Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Aby - 20 mei

Aby - woensdag 20 mei 2020 - Start: 18:27

We richten ons woensdag op Åby, de prachtige baan in Göteborg. Veel Nederlandse belangen met in de eerste koers gelijk een favorietenrol voor Zachary Font die zijn Zweeds debuut maakt met Rick Ebbinge. In de V86-1 starten Zante Grif en Zuleika Font over de mijl. Ook Jetske Beemd mag in dit veld niet worden vergeten. In V86-3 heeft Wilhelm Paal met Iwan Boko (eigenaar Jan Stins) een kanspaard voor de overwinning en Ikaros di Quattro (trainer Hans Crebas) is volgens de trainer in beeld voor plaatsgeld. Rick Ebbinge heeft met Ike Schermer zijn laatste rit in de V86-7. De vijfjarige Zweed maakt zijn debuut over de mijl. De eerste start op Åby is om 18.27 uur. Vanaf half negen wordt er geschakeld met Solvalla voor de V86.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

In deze koers voor de beginnersklasse rijdt Rick Ebbinge de favoriet. Zijn Italiaanse Zachary Font (14) maakte als vierjarige zijn debuut op Victoria Park. Dat leverde gelijk een ruime overwinning op waarbij hij van start tot finish de leiding had. De bandenstart is nieuw voor hem en dat is even afwachten. Rick Ebbinge zal geen risico nemen. Als hij de start goed doorkomt dan zien wij hem niet zomaar geklopt worden; de favoriet in dit openingsnummer. Robin Bakker heeft een sterke concurrent in handen. Katalonia (5) is een talentvolle Duitser die vorig jaar september een kwalificatieproef liep. Zij was toen nog wat groen en zal zich verder hebben ontwikkeld. Listas Tequila (4) maakt ook zijn debuut. De driejarige hengst komt uit de stal van Frodde Hamre. Diens paarden zijn goed in orde. Listas Tequila bewees dat in de kwalificatieproef waarin een snelle tijd werd neergezet. Charlotta S.H. (1) heeft inmiddels een koers in de benen. Een klassering is mogelijk.

Plaats 1: Zachary Font (14)
Plaats 2: Listas Tequila (4)
Plaats 3: Katalonia (5)
Plaats 4: Charlotta S.H. (1) 

 

Race 2 - 3-åriga och äldre 30.001 - 125.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Kim Eriksson heeft met Claw (3) de logische favoriet in handen. De vierjarige ruin won dit seizoen al drie van zijn vijf starts. Het startnummer is gunstig en wij rekenen op de vierde overwinning in dit jaar. Guidetti Sisu (10) is snel zo liet hij verleden jaar al zien met twee overwinningen. Hij was de laatste keren ook nog wel eens foutief. Zijn laatste koers was in oktober dus hij heeft alle tijd gekregen om zich verder te ontwikkelen. Met Johan Untersteiner heeft hij een rijder die hem een rustige koers kan geven. Thai Zeus (12) herstelde zich de laatste maal goed van een eerdere start die niet zo goed verliep. Die prestatie kan hij hier een passend vervolg geven. United Töll (5) en Even Steven (4) zijn verder in beeld voor een klassering.

Plaats 1: Claw (3)
Plaats 2: Guidetti Sisu (10)
Plaats 3: Thai Zeus (12)
Plaats 4: United Töll (5) 

 

Race 3 – Gothia Seafood Treåringserie – omgång 7, 2140 meter bandenstart

Global Born To Run (10) maakt een mooie ontwikkeling door. In Jagersro werd hij in zijn tweede start tweede. We laten de driejarige van Johan Untersteiner graag als favoriet vertrekken. Sweden Sober (11) liep donderdag nog op Åby. Daarin viel hij niet echt maar liep hij wel een nieuw record. Kill'em All (1) won verrassend in Axevalla waarbij hij van start tot finish voorop bleef. In de slotfase hield hij knap stand tegen de aandringende concurrentie. Hij treft nu wel andere concurrentie. Budets Sara (6) kan deze koers winnen mits fouten achterwege blijven. Aan snelheid ontbreekt het haar niet.

Plaats 1: Global Born To Run (10)
Plaats 2: Sweden Sober (11)
Plaats 3: Kill'em All (1)
Plaats 4: Budets Sara (6) 

 

Race 4 – Knutsson Rising Star Cup 2020 - K200 - Ungdomslopp – omgång 3, 2140 meter autostart

De vorm van To The Moon Face (5) is momenteel heel erg goed. De helft van haar starts werd in winst omgezet. De laatste keer liep zij de mijl in een nieuw record met Isabella Bergh die haar opnieuw gaat rijden. Dante Kolgjini gaat op pad met Prodigitj (1) die haar stijgende vorm met een overwinning bevestigde. Zij maakt opnieuw goede kans. Benellie (9) is redelijk constant. Een plaatsgeld moet er wel inzitten. Winnen wordt lastig. Valsa Matilda (7) was al tweemaal dichtbij winst. Zij kan ver komen. De Noor Chili Volo (8) is geschrapt vanwege verhoging.

Plaats 1: To The Moon Face (5)
Plaats 2: Valsa Matilda (7)
Plaats 3: Prodigitj (1)
Plaats 4: Benellie (9) 

 

Race 5 - 3-åriga och äldre 10.001 - 70.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter bandenstart

Het is niet lastig om in dit veld de favoriet aan te wijzen. Speed Vici (1) won al tweemaal nadat hij bij zijn debuut tweede werd uit even zoveel starts. De vierjarige van Joakim Lövgren verbeterde de laatste keer zijn record. De afstand is nieuw voor hem, maar we verwachten geen problemen. De twee jaar oudere Cadiz (5) won de laatste keer met Flemming Jensen. Die rijdt hem ook in deze koers. Rutger B.L. (8) won begin mei met Björn Goop. Hij profiteerde optimaal van zijn startvoordeel van twintig meter en bleef van start tot finish voorop. Rex (9) en One To Win (10) moeten beginnen in het tweede gelid. Beide paarden verkeren in uitstekende vorm.

Plaats 1: Speed Vici (1)
Plaats 2: Cadiz (5)
Plaats 3: Rutger B.L. (8)
Plaats 4: Rex (9) 

 

Race 6 – V86-1, Xpressbruden- Stolopp, 1640 meter autostart

Het eerste onderdeel van de V86 waarin wordt gesprint. Zante Grif (4) maakt haar Zweedse debuut met Robin Bakker. De merrie kan een goede mijl lopen zo bewees zij vorig jaar in Denemarken waar zij won in een snelle tijd. Wij rekenen gelijk op een goede prestatie. Ook Confusion Tårs (5) komt graag in actie over de sprintafstand. De laatste keer werd zijn knap tweede Galant Sisu (10) komt uit de vormstal van Per Nordström. De snelheid is aanwezig, maar het startnummer is ongunstig. Dat geldt ook voor Zuleika Font (9) met Rick Ebbinge. De merrie heeft waarschijnlijk nog een koers nodig. Jetske Beemd (3) won recentelijk in 1.12,3a-1640 meter en treft het met dit startnummer.

Plaats 1: Zante Grif (4)
Plaats 2: Confusion Tårs (5)
Plaats 3: Galant Sisu (10)
Plaats 4: Jetske Beemd (3) 

 

Race 7 - V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre 210.001 - 420.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart

Ook in het tweede onderdeel van de V86 wordt er gesprint. Ditmaal op Solvalla met de Finse Surprise Rose (4) die we als favoriet laten vertrekken met Mika Forss. De zesjarige merrie kent een prima start van het seizoen en zette haar laatste start op Solvalla om in een goede overwinning. Tegen Award Kronos (12) zal het normaliter geen walkover worden. Die merrie van Daniel Redén heeft echter een slecht startnummer. Daar zal Örjan Kihlström een oplossing voor zien te vinden. Captain My Captain (2) liep recentelijk een nieuw record over de mijl. Ook nu is de pupil van Svante Bath in beeld voor een klassering. Global Tuxedo (5), Toreador (3) en Inspector (1) kunnen toeslaan in dit boeiende sprintnummer.

Plaats 1: Surprise Rose (4)
Plaats 2: Award Kronos (12)
Plaats 3: Global Tuxedo (5)
Plaats 4. Captain My Captain (2) 

 

Race 7– V86-3 Åby – Xpresstrappan, 2140 meter autostart

Iwan Boko (6) staat voor een overwinning. Er gaan al langere tijd goede berichten rond over de zoon van Timoko. Global Warrior (8) gaf Iwan Boko de laatste keer klop en startte toen ook vanaf acht. Hij doet opnieuw mee om de eerste plaatsen. Reddington (3) heeft een prachtig startnummer en kan gelijk een goede uitgangspositie verkrijgen. Vien Ici (7) is snel genoeg voor een klassering. Winnen wordt lastig. Hans Crebas start met Ikaros Di Quattro (5). Hij heeft even niet gelopen en verkeert nog niet in de grootste vorm. Toch verwacht de trainer dat hij geld pakt.

Plaats 1: Iwan Boko (6)
Plaats 2: Global Warrior (8)
Plaats 3: Reddington (3)
Plaats 4: Vien Ici (7) 

 

Race 8 – V86-4 Solvalla, Stolopp, 2140 meter autostart.

In deze merriekoers gaat Ring Of Fire (1) voor haar tweede overwinning op rij. De dochter van Ready Cash won in april nog over de mijl in een snelle 1.12,7. Dat was een nieuw record. Unique Q.C. (9) loopt telkens hele sterke tijden. In dit veld zijn haar kansen op een overwinning iets groter. Body Contact (2) is even iets van slag nadat zij eerder dit jaar nog tweemaal op rij zegevierde. Als zij die oude vorm kan herpakken doet ze voorin mee. Mika Forss komt in actie met Tingaling (4) wiens vorm beter is dan haar prestaties doen vermoeden.

Plaats 1: Ring Of Fire (1)
Plaats 2: Unique Q.C. (9)
Plaats 3: Body Contact (2)
Plaats 4: Tingaling (4) 

 

Race 8 – V86-5 Åby, 3-åriga och äldre 750.001 - 1.100.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. lopp, 2140 meter autostart.

Terug op Åby waar de subtop in actie komt over de middenafstand. Louie Brodde (9) zetten zijn laatste twee starts om in knappe overwinningen. In Eskilstuna won hij met acht lengtes verschil. De laatste keer, gestart vanuit het tweede gelid, was het verschil iets kleiner. Beide keren werd hij gereden door Kim Moberg die hem ook nu rijdt. Het lukte Au Pair Girl (4) nog niet om te winnen, maar zij was er al wel dichtbij. De vorm is goed. Walkie Talkie (6) werd bij zijn seizoensdebuut derde. Die koers had hij nog even nodig. Zecchinodoro F.K.S (1) staat voor zijn Zweedse koersdebuut. Op basis van de prestaties in Italië moet een plaatsgeld haalbaar zijn.

Plaats 1: Louie Brodde (9)
Plaats 2: Au Pair Girl (4)
Plaats 3: Walkie Talkie (6)
Plaats 4: Zecchinodoro F.K.S (1) 

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 4-6 årslopp - Ston, 1640 meter autostart

Een sprintkoers voor merries van vier, vijf en zes jaar oud. Global Vintage (4) had de laatste keer een lastig nummer en kwam niet uit de verf. We rekenen met dit nummer op een goede prestatie met Jorma Kontio. De Italiaanse Anita Roc (2) debuteerde in Zweden met een overwinning. Ook nu moet zij ver kunnen komen. De afstand is in haar voordeel. Seaside Bliss (10) is een snelle Amerikaanse import die haar debuut maakt voor Daniel Redén. Een paard met veel klasse, maar een slecht nummer. Viola Grif (9) en Vichy Grif (8) komen uit de stal van Sofia Aronsson. Beide hebben een goede mijl in de benen.

Plaats 1: Global Vintage (4)
Plaats 2: Seaside Bliss (10)
Plaats 3: Anita Roc (2)
Plaats 4: Viola Grif (9) 

 

Race 9 – V86-7 Åby, Xpressprintern, 1640 meter autostart.

De laatste maal in Åby voor de V86 waarin Rick Ebbinge de favoriet in handen heeft. Ike Schermer (1) beviel bij zijn debuut, maar had die koers echt nog even nodig. Het wordt voor de ruin zijn eerste keer over de mijl, dat is het enige wat parten kan spelen. Harley D.E. (10) won dit seizoen al zesmaal uit zeven starts. Hij moet alleen wel in het tweede gelid beginnen. Andre Ward (2) is meer een paard voor de langere afstand. Gezien zijn klassen moet hij wel bij de eerste vier komen. Gizmo De Veluwe (5) moet normaal gesproken ver kunnen komen. De afstand is hem op het lijf geschreven. Kennedy (8) startte begin dit jaar nog driemaal op Vincennes zonder succes. Hij is weer terug in vertrouwde omgeving en maakt hier zijn opwachting.

Plaats 1: Ike Schermer (1)
Plaats 2: Harley D.E. (10)
Plaats 3: Gizmo De Veluwe (5)
Plaats 4: Kennedy (8) 

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 420.001 - 1.600.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2640 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Coogan (8) is dit seizoen nog ongeslagen. Hij debuteerde met een overwinning over 2640 meter en dat is de afstand van deze slotkoers. Wij verwachten overwinning nummer vier. Reverend Wine (1) treft zijn favoriete afstand en de ruin heeft ditmaal de steun van Bjorn Goop. Ook Urgent Call (12) is deze koers op het lijf geschreven. Recentelijk werd hij nog tweede over 2640 meter. Adiago Trot (7) maakt het rijtje van kanspaarden compleet. Hij zit tegen een overwinning aan.

Plaats 1: Coogan (8)
Plaats 2: Reverend Wine (1)
Plaats 3: Urgent Call (12)
Plaats 4: Adiago Trot (7) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.