Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 Bergsaker - 29 februari

Bergsaker - zaterdag 29 februari 2020 - Start: 16:20

We gaan naar de baan van Bergsåker op deze schrikkeldag. Het ziet er op voorhand niet al te moeilijk uit en ik heb drie sterke bankers. De leukste race is zonder enige twijfel de Zilveren koers in de zesde afdeling. Veel succes! Pas op! Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen! Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Heel matige koers in de eerste afdeling en het liefst had ik ze allemaal genomen. Maar met mijn kwintet kom je een eind. Elche heeft twee zeges op rij en is in vorm. Nieuwe pikeur. Just Celebration won laatst heel verrassend op deze baan. Interessant nummer. Fluke had nog wat over laatst op Solvalla tegen betere tegenstand. Ulf Ohlsson nu. Bling Bling is verbeterd na een oponthoud. Lastig nummer hier. Royal T.N. won laatst van kop af en was dapper. Behoort tot een stal in topvorm. Skoglund nu!

Update:

De Kop
1 Åsens Boggie is snel en pakt waarschijnlijk de kop maar geeft die weg. Zeer goede kans dat 7 Fluke na een tijdje in de leiding zit.

De Favoriet
9 Royal T.N. Is ietwat verrassend favoriet. Pakte een goede zege laatst maar is het best van kop af en dit nummer is een groot nadeel. Niet interessant voor mij.

Voornaamste Uitdagers
7 Fluke is interessant met dit nummer en Ulf Ohlsson. Ik verwacht dat hij de kop overneemt en dan is hij het te kloppen paard. Gaat met gewone sulky en Noors hoofdstel nu. 4 Bourne Dominion is goed voor deze klasse. Had nooit echt een kans laatst maar is optimaal voorbereid voor deze koers. Meenemen! 2 Elche heeft twee zeges op rij tegen eenvoudigere tegenstand. Is niet betrouwbaar en heeft eerder gesprongen met dit nummer.

Het Laatste Nieuws
8 Bling Bling had problemen met zijn maag afgelopen herfst maar heeft het prima gedaan na een oponthoud. Kan een mooie start krijgen achter nummer 1.

Conclusie
Matig V75-koersje. Mijn winnaar is 7 Fluke van kop af maar ik neem nog een kwartet mee. Daarmee zou je een ronde verder moeten zijn.

V75-2 (Race 6)

Koudbloedige koers in de tweede afdeling en hier ga ik banken. Ängsborken is een topper en een van de meest talentvolle paarden van Zweden. Hij heeft hier een mooi koersje en ik hoop en verwacht dat Jimmy Jonsson de kop gaat pakken. In dat geval zal hij zeer moeilijk te kloppen zijn. Hela vägen! Voornaamste uitdager is natuurlijk Odd Herakles die werkelijk heeft overtuigd op het eind maar nu 20 meter handicap heeft en veel paarden voorbij moet.

Update:

De Kop
Favoriet 1 Ängsborken is niet echt een groot fan van de bandenstart en dit nummer is lastig. 4 Mino pakt waarschijnlijk de kop maar geeft die weg aan b.v. 7 Guli Rubin.

De Favoriet
1 Ängsborken is een topper en van hem gaan we nog veel horen. Maar dit nummer kon wel eens lastig worden voor hem. Hij is bovendien zeer onervaren vergeleken met vele tegenstanders. Aan het begin van de week bankte ik hem nog maar ik neem er nu nog één paard bij namelijk...

Voornaamste Uitdagers
15 Odd Herakles is een van de beste koudbloedige paarden van de wereld. Hij won meteen laatst in zijn comeback en zou nog beter kunnen zijn. Hij is veel geroutineerder dan de favoriet en kan absoluut winnen ondanks de handicap. 8 Steinfaks won laatst meteen in de V75 ondanks een hele lange pauze. Kan zeker verrassen hier. 2 Björs Frej is een andere outsider. Hij heeft het eerder goed gedaan met Jorma Kontio.

Het Laatste Nieuws
Geen opvallende veranderingen in deze koers. Ijzers is een nadeel voor zowel 10 Will Prinsen als 15 Odd Herakles.

Conclusie
Ik geloof veel in 1 Ängsborken maar hij zou hier wel eens een matige start kunnen krijgen. 15 Odd Herakles is geen bluf en hij heeft veel meer races gelopen. Ik ben laf en pak ze allebei.

V75-3 (Race 7)

Nog een banker in de Gouden Divisie in de derde afdeling. Elian Web heeft indruk gemaakt deze winter en ik verwacht hem eind mei in de Elitloppet. Hij heeft werkelijk een koersje op maat hier met dit nummer over de korte afstand. Op Bergsåker is nummer één een heel goed nummer en ik kan me niet voorstellen dat hij de kop zou verliezen hier. Daarna is dit natuurlijk een topkans. Voornaamste uitdagers zijn Disco Volante (snel van start) en Linus Boy (topvorm).

Update:

De Kop
Veel snelle paarden maar één is een prima nummer op Bergsåker en normaal gesproken pakt 1 Elian Web makkelijk de kop hier.

De Favoriet
1 Elian Webb heeft werkelijk een koersje op maat hier. Hij is zeer rap van start en pakt vrijwel zeker de leiding hier. Daarna wordt het niet spannend... Heeft drie uit drie op Bergsåker.

Voornaamste Uitdagers
4 Disco Volante kan heel snel vertrekken maar gaat de favoriet niet voorbij hier. Dan wordt het natuurlijk lastig. 11 Linus Boy wordt steeds beter en zag er schitterend uit laatst. Kan stunten als de favoriet mocht falen.

Het Laatste Nieuws
8 Magnifik Brodde gaat met blinkers en een gesloten hoofdstel dit keer. Is heel snel van start. 10 Zack's Zoomer heeft al zijn Zweedse zeges van kop af behaald.

Conclusie
Dit is natuurlijk spets-och-slut voor 1 Elian Web. Snel doorbladeren naar volgende koers...

V75-4 (Race 8)

Heel open merriekoers in de vierde afdeling en hier kan van alles gebeuren. La Norna wint vaak en heeft een interessant nummer hier. Mijn winnares. Global Worthy is in topvorm en krijgt geheid een goed parcours hier. Infinite Knight waarschuwde Jörgen Westholm laatst voor. Het paard galoppeerde toen maar kwam prima terug. Whitsun Madonna en vooral Au Pair Girl hebben veel betere tegenstand ontmoet dan deze. Moeten er absoluut bij hier.

Update:

De Kop
Er staan niet echt veel startraketten in hier. 6 La Norna heeft met dit nummer een goede kans om de leiding te nemen.

De Favoriet
1 Global Worthy is licht favoriet in deze heel open merriekoers. Is in goede vorm en heeft fraai geloot hier. Krijgt zeker een goed parcours en moet er natuurlijk bij.

Voornaamste Uitdagers
4 Infinite Knight kwam prima terug na een galoppade laatst en trainer Westholm is heel tevreden. Gaat met halfgesloten Noors hoofdstel dit keer. Als hij foutloos gaat is zij mijn winnaar hier. 6 La Norna heeft een goede kans om de kop te pakken en in die positie worden veel merriekoersen gewonnen. Meenemen. 9 Au Pair Girl is wellicht het beste paard van deze koers. Ze kan absoluut winnen maar is een schrapper geweest na de laatste race en de vorm is een vraagteken.

Het Laatste Nieuws
8 Whitsun Madonna gaat met een gewone sulky nu. 10 Vanessa F.B. Gaat met gesloten Noors hoofdstel nu plus een gewone sulky.

Conclusie
Heel open en hier kan van alles gebeuren. Ik geloof veel in 4 Infinite Knight maar durf absoluut niet te banken.

V75-5 (Race 9)

Niet heel spannend in de vijfde afdeling vermoed ik. Dit ziet er uit als een strafschop voor Religious. Die is snel van start en gaat hier bijna zeker de kop (over)nemen. In die positie zal hij zeer moeilijk te verslaan zijn. Hij heeft het goed gedaan in de V75 op het eind en was heel dapper laatst in het dooie spoor. Voornaamste belagers zijn Bestbyarsenal en Alorac Mathbell.

Update:

De Kop
Favoriet 5 Religious is heel snel van start en heeft topkans om hier de kop te pakken. Een andere leider zou sensationeel zijn.

De Favoriet
5 Religious is dus favoriet en dat is volkomen terecht. Hij was heel dapper laatst in de V75 in het dooie spoor. Pakt hier normaal gesproken de kop en is dan het te kloppen paard. Deze afstand is geen voordeel maar ik verwacht dat hij het tempo voor een groot deel mag bepalen.

Voornaamste Uitdagers
9 Alorac Mathbell heeft twee zeges op rij en is in topvorm. Houdt van deze afstand. 7 U.R.Amazing ziet er verbeterd uit bij de nieuwe trainer. Kan stunten met Rikard N Skoglund. 3 Radjah d'Inverne is sterk en veel beter dan laatste resultaten laten zien.

Het Laatste Nieuws
Geen spectaculaire veranderingen maar Jomar Blekkan is een voordeel achter 1 Bestbyarsenal

Conclusie
Ik verwacht niet veel spektakel hier. De favoriet 5 Religious pakt eenvoudig de leiding en daarna gebeurt er niet veel op deze lange afstand. Als hij in de buurt komt van de vorm die hij op het eind heeft laten zien wordt dit niet spannend. Banker!

V75-6 (Race 10)

De zesde afdeling is de Zilveren Divisie en dit is op voorhand absoluut de leukste koers van de dag. Remarkable Feet won sensationeel laatst en heeft fraai geloot hier. Ook Electrical Storm heeft dit keer een veel beter nummer. Man at Work wordt nooit zo goed als ik ooit gedacht had. Hij hoopt op hoog tempo hier maar kan zelf ook een hoop doen. En dan tenslotte Grainfield Aiden. Wat een paard! Hij blijft maar gaan en dit is zijn achtste (!) koers van het jaar. Het maffe is dat hij steeds beter wordt en afgelopen zaterdag won hij in het dooie spoor in de V75. Vreselijk nummer maar dat lijkt het hem niet veel uit te maken...

Update:

De Kop
Niet echt veel snelle paarden hier. 1 Remarkable Feet kan de kop pakken. Dit nummer is uitstekend op Bergsåker. 8 Dom Perignon heeft een slecht nummer en hij is supersnel. Ik verwacht dat hij iedereen voorbijvliegt van start.

De Favoriet
10 Man at Work is favoriet en hij is waarschijnlijk het beste paard. Hij wordt nooit zo goed als ik ooit gedacht had maar is prima voor deze klasse. Heeft een tijdje niet gewonnen maar is in vorm en moet er natuurlijk bij hier.

Voornaamste Uitdagers
12 Grainfield Aiden natuurlijk! Hij is zonder enige twijfel hét paard van deze winter in Zweden. Hij loopt zo ongeveer iedere week en lijkt niet kapot te krijgen. Sterker nog: hij wordt steeds beter! Afgelopen zaterdag won hij in het dooie spoor. Kan natuurlijk ook hier winnen. Wordt nu gereden door trainer en dat is geen voordeel. 3 Sir Q.C. is ijzersterk en liep laatst over de korte (!) afstand. Dat was waarschijnlijk om hem meer speed te geven. Hij is heel interessant hier met dit mooie nummer. 1 Remarkable Feet heeft het best geloot van de favoriet. Kan kop (over)nemen.

Het Laatste Nieuws
2 Malkin gaat met bike en halfgesloten hoofdstel dit keer.

Conclusie
Hele leuke open koers. Hier zou zomaar eens een verrassing kunnen vallen. Of is 12 Grainfield Aiden eenvoudigweg te sterk? Waarschuwing voor 9 Perfect Dynamite ondanks de pikeur...

V75-7 (Race 11)

Sterk duo in de laatste afdeling. Strong Heartbeat maakte enorme indruk laatst in zijn comeback en dit is een toptalent. Als hij fit blijft is dit een paard voor de Derby later dit seizoen! Dit nummer kan lastig zijn maar normaal gesproken heeft hij een goede kans. Mas Capacity kan het hem lastig maken. Hij is heel snel van start en gaat voor de leiding. In dat geval is hij een uitdager. Hij won in die positie in de laatste comeback en zou nu nog beter moeten zijn.

Update:

De Kop
De strijd om de kop staat tussen 1 Strong Heartbeat en 5 Mas Capacity. Zoals ik al eerder gezegd heb: nummer één is heel goed op Bergsåker.

De Favoriet
1 Strong Heartbeat is favoriet en dat is volledig terecht. Dit is een groot talent en ik verwacht hem in de Derbyfinale in september. Heeft een interessant nummer hier en als hij de kop pakt wint hij gemakkelijk.

Voornaamste Uitdagers
5 Mas Capacity is de voornaamste uitdager zowel voor de kop als de zege. Zijn enige kans is om de leiding te nemen en dat wordt niet makkelijk. 6 Merritt won laatst op Solvalla en is beter dan ooit.

Het Laatste Nieuws
4 Soul Tan heeft niet gelopen sinds november maar is volgens de trainster prima voorbereid. Is niet slecht en kan een gigant van een outsider zijn.

Conclusie
Ik verwacht dat dit niet spannend wordt. Favoriet 1 Strpng Heartbeat is verreweg het beste paard en pakt waarschijnlijk ook nog eens de kop hier. Ik wens de tegenstanders veel succes!

Mijn systeem (eveneens update):

  1 2 3 4 5 6 7  
2,6,7,8,9 1,15 1 1,3,4,5,6,8,9,10,11 5 1,2,3,4,9,10,11,12 1


Totaal: 5 x 2 x 1 x 9 x 1 x 8 x 1 = 720 combinaties

Kosten: 720 x 0,06 = 43,20 euro

Lycka till!

Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.