Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 10 januari

Vincennes – vrijdag 10 januari 2020 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de Mauriac

De sinds het begin van de winter steeds verbeterende Feydeau Seven (9) wist fraai te winnen over 2100 meter. Hij loopt voor de eerste keer in zijn loopbaan zonder ijzers en aangezien hij geen problemen heeft met de langere afstand kan hij hier opnieuw zegevieren. De tegenstand wordt aangevoerd door Fifty Black (6), die in de eindfase van de Prix Octave Douesnel (Gr.II) in de strijd om de 3e plaats foutief was en die in zijn zes starts zonder ijzers vijf maal won, en Rebella Matters (14), die niets tegenviel bij haar debuut op deze baan waar zij geen goed koersverloop trof en die daarop verbeterd zal zijn. Fresneaux (12), die niets verkeerd doet, en de "Lugauer" Night Brodde (4), die in grote vorm debuteert in Frankrijk zoals blijkt uit zijn drie laatste zeges in Zweden, verdienen ook de aandacht van de wedders. Fiorentina Somolli (13) toonde op 28 december een prima eindschot en zal haar kansen opnieuw tot het uiterste verdedigen. Wij completeren onze selectie met Flora Quick (15), die met ijzers vorm toonde in een semi-klassieker, en Flight Dynamics (10), die zijn verrassende 4e plaats in het Critérium Continental (Gr.I) zal proberen te bevestigen.


Plaats 1: Feydeau Seven (9)
Plaats 2: Fifty Black (6)
Plaats 3: Rebella Matters (14)
Plaats 4: Fresneaux (12)
Plaats 5: Night Brodde (4)


Race 2: Prix de Fresnes

Na een goede 5e plaats over 2850 meter keert Grey Charm (9) terug op de afstand waar hij aan het begin van de winter al eens 3e werd, toen ook met nummer 9 achter de auto. Hij kan binnenkort eens winnen in Parijs en dat zou vandaag zomaar eens kunnen gebeuren. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Gold River (8), die voor de eerste keer zonder ijzers loopt maar die dan wel foutloos dient te blijven, en voor Gem Haufor (10), die als enig nadeel de startpositie in het tweede gelid heeft. De tweede troef van de familie Bigeon, Georgio Haufor (11), kan beter dan wat hij de laatste tijd laat zien en dient in de gaten gehouden te worden, net als Green Boy (12), die niet gemakkelijk is maar die zonder ijzers een ander gezicht kan laten zien. Gaby des Vals (1), die onlangs 3e werd over 2700 meter, en Gershwin de Chenu (5), die hier gereden wordt door Eric Raffin, zijn meer dan simpele figuranten in deze koers. Geoffrey d'Am (6) loopt zonder ijzers en heeft baat bij de kortere afstand, hij kan hier verrassen.


Plaats 1: Grey Charm (9)
Plaats 2: Gold River (8)
Plaats 3: Gem Haufor (10)
Plaats 4: Georgio Haufor (11)
Plaats 5: Green Boy (12)


Race 3: Prix de Bollene

Na enig talent voor de sulky te hebben getoond boekte Helios Atout (9) een fraaie overwinning bij zijn debuut onder het zadel over 2200 meter op de kleine piste. Als hij ook op de grote piste uit de voeten kan zou de pupil van Nicolas Bridault niet verbazen met nog een overwinning. Zijn voornaamste rivalen zijn Hispanien (4), die twee goede koersen liep onder het zadel en die baat heeft bij de langere afstand, en Hayrton Magic (7), die op 2 januari goed debuteerde in dit genre met een 3e plaats over 2175 meter. Hymne Joyeux (3), wiens moeder 2e werd in de Prix du Président de la République (Gr.I) in 2008, en Hervé du Derby (10), die bij zijn debuut in deze discipline mooi tegen de winsomgrens staat ingeschreven, kunnen verrassen.


Plaats 1: Helios Atout (9)
Plaats 2: Hispanien (4)
Plaats 3: Hayrton Magic (7)
Plaats 4: Hymne Joyeux (3)
Plaats 5: Herve du Derby (10)


Race 4: Prix de Ranes

De in haar laatste drie starts, waarvan twee op deze baan, ongeslagen Helena Di Quattro (4) lijkt in deze categorie nog enige marge te hebben. Zij doet het goed op de grote piste en zal daarom door kunnen gaan op de goede weg. Als tegenstanders zien wij de “Bazire" pupillen Noble Dolly (1), die net als bij haar zege van 5 december door haar trainer wordt gereden, en C D (7), die kort geleden nog liep maar die momenteel in vorm is gekomen. Aandacht ook voor White Lightning (6), die niet slecht liep bij haar debuut in Frankrijk op 4 januari. Etonne de Carsi (3), die op deze afstand 2 zeges en 3 plaatsen behaalde, en Current Affair (5), gereden door Eric Raffin, kunnen verrassen. De kansen van Décoloration (9), die op een goede dag tot veel in staat is, mogen niet worden onderschat.


Plaats 1: Helena di Quattro (4)
Plaats 2: Noble Dolly (1)
Plaats 3: C D (7)
Plaats 4: White Lightning (6)
Plaats 5: Etonne de Carsi (3)
 


Race 5: Prix de Sartilly

Er valt niets te verwijten aan Flamboyant Blue (3), die in montékoersen zeer regelmatig goed presteert. Na zijn recente 3e plaats in een Groupe III op deze afstand kan hij hier opnieuw een hoofdrol spelen. Freeman de Houelle (8), die 2e werd in de vorige editie van de Prix du Président de la République (Gr.I) en die erg mooi staat ingeschreven, en Fabulous Dream (1), die een vormverbetering voor de sulky liet zien en die het al eerder goed deed onder het zadel, zijn de meest gevaarlijke tegenstanders voor de pupil van Jean-Philippe Mary. De in dit genre nog te verbeteren Fubria (5) dient in de gaten gehouden te worden.


Plaats 1: Flamboyant Blue (3)
Plaats 2: Freeman de Houelle (8)
Plaats 3: Fabulous Dream (1)
Plaats 4: Fubria (5)
 


Race 6: Prix d’Evian

Na in de herfst even uit vorm te zijn geweest wist Godiva Match (6) in handen van Björn Goop weer te winnen over 2100 meter grote piste op Vincennes. Nu zij opnieuw gereden wordt door de Zweedse toppikeur kan zij haar zege hier bevestigen. Om daarin te slagen dient zij af te rekenen met Girl du Léard (12), die sinds haar debuut regelmatig presteert en zonder ijzers loopt, en de trouwe Gallipoli (11), die zonder ijzers een verbetering kan laten zien. Girl des Mottes (4), die onlangs won op deze baan in een minder sterk veld, en de van rust komende Girly Lady (1), die nog niet het achterste van haar tong heeft laten zien, komen meer in beeld voor de plaatsen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar Géza des Caillons (5), die op 31 december eervol 3e werd over 2850 meter grote piste, en naar Gravure Géma (3), die zeker een voorkeur heeft voor de kleine piste maar die hier wederom wordt gereden door Eric Raffin.


Plaats 1: Godiva Match (6)
Plaats 2: Girl du Leard (12)
Plaats 3: Gallipoli (11)
Plaats 4: Girl des Mottes (4)
Plaats 5: Girly Lady (1)


Race 7: Prix de Boulay

Na twee starts onder het zadel in de provincie stelde Good Luck Quick (7) niet teleur bij zijn  debuut op Vincennes op 18 december, waar hij sterk won over 2700 meter grote piste. Hij treft het hier wel wat zwaarder maar hij zou een 2e zege op rij kunnen behalen. De tegenstand wordt aangevoerd door de zeer moeilijke Génie des Lucas (6), die voor de sulky opviel op deze afstand en die al eens won in deze discipline, en Ganymède de Dussac (3), die voor de sulky talent toonde en die onder het zadel kan verrassen met Eric Raffin. Gala d'Artiste (10), die tweemaal won in deze discipline waarvan eenmaal op deze afstand, en Gala du Châtelet (11), die mooi staat ingeschreven qua winsom, zullen ook de nodige aanhang hebben bij de wedders. Grézillon d'Urfist (4), die klasseringen afwisselt met uitschakelingen, kan met een foutloos parcours meedoen voor een plaatsgeld.


Plaats 1: Good Luck Quick (7)
Plaats 2: Genie des Lucas (6)
Plaats 3: Ganymede de Dussac (3)
Plaats 4: Gala d’Artiste (10)
Plaats 5: Gala du Chatelet (11)


Race 8: Prix de Vic-Bigorre

Hot and Spicy (2) mag niet worden weggelaten na haar echec van 3 december, waar zij in de eerste bocht foutief was. Deze afstand zal haar beter passen en zij kan zich daarom hier herstellen. Haar voornaamste rivalen zijn Héléna Barosso (9), die riskant is maar over veel snelheid beschikt, en Huwaga (1), die zeker nog kan verbeteren. High Edition (7), die over 2700 meter met gering verschil werd verslagen, en Hève de la Noé (3), die houdt van de kortere afstanden op de kleine piste van Vincennes, kunnen ook een rol in de aankomst spelen. De zeer goed gefokte Hyacinthe Daxel (12) dient bij haar debuut op Vincennes in de gaten gehouden te worden. Hotika Blue (8), die snel maar wisselvallig is, en Harmonie de Retz (6), die in haar laatste drie starts in de provincie netjes liep, completeren onze keuze.


Plaats 1: Hot And Spicy (2)
Plaats 2: Helena Barosso (9)
Plaats 3: Huwaga (1)
Plaats 4: High Edition (7)
Plaats 5: Heve de la Noe (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.