Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 16 januari

Vincennes - donderdag 16 januari 2020 - Start: 13:50

Race 1: Prix de Douvres

Enamorada (12) won nu vijf maal in zes starts en staat hier qua winsom mooi ingeschreven. We zien haar weer een hoofdrol spelen al rijdt Francois Lagadeuc haar voor de eerste keer. Gevaar dreigt er van Etoile des Yedrag (7), die na rust weer in topvorm is gekomen en eerder goed presteerde met Franck Ouvrie, en van Egerie d’Alouette (13), die er vrijwel altijd bij is en haar vertrouwde rijder treft. Evita Peron (15) doet niets verkeerd en deze mooie verschijning is weer kansrijk voor op zijn minst een plaatsgeld. Etoile de la Loge (11) ging de laatste keer tegen haar gewoonte in van de benen en kan zich in handen van Eric Raffin herstellen. Earth Victory (16) is de meest winnende van dit veld, zij loopt in tegenstelling tot haar laatste race nu weer zonder achterijzers.

Plaats 1: Enamorada (12)
Plaats 2: Etoile des Yedrag (7)
Plaats 3: Egerie d’Alouette (13)
Plaats 4: Evita Peron (15)
Plaats 5: Etoile de la Loge (11)

 

Race 2: Prix de Montfort

Good Girl Marceaux (13) zegevierde op 2 januari sterk over de kortere afstand, zij start ook vandaag weer zonder achterijzers en kan daarom haar zege bevestigen op de langere afstand. Tegenstand zal komen van Galadriel Jiel (14), die haar weg lijkt te vinden in deze discipline en de meest winnende van het veld is, en Give Me Seven (8), die riskant is maar in augustus al eens won op deze baan en afstand in handen van Eric Raffin. Gina de Tilou (5) deed het tweemaal goed onder het zadel en loopt voor het eerst zonder ijzers, zij mag niet onderschat worden. Gamine Charentaise (10) loopt na haar goede laatste prestatie zonder achterijzers nu rondom op blote voeten en met Yoann Lebourgeois aan boord is zij kansrijk voor de plaatsen. Gazelle d’Isi (12) keert terug van rust maar gezien haar verrichtingen in de zomer waar zij altijd voorin eindigde zou zij een plaatsgeld kunnen behalen.

Plaats 1: Good Girl Marceaux (13)
Plaats 2: Galadriel Jiel (14)
Plaats 3: Give Me Seven (8)
Plaats 4: Gina de Tilou (5)
Plaats 5: Gamine Charentaise (10)

 

Race 3: Prix Louis Cussinet

Fierte de Brion (5) boekte op Nieuwjaarsdag een klinkende zege op deze afstand en zij kan hier een tweede zege op rij behalen. Zij zal daarvoor af moeten rekenen met Fee Zia de Nappes (6), die eind december voor het eerst zonder ijzers liep en gelijk een sterke 2e plaats behaalde op de kleine piste. Zij kan hier met dezelfde rijder als toen bevestigen. Fiesta Nouba (8) won toen en ook nu zij door Yoann Lebourgeois gereden wordt moeten we haar meenemen. Fiesta de Froulay (9) loopt zonder ijzers altijd goed en is nu ook weer kansrijk voor een ereplaats. Attentie voor Feel Smart (4), die voor het eerst zonder achterijzers loopt en weer gereden wordt door een rijder uit de top. Fragola de Leau (10) won haar laatste start op deze baan en is weer kansrijk voor een plaats.

Plaats 1: Fierte de Brion (5)
Plaats 2: Fee Zia de Nappes (6)
Plaats 3: Fiesta Nouba (8)
Plaats 4: Fiesta de Froulay (9)
Plaats 5: Feel Smart (4)

 

Race 4: Prix de Pont-a-Mousson

Fleur du Polea (6) behaalde twee sterke 2e plaatsen met Antoine Wiels en kan hier eindelijk eens een verdiende zege behalen, zij doet het ook op deze afstand doorgaans goed. Zij moet daarvoor afrekenen met Fashion du Val (11), die zich altijd plaatst en die haar voorlaatste start onder het zadel over deze afstand won, en Fastania de Viette (5), die erg snel is maar zich nog moet bewijzen op deze baan. Fadila (4) is de laatste tijd met name succesvol op rechtsom banen maar de vorige winter was zij hier al eens 3e, nu zij voor het eerst zonder ijzers loopt is zij daarom gevaarlijk. First Night (13), die we aanbevelen op basis van haar prestatie van 24 december, en Fadette d’Aurcy (8), die met Eric Raffin net een beetje extra kan geven, komen hierna.

Plaats 1: Fleur du Polea (6)
Plaats 2: Fashion du Val (11)
Plaats 3: Fastania de Viette (5)
Plaats 4: Fadila (4)
Plaats 5: First Night (13)

 

Race 5: Prix Jean-Pierre Reynaldo

Fidele Royal (11) was in zijn laatste drie starts zonder ijzers ongenaakbaar en vervult hier weer de favorietenrol. Hij zal het niet cadeau krijgen van Free Man (13), die zijn topvorm weer volledig heeft teruggevonden, en Fiston d’Awagne (9), die op 6 januari goede 2e werd achter onze favoriet. Franklin Park (6) loopt in tegenstelling tot zijn laatste twee goede prestaties nu weer zonder achterijzers en doet daardoor mee voor het podium. Festif Charmant (1) is de minst winnende van dit veld maar hij liep eind december een tijd die hem ook in dit veld kansrijk maakt. Figolu Frazeen (5) is grillig maar op een goede dag kan hij hier een voorname rol spelen, onderschat hem niet.

Plaats 1: Fidele Royal (11)
Plaats 2: Free Man (13)
Plaats 3: Fiston d’Awagne (9)
Plaats 4: Franklin Park (6)
Plaats 5: Festif Charmant (1)

 

Race 6: Prix d’Erbray

Au Nid de Gassard (9) liep in zijn lange carriere nog nooit over deze afstand maar in zijn huidige vorm moet hij hier toch een voorname rol kunnen spelen, zelfs met dit ongunstige startnummer. Zijn voornaamste tegenstanders staan in het tweede gelid zoals By And By (14), die hier eind december een snelle 2e plaats behaalde, en Belphegor du Paj (10), die in dezelfde koers netjes 4e werd. Bikini (13) plaatste zich daar tussenin met een 3e plaats, voor haar is deze afstand wel haar voorkeur maar zij had liever de eerste startrij getroffen. Bonheur de Nay (8) is ook een sprinter en met deze uitgangspositie en de steun van Eric Raffin zou hij weleens kunnen verrassen. Plaatskansen zijn er verder nog voor Furious Francis (15), die er vaak bij is maar op Vincennes niet vaak op het podium eindigt.

Plaats 1: Au Nid de Gassard (9)
Plaats 2: By And By (14)
Plaats 3: Belphegor du Paj (10)
Plaats 4: Bikini (13)
Plaats 5: Bonheur de Nay (8)

 

Race 7: Prix de Juvisy

Een zeer open montédraverij voor 3-jarigen. Voor de overwinning zou het kunnen gaan tussen Hurricane Ceijy (13), die er al tweemaal dicht bij was maar die het hier niet makkelijk gaat krijgen, Halkirio (8), die op 2 januari een bijrol had maar wel een snelle tijd liep, Hermes Beco (6), die in dezelfde koers dicht bij hem eindigde, en Hamilton Renka (12), die debuteert in deze discipline maar die al een schat aan ervaring heeft en zich op Vincennes al meerdere malen wist te plaatsen. Gevaar dreigt van de debutanten Hurricane Way (4), een Allaire pupil die in mei vorig jaar kwalificeerde, en Hangover (1), die de steun heeft van Eric Raffin.

Plaats 1: Hurricane Ceijy (13)
Plaats 2: Halkirio (8)
Plaats 3: Hermes Beco (6)
Plaats 4: Hamilton Renka (12)
Plaats 5: Hurricane Way (4)

 

Race 8: Prix de Pontault-Combault

Gravure de Mode (11) bleek op 2 januari erg veel baat te hebben bij het lopen zonder ijzers en behaalde een uitstekende 2e plaats onder het zadel. Terug voor de sulky krijgt zij ons vertrouwen nu haar trainer op de sulky plaatsneemt en zij opnieuw zonder ijzers loopt. Zij heeft de buit echter nog niet binnen tegenover Gagnante de Crepon (2), die hier eind november een snelle 3e plaats behaalde en nu zonder ijzers loopt, en Generation Glam (9), die eind december liet zien ook op Vincennes mee te kunnen. Gitane du Digeon (13) is er altijd bij en zal baat hebben bij het lopen zonder achterijzers, let op haar! Ginger Madrik (15) liep rondom zonder ijzers naar een nette 3e plaats op 7 januari, vandaag gaan alleen de voorijzers eraf maar een plaatsgeld blijft haalbaar. Good News (8) is er vaak bij en de steun van Eric Raffin, die haar voor het eerst rijdt, en het ontbreken van de ijzers maken haar tot een gevaarlijke outsider. Zij mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Gravure de Mode (11)
Plaats 2: Gagnante de Crepon (2)
Plaats 3: Generation Glam (9)
Plaats 4: Gitane du Digeon (13)
Plaats 5: Ginger Madrik (15)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.