Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 7 januari

Vincennes – dinsdag 7 januari 2020 - Start 13.50 uurRace 1: Prix du Limousin

Douxor de Guez (4) won al drie maal deze winter en scherpte met ijzers zijn vorm aan met het oog op deze koers. Met zijn trainer op de sulky lijkt hij hier moeilijk te verslaan. Na een lange afwezigheid had Dorado Bello (3) enkele koersen nodig maar hij is nu weer in vorm gekomen. Zijn vorm stijgt nog steeds en hij kan er daarom dicht bij zijn. Na met gering verschil te zijn verslagen op 1e kerstdag moet Delfino (14) vandaag meters voorgeven aan onze favorieten maar hij kan hen stevig partij bieden. Hetzelfde geldt voor Défi Pierji (11), die goed liep in de Prix de Craon op 25 december waar hij met een beetje meer geluk had kunnen winnen, hij dient een passend koersverloop te krijgen. De vorige maand na een grote fout bij de start toch nog als 2e eindigende Duc de Christal (2) heeft geen enorme marge maar in zijn huidige vorm kan hij een mooi plaatsgeld behalen. Canular (16) lijkt iets minder sterk dan de 7-jarigen in dit veld maar is in vorm en staat bovendien mooi ingeschreven tegen de winsomgrens. Daguet Normand (5) liep laatst in een tactische koers beter dan zijn klassering doet vermoeden, en deze snelle finisher kan in de eindfase nog menig tegenstander inhalen. De na als bij zijn laatste zege zonder ijzers lopende Diesis du Goutier (9) is speciaal voorbereid op deze koers.


Plaats 1: Douxor de Guez (4)
Plaats 2: Dorado Bello (3)
Plaats 3: Delfino (14)
Plaats 4: Defi Pierji (11)
Plaats 5: Duc de Christal (2)
 

 

Race 2: Prix de Clamecy

Indien Gallica Gédé (11) haar prestatie van 24 december weet te herhalen, waar zij een uitstekende laatste kilometer liep en won in een snelle tijd (1'14"8), is de merrie van Alexandre Pillon hier moeilijk te verslaan! Na haar 2e plaats in een soortgelijke koers over 2175 meter loopt Glamour River (12) vandaag zonder ijzers en daardoor kan zij sterk verbeteren. Galie de Célinière (6) liet tweemaal zien een veld als dit aan te kunnen en kan met een goed koersverloop opnieuw een rol spelen. Nu zij zonder achterijzers loopt kan Good News (7) een rol spelen in dit veld, zij loopt de laatste tijd beter dan haar klasseringen doen vermoeden. De grote Gitane du Rib (13) won op de macht in Graignes en lijkt nog iets te kunnen verbeteren. Na een goed heroptreden vorige maand zal Gold Star Thonic (8) vanzelfsprekend verbeterd zijn en zij heeft weer kans op een plaatsgeld. De in de laatste weken ongelukkig koersende Grâce de Fromentel (9) is in vorm en zal het zonder ijzers goed kunnen doen.


Plaats 1: Gallica Gede (11)
Plaats 2: Glamour River (12)
Plaats 3: Galie de Celiniere (6)
Plaats 4: Good News (7)
Plaats 5: Gitane du Rib (13)
 

 

Race 3: Prix de Pouance

Na een dappere overwinning bij haar debuut in deze specialiteit eind november in Cabourg won Etonnante Nonna (6) ook de koers daarna over 2175 meter op deze baan, en zij lijkt in staat om ongeslagen te blijven onder het zadel. Espérance Girl (4) streed om de zege op het moment van haar fouten in haar laatste twee starts, over haar vorm bestaat geen twijfel. De onlangs snel foutieve Ex Gratia (10) verdient weer ons vertrouwen op basis van haar voorlaatste start waar zij de goede Egerie de Banville versloeg. Excelle Star (3) doet het uitstekend op deze baan en nu zij voor de eerste keer deze winter zonder ijzers loopt kan zij opnieuw een podiumplaats behalen. Na een goede koers op de kleine piste kan Edition Géma (5) haar beste vorm benaderen na twee heroptredens, zij deed het al eerder goed op de grote piste.


Plaats 1: Etonnante Nonna (6)
Plaats 2: Esperance Girl (4)
Plaats 3: Ex Gratia (10)
Plaats 4: Excelle Star (3)
Plaats 5: Edition Gema (5)


 

Race 4: Prix de Villereal

Fax de l'Aumoy (4) liet altijd al talent zien en kan een goed paard worden op latere leeftijd. Na een gemakkelijke zege in Lyon, waar hij aantoonde zijn vorm te hebben teruggevonden, is hij een verleidelijke favoriet in dit veld. Hij moet op zijn hoede zijn voor Feder Fouteau (1), die weliswaar liever een langere afstand had gehad, maar die voor het eerst zonder ijzers loopt en daardoor voor een verrassing kan zorgen. Fan de Vincennes (2) maakte een sterke indruk bij zijn zege in Nantes vorige week en hij zou ook hier een voorname rol moeten kunnen spelen, net als Favici Pasmarick (7), die er altijd bij is en de afstand van vandaag zal waarderen. Fulton (13) heeft de nodige aanhang als gevolg van de successen van zijn trainer en rijder, maar deze laatbloeier blijft een lastig heerschap al is er geen twijfel over zijn talent. Flyer du Noyer (5) kreeg een zware koers de laatste keer als gevolg van een slecht startnummer maar hij heeft het nu een stuk beter getroffen. Fûté Burois (9) heeft even rust gehad met het oog op deze koers en kan met een goed koersverloop een rol spelen. Zonder ijzers en toevertrouwd aan een toppikeur kan Fifteen Day (3) verrassen.

 
Plaats 1: Fax de l’Aumoy (4)
Plaats 2: Feder Fouteau (1)
Plaats 3: Fan de Vincennes (2)
Plaats 4: Favici Pasmarick (7)
Plaats 5: Fulton (13)


 

Race 5: Prix de Questembert

De in topvorm zijnde Elite San Leandro (14) werd op 12 december door een onklopbaar paard verslagen, in dit veld kan zij haar tweede succes van deze winter behalen. Ensoleillée (12) lliet een goede indruk achter in die koers en eindigde in het spoor van onze favoriete (3e). Eileen (11) liep goed in Cagnes, en nu zij zonder ijzers loopt verdient zij veel krediet. Elza de Souvigné (15) verbetert per start en loopt voor het eerst deze winter zonder ijzers. Emone Cruz (7) heeft de laatste tijd veel winsom ingehaald maar blijft kansrijk in dit veld, temeer omdat zij even rust had met het oog op deze koers. Easy Touch (16) won fraai op de kleine piste, maar dient een parcours op maat te hebben om een rol te kunnen spelen. Estocade Bleue (10) heeft nu twee rentreekoersen in de benen en zal verbeterd kunnen zijn. De bij haar heroptreden vandaag gelijk zonder ijzers lopende Emilia Ceijy (6) dient in de gaten gehouden te worden.


Plaats 1: Elite San Leandro (14)
Plaats 2: Ensoleillee (12)
Plaats 3: Eileen (11)
Plaats 4: Elza de Souvigne (15)
Plaats 5: Emone Cruz (7)


 

Race 6: Prix de Ribeauville

De late Fame Music (8) is de laatste maanden sterk verbeterd met onder andere een sterke zege in 1'13"5 op deze afstand in november. Zij verspeelde de laatste keer een zekere 2e plaats achter de goede Fleche du Yucca door een galoppade en kreeg daarna kort rust, vandaag krijgt zij weer ons vertrouwen. Zij zal op moeten passen voor de coalitie Duvaldestin, bestaande uit Fidèle du Goutier (15), een zekere waarde in dit soort koersen die de laatste keer opkwam in de laatste bocht toen zij van de benen ging, en Flamme du Goutier (4), die van de benen ging in de strijd om de zege op 8 december. Fontaineauxperles (13) stelde ernstig teleur in een tactisch gereden koers maar verdient weer ons vertrouwen op basis van haar 2e plaats in de Finale de l'Open des régions vorige maand. Fiesta du Belver (14) is in vorm en kan met haar eindsprint ver komen. Hetzelfde geldt voor Frégate Island (11), die in topvorm is gekomen en voornoemd paard al versloeg op deze afstand. De onlangs op deze baan winnende Flamme Vive (12) treft het hier iets zwaarder en doet meer mee voor een plaatsgeld. Fever (5) heeft nu enkele starts in de benen en kan binnenkort weer eens van zich laten horen.


Plaats 1: Fame Music (8)
Plaats 2: Fidele du Goutier (15)
Plaats 3: Flamme du Goutier (4)
Plaats 4: Fontaineauxperles (13)
Plaats 5: Fiesta du Belver (14)


 

Race 7: Prix Ramses

Happy Pacha (7) liep twee goede koersen op Vincennes en is nu meer ervaren, hij zou deze koers zomaar eens kunnen winnen. Na een start in een claimkoers eind november is Havaroche (6) ontketend, zij won haar eerste koers in Graignes, om vervolgens goede 4e te worden in een soortgelijk veld als dit op 2 januari op de grote piste. Hij is komende en niet bij voorbaat verslagen. De sinds zijn debuut regelmatig presterende Haston Atout (9) probeerde het in een Groupe II maar dat was te hoog gegrepen, hier treft hij weer tegenstanders van zijn niveau en daarom nemen we hem weer mee. Hydrops du Trio (5) heeft in een rustig tempo ervaring opgedaan in de provincie en hij zou hier een rol kunnen spelen. Heaven Park (3) toonde een sterke eindsprint in Cabourg en heeft enkele interessante verrichtingen achter zijn naam staan.


Plaats 1: Happy Pacha (7)
Plaats 2: Havaroche (6)
Plaats 3: Haston Atout (9)
Plaats 4: Hydrops du Trio (5)
Plaats 5: Heaven Park (3)


 

Race 8: Prix de Cheverny

De atletische Gotida (7) leverde een uitstekende prestatie op de klassieke afstand en zij lijkt in staat om een tweede zege op rij te behalen tegen enkele paarden die zonder ijzers lopen zoals Galloway (5), een riskante merrie die foutloos een rol moet kunnen spelen, Galaxie Géma (4), 2e op 1e kerstdag achter een goed paard en die vandaag zonder achterijzers aan de start verschijnt, Go To de Houelle (6), die onze favoriete versloeg begin december op de grote piste en die hier de laatste keer het paard om te onthouden was, en Glorieuse du Surf (8), een regelmatige merrie die in deze categorie thuis hoort en die zonder achterijzers nog iets kan verbeteren.


Plaats 1: Gotida (7)
Plaats 2: Galloway (5)
Plaats 3: Galaxie Gema (4)
Plaats 4: Go To de Houelle (6)
Plaats 5: Glorieuse du Surf (8)


 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.