Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 4 januari

Vincennes – zaterdag 4 januari 2020 - Start 14.00 uur

Race 1: Prix Emile Riotteau

Fado du Chêne (8) bewees in de Prix Léon Tacquet (Gr.II) dat hij zijn oude niveau weer teruggevonden heeft, en aangezien hij vanwege zijn winsom het in deze koers te winnen ticket voor de Cornulier niet nodig zal hebben zal hij toch vandaag een zege willen boeken. Feeling Cash (7), die het in dit soort koersen altijd goed doet, en Flicka de Blary (5), die nu zonder ijzers loopt en voor wie deze afstand een voordeel is, zullen proberen partij te bieden aan de pupil van Julien Le Mer. De altijd strijdlustige Flore de Janeiro (6) zal haar huid opnieuw duur proberen te verkopen.


Plaats 1: Fado du Chene (8)
Plaats 2: Feeling Cash (7)
Plaats 3: Flicka de Blary (5)
Plaats 4: Flore de Janeiro (6)

 


Race 2: Prix de Lignieres

Na haar winst op de kleine piste eind november toonde Fleur de Baffais (10) haar uitstekende vorm over 2100 meter grote piste. Nu zij hier voor de eerste keer in haar carrière zonder ijzers loopt zou zij teleurstellen als zij niet meedeed om de overwinning. Zij zal echter op haar hoede moeten zijn voor Fauve Berry (7), gezien haar mooie zege van 30 november, en voor Flower Ball (12), die in de koers van 26 december een opmerkelijk eindschot toonde. Fulmida (2), voor wie de langere afstand een voordeel is, en Fusion Mérité (13), die er zonder ijzers vrijwel altijd bij is en die er qua winsom mooi in staat, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De kansen van Fleur de Larré (11), die houdt van de langere afstanden op de grote piste van Vincennes, en van Fancy Turgot (9), die over het algemeen erg trouw is, mogen niet worden onderschat.Plaats 1: Fleur de Baffais (10)
Plaats 2: Fauve Berry (7)
Plaats 3: Flower Ball (12)
Plaats 4: Fulmida (2)
Plaats 5: Fusion Merite (13)

 


Race 3: Prix de Breteuil

De sinds de herfst voortdurend verbeterende Callas de Bouffey (4) eindigde als 4e in de Prix de Blanquefort over deze afstand. Ondanks de aanwezigheid van hengsten in deze koers kan zij de volle buit weer eens binnenhalen. De directe tegenstand wordt aangevoerd door Caliu des Bosc (7), die het goed doet op deze afstand en die erg regelmatig is als hij zonder ijzers loopt, en Cristal du Perche (9), die in topvorm terugkeert naar Vincennes en die zelden teleurstelde over de kortere afstanden. Na zijn goede optreden op 11 december verdient ook Croix du Buisson (8) onze aandacht, evenals Biniou de Connée (3), die niet bij toeval aan Eric Raffin is toevertrouwd. Belle du Matin (13), die komende is zoals blijkt uit haar 5e plaats over 2700 meter, en Bel Air (6), die zich niet meer hoeft te bewijzen op deze afstand, komen meer in beeld voor de plaatsen. Angel d'Or (5), die in zijn enige start over deze afstand 3e werd en een mooie startpositie heeft, kan verrassen.Plaats 1: Callas du Bouffey (4)
Plaats 2: Caliu des Bosc (7)
Plaats 3: Cristal du Perche (9)
Plaats 4: Croix du Buisson (8)
Plaats 5: Biniou de Connee (3)

 


Race 4: Prix d’Epinal

Na een aardige vormverbetering te hebben getoond op 18 november over 2700 meter op Vincennes treft Eolien de Chenu (4) hier een afstand waarop hij in zijn enige start nog ongeslagen is. In handen van Eric Raffin mag hij hier niet teleurstellen. Hij heeft de buit echter nog niet binnen tegenover Elorius de Guez (7), die een gemakkelijke zege boekte over 2100 meter, en tegenover de goede Erasme Williams (9), die echter nog niet bevestigd is op deze afstand en die een slechte startpositie heeft. Eliot Lucaxelo (3), die bij een foutloos parcours zelden buiten het podium eindigt, en Enjoleur Léman (8), die het laatst lang niet slecht deed, kunnen verrassen. Eldorado Royal (2), die op 13 december goede 4e werd over langere afstand, zou niet verbazen met een podiumplaats, net als Eminent d'Orgères (10), die weliswaar startnummer 10 heeft maar die nog nooit zo goed was als deze winter. Wij completeren onze keuze met El Condor Pillière (12), die in het laatste kwartaal van 2019 niet veel liet zien maar die in twee starts op deze afstand hier nog ongeslagen is.Plaats 1: Eolien de Chenu (4)
Plaats 2: Elorius de Guez (7)
Plaats 3: Erasme Williams (9)
Plaats 4: Eliot Lucaxelo (3)
Plaats 5: Enjoleur Leman (8)

 


Race 5: Prix de Maisons-Alfort

De deze winter in topvorm verkerende Vipera Killer Gar (8) behaalde twee uitstekende 4e plaatsen op een hoger niveau tegen de hengsten. Nu zij alleen maar merries tegenkomt en zonder ijzers loopt lijkt zij hier moeilijk te verslaan. Elite de Jiel (11), die ook in prima vorm is zoals blijkt uit haar laatste twee starts, en Virginia Grif (12), die perfect staat ingeschreven bij haar terugkeer naar Vincennes, zullen proberen partij te bieden aan de pupil van Vitale Ciotola. Enska (10), die regelmatig presteert als zij zonder ijzers loopt, en C D (5), die hierop speciaal is voorbereid door Jean-Michel Bazire, verdienen eveneens de nodige aanhang. De kansen van Current Affair (3), die riskant is in de startfase maar die zich niet meer hoeft te bewijzen in dit soort koersen, en Havefunwithme (1), die 2e werd op een lager niveau op de kleine piste over 2850 meter, mogen niet onderschat worden.Plaats 1: Vipera Killer Gar (8)
Plaats 2: Elite de Jiel (11)
Plaats 3: Virginia Grif (12)
Plaats 4: Enska (10)
Plaats 5: C D (5)

 


Race 6: Prix de Vic-Fezensac

Duc de Castelle (4) presteert uitstekend als hij zonder ijzers loopt, hij won driemaal en plaatste zich viermaal in tien starts. Na zijn recente 2e plaats kan de pupil van Romain Derieux hier doorgaan op de goede weg. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Dauphin du Maxfran (12), die zich al bewezen heeft op dit niveau, en Doudou Glycines (14), die debuteert op de kleine piste van Vincennes maar die een fraaie overwinning behaalde in Chartres. Aandacht ook voor Darwin Star (13), die het laatste kwartaal van vorig jaar meerdere malen dicht bij een zege was. Dragster de Bomo (7), die wisselvallig is maar zeker talent heeft in beide disciplines, en Démocrate (5), die in topvorm debuteert op Vincennes en die voor de tweede keer in zijn carrière zonder ijzers loopt, hebben eveneens goede kansen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar Destin d'Haufor (3), die even rust had na een teleurstellend begin van het winterseizoen, of naar Dutiful (15), die onlangs zonder ijzers wist te winnen in de provincie en die er qua winsom mooi in staat.Plaats 1: Duc de Castelle (4)
Plaats 2: Dauphin du Maxfran (12)
Plaats 3: Doudou Glycines (14)
Plaats 4: Darwin Star (13)
Plaats 5: Dragster de Bomo (7)Race 7: Prix de Sully

Met een zege voor de sulky op zak sinds het begin van de winterperiode keert Dream Cash (5) hier terug in de discipline waarin hij in de winter 2017/2018 (twee zeges en een 2e plaats in drie starts) veel talent liet zien. Op deze afstand en in handen van een goede leerling verdient hij veel aanhang bij de wedders. Zijn voornaamste rivalen zijn Cacha de Gontier (10), die twee eenvoudige zeges behaalde onder het zadel, en Destin Carisaie (9), die de beide drafdisciplines met succes afwisselt en die hier 2e werd op 5 november. Na haar recente 2e plaats over 2850 meter in 1’13"0 zal Célinia du Pont (8) proberen haar huidige goede vorm te bevestigen. Stalgenoot Dédé de Montauran (1) zou ook niet verbazen met een podiumplaats. Caporal de Bry (11), die houdt van de kortere afstanden, kan voor een verrassing zorgen in handen van Pierre-Yves Verva.Plaats 1: Dream Cash (5)
Plaats 2: Chacha de Gontier (10)
Plaats 3: Destin Carisaie (9)
Plaats 4: Celinia du Pont (8)
Plaats 5: Dede de Montauran (1)

 


Race 8: Prix de Douai

De in volle ontwikkeling zijnde Girl Haufor (12) werd deze winter in twee starts nog niet verslagen. Alhoewel zij nu sterkere tegenstanders treft lijkt zij in staat om door te gaan op de goede weg. Gélinotte Turgot (13), die op 13 december goede 3e werd over 2100 meter en die nu zonder ijzers loopt, en Grande Galaxie (5), die bij haar 7e plaats op 26 december beter liep dan de klassering doet vermoeden en die zich thuis voelt op de kleine piste, zijn echter nog niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Gazelle du Rive (4), die de afstand treft waarop zij op 26 november won, en Geisha d'Arbaz (11), wiens laatste prestatie te slecht was om waar te zijn, kunnen het de favorieten lastig maken. Gaulthéria (3), die trouw is maar die steeds net een beetje tekort komt, en Gaëlla (2), die in goede vorm steekt, completeren onze selectie.Plaats 1: Girl Haufor (12)
Plaats 2: Gelinotte Turgot (13)
Plaats 3: Grande Galaxie (5)
Plaats 4: Gazelle du Rive (4)
Plaats 5: Geisha d’Arbaz (11)

 


Race 9: Prix de Poligny

Excellent Day (8) rijgt de goede resultaten aaneen in deze discipline, hij won zijn laatste start in een veld als dit over 2200 meter. De langere afstand is geen probleem voor hem en daarom kan hij doorgaan op de goede weg. De voornaamste tegenstanders zijn hier Eurêka de Tillard (9), die op 21 december een goed heroptreden maakte, en Evita du Bourg (5), die in vorm is en vandaag zonder ijzers loopt. Eole Christubert (10), die eervol 4e werd in zijn voorlaatste start, en Eusebio du Roumois (6), die voor het eerst op de kleine piste loopt maar die zich daar zeker thuis zal voelen, kunnen ook een rol in de aankomst spelen.Plaats 1: Excellent Day (8)
Plaats 2: Eureka de Tillard (9)
Plaats 3: Evita du Bourg (5)
Plaats 4: Eole Christubert (10)
Plaats 5: Eusebio du Roumois (6)Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.