Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 Axevalla - 22 februari

V75 Axevalla - zaterdag 22 februari 2020 - Start: 16:20


Zenzero Jet is in vorm en heeft perfect geloot

We gaan naar de baan van Axevalla deze week en het ziet er leuk uit op voorhand. Vergeet niet dat deze baan de langste rechte lijn van Zweden heeft waardoor ook de paarden van achter nog een kans maken. Veel succes!

Pas op! Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!


V75-1 (Race 5)

Sterk kwartet in de eerste afdeling. Rocky Tilly is snel van start en heeft perfekt geloot hier. Hij heeft het goed gedaan deze winter. Hobby de l'Iton had laatst nog wat over in de V75 en had waarschijnlijk gewonnen met een gaatje. Mooi nummer en Erik Adielsson. Burning Man is het beste paard hier. Hij heeft twee zeges op rij na een oponthoud. Dit nummer is lastig. My Dream Art debuteerde laatst voor Timo Nurmos en werd een schreeuwpaard. Hij faalde maar ik geef hem een nieuwe kans.

Update:

De Kop

Niet makkelijk. Vele snelle paarden. Maar na het schrappen van Hobby de l'Iton is 1 Rocky Tilly voor mij de lichte favoriet voor de kop.

De Favoriet
7 Burning Man is de terechte favoriet en als ik wist dat hij op zijn best was bankte ik. Maar hij won laatst zonder te overtuigen en is het best zonder achterijzers. Dit nummer kan ook nog verraderlijk zijn voor hem.

Voornaamste Uitdagers
1 Rocky Tilly heeft schitterend geloot en krijgt hoedanook een goed parcours.
8 Nero Maximus was een schrapper op 25 januari maar won meteen laatst. Stal Lugauer is in absolute topvorm. Net als pikeur Marc Elias trouwens.
11 My Dream Art faalde in zijn debuut voor Timo Nurmos. Kan veel beter.

Het Laatste Nieuws
5 Ingo gaat met een gewone sulky dit keer.
11 My Dream Art werkt goed volgens stal Nurmos. Gaat met een gewone sulky plus een Noors hoofdstel nu.

Conclusie
Met mijn kwartet ben je normaal gesproken een ronde verder. De durfal bankt favoriet 7 Burning Man.

V75-2 (Race 6)

Leerlingenrace in de tweede afdeling. Met mijn kwintet kom je een heel eind. Choco Garline heeft drie zeges op rij en is in topvorm. Is snel van start en gaat voor de kop. Carlos Ken is misschien wel het beste paard. Liep laatst nog in een V75-finale. Goede pikeur ook. Uret is vooral sterk en hoopt op hoog tempo. Outsider. I.T.Inventor is constant en goed en moet er ook bij hier. Bonny Boy heeft goed gespurt op het eind. Stal Lugauer is in vorm.

Update:

De Kop
1 Andover Hudson pakt waarschijnlijk de kop maar geeft die wellicht na een tijdje weg aan 7 Carlos Ken.

De Favoriet
7 Carlos Ken is favoriet en hij is zeker het beste paard hier.  Dit nummer kan lastig zijn maar na iets uitvoerdigere analyse denk ik dat hij hier de leiding wel es zou kunenn overnemen. In dat geval is het afgelopen-uit hier.

Voornaamste Uitdagers
11 L.T.Inventor is goed en kan absoluut winnen met het juiste koersverloop.
4 Choco Garline is in topvorm en Kim Moberg is een goede pikeur.
14 Bonny Boy is in vorm net als de hele stal Lugauer. Kevin Oscarsson is een toppertje.

Het Laatste Nieuws
2 Glowbull Fusion gaat met Noors of gesloten hoofdstel plus bike. Zeker beter met de laatste koers in de benen. Gigant van een outsider.
5 Thirsty for More heeft 16/1600 laten zien in een trainingrace. Goed voorbereid in deze comeback.
15 Listas Spartacus gaat wellicht met bike.

Conclusie
Altijd lastig met leerlingen maar ik ga all in! 7 Carlos Ken is verreweg het beste paard hier en als ik de koers goed lees gaat hij hier na een tijd de kop overnemen. Henriette Larsen is een goede koelbloedige pikeur.

V75-3 (Race 7)

Banker in de derde afdeling. Zenzero Jet had een lastig nummer laatst maar kon toch winnen. Ook in de koersen ervóór liet hij topvorm zien. Hij is goed voor deze klasse en heeft uitstekend geloot hier. Hij heeft normaal gesproken een prima winstkans. Hela vägen! Voornaamste uitdagers zijn Quite E.Wood en Inez Alki.

Update:

De Kop
3 Nisse Sånna heeft een goede kans om de kop te pakken met Adielsson. Geeft die wellicht weg. Aan 4 Corleone D.K. of na een tijdje aan 6 Image Rapida?

De Favoriet
2 Zenzero Jet was outstanding laatst en zag er werkelijk goed uit. Is stabieler geworden en als hij foutloos gaat wint hij dit ongeacht het koersverloop. Banker.

Voornaamste Uitdagers
6 Image Rapida is in vorm en gaat wellicht kop overnemen hier. Kan dan gevaarlijk worden.
10 Indy D. houdt van deze afstand en de lange laatste rechte lijn van Axevalla is een groot voordeel.
8 Inez Alki is flink verbeterd voor onze eigen Hans Crebas. Dit nummer is echter erbarmelijk.
5 Leonas Sami is in topvorm maar verslaat normaal gesproken de favoriet niet.

Het Laatste Nieuws
11 Digital Promise gaat met bike dit keer.

Conclusie
Toen ik afgelopen zondag deze koers zag wist ik meteen: 2 Zenzero Jet ga ik banken. Ik denk er nog steeds zo over. Alleen een gallopade kan hem stoppen.

V75-4 (Race 8)

Merriekoers in de vierde afdeling en opnieuw een kwintet. Tingeling heeft een fraai koersje hier. Ze won in oktober twee keer op rij van kop af. Afrodite Miguan heeft op het eind in de V75 gelopen en het goed gedaan. Leuke outsider. Viola Grif is waarschijnlijk het beste paard. Ze sprong laatst in de laatste bocht en had anders zeker gewonnen. Valborg Marje heeft goede kapaciteit. Ze was laatst tweede en is zeker beter met die koers in de benen. Velegance spurtte goed laatst en hoopt op tempo hier.

Update:

De Kop
2 Cutaway is licht favoriet voor de kop maar 6 Hasty Helen heeft nu als enige het springspoor en Kevin Oscarsson is een talent.

De Favoriet
12 Viola Grif is favoriet. Eerder deze week wilde ik haar absoluut niet banken maar inmiddels zijn twee uitdagers geschrapt. Minder zware tegenstand dus maar ook nog eens minder paarden op de baan. Laatst sprong ze heel ongelukkig op weg naar de zege. Ik denk dat ze hier meteen revanche neemt.

Voornaamste Uitdagers
2 Cutaway heeft plotseling een beter nummer gekregen en krijgt hoedanook een mooi parcours.
13 Valborg Marje is goed voor deze klasse en kan absoluut uitdagen met het juiste koersverloop. Maar deze pikeur is matig.
14 Velegance is ook goed en kan winnen als de favoriet mocht falen.

Het Laatste Nieuws

3 Visual Condition, 4 Sideslip en 11 Bara Min gaan dit keer met een gewone sulky in plaats van bike.

Conclusie
Ik geloofde al veel in 12 Viola Grif maar na het schrappen van de twee beste paarden zonder handicap heeft ze een nog beter koersje gekregen. Banker!

V75-5 (Race 9)

Banker in de vijfde afdeling. Brandy Flame is in vorm en won gemakkelijk laatst van kop af. Hij is snel van start en ik hoop dat hij hier de kop kan pakken. In dat geval heeft hij een zeer goede winstkans. Håll igång, Erik. Ook als hij niet de leiding wint kan hij natuurlijk winnen maar in dat geval zijn zowel Vitro Diablo als No Regrets Trot gevaarlijk.

Update:

De Kop
Heel veel snelle paarden. Uiteindelijk gaat de strijd waarschijnlijk tussen 3 No Regrets Trot en 5 Brandy Flame.

De Favoriet
5 Brandy Flame is favoriet en dat is te begrijpen. Hij heeft twee zeges op rij (allebei met ijzers trouwens) en laatst won hij bovendien na een oponthoud. Ik bankte hem nog aan het begin van de week maar ben er inmiddels niet meer heel zeker van dat hij de kop pakt. In dat geval is hij kwetsbaar maar hij kan ook dan winnen.

Voornaamste Uitdagers
9 Big Shot won laatst en kan profiteren van het hoge uitgangstempo hier.
3 No Regrets Trot is in vorm en heeft goed geloot. Krijgt zeker een prima parcours.
4 Vitro Diablo won in de V75 in de voorlaatste race.

Het Laatste Nieuws
2 Cayucos was niet goed laatst maar liep met een lekke band! Is prima voor deze klasse.

Conclusie
5 Brandy Flame heeft een goede kans als ze makkelijk de kop pakt. Maar er staan vele snelle paarden in en dit ziet er verraderlijk uit. Ik hoop op een verrassing en pak ze bijna allemaal hier.

V75-6 (Race 10)

Gouden Divisie in de zesde afdeling. Stepping Spaceboy kan een banker zijn. Hij is snel van start en heeft een goede kans als hij de leiding weet te pakken. Velvet Gio heeft het heel goed gedaan in Frankrijk op het eind. In Zweden pakte hij daarvóór twee Gouden zeges met Ulf Ohlsson op de sulky. Gareth Boko heeft erbarmelijk geloot maar kan veel en hoopt op hoog tempo hier. Laatst kreeg hij een te zwaar parcours.

Update:

De Kop
Zeer grote kans dat na een tijdje 6 Stepping Spaceboy de leiding (over)neemt.

De Favoriet
3 Velvet Gio is favoriet en dat is absoluut te begrijpen. Hij heeft grote indruk gemaakt deze winter en komt van een paar prima prestaties in Frankrijk. Heeft normaal gesproken een goede winstkans hier en kan absoluut een banker zijn.

Voornaamste Uitdagers
6 Stepping Spaceboy was niet op zijn best laatst maar hield niet van de baan en is daarna behandeld. Altijd lastig te verslaan van kop af.
12 Gareth Boko is goed en hoopt op hoog tempo met dit nummer.
11 Stoletheshow kan stunten met het juiste koersverloop.
7 Olle Rols spurtte goed laatst en is in vorm.

Het Laatste Nieuws
3 Velvet Gio gaat met ijzers dit keer (zonder ijzers in Frankrijk) maar ook met een bike (verboden in Frankrijk).

Conclusie
Favoriet 3 Velvet Gio kan absoluut een banker zijn maar ik pak er nog een kwartet bij en blader verder...

V75-7 (Race 11)

Sterk duo in de laatste afdeling. Ik geloof veel in Martin de Bos. Die spurtte het best van iedereen in zijn comeback afgelopen zaterdag maar kwam veel te laat. Is wellicht nog beter nu en wordt dit keer gereden door Erik Adielsson. Wow! Grainfield Aiden is niet kapot te krijgen. Hij loopt hier al zijn zevende (!) koers van het jaar en is werkelijk constant en goed geweest. Komt van een prima tweede plek en nu zit Mika Forss op de sulky.

Update:

De Kop
Er staan een paar snelle paarden in maar die geven de kop weg. Aan ofwel 5 Southwind Feji maar nog waarschijnlijker 7 Grainfield Aiden die zeker weer offensief wordt gereden.

De Favoriet
10 Martin de Bos spurtte het snelst van iedereen afgelopen zaterdag in zijn comeback. Waarschijnlijk nog beter nu en bovendien rijdt dit keer Erik Adielsson. Dat is een metertje of twintig verschil! Bovendien gaat hij waarschijnlijk met een gesloten hoofdstel.

Voornaamste Uitdagers
7 Grainfield Aiden natuurlijk. Dat paard is niet kapot te krijgen en loopt al zijn zevende race van het jaar. Hij was misschien wel beter dan ooit laatst en nu rijdt Mika Forss. Gaat kop overnemen?
8 Global Undecided kan een hoop maar is onregelmatig. Comeback nu maar Timo Nurmos heeft zijn paarden altijd goed voorbereid.
Het Laatste Nieuws
1 Ad Hoc gaat met trekproppen.
3 Southwind Hydro gaat met bike dit keer.

Conclusie
Duo 7 Grainfield Aiden en 10 Martin de Bos steekt er bovenuit maar 8 Global Undecided kan absoluut uitdagen als hij op zijn best is.

 1234567 
1,7,8,11 7 2 12 1,2,3,4,5,7,8,9,11,12 3,6,7,11,12 7,8,10


Totaal: 4 x 1 x 1 x 1 x 10 x 5 x 3 = 600 combinaties
Kosten: 600 x 0,06 = 36,00 euro

Lycka till!

Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.