Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 25 januari

Vincennes - zaterdag 25 januari 2020 - Start: 14:00

Een topmeeting op Vincennes met de Prix du Luxembourg, een fraaie opwarmer voor wat zondag nog komen gaat. Jean-Michel Bazire heeft in deze koers de favoriet in handen met Dorgos de Guez Die won de Prix de Lille en had op zeker zijn daaropvolgende start ook gewonnen als hij eerder ruimte had gekregen. Stalgenoot Valokaja Hindo lijkt zijn voornaamste concurrent. Trainer Paul Hagoort ziet in de eerste koers kansen voor Versus As. Een opdracht onder het zadel. Ook Henk Grift zal optimistisch gestemd zijn over de kansen van Prosperous in de Prix Ready Cash. Hij staat er mooi in en de vorm is uitstekend. Samantha Stolker rijdt een internationale amateurrijderskoers, de Coupe d'Europe Des Amateurs. Een mooie ervaring voor de amatricekampioen van 2018 in deze achtste koers. De eerste start op Vincennes valt om 14.00 uur.

Race 1 - Prix Jag De Bellouet, monté – 2175 meter - Grande piste, bandenstart

Deze zaterdag wordt begonnen met een montékoers waarin Versus As (6) en Everest Vedaquais de Nederlandse belangen verdedigen. Paul Hagoort is positief gestemd. “Versus toonde zijn goede vorm al in het Midwintercriterium. Hij heeft goed getraind en voelt zich goed. Een plaats bij de eerste vier moet haalbaar zijn. Hij is mijn beste kans dit weekend.” Espoir D'elphigny (7) toonde aan het eind van vorig seizoen hele goede vorm met twee derde plaatsen. Hij maakt hier zijn seizoensdebuut en heeft goede winstkansen. die zijn er ook voor Excellent Day (5) die het seizoen begon met een overwinning. Hij zette heuvel op een sterke aanval in en won onaangevochten. De Italiaan Vincero Gar (2) zette zijn laatste start op Vincennes om in een hele goede zege waarbij hij een sterke slotfase in de benen had. Het is pas zijn tweede start onder het zadel; de eerste maal was in 2018. Hij ging lang goed mee maar was foutief toen hij de leider in de laatste bocht onder druk zette. Everest Vedaquais (9) staat zwaar in deze koers.

Plaats 1: Espoir D'elphigny (7)
Plaats 2: Vincero Gar (2)
Plaats 3: Excellent Day (5)
Plaats 4: Versus As (6)

 

Race 2 - Prix Moni Maker, Course Européenne, aangespannen, 2700 meter - Grande piste, bandenstart

Een leeftijdskoers voor vierjarigen. Gloria du Gers (13) werd in haar laatste koers op speed geklopt nadat zij gangmaker was geweest voor Geisha Du Poncelet. Die is er vandaag niet bij. De Italianen America Ek (5) en Always Br Ready (10) zijn in goeden doen. Eerstgenoemde komt uit de stal van Alessandro Gocciadoro. De dochter van Varenne scherpte haar record bij haar seizoensdebuut gelijk aan naar 1.13,4 over de mijl. De langere afstand zal geen probleem zijn. Holger Ehlert heeft met Always Br Ready een hele snelle vierjarige die de helft van haar starts heeft gewonnen. Ook in deze koers verwachten we haar voorin. Erwin Bot heeft Arquana As (6) ingeschreven. De Italiaanse telg van Chapter Seven heeft ervaring met de baan en de afstand. Robin Bakker heeft haar al enkele keren gereden. De vorm is aanwezig maar de merrie staat wel zwaar. Dan zien we eerder Gallica Gédé (14).

Plaats 1: Gloria du Gers (13)
Plaats 2: America Ek (5)
Plaats 3: Always Br Ready (10)
Plaats 4: Gallica Gédé (14)

 

Race 3 - Prix du Luxembourg, Course Européenne, Groupe III - aangespannen – 2100 meter - Grande piste, autostart

Het wordt een Franse aangelegenheid want de niet Franse tegenstanders zijn ditmaal niet op oorlogssterkte. Dorgos De Guez (3) won de Prix de Lille op zeker voor de aanstormende stalgenoot Colonel. In de daaropvolgende start kreeg hij een ongelukkig parcours maar finishte hij nog erg hard en werd hij tweede achter stalgenoot Valokaja Hindo (2). Als hij eerder ruimte had gekregen had hij op zeker gewonnen. Valokaja Hindo is ook weer present. De klasse is bekend en hij behoort tot de kanspaarden. Détroit Castelets (7) probeerde het in de Grand Prix de Belgique en de Grand Prix de Bourgogne. Dat was even te gortig. Hij won daarvoor enkele malen erg sterk. Estola (12) doet altijd haar best en plaatst zich met regelmaat tegen sterke tegenstanders. Mindyourvalue W.F. (8) wint aan vorm en heeft ditmaal de steun van Björn Goop en dat is een voordeel.

Plaats 1: Dorgos De Guez (3)
Plaats 2: Valokaja Hindo (2)
Plaats 3: Détroit Castelets (7)
Plaats 4: Estola (12)

 

Race 4 - Prix Ready Cash, Course Européenne – aangespannen – 2850 meter - Grande piste, bandenstart

Een sterk bezette koers deze Prix Ready Cash. De door Henk Grift getrainde Prosperous (11) is klaargemaakt voor deze koers. De Zweedse import is helemaal opgebloeid bij Grift en dat werd bevestigd met sterke overwinningen. Henk Grift omschrijft hem als “de beste ooit getraind” en dat wil wat zeggen. Met de steun van Dominik Locqueneux behoort hij tot de favorieten. Volver As (3) kreeg de laatste keer geen gemakkelijke koers waarin hij offensief werd gereden. Dat brak hem uiteindelijk op. Hij heeft de klasse en de vorm om deze koers te winnen. Ook Eclat des Noix (7) is momenteel goed in orde. Er werd recentelijk nog gewonnen. Harran Boko (6) is een interessante deelnemer uit Zweden. De hengst komt uit de vormstal van Conrad Lugauer en is bij Mark Elias in goede handen. Harran Boko begon het seizoen gelijk met een V75-overwinning in de Silverdivisionen. Hij is er dus klaar voor.

Plaats 1: Volver As (3)
Plaats 2: Prosperous (11)
Plaats 3: Eclat des Noix (7)
Plaats 4: Harran Boko (6)

 

Race 5 - Prix Varenne, aangespannen, 2850 meter - Grande piste, bandenstart

Een koers voor vijfjarige merries met een aantal hele sterke en talenvolle deelneemsters. Félicia de Bess (10) won zevenmaal uit haar laatste acht starts. De laatste keer bleef ze van start tot finish voorop maar moest zij erin de slotfase wel even voor werken. We verwachten echter wel dat de achtste overwinning wordt gerealiseerd. Fleur de Baffais (12) is een hele goede vierjarige die met grote regelmaat bij de eerste drie eindigt. Ook nu moet dat haalbaar zijn. Fulmida (3) won begin december met overmacht in een snelle tijd. Als zij die vorm weet te benaderen kan zij deze koers zomaar winnen met Eric Raffin. Verder noemen we nog Fusion Mérité (11) en Félina (2).

"Plaats 1: Félicia de Bess (10) Plaats 2: Fleur de Baffais (12) Plaats 3: Fulmida (3) Plaats 4: Fusion Mérité (11) "

 

Race 6 - Prix De Chalons En Champagne, Course Européenne, aangespannen, 2700 meter - Grande piste, bandenstart

In deze koers voor oudere paarden, negen en tienjarigen, laten we Au Nid de Gassard (11) als favoriet vertrekken. Zijn vorm is al tijden goed waarbij sterke tijden worden gelopen. In zijn laatste twee starts werd er gewonnen. Hij won de Prix de Nozay in een close finish. De laatste maal, de Prix d'Erbray, werd op speed gemakkelijk in zijn voordeel beslecht. Baron Daidou (12) sloot vorig seizoen met een overwinning af en ging even een maandje aan de kant. Hij pakte het dit seizoen gelijk goed op met een tweede plaats. Die koers zal hem nog scherper hebben gemaakt. Biniou de Connée (14) was de laatste keer verbeterd met Eric Raffin. De Franse kampioen rijdt hem opnieuw en een hoge klassering is dus goed mogelijk. Angel d'Or (5) kiezen we uit de overige deelnemers.

Plaats 1: Au Nid de Gassard (11)
Plaats 2: Baron Daidou (12)
Plaats 3: Biniou de Connée (14)
Plaats 4: Angel d'Or (5)

 

Race 7 - Prix De Chateaubriant, 2200m - Grande petite piste, bandenstart

Veertien driejarigen hengsten en ruins komen in actie over 2200 meter. Hardy Williams (12) kent een voortvarend begin van zijn carrière met een overwinning en een aantal klasseringen. Daar is niets mis mee. Helboy D'alesa (11) kon nog niet winnen maar liet verleden jaar al zien dat hij over het nodige talent beschikt. Hij werd in al zijn koersen tweede over derde. Ook nu moet hij ver kunnen komen en wellicht wordt het zijn eerste zege. Hidden Texas (8) ging na twee uitschakelingen aan de kant en pakte het dit seizoen goed op door gelijk te winnen. Highlander Jayf (3) werd tweede in Nantes. Deze opdracht is wel iets pittiger maar met Franck Nivard kan er wel eens een verrassing uit de bus rollen. Hokkaido Jiel (4) ging vorig jaar met een overwinning aan de kant; hij won in 1.16,0 - 2550 meter. Dat zegt wel iets over de aanwezige klasse.

Plaats 1: Hardy Williams (12)
Plaats 2: Helboy D'alesa (11)
Plaats 3: Hidden Texas (8)
Plaats 4: Hokkaido Jiel (4)

 

Race 8 - Coupe d'Europe Des Amateurs, Course Internationale - aangespannen, 2100 meter - Grande petite piste, autostart

In deze voorlaatste koers die wordt verreden op de kleine piste, komt voor Nederland Samantha Stolker in actie in een internationale amateurrijderskoers. Zij is gekoppeld aan M.T.James (13), een negenjarige hengst die pas driemaal voor Bjorn Goop in actie kwam. Hij kon nog niet echt imponeren. Een outsidersrol lijkt voor dit Zweeds-Nederlandse duo weggelegd. Favoriet is stalgenoot Västerbo Hard Cash (7) die op imponerende wijze won in Cagnes-sur-Mer. De concurrentie werd helemaal zoek gelopen. De Italiaanse Ultimaluna Grif (3) is een merrie met een snel record en de nodige klasse. Die zal zij nodig hebben om mee toe doen om de prijzen. Uppohoppa (14) kende vorig jaar een hele goede periode. Hij staat sinds kort in Frankrijk en na een derde plaats bij zijn debuut bleef een vervolg uit. Misschien kan hij hier de draad oppakken. Juvels Boy (5) is in beeld voor een hoge klassering.

Plaats 1: Västerbo Hard Cash (7)
Plaats 2: Ultimaluna Grif (3)
Plaats 3: Uppohoppa (14)
Plaats 4: Juvels Boy (5)

 

Race 9 - Prix Offshore Dream, monté, 2850 meter - Petite piste, bandenstart

Chacha de Gontier (7) steekt in grootse vorm. De merrie won in december twee montékoersen en debuteerde dit jaar met een tweede plaats. Zij liet een hele goede slotfase zien maar kon de winnaar geen moment bedreigen. In dit veld moet ze afrekenen met Calypso Vinoir (5) die in dezelfde koers dichtbij Chacha de Gontier in de buurt kwam. Dit kan een leuk duel worden. Comedy Jet (8) mist even de vorm van eind augustus/begin september. Als die wordt benaderd doet de merrie mee om de eerste plaatsten. Belle d'Hermès (4) heeft genoeg klasse in huis om een rol van betekenis te gaan spelen.

Plaats 1: Chacha de Gontier (7)
Plaats 2: Calypso Vinoir (5)
Plaats 3: Comedy Jet (8)
Plaats 4: Belle d'Hermès (4)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.