Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 8 februari

V75 Solvalla, zaterdag 8 februari - start 16:20

JACKPOT!

Elian Web wint Gouden Finale van kop af

Finales en hoge kwaliteit voor de tijd van het jaar. En ook nog eens een Jackpot! We gaan naar de baan van Solvalla in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Veel succes!

Pas op! Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen!
Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!V75-1 (Race 5)

Meteen een banker in de eerste afdeling. Hevin Boko is het beste paard in deze merriekoers en ze heeft ook nog eens perfect geloot. Laatst liet ze zien dat ze een hoop zelf kan doen en ze versloeg toen voornaamste concurrent Ultra Bright. Prima winstkans. Hela vägen!

Update:

De Kop
4 Mulligan is snel maar normaal gesproken pakt 5 Ultra Bright de kop hier. Waarschijnlijk geeft ze die weg aan 2 Hevin Boko.

De Favoriet
2 Hevin Boko is gigantisch favoriet en dat is te begrijpen na de fantastische prestatie laatst. Het wordt waarschijnlijk niet spannend hier...

Voornaamste Uitdagers
5 Ultra Bright is op papier de voornaamste concurrent maar ze was laatst totaal kansloos tegen Hevin Boko. 4 Mulligan is goed voorbereid. 9 Global Upper Style pakte een sensationele zege in de Zweedse Merriekampioenschappen.

Het Laatste Nieuws
3 Galactica gaat eventueel met een bike. 8 Umaticaya gaat hier debuteren voor Kolgjini. Werkt goed en gaat met Noors hoofdstel.

Conclusie
2 Hevin Boko is flink verbeterd op het eind en normaal gesproken wint ze dit. Banker.

V75-2 (Race 6)

Heel open in de tweede afdeling. Het beste paard is waarschijnlijk Il Duce Boko maar hij heeft een vreselijk nummer geloot. Ik verwacht dat Marc Elias vol in de aanval gaat. Indy D. heeft ook een paar zeges op rij maar ook hij heeft geluk nodig met dit nummer. Sunday Sonata is in topvorm en nu rijdt Erik Adielsson. Global Venture kan verrassen met dit perfekte nummer. Een andere leuke outsider is Högstenastalldräng. Hier zit nu Jorma Kontio op de sulky.

Update:

De Kop
1 Global Venture is de favoriet voor de kop maar ook 5 Walther på G. is heel snel. De laatste is verreweg het best in de leiding.

De Favoriet
1 Global Venture is licht favoriet in deze open koers. Als hij de leiding zou nemen heeft hij inderdaad een goede kans.

Voornaamste Uitdagers
8 Il Duce Boko natuurlijk! Dit is zeker het beste paard maar dit nummer is natuurlijk erbarmelijk. Wordt waarschijnlijk offensief gereden. Gaat voor het eerst met een bike en ook waarschijnlijk met een Noors hoofdstel. 3 Carlos Ken heeft twee koersen in de benen en is op de weg omhoog. Hij gaat met trekproppen dit keer en dat is heel interessant. Pas op!

Het Laatste Nieuws
2 Enriko Ha gaat met bike dit keer. Kan beter dan laatst! 9 Whitsund Madonna gaat met Noors hoofdstel nu. 10 Edmund gaat met een gesloten of Noors hoofdstel nu. 12 Jackpot Band gaat met bike.

Conclusie
Heel open en leuke koers. De strijd voor de kop is belangrijk; Walther på G. kan daar verrassen. Mijn winnaar blijft Il Duce Boko. Die is het best en gaat ook nog eens met een bike en Noors hoofdstel dit keer.


V75-3 (Race 7)

Nog een banker in de derde afdeling. Ik verwacht dat de loting deze Gouden finale beslist heeft. Elian Web is snel van start en ik denk niet dat concurrent Disco Volante een lengte op hem gaat pakken van start af. Jorma Kontio gaat vol voor de kop en in die positie zullen ze heel moeilijk te kloppen zijn. Spets-och-slut. Een andere uitdager is Gareth Boko.

Update:

De Kop
Na een tijdje zit 4 Elian Web in de leiding. Voornaamste uitdager is 5 Disco Volante.

De Favoriet
4 Elian Web heeft het best geloot en van kop af is hij natuurlijk het te kloppen paard. Laatst versloeg hij Propulsion! Topkans.

Voornaamste Uitdagers
5 Disco Volante is in topvorm. Ook hij kan goed vertrekken maar ik denk niet dat hij hier de kop kan pakken. 9 Gareth Boko was werkelijk goed laatst en enorm verbeterd met een koers in de benen. 4 Baron Gift is goed maar hij is een schrapper geweest na laatst.

Het Laatste Nieuws
2 Västerboonthenews gaat nu met open hoofdstel. 3 Baron Gift gaat met gesloten hoofdstel dit keer. 12 Snowstorm Hanover gaat met open hoofdstel nu.

Conclusie
4 Elian Web heeft werkelijk koersje op maat. Dankzij de loting heeft hij topkans op de leiding. In die positie zal hij moeilijk te verslaan zijn. Banker!


V75-4 (Race 8)

Merries in de vierde afdeling. Aura S.L. is een groot talent maar helaas niet betrouwbaar met de bandenstart. Als ze foutloos gaat heeft ze topkans hier. Jorma Kontio rijdt. Rapide Cash is heel goed begonnen bij haar nieuwe trainer. Gaat waarschijnlijk voor de kop. I'm a Believer spurtte prima naar een V75-zege laatst. Lastig nummer. Melizza is een outsider. Erik Adielsson rijdt opnieuw. Dusty Shadow wint vaak en hoopt op hoog tempo hier. Nu rijdt Peter Ingves.

Update:

De Kop
1 Afrodite Miguan neemt waarschijnlijk de leiding. Na een tijdje komt 5 Rapide Cash. Wanneer komt een foutloze 2 Aura S.L.?

De Favoriet
2 Aura S.L. is het beste paard maar ze is hopeloos onzeker met bandenstart en eigenlijk is de kans veel groter dat ze springt dan dat ze op de been blijft... Kontio dit keer helpt wellicht ook niet. Als ze foutloos zou gaan heeft ze een hele goede winstkans.

Voornaamste Uitdagers
6 I'm a Believer won laatst in de V75 en ze was werkelijk goed! Ze spurtte heel snel en heeft opnieuw een goede kans hier. 5 Rapide Cash leek op weg naar een eenvoudige zege laatst maar verloor in de laatste meters. Kim Eriksson wil revanche! Gaat met open hoofdstel nu.

Het Laatste Nieuws
10 Quiz Töll heeft koers in de benen en is extra goed voorbereid hier. 12 Seven Karats gaat met een Noors hoofdstel. 13 Linda's Girl, 14 Under the Counter and 15 Dusty Shadow gaat met een gewone sulky dit keer.

Conclusie
De favoriet is verreweg het best hier maar de kans op een galoppade is enorm. De koers wordt dan open maar met mijn halve dozijn kom je een heel eind.


V75-5 (Race 9)

Leuke Zilveren finale in de vijfde afdeling. Hawk Cliff wordt wellicht favoriet hier. Hij heeft het best geloot van de favorieten en is in topvorm. Sign Me Up Too was mijn idee laatst maar hij faalde hopeloos. Hij kan veel beter en ik geef hem nog een kans hier. Doctor Doxey Zenz is ijzersterk en wordt vaak offensief gereden. Wellicht mag hij hier na een tijd de kop overnemen. Pascha Tilly en Harran Boko zijn twee toppers met slechte nummers. Ze hopen op hoog tempo en dat is absoluut mogelijk hier.

Update:

De Kop
1 He's a Diffacolt pakt de leiding maar geeft die weg aan waarschijnlijk 6 Doctor Doxey Zenz.

De Favoriet
4 Hawk Cliff is groot favoriet en dat is te begrijpen na de overtuigende zege laatst. Toen kreeg hij wel alles in de schoot geworpen. Heeft normaal gesproken een hele goede kans hier.

Voornaamste Uitdagers
6 Doctor Doxey Zenz natuurlijk. Die kan soms alles en van kop af zal hij niet makkelijk te verslaan zijn. Gaat wellicht met een halfgesloten hoofdstel en was heel goed in de training afgelopen maandag volgens de trainer. 11 Pascha Tilly is extra goed voorbereid voor deze koers net als bij de Solvallafinale begin november toen hij op magistrale wijze won ondanks een galoppade. Meenemen!

Het Laatste Nieuws
8 Niky Flax en 12 Harran Boko zijn allebei goed maar ze hebben opvallend matige Solvalla-statistiek. Na vijf respectievelijk zes koersen op die baan zijn ze nog nooit bij de eerste drie geëindigd...

Conclusie
De favoriet 4 Hawk Cliff kan een banker zijn maar ik neem duo 6 Doctor Doxey Zenz en 11 Pascha Tilly er ook nog bij. De eerstgenoemde pakt de kop en de laatste kan enorm goed spurten.


V75-6 (Race 10)

Open in de zesde afdeling en het liefst had ik er een hoop meer gepakt. Ik hoop dat mijn kwartet genoeg is. Hobby de l'Iton was matig laatst na een oponthoud maar des te beter in de koersen ervoor. Interessant nummer hier. Atik D.L. was outstanding in de voorlaatste koers en dapper laatst in de V75. Ook hij heeft mooi geloot hier. Devs Dragon verraste laatst en hij kan dat opnieuw doen hier. Hij is snel van start en ik verwacht dat Erik Adielsson voor de kop gaat. Hector Boko kennen jullie beter dan ik. Hij won samen met Jaap van Rijn een maand geleden in de V75 op Jägersro. Hoopt op hoog tempo hier.

Update:

De Kop
Verschillende snelle paarden maar mijn favoriet voor de kop is zonder enige twijfel 5 Devs Dragon. Erik Adielsson gaat vol voor de leiding!

De Favoriet
3 Atik D.L. is favoriet ondanks een vrij matige prestatie laatst. Het paard is beter voorbereid nu volgens de trainer en moet er natuurlijk bij met dit mooie nummer. Maar zeker geen banker voor mij.

Voornaamste Uitdagers
1 Hobby de l'Iton is veel beter voorbereid dit keer en de trainster is heel tevreden. Meenemen! 8 Arch Lane is zeker een van de beste paarden hier. Heeft vijf uit vijf op Solvalla!

Het Laatste Nieuws
7 Ingo gaat weer met een halfgesloten hoofdstel plus een Zweedse bike. 10 Hector Boko is beter voorbereid dit keer volgens Jaap van Rijn en ze reizen ook eerder nu.

Conclusie
Redelijk open maar mijn kwintet is sterk. Ik waarschuw vooral voor 5 Devs Dragon van kop af!


V75-7 (Race 11)

Ik sluit af met een banker in de laatste afdeling. Bo C. is in absolute topvorm en nu heeft hij eindelijk ook es goed geloot in de V75. Hij versloeg goede paarden in de voorlaatste race en spurtte geweldig laatst. Met dit nummer krijgt hij geheid een goed parcours. Prima winstkans. De voornaamste uitdagers zijn Religious en Man at Work.

Update:

De Kop
3 Franklin Face is de favoriet voor de leiding. Wat doet Erik Adielsson als de favoriet 2 Bo C. vroegtijdig komt? Ik denk dat hij in dat geval de kop weggeeft...

De Favoriet
2 Bo C. is licht favoriet en dat is volkomen terecht. Hij heeft eindelijk goed geloot dit keer en krijgt geheid een goed parcours nu. Het zou me niks verbazen als hij na een tijdje in de leiding zit. In dat geval wens ik de tegenstand heel veel succes...

Voornaamste Uitdagers
10 Man at Work natuurlijk. Hij is bijzonder goed voor deze klasse maar toch niet zo goed als ik een paar maanden geleden dacht. Als hij op zijn best is kan hij dit zelfs in het dooie spoor winnen. 8 Electrical Storm heeft een paar zeges op rij en is in topvorm. Is optimaal voorbereid voor deze koers.

Het Laatste Nieuws
5 Religious gaat voor het eerst met een bike en dat is heel interessant.

Conclusie
Ik ga all-in op de favoriet 2 Bo C. die nu eindelijk een mooi nummer heeft.

  1 2 3 4 5 6 7  
2 1,2,3,4,5,6,7,8 4 2,5,6,7,9,10 4,6,11 1,3,5,8,10 2

Totaal: 1 x 8 x 1 x 5 x 5 x 4 x 1 = 720 combinaties
Kosten: 720 x 0,06 = 43,20 euro

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.