Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 26 mei

Dinslaken - dinsdag 26 mei 2020 - Start: 18:00

Race 1: Ingo Mrosek und Karl-Heinz Stäcker-Rennen

De eerste meeting van Dinslaken sinds de gedwongen corona-pauze. Er staan 9 koersen op het programma, rijkelijk gevuld met Nederlandse belangen. In de eerste koers is Isaiah Polly (5) een logische favoriet na zijn nette reeks in Wolvega. Hij krijgt het echter niet makkelijk tegen Piet de Wit (3) die begin maart indrukwekkend won op de baan van vandaag in een 1.18-tijd. Velten Valerie (4) won in de tweede helft van 2019 vijf koersen. Dit jaar was ze wat minder op dreef maar bij haar rentree zou er zomaar weer kunnen staan. De Belgische gast Let’s Go Loco (6) hoort net als nog een aantal deelnemers op de plaatstickets.

Plaats 1: Isaiah Polly (5)
Plaats 2: Piet de Wit (3)
Plaats 3: Velten Valerie (4)
Plaats 4: Let’s Go Loco (6) 

 

Race 2: Hans-Hermann Hassel-Rennen

Lady Butterfly (1) is dit jaar nog ongeslagen. De vijfjarige merrie won drie keer op Kuurne en daarna op Mons. Een duidelijke favoriet is ze echter niet. De grote vraag is of de getoonde tijden voldoende zijn om Kapitein Bianco (3) van de winst houden. De volle broer van Generaal Bianco won anderhalve week geleden sterk op Mönchengladbach ondanks dat de druk al vroeg werd opgevoerd. Ook Jack (2) is hier niet kansloos. Hij liet begin vorig jaar al snelheid zien. Twee weken geleden won hij zijn herkwalificatie op Wolvega tegen enkele talentvolle driejarigen. Jasmine Dragon (7) is eigenlijk altijd bij de eerste drie. Haar rentree was opnieuw goed. Ze heeft het nu echter niet getroffen met het startnummer. James Moko (9) zou binnendoor een zuinig parcours kunnen krijgen en Handsome Guy (8) heeft zo nu en dan positieve uitschieters.

Plaats 1: Kapitein Bianco (3)
Plaats 2: Jack (2)
Plaats 3: Lady Butterfly (1)
Plaats 4: Jasmine Dragon (7) 

 

Race 3: Helmut Kunkel-Rennen

Twee paarden aan de start die in Wolvega een 1.14-tijd in de benen hebben. Red Light DC (4) is een snelle starter en wist in het begin van zijn carrière al eens op Dinslaken te winnen. Florijn (6) start aan zijn buitenkant maar is wel een paard die het van een hoog tempo moet hebben. Hij gaat graag van kop af. Joe Cocker (5) kan ook goed vertrekken. Hij liep erg goed op Gelsenkirchen en eindigde voor Jack Hanover (9) die een zwaar koersverloop voor de kiezen kreeg en hier een moeilijk nummer heeft. Janika Bo (7) moet het van haar speed hebben. De Nederlandse Merrie Derby-winnares Iris Baldwin (11) maakt een uitstapje vanuit België. Van achteraf komen tegen deze paarden zal erg lastig worden op Dinslaken.

Plaats 1: Red Light DC (4)
Plaats 2: Florijn (6)
Plaats 3: Janika Bo (7)
Plaats 4: Joe Cocker (5)

 

Race 4: Preis der Dinslakener Traber-Trainer

In de beginnersklasse staat nogal wat potentieel talent. Kosy Occagnes (2) liep sterk op Mönchengladbach. De driejarige merrie deed alles zelf buitenom en werd op de finish binnendoor nipt geklopt. Ook Elfriede (11) kwam net tekort voor de overwinning. Dat was op Gelsenkirchen in een lage 1.16. Het startnummer vandaag is verre van ideaal. Een dag later maakte Kirby Starlake (6) indruk in de kwalificatie. Hij kwam als eerste over de finish met een goede slotronde. Giantissimo (7) legde zijn proef in Wolvega af in een hoge 1.16. De grote ruin beschikt over enorm veel loopvermogen. We zijn benieuwd of de krappere baan van Dinslaken hem zal liggen. De kwalificatie van Olympia Hazelaar (5) mag ook niet onbesproken blijven. De vosmerrie was niet bijzonder snel maar kwam wel vlak achter Charmeur Royal binnen en dat is een aanbeveling waard.

Plaats 1: Kirby Starlake (6)
Plaats 2: Kosy Occagnes (2)
Plaats 3: Giantissimo (7)
Plaats 4: Olympia Hazelaar (5) 

 

Race 5: Rolf Dautzenberg und Eckehard Treut-Rennen

Rapide Yoda (7) is een interessante nieuwkomer. De voormalige trainingspupil van Johan Untersteiner heeft inmiddels twee koersen voor Piet van Pollaert gelopen. Één keer won hij over de sprintafstand en de andere keer werd hij derde achter ondermeer Honesty Newport. Hij komt hier Kalisco (6) tegen die een echte baanspecialist is. Hij won hier begin februari in een lage 1.16. Bij zijn rentree op Mönchengladbach finishte hij hard nadat hij vlak voor de laatste bocht een fout had gehad. Hij werd vierde achter een dapper strijdende Faday Scott (2). In diezelfde koers maakte Highway Fortuna (3) een startgaloppade. Hij hoort op de tickets thuis.

Plaats 1: Kalisco (6)
Plaats 2: Rapide Yoda (7)
Plaats 3: Faday Scott (2)
Plaats 4: Highway Fortuna (3) 

 

Race 6: Hans und Jochen-Thenagels-Rennen

Een monté-koers over de middenafstand met twee banden. Garry (7) was bij zijn rentree op Gelsenkirchen ouderwets goed. Hij won sterk en ruim voor Ultra Tivoli (8). Fiobano (6) kreeg in tegenstelling tot vandaag vijfentwintig meer voor en werd op afstand vierde. Nieuw is de deelname van Napa Valley (5) die profiteert van een voor hem gunstige uitschrijving. Paarden die sinds 1 januari 2019 niet meer dan drie koersen hebben gewonnen schuiven namelijk een band naar voren. Ongeacht zijn huidige vorm maakt hem dat hier de favoriet. Ramazotti Diamant (2) heeft ook een poosje niet gelopen. Hij heeft het hier op Dinslaken Garry wel eens lastig gemaakt. Dat was van gelijk af en nu krijgt hij meters voor. Dat is interessant.

Plaats 1: Napa Valley (5)
Plaats 2: Garry (7)
Plaats 3: Ultra Tivoli (8)
Plaats 4: Ramazotti Diamant (2) 

 

Race 7: Lothar Rudnik und Fritz Beckmann-Rennen

Een open koers. De stal van Michael Nimczyk heeft twee paarden in de strijd. Zelf rijdt Michael Icebear Newport (10) die goed was bij zijn rentree. Hij startte goed, kreeg in de vorm van Windspeed een ideale gangmaker en kwam op de finish een hals tekort voor de winst. Het tweede gelid is een nadeel. Stalgenoot Quick Winner (4) wordt gereden door Robbin Bot. Hij werd diezelfde dag teleurstellend vierde. Een tussensprint met nog een ronde te gaan brak hem in de laatste bocht op. In ‘normale’ doen zou hij hier ook kunnen winnen. Ghislaine (1) heeft een tijd niet gelopen. De laatste keer in Wolvega had ze lang de kop. Met dit nummer zou Marciano Hauber goed van start willen gaan. Achter hem krijgt Noelani (9) dan een zuinig parcours. Hij loopt steevast 1.16-tijden op Gelsenkirchen. Voor de verrassing noem ik de Belgische gast Just in Time (5) die in zijn laatste start op Mons een lage 1.16 liep over 2300 meter.

Plaats 1: Icebear Newport (10)
Plaats 2: Quick Winner (4)
Plaats 3: Ghislaine (1)
Plaats 4: Noelani (9) 

 

Race 8

Interessante koers voor de subtop! Twee paarden wonnen hun laatste koers op Dinslaken. Fuggedaboutit (8) deed dat in een lage 1.15 over de sprintafstand. Hij is een seriewinnaar en doet ook in de topklasse vaak goed mee. Fast and Furious (7) bracht hier ook een lage 1.15 op de klokken maar dan over de middenafstand. Het wordt echter geen match-a-deux want aan de binnenkant staan twee startsnelle paarden met vorm. Dean Bros (3) werd vorige week heel netjes tweede achter Echo Oldeson maar voor veel andere kanonnen die meters moesten geven. En ook Goodspeed (1) hoeft niet onderdanig te zijn. In zijn herkwalificatie op Gelsenkirchen kwam hij vlak achter Laurel Park en Free Bird binnen maar voor El Magnifico. Hij kan kiezen om het zelf van kop af te proberen of achter Dean Bros te mikken op een mooi parcours. Zodra Fast and Furious en Fuggedaboutit komen verwacht ik vuurwerk.

Plaats 1: Fuggedaboutit (8)
Plaats 2: Fast and Furious (7)
Plaats 3: Dean Bros (3)
Plaats 4: Goodspeed (1) 

 

Race 9: Dieter Tutas und Wolfgang Musga-Rennen

We sluiten af met de winsomklasse tot €1.700, opengesteld voor alle maidens tot €3.000. Onder andere Ishtar (12) profiteert van die bepaling. Ze loopt in Gelsenkirchen en Wolvega telkens in het trio. Het startnummer is echter lastig. Kondor Dream (2) was vorig jaar vierde in Preis der Winterfavoriten. We zijn benieuwd naar zijn rentree als driejarige. Glory Blanco (4) liep anderhalve week geleden heel netjes op Gelsenkirchen. Hij werd derde in een hoge 1.16. Juliette (6) en Jaffy Joha (8) waren allebei finalisten van de Nederlandse Merrie Derby. Juliette wist al eens te winnen op Groningen nadat ze bij een paar zekere overwinningen voor de finish wegsprong. Ze loopt voor het eerst voor Caroline Aalbers. Inflation (7) kan goed finishen en stalgenoot Ici Sofi (3) stond vroeger bekend vanwege haar startsnelheid. Ze is inmiddels een stuk ouder en zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Juliette (6)
Plaats 2: Glory Blanco (4)
Plaats 3: Kondor Dream (2)
Plaats 4: Ishtar (12) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.