Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Compiegne - 11 mei

Compiegne - maandag 11 mei 2020 - Start: 16:05 uur

Race 1: Prix Gacko

Een beginnerskoers waarvan François Nicolle mijn twee favorieten onder zijn hoede heeft, namelijk Wantobewithyou (8), een zoon van Anodin, maar ook Le Listrac (7), van Balko. Ook outstider Magneto (15) die aan het begin van het seizoen al de kans had om te lopen wat resulteerde in een zesde plaats. Guillaume Macaire presenteert Jeu de Sha (4), die het voordeel zal hebben van Charlotte Prichard. Loulalco (1) en Morgenstern (2) waren begin maart samen op deze baan geëindigd in de Prix d'Essai en zullen dan een goede kans hebben om zich te verdedigen tegen debutant My Name is Storm (6), uit de stal van Gabriel Leenders. Maar ook Losange Vert (17), die we voor de tweede maal zien lopen. Een open race.

Plaats 1: Wantobewithyou (8)
Plaats 2: Listrac (7)
Plaats 3: Jeu de Sha (4)
Plaats 4: Morgenstern (2)

 

Race 2: Prix William Head

Een mooie Prix William Head gedoteerd met €70.000(!), waarbij we de rentree van Feu Follet (5) zullen zien, die op 11 maart in de Prix Solitaire sterk won en deze goede lijn moet gaan voortzetten. Ook al is Cobra de Larré (3) een geduchte tegenstander die goede verrichtingen heeft staan, net als Lou Buck’s (4), waar we niet op kunnen wachten om hem te zien op dit niveau na wat hij vorig jaar in dezelfde discipline liet zien. C’est Le Bouquet (2), winnaar van de Prix Montgomery 2019 en die viel in de Prix Georges Courtois. Maar ook Roi Mage (1) is een kanshebber, die zijn rentree maakt en derde werd in de laatste Grand Steeple. Kijk ook uit voor Flying Startandco (9), onze favoriet de laatste maal.

Plaats 1: Feu Follet (5)
Plaats 2: Cobra de Larré (3)
Plaats 3: Lou Buck’s (4)
Plaats 4: C’est Le Bouquet (2)

 

Race 3: Prix du Grand Maitre

Onder dezelfde voorwaarde als de eerste race, echter dan voor merries, en als we konden vertrouwen op degenen die meededen aan de Prix d'Essai des Pouliches, kunnen we ook op gewaardeerde beginners gaan, zoals Gabriel Leenders zijn Porta Marina (9) of Crazy Marta (12) die goede condities hebben om te schitteren. Ginga (4) heeft een interessante start gemaakt door prachtig te eindigen en zal in de buurt te zien zijn met Villa Florentine (1), bij zijn rentree. Net als Roccapina Senam (2) die voor Ginga eindigde. Joumana de Retz (3) kan zeker vooruitgang boeken. Overigens zijn de drie laatstgenoemden allen stalgenoten van elkaar. Quasara (6) komt ook zeker in aanmerking voor een plaats die we in maart goed hadden zien lopen in een Maiden te Machecoul. Tot slot Muse de Lune (14), waar we vanaf het begin al voor op de hoede voor moeten zijn.

Plaats 1: Porta Marina (9)
Plaats 2: Crazy Marta (12
Plaats 3: Ginga (4)
Plaats 4: Villa Florentine (1)

 

Race 4: Prix du Cher

Interessant is de aanwezigheid van Bipolaire (2) en Crystal Beach (4), die ongetwijfeld op de weg van de Grand Steeple liggen. We komen hier in de verleiding om hen de voorkeur te geven voor de specialist van het nummer The Stomp (7), die moest worden voorbereid voor zijn terugkeer en onze favoriet zal zijn ten koste van de kampioen van Marcel Rolland, Crystal Beach. Die wij niet meer gezien hebben sinds zijn val in de editie 2019 van de Zeturf Grand Steeple Chase in Parijs en begin maart is uitgeroepen tot non-runner. Corazones (5) heeft ook een langere periode niet gelopen maar zal zeker niet uit de running zijn.

Plaats 1: The Stomp (7)
Plaats 2: Crystal Beach (4)
Plaats 3: Bipolaire (2)
Plaats 4: Corazones (5)

 

Race 5: Prix Collins

Als we naar de starters van deze test kijken, kunnen we in de verleiding komen te denken dat François Nicolle, zoals vaak, de beste kaarten in handen heeft. Maar wat ons betreft, we willen het begin van Le Berry (13) vorig jaar op de hindernissen herinneren, en we kunnen niet wachten om te zien hoe hij zich vandaag hier staande houdt. Je Deviens Moi (5), die zijn laatste drie races won. Garfield (4) die een sterke rij verrichtingen heeft staan. Maar ook Goodwin (3), die zou moeten vorderen in deze races. Gary du Chênet (6) wordt gewaardeerd door Marcel Rolland en zal tussen hen in staan. Net als Fix At All (12), die het ook goed tot nu toe. Parenthèse d'Ange (15) was zegevierend begonnen op de steeplechase van Fontainebleau en zal onze selectie compleet maken.

Plaats 1: Le Berry (13)
Plaats 2: Je Deviens Moi (5)
Plaats 3: Gary du Chênet (6)
Plaats 4: Garfield (4)

 

Race 6: Prix Vanille

De vierjarigen dames op pad waarbij de Leenders zijn Ulicoco (1) te zien zal zijn op de piste, die in februari zegevierde in Machecoul, en wie kan het proberen om de weddenschap te verdubbelen. Zelfs als de beginner van David Cottin, Green Dragoness (16) echt interessant zal zijn om dichtbij in de uitslag te zitten. Gasconne (10) had vorig jaar goed gelopen en moet het hier goed kunnen doen. Net als Fleur de Mai (5), die vandaag debuteert. Een andere ambitieuze debutant is de merrie van trainer Chaillé-Chaillé is Georgie Madrik, een dochter van Turgeon. Miss Enrique (2) was vorig jaar niet al te slecht begonnen en komt in aanmerking voor een plaats, net als Presidencia (15). Lady Lizzy (17) moet ook zeker meegenomen worden op de tickets.

Plaats 1: Ulicoco (1)
Plaats 2: Green Dragoness (16)
Plaats 3: Gasconne (10)
Plaats 4: Fleur de Mai (5)

 

Race 7: Prix Quomodo

Een race onder zeer open omstandigheden, ik heb de neiging om terug te keren naar Famille Formidable (10), die tijdens de laatste uitstapjes sterkte tegenstanders kende, en die het verdient deze keer te winnen. Zelfs als Via Maresca (13) die goede papieren heeft na begin maart derde te zijn geworden achter de zeer goede Lou Buck’s die eerder deze dag startte. Flamant Star (1), was fantastisch vorig jaar en zal een ambitieuze comeback maken en zal in de buurt te zien zijn voor het podium. Sweet City (11) moet beter kunnen net als in het begin in Auteuil. De twee Butel/Beaunez paarden Raster (6) en Broken Diamond (8) behoren zeker tot de plaatspaarden net als Lou Magnifica (15) die zijn rivalen verloor op weg naar Saint-Brieuc aan het begin van het seizoen.

Plaats 1: Famille Formidable (10)
Plaats 2: Via Maresca (13)
Plaats 3: Flamant Star (1)
Plaats 4: Sweet City (11)

 

Race 8: Prix de Brissac

Voor vijf jarigen, maar dit keer op de steeplechase, waar de grote attractie van de race ongetwijfeld Doctor Squeeze (5) zal zijn. Geplaatst in een groep en recent winnaar die het te kloppen paard zal zijn als hij ongeveer dezelfde kwaliteit heeft op grote obstakels. Fidele au Poste (7), winnaar van een grote handicap vorig jaar, was begin maart goed begonnen op de Auteuil steeplechase en zal de de eerste uitdager zijn samen met Samba Nonantaise (10), die een beetje teleurstelde tijdens zijn tests in de discipline aan het begin van het seizoen, maar dat moeten we vergeten na een succes in de hindernissen. Ferronnière (16) is een trouwe haververdiener die het steeds goed doet. Forza (2) is een serieuze uitdager en zal haar zegje doen voor de plaatsen net als Mester (8) die we goede dingen hebben zien doen in de andere specialiteit.

Plaats 1: Doctor Squeeze (5)
Plaats 2: Fidele au Poste (7)
Plaats 3: Samba Nonantaise (10)
Plaats 4: Ferronnière (16)

 

Race 9: Prix Bellino II

We eindigen deze avond in Compiègne met twee races voor vierjarigen in de lagere winsomklasse. In de eerste afdeling is Ayeth (4) onze keuze omdat hij goed was geëindigd bij zijn debuut in dit genre op 11 maart. Hij zou zomaar op herhaling kunnen gaan. Zelfs als Saint Turgeon (1) hem in dezelfde race was voorgegaan door meer offensief te rijden en het hier daarom weer goed zou kunnen doen. Shalabini (16) zal ook zeker de ambitie hebben hoogte eindigen en zal zeer hoog worden gehouden tegen Brexit (13) die ook afhankelijk is van een goed verloop en nauw zal worden gevolgd bij zijn debuut. Terwijl All in Love (5) meer ervaring heeft en het prima deed in Auteuil afgelopen herfst. De twee Caullery-paarden, Purple Victory (8) met een aantal klasseringen en Anecdotic (6) won zijn laatste start mag u zeker meenemen op de tickets.

Plaats 1: Ayeth (4)
Plaats 2: Saint Turgeon (1)
Plaats 3: Shalabini (16)
Plaats 4: Brexit (13)

 

Race 10: Prix Claude Cohen

Het ‘tweede peloton’, zoals de Fransen het noemen, sluit af met als blikvanger de Chaillé-Chaillé/Mulryan pupil Dublin Landing (14). Een combinatie die ons herinnert aan mooie herinneringen zoals Mid Dancer, Cyrlight, Bonbon Rose en Somoza Black Gold. Dat geeft ons een goede reden om deze races tot het einde te volgen. Ruban Vert (15), die ook prestigieuze kleuren verdedigt, zal een geduchte concurrent zijn net als Fureur de Vivre (11) die het vorig jaar goed heeft gedaan. En Theochop (7) van toptrainer François Nicolle, die duidelijk niet over het hoofd mag worden gezien. Ook aandacht voor Gino Dino (5) die begin november zeer netjes op deze baan was begonnen voor Glasgow de Sèvres (10) die vanaf het begin wordt voorzien van ‘Australische blinders’. En Gitane des Bordes (2) die tweede in maart en zal zich graag willen bewijzen.

Plaats 1: Dublin Landing (14)
Plaats 2: Ruban Vert (15)
Plaats 3: Fureur de Vivre (11)
Plaats 4: Theochop (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.