Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Farjestad - 4 mei

Farjestad - maandag 04 mei 2020 - Start: 18:20

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 13.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

In deze eerste race van de dag starten veel onervaren paarden. Björn Goop gaat van start met B.G.Emma (2). De driejarige merrie werd bij haar debuut al tweede. De kans op een overwinning is vandaag reëel. Een mooi startnummer voor de merrie die verder zal zijn in haar ontwikkeling met zo’n eerste koers in de benen. Lady Gaagaa Avenue (10) maakt haar koersdebuut. De vierjarige liep een goede kwalificatieproef. Dragon Speed D.S. (5) heeft in dit veld het snelste record met 1.16,6. De ruin wacht nog op zijn eerste overwinning. Dat geldt ook voor Sancho (3) en Concrete Artist (6) die allebei zich al hebben geplaatst. Een klassering zit er opnieuw in.

Plaats 1: B.G.Emma (2).
Plaats 2: Lady Gaagaa Avenue (10)
Plaats 3: Dragon Speed D.S. (5)
Plaats 4: Sancho (3) 

 

Race 2 - Montélopp, 2140 meter bandenstart

De twee favorieten starten op 2180 meter. Robin Hood (8) en Börge (9) zijn twee bewezen montépaarden. Börge heeft de steun van Sofia Adolfsson waarmee hij eerder dit seizoen al derde werd over de mijl in een snelle tijd. Verleden jaar werd door deze combinatie regelmatig gewonnen. De eerste van 2020 lijkt een kwestie van tijd. Robin Hood komt van rust en mist nog wat ritme. Gezien zijn montéklasse schatten we hem gelijk hoog in. Voor dit tweestal start Digital Promise (7) die aan de start een voordeel heeft van twintig meter. Dat is gelijk hun voornaamste concurrent. De overige paarden krijgen het lastig. Voor een plaatsgeld noemen we nog Haicon (1).

Plaats 1: Börge (9)
Plaats 2: Robin Hood (8)
Plaats 3: Digital Promise (7)
Plaats 4: Haicon (1) 

 

Race 3

De vierjarige Bahama Breeze (6) had even een paar starts nodig om het ritme te krijgen. Dat heeft zijn inmiddels duidelijk opgedaan want haar laatste twee starts werden in winst omgezet. Kevin Oscarsson rijdt haar net als in haar laatste start opnieuw. De favoriet in deze Wången Cup. De vorm van Souzy (8) is al tijden goed, waarbij de merrie hele scherpe tijden weet neer te zetten. Ditmaal is het startnummer lastig. Dat geld ook voor de aan haar binnenkant startende Perfect Beauty (7) die de laatste maal een goede prestatie neerzette. B.W.Empress (5) heeft iets beter geloot.

Plaats 1: Bahama Breeze (6)
Plaats 2: Souzy (8)
Plaats 3: Perfect Beauty (7)
Plaats 4: B.W.Empress (5) 

 

Race 4 – V64-1, 3-åriga och äldre 40.000 - 130.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

De Deen Don Juan D.K.(10) verbeterde de laatste keer zijn record over de mijl. Zijn vorm lijkt op dit moment optimaal om hier deze opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Lovato America (11) won in Örebro na een mooi koersverloop in het tweede spoor. Tot aan de laatste vijfhonderd meter werd hij naar voren gebracht en ronde het met een slotaanval in het derde spoor ijzersterk af. Hij staat ditmaal wel iets zwaarder. Bill Gates (3) heeft al twee zeges op zak. De vorm is nog altijd optimaal. Verder noemen we nog Homeland Pellini (9) en Global Army (6)

Plaats 1: Don Juan D.K.(10)
Plaats 2: Lovato America (11)
Plaats 3: Bill Gates (3)
Plaats 4: Homeland Pellini (9) 

 

Race 5 - V64-2, Treåringslopp, 2140 meter autostart

In dit tweede onderdeel van de V64 komen de driejarigen in actie. Maestro Zon (2) is een talentvolle zoon van Readly Express uit een prachtige Boko-moederlijn. Twee starts leverden evenzoveel overwinningen op. Beide keren twee ruime zeges, waarbij hij in zijn laatste start de koers afrondde met een snelle 1.11,8 over de laatste vijfhonderd meter. Hera Sisu (3) werd al driemaal tweede uit drie starts. Dat lijkt opnieuw een plek die voor haar is weggelegd. Ook L'amour Printemps (7) is met twee tweede plaatsten haar carrière goed begonnen. Zij doet opnieuw voorin mee. Fröken Marie (5) is trouw en wordt verkozen uit de overige deelnemers.

Plaats 1: Maestro Zon (2)
Plaats 2: Hera Sisu (3)
Plaats 3: L'amour Printemps (7)
Plaats 4: Fröken Marie (5) 

 

Race 6 - V64-3, 3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga högst 350.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter bandenstart

Vijftien koudbloeden in actie over de sprintafstand verdeeld over twee startvakken. De eerste elf starten op 1640 meter. Troll Tundra (1) werd in Årjäng door Tom Horpestad naar een sterke overwinning geleid. De ruin won na een aantal mindere starts met vier lengtes verschil. In deze vorm heeft hij een eerste kans met deze startpositie over de mijl. Ook Acksjökungen (3) zette zijn laatste start om in een overwinning en kan gelijk optrekken met de favoriet. Mine Lotta (7) doet het dit seizoen prima. De merrie won tweemaal en was in haar andere twee starts geplaatst. Zij doet opnieuw voorin mee. Tåga Viktor (8) liep een prima proef en wordt samen met Robbelix (9) verkozen uit de overige deelnemers. Het achterste startvak krijgt het moeilijk.

Plaats 1: Troll Tundra (1)
Plaats 2: Acksjökungen (3)
Plaats 3: Mine Lotta (7)
Plaats 4: Tåga Viktor (8) 

 

Race 7

In het eerste startpak staan louter outsider; vier in totaal. De kanspaarden starten hier twintig- of veertig meter achter. Bearicecream (6) verkeert momenteel in topvorm. Zij zette haar laatste drie starts om in een overwinning. Ook nu heeft zij een goede uitgangspositie want haar voornaamste concurrenten starten twintig meter achter haar. Appaloosa (12) kende verleden jaar een sterk seizoen. Zij had even een paar koersen nodig en lijkt in staat om die starthandicap te overbruggen. Björn Goop gaat onderweg met Easy Creation (14). De Noorse merrie verbeterd zich per start; een zege is goed mogelijk. Ook van Restless (15) kunnen we een goede prestatie verwachten. Haar vorm is momenteel prima.

Plaats 1: Bearicecream (6)
Plaats 2: Appaloosa (12)
Plaats 3: Easy Creation (14)
Plaats 4: Restless (15) 

 

Race 8 - V64-5, 3-åriga och äldre 130.001 - 2.500.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. 2640 meter bandenstart

Een goed bezette stayerskoers tot waarin ook de hoogste klasse in actie komt. Sir Henry P.Hill (9) treft een afstand die hem op het lijf is geschreven. De zoon van Juliano Star heeft inmiddels twee starts in de benen en zit tegen een overwinning aan. Joe Hoo Lee (7) wint ook aan vorm. De pupil van Björn Goop gaat het samen met Sir Henry P. Hill uitmaken. Högstenastalldräng (5) is een toonbeeld van trouw. Half maart werd hij nog tweede over de afstand van vandaag. Daarna zette hij tweemaal een goed sprint neer. Mack Dragan (13) moet veertig meter geven aan de kop, maar dat is overbrugbaar. Hij mag niet worden onderschat.

Plaats 1: Sir Henry P.Hill (9)
Plaats 2: Joe Hoo Lee (7)
Plaats 3: Högstenastalldräng (5)
Plaats 4: Mack Dragan (13) 

 

Race 9

In dit laatste onderdeel van de V64 heeft Harley D.E. (8) een goede kans op zijn vijfde overwinning op rij. De Duitse hengst is bezig aan een geweldige reeks. Het startnummer is ten opzichte van zijn voornaamste concurrent lastig. Dexter Brick (4) start aan zijn binnenkant. De vijfjarige ruin kan bij de start een slag slaan als het gaat om de koppositie. Expensive River (2) is goed uit zijn rustperiode gekomen en begon het seizoen met een zege. Hij doet mee om de voorste plaatsen. Copaca Banana (1) toonde goede vorm in Jägersro met een tweede plaats in 1.10,9. Hij kan deze lijn vandaag vasthouden.

Plaats 1: Harley D.E. (8)
Plaats 2: Dexter Brick (4)
Plaats 3: Expensive River (2)
Plaats 4: Copaca Banana (1) 

 

Race 10

De laatste race van de avond met vijftien deelnemers in actie. Een prachtige afsluiter. The Noble One (14) komt van rust af. Hij mist nog wat koersritme. Als hij de oude vorm van vorig jaar weet te benaderen heeft hij gelijk winstkansen. Upcoming Artist (9) is al wat actiever geweest dit seizoen en dat leverde al een overwinning op. Bij hem is de benodigde scherpte wel aanwezig. Amabella Beech (5) zet goede tijden neer. De snelheid is er wel. Ook heeft zij een mooi startnummer. Mcclintock (11) kiezen we uit de overige paarden voor een klassering.

Plaats 1: The Noble One (14)
Plaats 2: Upcoming Artist (9)
Plaats 3: Amabella Beech (5)
Plaats 4: Mcclintock (11) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.