Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 24 mei

Hamburg - zondag 24 mei 2020 - Start: 11:00 uur

1. King Boshoeve-Rennen

Als er in Nederland niet gekoerst wordt dan gaan we maar naar de banen in Duitsland zullen een groot aantal Nederlandse trainers gedacht hebben. In de eerste koers is driekwart van de deelnemers een frequente verschijning op de Nederlandse banen. Het moet dan ook wel heel raar lopen als de winnaar van de eerste koers niet uit deze groep zal komen. De eerste kans is uiteraard voor Dame Quick (6) die net voordat alle banen dicht gingen in Wolvega op 6 maart voor de vierde keer dit jaar won. Uit het eerste band vertrekt Ennis Stone (1), die na zijn koersen in Frankrijk niet meer aan een koers met bandenstart heeft deelgenomen. Mocht de ruin goed vertrekken dan verdient hij een plaatsje in het trio. In de laatst gewonnen koers van Dame Quick finishte Dona de Vrie (5) in de buurt als tweede. Encore Sun TF (3) won op Valentijnsdag op indrukwekkende wijze een koers uit de banden over een afstand van 2100 meter in een kilometertijd van 15,2, maar de twee koersen daarna stelde de pupil uit de stal van Henk Grift teleur.

1: Dame Quick (6)
2: Ennis Stone (1)
3: Dona de Vrie (5)
4: Encore Sun TF (3)

 

2. Eroicus Rex-Rennen

Het lijkt voor de hand liggend dat Izzi's Newport (12) deze koers als favoriet zal vertrekken al zal de vijfjarige ruin het niet kado krijgen. Malory (13) begon in zijn laatste koers als tweede en was voornemens de koploper op het eerste rechte stuk aan de overzijde te passeren echter hierbij maakte de ruin een fout en werd uitgeschakeld. Maxi Cup (8) kan hier in Hamburg goed uit de voeten. De enige keer dat het iets minder ging was op 22 januari. Dit betrof een koers uit de banden waar de ruin niet verder kwam dan een vijfde stek. In deze lastig te voorspellen koers zou ik ook zeker een plaatsje op de wedtickets voor Whirlwind BR (9) reserveren.

1: Izzi's Newport (12)
2: Malory (13)
3: Maxi Cup (8)
4: Whirlwind BR (9)

 

3. Portland-Rennen

In de eerste koers van de V7 wordt het de wedder niet direct eenvoudig gemaakt en zal een hoge uitbetaling van deze weddenschap aan het einde van de dag geen verrassing zijn. Francesco (10) is in zijn loopbaan als draver nog nooit buiten Berlijn geweest. Hij werkte zo goed als al zijn koersen af op de baan van Mariëndorf en een enkele keer in Karlshorst. Vandaag maakt hij zijn debuut in Hamburg en met vier eerste plekken uit de laatste vijf starts mag er wel iets verwacht worden. Porto (5) haalde na zijn overwinning op 22 januari in Hamburg de keer daarna het maximaal haalbare uit de strijd, een tweede plek achter Unicorn Diamant. Ibracadabra (6) is een voorbeeld van trouw. De vijfjarige ruin uit de training van Victor Gentz finisht zo goed als altijd in het trio. Shabani BR (4) zal in deze koers van start gaan met zijn trainer Dion Tesselaar. In dit veld lijkt er geen overwinning in te zitten, maar een plek voorin zit er zeker in.

1: Francesco (10)
2: Porto (5)
3: Ibracadabra (6)
4: Shabani BR (4)

 

4. Ini Lou-Rennen

Vanwege de iets minder gunstige startnummers van Velten Revenge (7) en Just be Proud (9) is mijn favoriet voor de winst in deze koers de vijfjarige ruin uit de training van Michael Larsen Iron Polly (2). De strijd om de tweede plaats tussen de eerder genoemde Velten Revenge en Just be Proud lijkt mij in het voordeel uit te gaan vallen van de laatste. De pupil uit de training van Hugo Langweg werd in zijn laatste koers op Victoria Park tweede achter Aragorn As. Fantomas (12) kwam er in zijn laatste koers op de baan van Berlijn-Mariëndorf niet aan te pas en kwam niet verder dan een zevende plaats. Het leek er op dat hij wat moeite had met het rechtsom draven.

1: Iron Polly (2)
2: Just be Proud (9)
3: Velten Revenge (7)
4: Fantomas (12)

 

5. Gilda Newport-Rennen

Panoramic (11) zal vanuit het tweede band zal vertrekken. De laatste koers van de inmiddels tienjarige ruin op Victoria Park op 6 maart was indrukwekkend. Hij won over een afstand van 2100 meter in een kilometertijd van 13,8. Cash Hanover (12) maakte een week geleden na een afwezigheid van bijna acht maanden zijn rentree op de baan van Berlijn-Mariëndorf. Met een achtste plaats stelde hij als favoriet zwaar teleur. De hengst heeft echter in het verleden bewezen goed op de baan in Hamburg uit de voeten te kunnen. Ik ga er van uit dat het vorige week een vergissing was en dat hij vandaag weer van voren meedoet. In deze koers werd Iron Steel (7) derde en bewees met een kilometertijd van 14,3 goed mee te kunnen. Aangezien er in deze koers kwartetspel mogelijk is zou ik bij dit spel zeker niet vergeten om hier Mac Smily (3) in mee te nemen.

1: Panoramic (11)
2: Cash Hanover (12)
3: Iron Steel (7)
4: Mac Smily (3)

 

6. What a Feeling-Rennen

De zesde koers is er eentje voor de beginnersklasse waarvan de helft van de deelnemers in hun loopbaan nog nooit een euro verdiend hebben. Er zijn drie debutanten in dit gezelschap waarvan Noxx Vrijthout (1) in zijn kwalificatie op 11 mei een kilometertijd van 16,0 liet noteren. De hengst uit de training van Paul Hagoort gaat wij mij betreft daarom als favoriet van start in deze koers. Hoewel een snelle kwalificatie niet direct een garantie is voor een sterke eerste koers. Het bewijs daarvan is Keytothehill (5). De hengst liep in zijn kwalificatie 16,8, maar in de daarop volgende twee koersen werd hij uitgeschakeld. Jaap van Rijn gaat vandaag voor de derde keer met hem op pad en zal er alles aan doen om dravend de finish te halen. Voor de plaatsen drie en vier valt mij keuze op de andere twee debutanten Gold Cap BR (3) en Heavenly Dreamgirl (2).

1: Noxx Vrijthout (1)
2: Keytothehill (5)
3: Gold Cap BR (3)
4: Heavenly Dreamgirl (2)

 

7. Baltimore As-Rennen

Zijn enige start tot nu toe wist Piccadilly (9) op de baan van Jägersro in een overwinning om te zetten. Ondanks zijn niet gunstige startnummer en het feit dat hij ruim een half jaar niet gekoerst heeft, is hij in deze koers mijn favoriet. Calypso (7) lijkt na een moeizame start nu zijn draai gevonden te hebben. In zijn laatste vier starts finishte hij iedere keer in het kwartet. Michel Rothengatter heeft de reis van Noord-Holland naar Hamburg gemaakt en komt in deze koers in de baan met de in Duitsland debuterende Africa Bi (6). In Nederland deed de merrie nog niets verkeerd en kan hier zeker een rol gaan meespelen. Empereur de Moon (8) won zijn laatste koers al hoewel daar wel bij vermeld moet worden dat dit in een veld was met maar zes deelnemers.

1: Piccadilly (9)
2: Calypso (7)
3: Africa Bi (6)
4: Empereur de Moon (8)

 

8. Courier-Rennen

Na vier overwinningen op rij in Nederland ging het voor Jan Alki (5) op 13 mei door een galoppade niet zoals zijn trainer Hugo Langeweg en zijn eigenaar hadden gehoopt. De man van de vier overwinningen, Jaap van Rijn, neemt vandaag weer plaats op de sulky en zal zeker willen laten zien dat de vierjarige hengst wel degelijk kan draven. Valentijn Newport (4) is een vaste gast op de baan van Hamburg. Zijn laatste tien koersen liep hij op deze baan en was daarvan zeven keer in het trio. Na een eerste en een tweede plaats maakte One Penny Black (1) in haar laatste start een fout achter de startauto en kon de daardoor opgelopen achterstand in de koers niet meer goed maken. Bij een goede start vandaag is zij zeker weer van de partij. Jane Attack (2) verschijnt vandaag voor het eerst sinds acht maanden weer aan de start. Het zou zo kunnen zijn dat de merrie nog een koersje nodig heeft, maar ik durf ze niet weg te laten.

1: Jan Alki (5)
2: Valentijn Newport (4)
3: One Penny Black (1)
4: Jane Attack (2)

 

9. Dorema-Rennen

De negende koers en meteen de laatste van de V7 lijkt op het eerste gezicht de minst moeilijke om te voorspellen. Met vijf overwinningen op rij en met een stal in vorm lijkt niets een zesde winst voor Junior Kite (7) met Rob de Vlieger in de weg te staan. In de strijd om de plaatsen achter de vierjarige ruin lijkt Ni Hao (4) daar als eerste voor in aanmerking te komen. In zijn laatste vier starts werd hij twee keer tweede en passeerde hij twee keer de finishpaal als eerste. Anio C.K. (6) is een draver die ook altijd voorin meedoet en dat zal vandaag in dit veld van acht deelnemers ook zeker weer het geval zijn. Kia ora (2) won vorig jaar drie van haar acht koersen. In haar laatste start op 31 januari maakte zij een fout en werd uitgeschakeld. Vandaag zal de merrie uit de training van Hugo Langeweg voor het eerst gereden worden door de eerste rijder van de stal, Jaap van Rijn.1: Junior Kite (7)
2: Ni Hao (4)
3: Anio C.K. (6)
4: Kia ora (2)

 

10. Glass Hanover-Rennen

In de laatste koers van de dag komt het paard van het jaar van Hamburg Larsson (4) aan de start en de winst in Odense op 1 mei bewees dat de vorm er nog is en samen met zijn rijder Heiner Christiansen zal er alles aan gedaan worden om te bewijzen dat de zesjarige hengst deze titel niet voor niets heeft gekregen. Na een aantal zeer goede verrichtingen op rij ging het in een koers met bandenstart in Gelsenkirchen op 1 mei mis voor Samson Ris (5). Als de ruin vandaag op de been weet te blijven dan kan hij zeker een bedreiging voor Larsson betekenen. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers zie ik Grift Jr (11) en General Lee (8) in aanmerking komen.

1: Larsson (4)
2: Samson Ris (5)
3: Grift Jr (11)
4: General Lee (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.