Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 12 januari

Vincennes - zondag 12 januari 2020 - Start: 13:25

Race 1: Prix de Cherbourg

Fakir Bonnetiere (6) is met twee sterke zeges op rij, waarvan de voorlaatste half december op deze afstand in een uitstekende tijd, hier de te kloppen favoriet. Gevaar dreigt van Fakir des Manis (5), die met name op 7 december een prima prestatie leverde met een 2e plaats waarbij hij opviel door zijn sterke finish. Nu Eric Raffin in het zadel plaatsneemt zien we hem er dicht bij. French Lover (7) debuteerde in dit genre met een goede 4e plaats en loopt nu zonder achterijzers, waardoor hij verder kan verbeteren. Francois di Scorza (8) staat er qua winsom mooi in en kan weer een plaatsgeld meenemen. Hierachter komen Fortuno de Viette (4), die kan verrassen als hij op de benen blijft, en Filou d’Anjou (3), die op 12 december een uitstekende koers liep achter onze favoriet.

Plaats 1: Fakir Bonnetiere (6)
Plaats 2: Fakir des Manis (5)
Plaats 3: French Lover (7)
Plaats 4: Francois di Scorza (8)
Plaats 5: Fortuno de Viette (4)

 

Race 2: Prix Gelinotte Wedge Institute

De topmerries van deze jaargang komen aan de start in deze Groupe II. Voor de overwinning zal het gaan tussen Havana d’Aurcy (12), die op 20 december in de Prix Une de Mai de sterkste bleek te zijn, en Havanaise (11), die zich op 29 december met een ijzersterke overwinning op de kleine piste meldde in de top van haar jaargang, de merrie moet dan wel de fouten achterwege laten vandaag. Harmony Love (7) zag in die koers op een eervolle wijze haar zegereeks afgebroken worden, maar zij finishte toen goed en kan hier een rol spelen. Harrah Dibah (8) verbetert per start en zij kan een bedreiging vormen voor onze favorieten. Heroine Darling (3) deed nog niets verkeerd in vijf starts en kan hier ook weer een mooi plaatsgeld meenemen. Hora Beji (9) is trouw en heeft de steun van Franck Nivard.

Plaats 1: Havana d’Aurcy (12)
Plaats 2: Havanaise (11)
Plaats 3: Harmony Love (7)
Plaats 4: Harrah Dibah (8)
Plaats 5: Heroine Darling (3)

 

Race 3: Prix Case IH

De perfect tegen de winsomgrens ingeschreven Datcha (16) kan hier weer eens winnen. De merrie, die bekend staat om haar scherpe eindsprint, kan bij een passend koersverloop in de laatste rechte lijn orde op zaken stellen. Zij zal rekening dienen te houden met Destin Carisaie (11), die de laatste keer tegen zijn gewoonte in foutief was maar die daarvoor altijd in de uitslag te vinden was, en Dolce d’Ebane (4), die in november sterk won op deze baan en die kan profiteren van haar startplaats in het eerste band. Django du Bocage (14) sprong vier maal in zijn laatste vijf starts maar daartussen liep hij een scherpe tijd over deze afstand, als Franck Nivard hem bij de les houdt kan hij er dicht bij zijn. Dreamer Boy (8) komt uit een stal in topvorm en zal zijn huid weer duur verkopen. Danae de Corbery (5) heeft een mooie startpositie en presteert met ijzers net zo goed als zonder.

Plaats 1: Datcha (16)
Plaats 2: Destin Carisaie (11)
Plaats 3: Dolce d’Ebane (4)
Plaats 4: Django du Bocage (14)
Plaats 5: Dreamer Boy (8)

 

Race 4: Grand Prix de Belgique

Nu veel goede paarden met ijzers lopen en waarschijnlijk twee weken voor “la belle” niet voluit zullen gaan is het zoeken naar paarden die dat wel zullen doen. Uza Josselyn (14) greep tweemaal net naast een ticket voor de Prix d’Amerique en als zij haar prestaties van de laatste keren, waarbij zij enorm hard finishte, kan herhalen zou zij weleens met de eer kunnen gaan strijken in deze Belgique. Zij kan rekenen op verweer van Enino du Pommereux (7), die ook steeds dichtbij plaatsing zat en alle keren goed liep, en Erminig d’Oliverie (11), die met name de laatste keer erg goed eindigde maar die haar vaste rijder Franck Nivard moet missen. Belina Josselyn (15) stelde haar fans en ook haar trainer tot nu toe teleur maar vandaag gaan de achterijzers eraf en gaan we hopelijk weer eens de echte Belina zien. Haar trainer was erg content met haar werkje van afgelopen maandag. Alcoy (1) heeft de minste winsom maar zou hier kunnen verrassen met een hoge klassering, zijn laatste prestaties, en met name zijn 3e plaats in de Prix Tenor de Baune, zijn opmerkelijk goed. De rijder van Detroit Castelets (5) was de laatste keer super tevreden over zijn prestatie en ook hij zou niet verbazen met een plaats in de aankomst.

Plaats 1: Uza Josselyn (14)
Plaats 2: Enino du Pommereux (7)
Plaats 3: Erminig d’Oliverie (11)
Plaats 4: Belina Josselyn (15)
Plaats 5: Alcoy (1)

 

Race 5: Prix de Riberac

Greyline (10) werd de laatste keer met gering verschil verslagen door Goldy Mary (5), maar nu laatstgenoemde weer met ijzers loopt kunnen de rollen wel eens omgedraaid worden. Gondole Jenilou (12) is niet de gemakkelijkste maar bij een foutloos parcours zou zij onze favorieten voor kunnen blijven. Garibaldi (8) boekte met Kerst een pijlsnelle zege over 2100 meter en hij lijkt op weg om zich aan te sluiten bij de subtop. Glorissima (9) doet niets verkeerd en heeft zicht op een mooie klassering. Tenslotte aandacht voor Garincha Sport (1), die hier alles en iedereen kan verrassen als zij haar ware gezicht kan laten zien.

Plaats 1: Greyline (10)
Plaats 2: Goldy Mary (5)
Plaats 3: Gondole Jenilou (12)
Plaats 4: Garibaldi (8)
Plaats 5: Glorissima (9)

 

Race 6: Prix Association Nationale des Turfistes

Classic Haufor (12) is in topvorm en als hij een passend koersverloop krijgt met dit startnummer zien we hem niet verslagen worden. In het eerste gelid staat Visitor (3) er prachtig in, hij boekte op 21 november een ijzersterke 2e plaats op deze baan maar heeft niet veel ervaring met deze korte afstand. Carioca de Lou (14) is ook in topvorm maar ook hij moet in de tweede startrij beginnen. Belle Louise Mabon (7) haalt af en toe verrassend sterk uit en deze afstand ligt haar bijzonder goed. Black Jack From (9) blijft onvoorspelbaar maar met de steun van JMB, die hem vorig jaar korte tijd in training had zonder veel succes, zou hij kunnen verrassen. Carlo de Carsi (4) viel de laatste keren niet helemaal mee maar de korte rust zal hem goed gedaan hebben.

Plaats 1: Classic Haufor (12)
Plaats 2: Visitor (3)
Plaats 3: Carioca de Lou (14)
Plaats 4: Belle Louise Mabon (7)
Plaats 5: Black Jack From (9)

 

Race 7: Prix Djerid

Er wacht ons een mooi duel tussen drie paarden, te weten Carly (7), die in deze klasse voortdurend op het podium te vinden is, veteraan Vertige de Chenu (8), die na twee mindere prestaties weer ijzersterk was in de Prix Jules Lemonnier, en Gross Weight (4), die d vorm heeft om verrassend lang mee te gaan met genoemde toppers. Hierachter zijn er kansen voor de plaatsen voor Daida de Vandel (1), die op 20 december aantoonde weer helemaal terug te zijn. Eros du Chene (2) eindigde de laatste keer dicht bij Vertige de Chenu en hij zou niet verbazen als hij deze prestatie herhaalt. Vivier de l’Oison (3) komt hierna op enige afstand.

Plaats 1: Carly (7)
Plaats 2: Vertige de Chenu (8)
Plaats 3: Gross Weight (4)
Plaats 4: Daida de Vandel (1)
Plaats 5: Eros du Chene (2)

 

Race 8: Prix de Machecoul

Famous Star (6) is er altijd bij en kan, nu zij rondom zonder ijzers loopt, een hoofdrol spelen in deze sprint. Zij heeft het echter nog niet gewonnen tegenover Fortuna (7), die de laatste keer zonder achterijzers al 12’8 liep op deze afstand en nu geheel blootsvoets van start gaat, en Fee Lucernaise (9), die sterke koersen loopt met Franck Nivard maar die niet geholpen wordt door haar startnummer. Fantasia Dream (8) won haar voorlaatste start ook zonder ijzers en met Eric Raffin op deze baan maar zij zal nu een stuk sneller moeten dan de tijd die zij daar toonde. Feline de Calvi (11) loopt ongemerkt steeds goede koersen en bij een passend koersverloop kan zij een plaatsgeld bemachtigen. Fervente (4) liet en totaal ander gezicht zien onder het zadel, terug voor de sulky kan zij met de steun van Jean Michel Bazire verrassen al heeft zij geen referenties op deze korte afstand.

Plaats 1: Famous Star (6)
Plaats 2: Fortuna (7)
Plaats 3: Fee Lucernaise (9)
Plaats 4: Fantasia Dream (8)
Plaats 5: Feline de Calvi (11)

 

Race 9: Prix de La Capelle

Green Tower (11) liep een opmerkelijk goed heroptreden na rust en nu zij zonder voorijzers start zou zij deze slotdraverij op haar naam kunnen schrijven. Zij dient op haar hoede te zijn voor Goldie du Choquel (12), die voor het eerst zonder ijzers loopt en bovendien wordt gereden door de kampioenspikeur. Gloria du Gers (6) boekte een sterke overwinning over 2100 meter en ook zij gaat vandaag voor het eerst zonder ijzers op pad. Guenievre de Brett (1) viel de laatste keer niet helemaal mee maar zij kan zich herstellen, een plaatsgeld moet mogelijk zijn. Gerbora Franca (2) ging hier de laatste keer van de benen maar heeft al een 1’16 tijd over deze afstand getoond, ook zij gaat het proberen zonder (achter)ijzers. Gaella (4) kan een rol spelen als haar rijder haar een mooi koersverloop weet te geven.

Plaats 1: Green Tower (11)
Plaats 2: Goldie du Choquel (12)
Plaats 3: Gloria du Gers (6)
Plaats 4: Guenievre de Brett (1)
Plaats 5: Gerbora Franca (2)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.