Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Aby - 14 mei

Aby - donderdag 14 mei 2020 - Start: 18:20

Donderdagavond betekend koers op Åby Travet. De Nederlandse trainers Jeroen Engwerda en Paul Hagoort hebben beide een starter Robin Bakker en Rick Ebbinge nemen het stuurwerk voor hun rekening. In de V64-3 heeft Robin Bakker Konark F. Boko in koers. De merrie treft een paar goede tegenstanders zoals Thai Sansa die als favoriet zal vertrekken. Rick Ebbinge komt een race later in actie met de Italiaan Alex H.P. Hij moet beginnen in het tweede gelid en treft Vision D'inverne en Global Agreement. De V64 wordt vanaf 19.30 verreden. De eerst start in Göteborg valt om 18.20 uur

Race 1 - Stolopp, 2140 meter bandenstart

De merries in de beginnersklasse nemen deze eerste race voor hun rekening. Een lastige race met veel debutanten. De Noorse Carolina Volo (5) liet in de kwalificatieproef al zien dat zij uit het juiste hout is gesneden. Zij liep 1.17,3a-2100 meter en dan doe je gelijk mee in deze klasse. Ook haar landgenoot Janne Frecel (3) heeft een dergelijke tijd in de benen. Chandelles (9) staat ook voor haar debuut met catchdriver Johan Untersteiner. Zij moet vanuit het tweede gelid beginnen. Dat hoeft in deze klasse niet gelijk een nadeel te zijn. Maia (1) heeft al gewonnen. De opgedane koerservaring is een voordeel. Verder is Gaagaa Rivner (8) in beeld voor een klassering.

Plaats 1: Carolina Volo (5)
Plaats 2: Maia (1)
Plaats 3: Janne Frecel (3)
Plaats 4: Gaagaa Rivner (8) 

 

Race 2 - Svensk Travsport Unghästserie, 2140 meter bandenstart

Een vergelijkbare race als de eerste met opnieuw veel onervaren paarden. Het debuut van Hulken Sisu (5) leverde een vierde plaats op. De door Jerry Riordan getrainde hengst zal zich verder hebben ontwikkeld. Global Broadway (9) maakt haar debuut na een geslaagde kwalificatieproef. De merrie van Peter Untersteiner zal zeker een rol gaan spelen. Trollhunter (1) heeft zijn debuut al gemaakt. Dat verliep niet onaardig. Een klassering bij de eerste drie is niet ondenkbaar. Alessia (7) en Isabell Trot (6) hebben hun talent al laten zien. Ook nu zullen zij voorin mee gaan doen.

Plaats 1: Hulken Sisu (5)
Plaats 2: Global Broadway (9)
Plaats 3: Trollhunter (1)
Plaats 4: Alessia (7) 

 

Race 3 - Dr. Schaettes B-Tränarserie - omgång 5, 2140 meter bandenstart

Bolt Challenger (8) maakte een zegevierend koersdebuut en pakte vervolgens een aantal klasseringen. Nu treft hij een aantal goede tegenstanders waaronder Irruta Boko (11) die tot nu toe een constant seizoen draait met een overwinning en een aantal klasseringen. Geena Journey (15) zag haar groeiende vorm beloond worden met een snelle overwinning. We verwachten haar opnieuw voorin. Ook het tweede fokproduct van John Bootsman, Ivresse Boko (10) is snel genoeg voor een klassering. Van de overige paarden noemen we nog Kadett Brodde (6).

Plaats 1: Bolt Challenger (8)
Plaats 2: Geena Journey (15)
Plaats 3: Irruta Boko (11)
Plaats 4: Ivresse Boko (10) 

 

Race 4 – V64-1, Stayerlopp, 3140 meter autostart

In deze stayerskoers verwachten we Whipped Eggs (9) weer eens voorin. De merrie won haar eerste start van dit jaar maar kwam daarna niet echt uit de verf. Dit is wel een afstand die haar past. Ze moet wel meters goed maken op het eerste band met onder andere Typhoeus Face (4) van Adrian Kolgjini. Die staat voor een overwinning getuigde de sterke klasseringen in zijn laatste starts. Ook hij heeft weinig problemen met de afstand. De favoriet in deze race. De Noor Goldstile (2) moest na een aantal mindere prestaties opnieuw kwalificeren. Hij werd vervolgens vierde. Die lijn kan hij hier vasthouden. Mr Perfection (5) is in beeld voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Typhoeus Face (4)
Plaats 2: Whipped Eggs (9)
Plaats 3: Goldstile (2)
Plaats 4: Mr Perfection (5) 

 

Race 5 - V64-2, Ladugårdsinredes Körsvensserie - omgång 7 - K75-lopp - Spårtrappa, 2140 meter autostart

Het tweede onderdeel van de V64 waarin de Italiaanse Zanna Jet (4) haar Zweedse debuut maakt. De merrie wordt getraind door Jerry Riordan en die zal de merrie klaar hebben voor deze opdracht over de middenafstand. Goin To The Limit (2) is snel maar wisselvallig. Als de Canadees zijn dag heeft kan hij ver komen. J.H.Respons (12) en Chili Jordan (13) toonden allebei goede vorm door hun laatste start om te zetten in een overwinning. Laatstgenoemde liep een snelle 1.13,4a-2140 meter. Dan doen je ook in deze race mee om de overwinning.

Plaats 1: Zanna Jet (4)
Plaats 2: Chili Jordan (13)
Plaats 3: J.H. Respons (12)
Plaats 4: Goin To The Limit (2) 

 

Race 6

Bo Westergaard heeft met Thai Sansa (7) de favoriet in handen. De Noorse maakte als tweejarige een winnend debuut en heeft die vorm meegenomen naar dit seizoen. Een derde plaats en een overwinning is een prima start van het seizoen. Trainer Paul Hagoort heeft Konark F.Boko (1) ingeschreven. Zij was als tweejarige in al haar starts geplaatst. Winnen lukte nog niet. Dat wordt opnieuw een lastig klus, ook gezien de aanwezigheid van de nog ongeslagen Fiore (4). Die won driemaal met Ken Ecce en de merrie lijkt nog wel harder te kunnen. Ook in het tweede gelid starten een aantal kanspaarden. We noemen Hazyshadeofwinter (9) en Vanessa Face (12) als kanshebber uit het tweede gelid.

Plaats 1: Thai Sansa (7)
Plaats 2: Konark F.Boko (1)
Plaats 3: Fiore (4
Plaats 4: Vanessa Face (12) 

 

Race 7 - V64-4, 3-åriga och äldre 30.001 - 145.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Vision D'inverne (3) maakt zijn seizoensdebuut met Robert Bergh. Vorig seizoen was hij erg goed op dreef. In deze race heeft hij een goede uitgangspositie om deze winnend af te sluiten. Vanuit het tweede gelid moet Alex H.P. (9) beginnen met Rick Ebbinge. De Italiaan beschikt over veel klasse en zal sterker zijn geworden. Global Agreement (6) was al snel over de mijl die in 1.13,9 winnend werd afgesloten. Hij gaat zich zeker mengen in de strijd om de overwinning. Terracotta Face (8) haalde de laatste keer verrassend uit. Hij mag nu bewijzen dat dit geen toevalstreffer was. Aida Boy (4) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1: Vision D'inverne (3)
Plaats 2: Alex H.P. (9)
Plaats 3: Global Agreement (6)
Plaats 4: Terracotta Face (8) 

 

Race 8 - V64-5, Cruzado Dela Noche Stoserie 2020 – omgång 3, 1640 meter autostart

Een leuk sprintnummer waarin Thomas Uhrberg met Envy Secret (2) de favoriet rijdt waarmee hij onlangs nog tweede werd in 1.13,4. De afstand past haar en de startpositie is ideaal over de mijl. Loes (9) draait tot nu toe een topseizoen want de merrie werd driemaal eerste en tweede uit zes starts. Over de mijl is dit startnummer wel lastig. Dixi (6) heeft vergelijkbare prestaties en komt uit een stal met vorm. Een plek bij de eerste drie moet deze keer zeker lukken. Elle Titation (5) verbeterde begin mei haar record over de mijl. Vooral in de laatste meters kwam zij nog hard opzetten.

Plaats 1: Key West Snapper (3)
Plaats 2: Bubble Effe (5)
Plaats 3: Scotch Brodde (11)
Plaats 4: Yankee Eagle (1) Race 9 - V64-6, 3-åriga och äldre 145.001 - 395.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Ook in het laatste onderdeel van de V64 wordt er gesprint. Key West Snapper (3) was eerder dit seizoen erg snel over de mijl met Erik Adielsson. Daarna verliep het minder naar wens met twee uitschakelingen. In deze opdracht kan hij zijn ware gezicht weer laten zien. Met de steun van Carl Johan Jepson moet dat zeker lukken. De driejarige Bubble Effe (5) staat tegen deze oudere paarden wel voor een pittige klus. De Italiaan beviel op Solvalla met een derde plaats. De afstand is in zijn voordeel. De zesjarige Scotch Brodde (11) zet telkens hele snelle tijden neer. Bij de start moet hij er gelijk bij zitten. Verder noemen we nog Noble Dancer (9) en Yankee Eagle (1)

Plaats 1:  Key West Snapper (3)
Plaats 2:  Bubble Effe (5)
Plaats 3:  Scotch Brodde (11)
Plaats 4:  Yankee Eagle (1)Race 10, K150-lopp, 2140 meter bandenstart

De laatste race van deze avond waarin geen grote favoriet zit. Gomez (15) past qua winsom er nog precies in. Hij komt bovendien uit een stal met vorm, maar heeft wel veertig meter goed te maken bij de start. De vierjarige Grand Prix (2) is snel maar wisselvallig. Veertig meter op de favoriet kan hier worden uitgebuit. De vorm van Dalton C.S. (5) verbeterd per start. Dat maakt hem hier kansrijk. Sverkets Hustler (9) heeft ook zijn sterke uitschieters. In dit veld moet hij ver kunnen komen. Een leuke afsluiter van de donderdagavond in Göteborg.

Plaats 1: Gomez (15)
Plaats 2: Grand Prix (2)
Plaats 3: Dalton C.S. (5)
Plaats 4: Sverkets Hustler (9) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.