Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 26 januari

Vincennes - zondag 26 januari 2020 - Start: 12:00

Een historische dag met de 100e Prix d’Amerique op Vincennes. De koers der koersen die al aansprekende winnaars heeft opgeleverd. In 1920 was het Pro Patria die in 1.31,4 zegevierde over 2500 meter. In de loop der jaren is de afstand regelmatig veranderd van 2625 meter tot 2850 meter. Vanaf 1994 wordt de Prix d’Amerique verreden over 2700 meter en was het Sea Cove die van start tot finish leidde met Jos Verbeeck. De Belg zou nadien nog driemaal winnen. Ook Jean-Michel Bazire heeft dat aantal bereikt. Zijn eerste winst was met de legendarische Moni Maker. De Amerikaanse merrie declasseerde de concurrentie in de editie van 1999. Het zou twintig jaar duren voordat opnieuw een merrie de Prix d’Amerique zou winnen. Ook nu werd Jean-Michel Bazire als winnende rijder gehuldigd dankzij de geweldige eindsprint van Bélina Josselyn die stalgenoot Looking Superb voorbleef terwijl Davidson du Pont het succes compleet maakte met een vierde plaats. Jean-Michel Bazire heeft nog een uitdaging om het aantal van acht overwinningen te evenaren. Jean-René Gougeon heeft dat record dankzij Roquépine (1966, 1968), Bellino II (1975, 1976, 1977) en Ourasi (1986, 1987, 1988). Legendarische Franse viervoetige helden waarvan Ourasi maar liefst viermaal de koers wisten te winnen, de laatste keer met Michel Marcel Gougeon. In de huidige en hardere competitie lijkt dat bijna onmogelijk. Bold Eagle zal het zondag opnieuw gaan proberen om zijn derde overwinning te pakken. Hij mag beslist niet worden onderschat al gelden op Vincennes andere wetten die bij hem wel bekend zijn. Zondag rond de klok van half vijf zal de winnaar bekend zijn. De eerste start op Vincennes is al om 12.00 uur

Race 1 - Prix Printemps Nation – 2700 meter - Grande piste

De eerste koers is gereserveerd voor vijfjarige merries. Let op, deze koers start al om 12.00 uur. Franceville (13) kwam de laatste keer laat vrij en sprintte nog naar het derde geld. Met iets meer geluk had er meer in gezeten, hoewel de winnaar die dag sterk ging. Fauve des Yolais (7) liep in diezelfde koers ook erg goed. Ze kende een goede start maar boerde achteruit en moest buitenom terrein goed maken. Ze liet in de laatste rechte lijn nog veel snelheid zien. Férona de Duffel (1) is een trouw prestatiepaard die normaal gesproken goed genoeg is om bij de eerste vier te eindigen. Fashion Touch (8) heeft de vorm weer helemaal te pakken. Na twee eerder uitschakelingen werd zij de laatste twee starts tweede.

Plaats 1: Franceville (13)
Plaats 2: Fauve des Yolais (7)
Plaats 3: Fashion Touch (8)
Plaats 4: Férona de Duffel (1)

 

Race 2 - Prix Harley-Davidson, Groupe II - Monté – 2850 meter - Grande piste, bandenstart

Ook in deze koers komen de vijfjarigen in actie. Ditmaal onder het zadel. Fado du Chêne (11) is uit op revanche. De hengst vertrok als tweede favoriet in de Grand Prix De Cornulier maar sprong in de eerste bocht en werd uitgeschakeld. In starts daarvoor won hij overtuigend de Prix Emile Riotteau en de Prix Leon Tacquet. Het te kloppen paard in deze koers. Flicka de Blary (8) moest de laatste keer Fado du Chene voor laten gaan. Zij wordt gedoceerd ingezet en heeft nog altijd goede vorm. Fun Quick (7) weet zich altijd te plaatsen en ook in sterk bezette velden. France Brésil (4) en Fubria (6) maken het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1: Fado du Chêne (11)
Plaats 2: Flicka de Blary (8)
Plaats 3: Fun Quick (7)
Plaats 4: France Brésil (4)

 

Race 3 - Prix De Meadowlands – 2700 meter - Grande piste, autostart

Twaalf vierjarigen in actie over 2700 meter. Geisha Du Poncelet (3) was in de Prix De La Capelle sovereign. De pupil van Matthieu Verva bungelde lange tijd aan de start van het veld maar trok met een imponerende laatste vijfhonderd meter de koers naar zich toe. Gloria Kily (11) herstelde zich de vorige week knap van een eerder misstap. Zij leidde vrijwel de gehele weg en won de koers met grote voorsprong. Een serieuze opponent voor de favoriet. Galilée Des Prés (2) won juni vorig jaar voor het laatst. In alle starts daarna werd geld gepakt en is de vorm stijgende. Gazelle Du Rive (10) heeft bijtijds de juist vorm weer te pakken. Dit seizoen werd al gewonnen en een tweede plaats behaald.

Plaats 1: Geisha Du Poncelet (3)
Plaats 2: Gloria Kily (11)
Plaats 3: Galilée Des Prés (2)
Plaats 4: Gazelle Du Rive (10)

 

Race 4 - Prix De Montreal – 2100 meter - Grande piste, autostart

In deze koers krijgt Feydeau Seven (2) onze voorkeur. De pupil van Jean-Michel Bazire begon het jaar zoals 2019 werd afgesloten namelijk met een sterke overwinning. In deze opdracht over de middenafstand heeft Feydeau Seven een eerste kans. Borups Senator (10) won vorig najaar op Vincennes. Ook daarna plaatste hij zich enkele malen met Franse rijders. Vandaag heeft hij de steun van Bjorn Goop en dat is een groot voordeel. Fuego de Houelle (7) hangt ook weer tegen een overwinning aan. Hij zet sterke tijden neer en is bijna altijd in het geld. Fawley Buissonay (8) en Flight Dynamics (9) kunnen misschien verrassen voor de winst. Een klassering is zeker mogelijk.

Plaats 1: Feydeau Seven (2)
Plaats 2: Borups Senator (10)
Plaats 3: Fuego de Houelle (7)
Plaats 4: Flight Dynamics (9)

 

Race 5 - Prix Jacques Andrieu - Monté - 2850 meter - Grande piste, bandenstart

In deze internationale montékoers gaat Evangelina Blue (8) op voor haar eerste overwinning van dit seizoen. In de Grand Prix de Cornulier sprintte de montécrack naar een lucratieve vijfde plaats. Deze opdracht moet zij tot een goed einde kunnen brengen maar dan zal zij Caban Prior (2) van het lijf moeten houden. Deze zoon van Sancho Panca heeft even niet gelopen maar ging in hele goede vorm even aan de kant. Hij zal er klaar voor zijn. Vertige De Chenu (10) is in de nadagen van zijn carrière, maar de elfjarige zet nog altijd hele goede prestaties neer. Ook in deze koers zijn er winstkansen. Emir De Rebomard (1) verkeert al tijden in uitstekende vorm en heeft opnieuw winstkansen in deze open koers.

"Plaats 1: Evangelina Blue (8) Plaats 2: Caban Prior (2) Plaats 3: Vertige De Chenu (10) Plaats 4: Emir De Rebomard (1) "

 

Race 6 - Prix Charles Tiercelin - 2100 meter - Grande piste, autostart.

Een prachtige leeftijdskoers voor vierjarigen met Juan Bros (13) die zijn debuut als vierjarige maakt. Het fokproduct van de Bros Stables kende vorig jaar een topseizoen, maar treft het nu gelijk zwaar. Stalgenoot Amon You Sm (6) heeft dit seizoen al een overwinning te pakken. De Derby tweede debuteerde in Bologna met een snelle sprintoverwinning die niet al te moeilijk tot stand kwam. In Your Dreams (10) moet gezien de aanwezig klasse ook een rol kunnen spelen. Voor de vierde starter van Gocciadoro is een outsidersrol weggelegd. De Fransen leveren echter met Green Grass (8) de favoriet die haar groeiende vorm bevestigde met een overwinning. Zij was ongelukkig in het Criterium Des 3 Ans. Gu d'Héripré (9) behoort tot de top van zijn jaargang. Hij werd tweede in het Criterium Des 3 Ans op één lijn met de winnaar, nadat hij eerder in het seizoen 2019 al zesmaal had gewonnen. Gunilla d'Atout (5) won dat Criterium Des 3 Ans met Björn Goop. Ook in deze koers heeft zij goede kansen op de overwinning. Verder noemen we nog Gotland (7).

Plaats 1: Green Grass (8)
Plaats 2: Gunilla d'Atout (5)
Plaats 3: Gu d'Héripré (9)
Plaats 4: Amon You Sm (6)

 

Race 7 - Grand Prix d'Amerique - 2700 meter - Grande piste, bandenstart

Wie wint de 100e Prix d’Amerique? Jean Michel Bazire komt met zijn supertrio aan de start. Wordt het titelverdedigster Bélina Josselyn (16) die in haar laatste koers eindelijk haar ware gezicht liet zien. In diezelfde koers liet Davidson du Pont (7) een enorm fitte indruk achter. Zondag gaan de ijzers eronder weg en dan zal hij nog beter zijn. Ook Looking Superb (3) kan een plaats meepakken zoals hij vorig jaar ook bewees. Sébastien Guarato komt ook in volle sterkte aan de start met Face Time Bourbon (9), die met zijn vijf jaar voor het eerst tegen oudere paarden aantreedt. Good old Billie de Montfort (15) en natuurlijk tweevoudig winnaar Bold Eagle (18) die het koersverloop wel moet meehebben. De koers afdwingen lukt hem helaas niet meer. Excellent (1) won de Prix Tenor De Baune op imponerende wijze. De hengst van trainer Laurent Claude Abrivard is er helemaal klaar voor. Délia du Pommereux (6) won de Grand Prix Du Bourbonnais met een flitsend eindschot. Als Nivard daar opnieuw in slaagt kan zij ook zomaar winnen. Van Zweedse zijde is Propulsion (17) de grote naam, maar de hengst moet in de afgelopen anderhalve week wel aan vorm hebben gewonnen. Milligan’s School (10) is een alleskunner, maar deze opdracht is een pittige. Onder Italiaanse vlag komen Vivid Wise As (4), Vitruvio (11) en Ringostarr Treb (14) aan de start. Vivid Wise As kwalificeerde zich dankzij de vakkundige ondersteuning van Bjorn Goop. Baan en afstand passen hem en de vorm is erg goed. Vitruvio kon niet imponeren met zijn trainer; outsider. Ringostarr Treb was ongelukkig in de Grand Prix De Bourgogne. Hij leek op weg naar een klassering. Face Time Bourbon is de jongste deelnemer, maar Valko Jenilat (13) de oudste. Hij maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid om als elfjarige nog te starten in “De Prix”.

Plaats 1: Davidson du Pont (7)
Plaats 2: Bélina Josselyn (16)
Plaats 3: Face Time Bourbon (9)
Plaats 4: Excellent (1)

 

Race 8 - Prix Gras Savoye - 2100 meter - Grande piste, autostart

Onder hoede van Björn Goop heeft Short In Cash (12) nog maar weinig verkeerd gedaan. Zij overwinning in de Prix De Vic Sur Cere leek meer op een dik betaalde kwalificatieproef, zo gemakkelijk verliep dat. Velvet Gio (16) werd half december tweede op Vincennes. Dat was zijn enige optreden op Vincennes. Daarvoor had hij op Jägersro de Meadow Prophets Minne 2019 en de C.L. Müllers Memorial 2019 gewonnen waarbij goede paarden werden geklopt. Hij kan de favoriet zeker partij bieden. Calou Renardière (6) kende vorig jaar een goed seizoen en was bij zijn seizoensdebuut ook heer en meester. Alcoy (8) kwam er in de Grand Prix De Belgique niet aan te pas. Daarvoor was hij nog uitstekend derde in de Prix Tenor de Baune. De door Paul Hagoort getrainde Tsunami Diamant (5) staat zwaar. Een zware koers met hele goede tegenstanders. Een plaatsgeld rond vier of vijf zou al een goede prestatie zijn.

Plaats 1: Short In Cash (12)
Plaats 2: Velvet Gio (16)
Plaats 3: Calou Renardière (6)
Plaats 4: Alcoy (8)

 

Race 9 - Prix Helen Johansson - 2100 meter - Grande piste, autostart

De Noorse Calina (2) is door Jean-Michel Bazire in uitstekende vorm gebracht. Zij deed nog maar weinig verkeerd voor hem en kan hier een zegevierend seizoensdebuut maken. Douceur du Chêne (7) heeft de goede lijn van 2019 doorgetrokken in 2020 met een knappe zege in de Prix De l'Aveyron. Daarbij mag de geweldige rit van Franck Nivard niet worden vergeten. Zij won het zeer ruim. Charmeuse Royale (5) was de laatste keer opvallend verbeterd met een tweede plaats. Hier kan die lijn verder worden doorgetrokken. Dear Friend (4) won tweemaal in Zweden. De vorm is goed en de pupil van Johan Untersteiner kan verrassen. Virginia Grif (13) is ook goed in orde. Een hoge klassering moet normaliter mogelijk zijn.

Plaats 1: Calina (2)
Plaats 2: Douceur du Chêne (7)
Plaats 3: Charmeuse Royale (5)
Plaats 4: Dear Friend (4)

 

Race 10 - Prix Fondation Pour La Recherche Medicale - 2100 meter – Grande piste, autostart

Een sterk bezette koers voor driejarige hengsten. Voor trainer Dion Tesselaar komt Climber (2) in actie. De Zweedse hengst won op Victoria Park de Owners Cup met Jaap van Rijn. Daarna mocht hij even bijkomen om in deze koers over de middenafstand fris aan de start te verschijnen. Hij is kansrijk maar er staan een paar goede paarden in. Beautiful Colibri (9) geldt als een groot talent. De Italiaan is nog niet geklopt als tweejarig. Na drie zeges in Italië won hij op Vincennes de Prix Vourasie. Hier had hij in Hirondelle Sibey een ideale gangmaker waarna hij het vanuit de laatste bocht op speed in zijn voordeel beslechte. Stalgenoot Holzarte Védaquais (3) komt ook uit de stal van Philippe Allaire. Ook deze Fransman heeft al hele goede prestaties neergezet en heeft al een flink aantal starts in de benen. Ervarenheid kan dan doorslaggevend zijn. Custom Cheval (1) zien we verder nog voor een plaatsgeld; winnen wordt lastig.

Plaats 1: Beautiful Colibri (9)
Plaats 2: Holzarte Védaquais (3)
Plaats 3: Climber (2)
Plaats 4: Custom Cheval (1)

 

Race 11 - Prix Tidalium Pelo - Monté – 2850 meter - Petite piste, bandenstart

De slotkoers van een prachtige meeting wordt voor rekening genomen door de monté. Brio De Tillard (8) kan de laatste winnaar van vandaag worden. Hij pakt altijd zijn plaatsgeld mee. De laatste keer werd hij goede tweede in de Prix Christelle Zimmer. Hij probeerde het nog wel maar een tweede plaats was het maximaal haalbare. Wellicht vandaag weer een overwinning. Byrh Gédé (10) werd in diezelfde koers zesde op grote achterstand. Ange Karlann (9) behoort tot de grootverdieners in dit veld. Een verrassing van haar kans wordt niet uitgesloten. Voor de plaatsen noemen we verder nog Coffee D'ostal (6) en Big Kaiser (5).

Plaats 1: Brio De Tillard (8)
Plaats 2: Byrh Gédé (10)
Plaats 3: Ange Karlann (9)
Plaats 4: Coffee d'Ostal (6)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.