Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 17 januari

Vincennes - vrijdag 17 januari 2020 - Start: 11:55

Race 1: Prix d’Auffay

Na een eervolle 3e plaats in haar debuutkoers op 13 januari over 2700 meter zal Hopla des Louanges (12) de kortere afstand hier waarderen en zij is een serieuze kandidate voor de overwinning, net als Hora Bot Eur Moel (11), die lang niet slecht liep over 2175 meter op 2 januari. Als tegenstanders zien wij Holly Star Thonic (8), die verbeterd zal zijn na haar eerste start onder het zadel, en de debuterende Hryvnia Iron (1), een pupil van Tony Le Beller die voor de sulky kwalificeerde in 1'19"1 eind mei en die niet toevallig debuteert in deze discipline. Hawaï Sibey (2), waarvan we bij haar debuut meer verwacht hadden, en Harley Winner (5), die gefokt is om het goed te doen in de monté, kunnen voor een aangename verrassing zorgen.

Plaats 1: Hopla des Louanges (12)
Plaats 2: Hora Bot Eur Moel (11)
Plaats 3: Holly Star Thonic (8)
Plaats 4: Hryvnia de l’Iton (1)
Plaats 5: Hawai Sibey (2)

 

Race 2: Prix de Saint Pol

Met drie zeges op zak in de herfstperiode waarvan een over 2850 meter kan Diwi d'Occagnes (2) hier van kop af erg ver komen. Cornélius (3), die in vorm is en zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn vier laatste starts, en Deepstack (4), die 2e werd achter een zekere Dorgos de Guez (met 50 meter voorgift) op 24 december, kunnen weerstand bieden aan de pupil van Didier Brohier. Aandacht ook voor Domino Dodville (8), die goede 2e werd in Graignes, en voor Corsaire du Bolong (1), die een leerlingenkoers wist te winnen in Bordeaux-Le Bouscat maar die nog niet eerder startte op de grote piste van Vincennes. Chayane de Calvi (12), die in Pontchâteau niet slecht liep in een sterker veld dan dit, en Bamako de la Gazo (13), die zich liet zien op de kleine piste, lijken de beste kansen te hebben in het tweede band. Dilf de Chamant (6) keert terug in zijn favoriete discipline en kan verrassen met de hulp van Dimitri Crespel.

Plaats 1: Diwi d’Occagnes (2)
Plaats 2: Cornelius (3)
Plaats 3: Deepstack (4)
Plaats 4: Domino Dodville (8)
Plaats 5: Corsaire du Bolong (1)

 

Race 3: Prix de la Ferte Bernard

Na een opvallend heroptreden op 25 december, waar hij ondanks een grote fout nog de 3e plaats behaalde, debuteert Figaro de Larré (9) hier op de korte afstand maar hij moet ook daar een veld als dit aankunnen. Het wordt alles of niets! Festin d'Avril (10), die drie maanden afwezig was maar die terugkeert op de afstand van zijn zege van 17 september, en Fulton (3), die lastig is maar veel snelheid bezit, gaan ook met de nodige verwachtingen van start. Feder Fouteau (6), die voor de sulky veel klasse laat zien en nog kan verbeteren in dit genre, en Favary (7), die bij zijn debuut onder het zadel won in Cagnes-sur-Mer, zijn meer dan simpele figuranten in dit veld.

Plaats 1: Figaro de Larre (9)
Plaats 2: Festin d’Avril (10)
Plaats 3: Fulton (3)
Plaats 4: Feder Fouteau (6)
Plaats 5: Favary (7)

 

Race 4: Prix de Courbevoie

De winnares van een soortgelijke koers op 9 december en nu zonder ijzers startende Gloria d'Iraty (7) verdient hier veel aanhang van de wedders, zelfs over deze langere afstand. Als tegenstanders zien wij vooral haar trainingsgenoot Gipsy Madrik (9), die in deze categorie in vier starts nog niet verslagen werd, en Gali Game (11), die op 29 november na zijn 2e plaats achter Gipsy Madrik werd aangekocht door Stal Payday. De op een hoger niveau al goed presterende Gravity Delo (8) dient in de gaten gehouden te worden bij haar terugkeer in de claimkoersen. Guépard de Monchel (4), die op 9 november 3e werd achter onze favoriete, en Glace au Chocolat (5), die debuteert voor Charley Heslouin, kunnen verrassen.

Plaats 1: Gloria d’Iraty (7)
Plaats 2: Gipsy Madrik (9)
Plaats 3: Gali Game (11)
Plaats 4: Gravity Delo (8)
Plaats 5: Guepard de Monchel (4)

 

Race 5: Prix d’Ableiges

Na een fraaie zege op 2 januari bij haar eerste optreden op Vincennes na enige rust lijkt Hinaya de Simm (8) in staat om hier opnieuw te winnen. Om daarin te slagen dient zij af te rekenen met Huwaga (5), die laatst zonder haar fout dichtbij de winnaar zou zijn geëindigd, en Harley de Laumac (9), die in een soortgelijk veld over 2850 kleine piste maar weinig tekort kwam. Hôtesse Darling (12), die erg regelmatig is maar die niet startte sinds november, en Heitida Gédé (2), die bij haar debuut in Nantes een goede indruk achterliet, gaan eveneens met verwachtingen van start, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Horia des Monts (13), die haar goede prestatie van 21 oktober in Enghien nog niet bevestigd heeft, of van Hermine Captain (4), die op enige afstand van onze favoriete 3e werd op 2 januari maar die vandaag de steun van Eric Raffin moet missen.

Plaats 1: Hinaya de Simm (8)
Plaats 2: Huwaga (5)
Plaats 3: Harley de Laumac (9)
Plaats 4: Hotesse Darling (12)
Plaats 5: Heitida Gede (2)

 

Race 6: Prix de Chatelaillon La Rochelle

Na zeven opeenvolgende zeges werd Douchka Wind (14) op 24 december uitstekend 2e op deze baan en in dit veld kan zij de draad der overwinningen weer oppakken. Deedjar du Vivier (4), die deze winter doorgebroken is zoals blijkt uit zijn laatste drie starts, en Cadeau de la Vie (9), die bij zijn debuut onder het zadel 2e werd over 2850 meter op de kleine piste, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor de pupil van Thierry Duvaldestin. Aandacht voor Corona Gédé (15), die terugkeert in haar favoriete discipline, en voor Déesse Carisaie (16), die zes van haar tien overwinningen behaalde onder het zadel. De in vorm zijnde maar beter rechtsom presterende Dzeus Saint-Alfort (13) verdient ons wantrouwen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar Derby du Bourg (2), die trouw is maar het hier wat zwaarder treft, of naar Diego Fortuna (3), die het goed doet in de monté.

Plaats 1: Douchka Wind (14)
Plaats 2: Deedjar du Vivier (4)
Plaats 3: Cadeau de la Vie (9)
Plaats 4: Corona Gede (15)
Plaats 5: Deesse Carisaie (16)

 

Race 7: Prix de Mauquenchy

Als 5e aankomende in drie etappes van de Grand National du Trot vorig jaar verdient Cross Dairpet (14) hier veel krediet bij de wedders bij zijn eerste start in een claimkoers. Zijn voornaamste rivalen zijn Baxter du Klau (17), die een maand geleden won op dit niveau en toen ook al door Jean-Michel Bazire gereden werd, en Astral Viretaute (18), die zich binnenkort kan laten gelden in dit type koersen en die zich thuis voelt op deze afstand. Cooper de Guez (12), die we even niet zagen in deze categorie, en Crazy Criscani (5), die 3e werd achter voornoemd paard op 9 december, hebben eveneens kansen op een goede klassering. De bij Pierre Belloche teruggekeerde Ambre Atout (8) kan hier haar laatste teleurstellende verrichting uit Bordeaux doen vergeten, pas op voor haar! Tenslotte noemen wij Bonheur des Marais (6), die aan de Riviera goed presteerde met Christophe Martens, en Boléro Carisaie (11), beoordeeld op zijn betere prestaties.

Plaats 1: Cross Dairpet (14)
Plaats 2: Baxter du Klau (17)
Plaats 3: Astral Viretaute (18)
Plaats 4: Cooper de Guez (12)
Plaats 5: Crazy Criscani (5)

 

Race 8: Prix de Beaucourt

Na twee zeges op de kleine piste sinds het begin van de wintermeeting lijkt Fantastic Charm (3) het achterste van zijn tong nog niet te laten hebben zien. Als hij ook uit de voeten kan op de grote piste zou hij niet verbazen met opnieuw een overwinning. De tegenstand voor de voormalige pupil van Ecurie Victoria Dreams wordt aangevoerd door Fabago du Gers (11), die in goede vorm steekt en die sinds juni niet meer zonder ijzers liep, en Felli Eleven (12), die als gevolg van haar 3e plaats op 2 januari prachtig staat ingeschreven tegen de winsomgrens. Flash de Vouède (6), die in een sterk veld 5e werd op deze afstand in 1’13"7, en Festin d'Haufor (1), die het de vorige maand tweemaal erg goed deed op deze baan, verdienen ook de nodige aanhang. Hierna zijn er kansen voor Foxy Jef (7), die trouw is als hij zonder ijzers loopt maar die wellicht zijn laatste start nog in de benen heeft, en Fakir Stardust (8), die wisselvallig is maar die het al eerder goed deed in deze klasse.

Plaats 1: Fantastic Charm (3)
Plaats 2: Fabago du Gers (11)
Plaats 3: Felli Eleven (12)
Plaats 4: Flash de Vouede (6)
Plaats 5: Festin d’Haufor (1)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.