Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Eskilstuna V75 - 25 januari

V75 Eskilstuna, zaterdag 25 januari

Surf'n Turf: banker of bust?


We gaan deze week naar de baan van Eskilstuna, niet heel ver van de hoofdstad Stockholm. Veel succes!

Pas op! Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Goede Zilveren koers in de eerste afdeling. Hazard Boko heeft perfekt geloot en kan goed vertrekken. Erik Adielsson rijdt dit keer. Sign Me Up Too heeft eindelijk een mooi nummer. Dit is een toppertje en hij moet er absoluut bij hier. Doctor Doxey Zenz werd laatst overvallen in de leiding maar was dapper. Hij is al een tijd in topvorm. Deze kortere afstand is echter geen voordeel. Pascha Tilly hoopt op hoog tempo en dat is zeker niet onmogelijk. Wordt opnieuw door Ulf Ohlsson gereden.

Update:

De Kop
Heel interessant. 3 Sign Me Up Too en 5 Dom Perignon gaan voor de kop. Na een tijdje kom 6 Doctor Doxey Zenz. Ik denk dat SMUT in de leiding wordt gereden.

De Favoriet
6 Doctor Doxey Zenz werd overvallen laatst maar was dapper. Was fantastisch in twee koersen daarvóór. Kan hier opnieuw zwaar parcours krijgen. Gaat met gesloten hoofdstel dit keer.

Voornaamste Uitdagers
3 Sign Me Up Too natuurlijk! Die heeft eindelijk goed geloot en gaat voor de kop waar hij nog niet verloren heeft. Gaat met goggles dit keer om hem scherp te krijgen. Ik geloof veel in hem hier!

2 Hazard Boko heeft niet echt superveel indruk gemaakt maar hij is constant en goed. Mooi nummer nu plus Erik Adielsson! 11 Pascha Tilly is nu beter voorbereid dan laatst. Slecht nummer maar kan profiteren van hoog tempo.

Het Laatste Nieuws
8 Urgent Call gaat met goggles dit keer.

Conclusie
Ik ga all in op 3 Sign Me Up Too. Die heeft eindelijk goed geloot en van kop af zal hij niet makkelijk te kloppen zijn.

V75-2 (Race 6)
Sterk duo in de merriekoers in de tweede afdeling. Rapide Cash heeft twee zeges op rij en is in topvorm. Ze won laatst ondanks een zwaar parcours. Mooi nummer hier. Anthari Bi wordt getraind door Goop en gereden door Jepson en dan gaan meteen alle alarmbellen rinkelen. Ze won laatst meteen na een langere oponthoud en is normaal gesproken nog beter nu. Fleur Mearas en Sahara Sun zijn de voornaamste uitdagers.

Update:

De Kop
Niet makkelijk. 1 Veritas Grif wellicht of anders 7 Anthara Bi met de hulp van Jepson. 3 Rapide Cash wordt misschien offensief gereden en mag overnemen?

De Favoriet
7 Anthara Bi won meteen laatst en is zeker nog beter nu. De start is heel belangrijk hier. Pakt ze de kop heeft ze een prima kans.

Voornaamste Uitdagers
3 Rapide Cash heeft twee zeges op rij bij de nieuwe trainer. Ontmoet betere paarden nu maar heeft er goed uitgezien. Mocht ze de leiding overnemen heeft ze topkans. 11 Fleur Mearas ontwikkelt zich prima en was werkelijk goed laatst na een galoppade.

Het Laatste Nieuws
12 I'm A Believer gaat opnieuw met bike ondanks de bandenstart. 15 Melizza wordt voor het eerst door Erik Adielsson gereden. Trainer is optimistisch.

Conclusie
De start is bepalend. Wie de kop pakt van 7 Anthara Bi en 3 Rapide Cash heeft topkans. Maar wellicht wordt het tempo te hoog. In merriekoersen vallen vaak verrassingen. Ik neem na enig twijfelen toch genoegen met een duo.

V75-3 (Race 7)

Matige Gouden Divisie in de derde afdeling, zoals zo vaak in de winter. Star Advisor Joli is heel snel van start en heeft het best geloot hier. West Wing is still going strong en kan stunten. Spurtte prima in de voorlaatste koers. Deep Sea Dream kan snel vertrekken en wordt door Erik Adielsson gereden. Interessant als hij de kop mocht pakken. Disco Volante was een schreeuwpaard laatst en won in het dooie spoor. Baron Gift was flink gespeeld in de Gouden Divisie laatst maar sprong meteen. Wil revanche nu.

Update:

De Kop
Heel spannend sinds Star Advisor Joli is geschrapt. 1 VästerboontheNews is snel maar 2 Snowstorm Hanover kan verrassen met een gesloten hoofdstel. 7 Deep Sea Dream heeft plots een veel beter nummer en opende supersnel in november, ook op Eskilstuna.

De Favoriet
10 Disco Volante was werkelijk goed laatst in het dooie spoor. Hij ontmoet zeker niet betere paarden nu maar dit nummer is een groot nadeel. Ik durf niet te banken.

Voornaamste Uitdagers
2 Snowstorm Hanover is heel interessant. Is op de weg omhoog en werkt prima. Gaat waarschijnlijk voor de kop hier. 7 Deep Sea Dream kan goed vertrekken en Erik Adielsson gaat zeker vol voor de leiding. 11 Baron Gift is een van de betere paarden in deze matige Gouden Divisie. Heeft echter een slecht nummer.

Het Laatste Nieuws
1 VästerboontheNews gaat met een open hoofdstel. Rikard N Skoglund dit keer. 4 Lets Dance DE gaat met bike nu. Magnus A Djuse bovendien. 8 Highspeed Call gaat met bike en gesloten hoofdstel. 12 Super Zantos gaat met gesloten hoofdstel.

Conclusie
Heel interessant wie de kop gaat pakken. 2 Snowstorm Hanover is een leuk idee in de leiding maar ook 7 Deep Sea Dream kan de kop pakken hier. Als het tempo hoog wordt profiteren vooral 10 en 11.

V75-4 (Race 8)
Leerlingen in de vierde afdeling en ik heb een sterk duo. Accolade won laatst en heeft een interessant nummer hier. Hij wordt gereden door Magnus A Djuse en dat is bijna oneerlijk. Hij is op dit moment zonder overdrijven een van de beste pikeurs van Zweden. Barista Oak won vijf van de laatste zes koersen. Laatst reed Gustav Johansson en die zit nu opnieuw op de sulky. Zagor Grif en Deep Sea zijn de voornaamste uitdagers.

Update:

De Kop
4 Zagor Grif is snel en heeft een goede kans om de leiding te nemen. Geeft die wellicht weg aan 5 Deep Sea.

De Favoriet
1 Accolade is het beste paard en heeft een superpikeur. Had topkans gehad met een beter nummer maar heeft nu geluk nodig.

Voornaamste Uitdagers
5 Deep Sea kan wellicht kop overnemen en is dan spannend. 11 Barista Oak is in topvorm en moet er ook bij ondanks dit matige nummer.

Het Laatste Nieuws
3 Justwalkonby gaat voor het eerst met een bike. Pas op! 8 Guilty Pleasure is totaal vergeten maar de trainer is optimistisch. Kan stunten. 12 Langen's Airborne gaat voor het eerst met een Noors hoofdstel.

Conclusie
1 Accolade wint dit met het juiste koersverloop maar hij heeft veel geluk nodig met dit nummer. Er staan een paar leuke outsiders in. Ik waarschuw vooral voor 5 Deep Sea.

V75-5 (Race 9)
Nog een duo in de vijfde afdeling, een koers voor de laagste klasse. Indy D. heeft twee zeges op rij en is in goede doen. Hij is allround en kan een hoop zelf doen. Moet er natuurlijk bij hier. Bottnas Fantom won meteen laatst na een lange pauze. Wint vaak en heeft normaal gesproken een goede winstkans. De belangrijkste uitdagers zijn Father of Sun en Staro Mojito.

Update:

De Kop
Heel veel snelle paarden en ik verwacht een flinke strijd om de kop. 2 Father of Sun en 5 Bottnas Fantom zijn mijn favorieten voor de leiding maar dat is verre van zeker.

De Favoriet
5 Bottnas Fantom is licht favoriet en dat hoeft niet verkeerd te zijn. Vooral als hij de kop mocht pakken en dat is zeker niet onmogelijk.

Voornaamste Uitdagers
4 Indy D. natuurlijk! Die is in topvorm en kan profiteren van hoog tempo in de koers. Kan een banker zijn voor de brutale speler in een anders open race. 6 Staro Mojito wordt dit keer door Erik Adielsson gereden en dat is heel interessant!

Het Laatste Nieuws
2 Father of Sun gaat met een bike dit keer. Heeft goed gewerkt en twee uit twee met deze pikeur. 12 Ace to Play gaat wellicht voor het eerst met trekproppen hier.

Conclusie
Lastig maar ik waag een gokje en neem genoegen met een trio. 4 Indy D is mijn winnaar.

V75-6 (Race 10)
De enige banker in deze meeting komt in de zesde afdeling. Surf'n Turf heeft het werkelijk goed gedaan op het eind en hij heeft een mooi koersje hier. Hij won laatst in het dooie spoor en heeft goed geloot. Ulf Ohlsson is een toppikeur. Prima winstkans. De grootste belagers zijn Ingo en Xanthis Cocktail

Update:

De Kop

Bandenstart! Erik Adielsson is een topper en ik verwacht dat hij de kop pakt met 2 Ingo. Uitdager is 7 Bossy Alley.

De Favoriet
3 Surf'n Turf is favoriet en dat is te begrijpen. Maar deze startmethode is geen voordeel. Bovendien gaat hij met een gewone sulky in plaatst van bike.

Voornaamste Uitdagers
2 Ingo natuurlijk als hij de kop mocht pakken. 7 Bossy Alley heeft een koers in de benen nu. Pas op.

Het Laatste Nieuws
1 Deux en Un gaat met andere balans nu en werkt verbeterd. Kan stunten maar dit nummer is lastig. 4 Italiano Boko gaat met een Noors hoofdstel nu. 10 Barney Granit gaat met bike dit keer.

Conclusie
Heel vervelend koersje en hier kan van alles gebeuren. Ik hoop dat 2 Ingo de kop pakt. 3 Surf'n Turf is het best maar een gewone sulky dit keer is een groot nadeel.

V75-7 (Race 11)

Vrij open Bronzen koers in de laatste afdeling. Remarkable Feet is een leuke outsider met dit nummer en Erik Adielsson. Ronaldo Malibu gaat debuteren in Zweden. Heeft twee zeges op rij in Finland en nu zit Mika Forss op de sulky. Religious spurtte goed laatst en is snel van start. Kontio rijdt nu. Rocky Tilly is al een hele tijd in topvorm en won laatst makkelijk van kop af in de V75. Bo C. is misschien wel het beste paard van deze race maar hij is vrij onregelmatig en dit nummer kon beter...

Update:

De Kop
Heel moeilijk. Licht voordeel wellicht voor 4 Religious. Wat doet Kim Eriksson met 8 Bo C.?

De Favoriet
5 Rocky Tilly heeft een fantastische periode achter de rug. Ook hier kan hij absoluut winnen maar waar gaat hij belanden?

Voornaamste Uitdagers
8 Bo C. is waarschijnlijk het beste paard maar dit nummer is heel vervelend. Krijgt wellicht een offensieve start en mag kop overnemen? 1 Remarkable Feet is superinteressant met dit nummer plus Erik Adielsson.

Het Laatste Nieuws
3 Ronaldo Malibu gaat debuteren voor een nieuwe trainer en is zeker goed voorbereid. 4 Religious gaat wellicht met een open hoofdstel. Jorma Kontio dit keer. 9 Radjah d'Inverne gaat met bike dit keer en dat is een voordeel.

Conclusie
8 Bo C. is het best maar hij heeft slecht geloot. 5 Rocky Tilly moet erbij maar ook 1 Remarkable Feet en 3 Ronaldo Malibu zijn interessant. Leuk kwartet!
    


Update!

Afd. 1: 3 Sign Me Up Too
Afd. 2: 3,7
Afd. 3: 2,7,10
Afd. 4: 1,3,5,8,11
Afd. 5: 4,5,6
Afd. 6: 2,3
Afd. 7: 1,3,5,8

Totaal: 1 x 2 x 3 x 5 x 3 x 2 x 4 = 720 combinaties
Kosten: 720 x 0,06 = 43,20 euro


Lycka till!

Björn Better
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.