Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 9 februari

Klik hier voor de Franse beelden

 


Vincennes – zondag 9 februari 2020 - Start 13.25 uur

Race 1: Prix Salam

Folie du Choquel (6) is een openbaring onder het zadel de laatste maanden en haar grenzen zijn nog niet bekend. Zij kan hier opnieuw winnen als zij voor weet te blijven op Flamboyant Blue (8), die hier een geduchte tegenstander is. Fubria (9) doet het ook goed in deze discipline en kan weer meedoen voor een podiumplaats. For Me Quick (5) deed het op 21 januari uitstekend en kan verder verbeterd zijn. Fandango du Chene (4), in handen van Franck Nivard, en Fleo Lila (7), die in haar derde start voor Bruno Marie een interessante debutante is in dit genre, komen hierna.


Plaats 1: Folie du Choquel (6)
Plaats 2: Flamboyant Blue (8)
Plaats 3: Fubria (9)
Plaats 4: For Me Quick (5)


Race 2: Prix Michel Potiez

Happy Pacha (11) was op 28 januari knap 2e in een hele snelle tijd en is in dit veld een kanshebber voor de overwinning. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met Helios des Champs (12), die nog steeds verbetert en de steun heeft van Franck Nivard, en Have A Love (14), die op de veiling eind januari voor € 110.000 niet verkocht werd en die ook nog steeds progressie laat zien. Hatchet Man (5) was de laatste keer foutief maar de Allaire pupil kan foutloos een hoofdrol spelen in dit veld. Hussard du Landret (13) heeft zicht op een plaatsgeld net als Hidden Texas (7), die fraai won over kortere afstand en die hier een serieuze test ondergaat.


Plaats 1: Happy Pacha (11)
Plaats 2: Helios des Champs (12)
Plaats 3: Have A Love (14)
Plaats 4: Hatchet Man (5)


Race 3: Prix des Centaures

Feeling Cash (9) werd in de Cornulier knap 3e en hij maakte het de crack Bilibili in de laatste bocht nog even lastig. Nu hij terugkeert op zijn favoriete afstand zien we hem winnen. Hij zal moeten oppassen voor de harde Evangelina Blue (8), die al langer op het hoogste niveau in het bereden genre acteert maar die deze winter nog niet heeft gewonnen. Gospel Pat (4) domineerde de Prix Gaston de Wazieres tegen zijn leeftijdsgenoten en is in zijn huidige vorm gevaarlijk voor het podium als hij zijn startvoorgift goed benut. Gangster du Wallon (6) liet de laatste keer een steekje vallen maar kan zich herstellen. Gladys des Plaines (3) is er altijd bij en kan hier weer een mooi plaatsgeld meenemen. Grace de Fael (5) heeft wat moeite om zich te laten gelden op dit niveau, als zij goed start zijn er plaatskansen.


Plaats 1: Feeling Cash (9)
Plaats 2: Evangelina Blue (8)
Plaats 3: Gospel Pat (4)
Plaats 4: Gangster du Wallon (6)


Race 4: Prix de Gaillac

Garou Pierji (7) won overtuigend op 21 januari op deze afstand en kan hier een tweede zege op rij behalen. Hij zal daarvoor moeten afrekenen met Goodmoko (3), die met ijzers sterk won in Mauquenchy en die nu zonder ijzers met Björn Goop op de sulky zijn grootste tegenstander is. Gadjo Charentais (6) kan zich als hij geen fouten maakt met de verdeling van de betere plaatsgelden bemoeien net als Gala de Crennes (10), die op de grote piste nog niet verder kwam dan een 5e plaats maar die in zijn laatste start met Matthieu Mottier progressie liet zien. Gribouille (12) is snel genoeg om voor een verrassing te zorgen. Geronimo Live (4) komt met verwachtingen uit het zuiden, hij dient zich hier te bewijzen want zijn enige start op Vincennes strandde in een galoppade.


Plaats 1: Garou Pierji (7)
Plaats 2: Goodmoko (3)
Plaats 3: Gadjo Charentais (6)
Plaats 4: Gala de Crennes (10)


Race 5: Grand Prix de France

Opnieuw staat ons een prachtig duel te wachten tussen Prix d’Amérique winnaar Face Time Bourbon (8) en Davidson du Pont (4). Eerstgenoemde heeft het niet getroffen met zijn startnummer maar met een passend koersverloop kan hij zijn scherpe eindsprint laten gelden om de 2e aankomende uit de Prix d’Amérique opnieuw achter zich te laten. Voor laatstgenoemde spreekt dat Jean Michel Bazire nu weer zelf de leidsels ter hand neemt en dat hij een mooi startnummer heeft geloot. Achter dit vaste koppel, de volgorde van binnenkomst mag u zelf bepalen, kan de strijd om de plaatsen worden uitgevochten door Vitruvio (6), die in “la belle” opviel door zijn scherpe eindsprint en die op deze afstand nog beter is, Uza Josselyn (7), die hier haar beoogde koers van deze wintermeeting treft, Billie de Montfort (2), die een prachtig nummer heeft om het verscholen koersverloop te vinden wat zij nodig heeft, en Bold Eagle (3), die excelleert op deze afstand en wellicht nog eens zijn tanden erin kan zetten. Hierachter zijn er kansen op plaatsgelden voor Delia du Pommereux (12), die het in de Prix d’Amérique erg zwaar te verduren kreeg maar desondanks een dijk van een koers liep, Chica de Joudes (10), alhoewel dit niet haar afstand is en voor wie de loting (2e gelid achter Valko Jenilat (1)) erg slecht is uitgevallen, en Belina Josselyn (5), die waarschijnlijk de Grand Prix de France als doel voor deze maand heeft.


Plaats 1: Face Time Bourbon (8)
Plaats 2: Davidson du Pont (4)
Plaats 3: Vitruvio (6)
Plaats 4: Uza Josselyn (7)


Race 6: Prix de Chambord

Voor Vipera Killer Gar (9) staan in deze koers alle lichten op groen, als zij een normaal koersverloop treft ondanks haar matige startnummer is haar eindsprint voor de concurrentie simpelweg te geleerd. Short In Cash (10) maakte hier in drie starts veel indruk maar de laatste keer vanuit het tweede gelid over deze afstand bleef hij steken op een 4e plaats, al liep hij niet slecht. Hij kan onze favoriete partij bieden. Zelov (6) deed het prima op de langere afstand en is hier een gevaarlijke kandidaat. Virginia Grif (8) is komende en kan in dit veld meedoen voor de plaatsen, net als Vash Top (7), die de laatste keer dicht bij Zelov eindigde en die deze afstand zal waarderen. Elnino Montaval (5) treft hier zijn favoriete afstand en kan zich plaatsen.


Plaats 1: Vipera Killer Gar (9)
Plaats 2: Short In Cash (10)
Plaats 3: Zelov (6)
Plaats 4: Virginia Grif (8)


Race 7: Prix des Vosges

In zijn huidige vorm kan Botticino (16), die er qua winsom mooi in staat, hier een tweede zege op rij behalen. Mocht hij een slecht koersverloop treffen dan zijn er kansen voor de snelle finisher Dascalia (13), die de laatste weken een aardige vormstijging laat zien en die haar favoriete rijder treft, en Defi Pierji (11), die er in dit soort koersen altijd bij is. Cadeau de la Vie (8) toonde zijn vorm onder het zadel en heeft met Franck Nivard een prachtige startpositie aan de grens van het eerste band. Hierachter zijn er plaatskansen voor Altius Fortis (14), die kan verrassen als zijn rijder hem een goed parcours geeft, en Caliu des Bosc (10), alhoewel die liever een kortere afstand had gezien.


Plaats 1: Botticino (16)
Plaats 2: Dascalia (13)
Plaats 3: Defi Pierji (11)
Plaats 4: Cadeau de la Vie (8)


Race 8: Prix de Lannion

Douxor de Guez (12) is hier het te kloppen paard als hij zich voor Nicolas Bazire net zo goed gedraagt als in handen van de meester zelf. Dreamer Boy (10) liep hier op 12 januari een verbluffende tijd en kan toeslaan mocht onze favoriet falen. Duc d’Or (8) werd hier eerste Kerstdag goede 3e en kan met Franck Nivard profiteren van de mooie inschrijving in het eerste band. Dexter des Baux (11) kon zijn indrukwekkende zege van 8 december nog niet bevestigen maar hij mag niet onderschat worden. Desir Princier (6) is een gevaar op de weg maar als hij zich gedraagt kan hij verrassen, zoals hij deed bij zijn overwinning op 5 april vorig jaar toen hij hier won in een snelle tijd. Dorlando du Vivier (9) kan een ander gezicht laten zien nu hij zonder ijzers loopt en gereden wordt door Eric Raffin.


Plaats 1: Douxor de Guez (12)
Plaats 2: Dreamer Boy (10)
Plaats 3: Duc d’Or (8)
Plaats 4: Dexter des Baux (11)


Race 9: Prix de Dieppe

De laatste koers gaat over de kleine piste. Hierin zijn er winkansen voor Favorite Darling (11), die op 13 januari een snelle zege boekte op deze afstand en toen ook uit het tweede gelid moest komen. Mocht het onderweg wat tegen zitten dan kan zij zich stukbijten op Foudre de Bengale (2), die knap won op 27 januari en die een veel beter startnummer heeft, en Fusee du Mouchel (7), die rondom zonder ijzers loopt en speciaal hierop is voorbereid. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Fleur d’Erable (5), die er altijd bij is en de steun heeft van Eric Raffin, en Fiesta Nouba (8), die geen ervaring heeft op deze afstand en bovendien matig geloot heeft. Hierachter zijn er kansen voor France de Valny (3), die de laatste keer van de benen ging maar daarvoor goed presteerde.


Plaats 1: Favorite Darling (11)
Plaats 2: Foudre de Bengale (2)
Plaats 3: Fusee du Mouchel (7)
Plaats 4: Fleur d’Erable (5)

 

Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.