien de eerste afdeling van de Triple Tiara gewonnen. Dat was over 1600 meter en volgens connecties is de langere afstand alleen maar een voordeel. De terechte favoriet dus. Rio’s Winter (2) heeft uitzonderlijk goed geloot en was slechts een halsje verwijderd van Summer Pudding in hun laatste ontmoeting. Voor wedders die niet graag de favoriet spelen is dit het aantrekkelijke alternatief. Marygold (4) verloor terrein aan de start in haar race tegen Summer Pudding maar wist nog sterke vijfde te worden. Vanuit startbox twee zijn doet zij vandaag mee voor de winst en met het falen van de favorieten is zij een aantrekkelijke winnend plaats weddenschap. Mill Queen (3) heeft een rentree in de benen maar heeft in deze editie slecht geloot. Zij heeft de klasse om mee te doen maar moet dan wel veel geluk onderweg hebben.


Plaats 1: Summer Pudding (1)
Plaats 2: Rio’s Winter (2)
Plaats 3: Marygold (4)
Plaats 4: Mill Queen (3)Race 8

Wij gaan kwartetten voor een grote pot en met zestien starters is de Groep 1 Classic voor hengsten genomineerd tot uitverkoren race. Twee paarden vormen een uitstekende basis voor het kwartet. Het mooie is dat beide paarden een goede startbox hebben geloot. Ikigai (2) heeft zijn laatste drie races gewonnen en is in zijn carriere nog nooit slechter dan tweede geworden. Hij probeert hier 1800 meter voor het eerst en dat kan problemen opleveren maar hij is het beste paard van de race. Frosted Gold (3) staat naast hem in de startbox en is een beter paard sinds dat hij ruin is. Hij heeft een rentree in de benen en zal hier scherper zijn. Hij moest in die rentree Ikigai voor laten gaan en dus is het interessant om te zien of hij de rollen om kan draaien. Western Fort (14) werd geweldig tweede met een verschoven zadel en zal zonder pech zeker bij de eerste vier zijn. Hij hoort dus op alle tickets thuis. Imperial Ruby (11) is in goede vorm en komt hier over een voor hem korte afstand in actie. Hoe verder hoe beter voor hem maar hij heeft al goede dingen laten zien over deze afstand. Ook hij mag niet vergeten worden voor de plaatsen. Youcanthurrylove (8) is ongeslagen over deze afstand en is veel beter dan zijn laatste prestaties doen vermoeden. Hij werd de laatste keer tot favoriet gespeeld tegen Ikigai en dat geeft aan dat hij veel mogelijkheden heeft. Leopold (7) was in zijn laatste start vijfde achter Ikigai maar het positieve was dat hij pas laat op toeren kwam. Deze race is 200 meter langer en dat speelt dus in zijn voordeel. Bovendien is de startbox ideaal vandaag. Marshal (12) en Shango (1) eisen ook hun plek in deze voorbeschouwing. Marshal is wat wisselvallig maar heeft al mooie dingen laten zien en is in goede doen bij de eerste vier. De connecties zijn zeer betrouwbaar met een plaats percentage van 50% op deze baan. Shango heeft niet gunstig geloot maar is in topvorm en heeft de hoogste Handicap rating van het veld en verdient dus respect.


Plaats 1: Ikigai (2) & Frosted Gold (3)
Plaats 2: Youcanthurrylove (8) & Western Fort (14)
Plaats 3: Imperial Ruby (11) & Leopold (7)
Plaats 4: Marshal (12) & Shango (1)

Op race 8 zit een kwartet jackpot van €28.000


Race 9

Deze Listed opdracht over 1800 meter hernieuwt de rivaliteit tussen D’Arrivee (5) en Silver God (4). De vorige keer werd beslist in het voordeel van Silver God maar er is nu 1,5 kilogram verschil in het voordeel van D’Arrivee. Dat is normaal gesproken de beslissende factor maar er is weinig verschil in kwaliteit en D’Arrivee heeft bovendien de meest ideale startbox. Green Haze (3) was de laatste maal derde achter dit duo en zit qua gewicht weer op koers om ditzelfde resultaat te behalen. Hij loopt zijn beste races over deze afstand.


Plaats 1: D’Arrivee (5)
Plaats 2: Silver God (4)
Plaats 3: Green Haze (3)Race 10

Wij sluiten af met deze Listed race over 2400 meter die competitief is. Chitengo (3) krijgt hier duidelijk de voorkeur na zijn sterke overwinning over deze baan en afstand. Hij is het paard van de race en zal moeilijk voorbij te lopen zijn met Gavin Lerena die trouw blijft aan het paard. Glider Pilot (7) won zijn laatste race ook over deze baan en afstand en heeft nu weer goede papieren om dat te herhalen. Hij draagt bovendien twee kilogram minder dan Chitengo en dat is zeer gevaarlijk. Chitengo was echter wel een volle seconde sneller over dezelfde afstand als Glider Pilot. Ali Bon Dubai (2) is een gevaarlijke outsider die nu twee rentree races in de benen heeft en hier over zijn favoriete afstand in actie komt. Hij hoort op alle trio tickets thuis. Duke Of Spin (6) is zeer gevaarlijk in deze race omdat hij nu de Blinkers op heeft voor extra concentratie. Hij was de laatste maal derde in een zwaarder veld en staat hier nu veel lichter.

 

Plaats 1: Chitengo (3)
Plaats 2: Glider Pilot (7)
Plaats 3: Duke Of Spin (6)
Plaats 4: Ali Bon Dubai (2)Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.