Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Happy Valley - 13 mei

Happy Valley - woensdag 13 mei 2020 - Start: 12:45 uur

Traditiegetrouw houdt Happy Valley ons op woensdag van de straat! Er staat weer een aantrekkelijk programma voor ons klaar waar de strijd in het jockey kampioenschap, Moreira vs Purton, nog steeds nek aan nek gaat.

Race 1 1200 meter

The Abraxas (1) gaat ondanks zijn vierde plaats van een week geleden een halve kilogram naar beneden in de Handicap en valt daardoor precies in deze klasse. Hij is al tijden in goede vorm en is steeds zo dicht bij de overwinning. Moreira is geboekt en hij gaat ons direct een saldo booster geven! Jimson The Dragon (10) is ook al een tijdje in goede vorm en kwam in zijn laatste race over 1000 meter veel te vroeg aan kop. Hij heeft hier goed geloot en de jockey van dienst weet precies waar en wanneer te zijn voor de winst. Galaxy Racer (3) is al sinds 2 februari in uitstekende vorm maar het wil steeds niet lukken. De nieuwe afstand van vandaag moet de benodigde verandering te weeg brengen. Great Son (5) nam drie weken geleden de kop vanuit startbox één en liet zich niet meer terug pakken. De vorm is goed maar het is de vraag hoe hij vanuit startbox acht positie krijgt.

Plaats 1: The Abraxas
Plaats 2: Jimson The Dragon
Plaats 3: Galaxy Racer
Plaats 4: Great Son

 

Race 2 1650 meter

Sumstreetsumwhere (6) liep een moedige race in de stromende regen de laatste keer. Hij is de keuze van Zac Purton vandaag en heeft goed geloot met startbox vier. Charity Wings (1) liep in diezelfde race en gaf veel te veel terrein prijs bij de start. Hij ontweek in de laatste bocht een vallende combinatie en kwam nog goed af voor de vijfde plaats. Hij verdient een herkansing. Electric Lightning (7) was als favoriet net op tijd binnen de laatste keer en is deze keer de keuze van Antoine Hamelin, die ook Charity Wings in zijn laatste race reedt. Deze keuze geeft vertrouwen. Courageous Dragon (11) is in de training getest door Moreira en goed genoeg bevonden voor deze race. De startbox is goed en het gewicht laag. Wij zijn dus gewaarschuwd!

Plaats 1: Sumstreetsumwhere
Plaats 2: Charity Wings
Plaats 3: Electric Lightning
Plaats 4: Courageous Dragon

 

Race 3 1200 meter

Aurora Steed (2) komt uit startbox één en is hier de keuze van Moreira. Wij hoeven niet verder te zoeken naar de winnaar want hij heeft ook nog is de goede recente vorm om dat te onderbouwen. Fox Cheunger (8) was in dezelfde race als Aurora Steed veel ongelukkiger en moest van te ver komen voor de overwinning. De versnelling in de eindfase was echter uitmuntend en dus verwacht ik hier weer een goede race. Exponents (10) draagt hier een laag gewicht en was de laatste keer op Sha Tin een stuk beter dan voorheen. Dat heeft de attentie gewekt van Zac Purton en hij klimt in het zadel. Tigerlad (12) was tien dagen geleden dichtbij derde achter Exponents en heeft hier perfect geloot met startbox twee. Hij kan hier verrassen met een laag gewicht.

Plaats 1: Aurora Steed
Plaats 2: Fox Cheunger
Plaats 3: Exponents
Plaats 4: Tigerlad

 

Race 4 1200 meter

Master Albert (2) liep de laatste keer een geweldige race maar werd slechts zesde. Hij lag bij het ingaan van de laatste bocht nog eenerlaatste en was uiteindelijk niet ver van de winnaar verwijderd. Hij verdient hier een herkansing en zal ons niet in de steek laten. Thou Shall Sing (8) komt normaal in veel sterker gezelschap in actie op Sha Tin en weert zich daar goed. Hij heeft hier op basis van die prestaties een eerste kans. Eight Trigrams (6) kwam drie weken geleden niet uit de verf op de zware piste. Hij heeft goed geloot met startbox vijf en is bovendien de keuze van Moreira. Wij zijn dus gewaarschuwd. De rechte baan van 1000 meter was iets te scherp voor Magic Supreme (5) maar het is slechts een kwestie van tijd voordat dit paard zijn juiste niveau vindt aangezien hij langzaam maar zeker door de gewichten tuimelt.

Plaats 1: Master Albert
Plaats 2: Thou Shall Sing
Plaats 3: Eight Trigrams
Plaats 4: Magic Supreme

 

Race 5 1000 meter

Daily Delight (9) kwam de laatste keer met de handen vol over de finish na een race in de achterhoede. Hij moest toen vanuit startbox tien komen en heeft het hier veel beter getroffen met startbox vier. Hij is de meest betrouwbare selectie in deze race en zal ons niet in de steek laten. Oversubscribed (12) stelde de laatste keer teleur als favoriet maar de jockey heeft in de training het vertrouwen gehouden en neemt nu weer plaats in het zadel. Het gewicht is bovendien erg laag. We The South (2) won die race, waarin Oversubscribed teleurstelde, erg sterk als een verrassing aan 29/1. Hij nam makkelijk de kop en liet niemand meer voorbij. Dat zal nu minder makkelijk zijn vanuit startbox negen. Winning Ways (3) was een verslagen favoriet in zijn laatste race maar heeft nu de steun van Moreira.

Plaats 1: Daily Delight
Plaats 2: Oversubscribed
Plaats 3: We The South
Plaats 4: Winning Ways

 

Race 6 1200 meter

Smart Leader (3) is toe aan een zege en treft hier ideale omstandigheden. Hij heeft startbox twee geloot en heeft onlangs een winnende kwalificatie afgelegd. De vorm is dus goed en bovendien is Moreira geboekt. Namjong Sings (9) heeft ook goed geloot en vertrekt uit startbox drie. Hij loopt zijn beste races op deze baan en heeft in drie uitstapjes naar Sha Tin geen indruk gemaakt. De jockey heeft hem in de training getest en goed genoeg bevonden voor deze race. Big Fortune (10) was flink verbeterd twee weken geleden en ook hij loopt zijn beste races hier. Dat hij zo snel weer wordt ingezet geeft genoeg vertrouwen voor een goede afloop. Star Luck (11) draagt hier verreweg het laagste gewicht en heeft bovendien startbox één geloot. Dat is een gevaarlijke combinatie voor een goede afloop.

Plaats 1: Smart Leader
Plaats 2: Namjong Sings
Plaats 3: Big Fortune
Plaats 4: Star Luck

 

Race 7 1200 meter

Victoriam (1) is al een tijdje in goede vorm. In zijn laatste race moest hij vanuit de buitenste startbox te veel doen om een goede positie te krijgen. Dat brak hem op richting de finish maar hij werd eervol vijfde. Zac Purton heeft hem twee keer getest in de training en hij zit ook hier in het zadel. Shamport (8) is bezig aan een goed jaar. Hij kwam de vorige keer voor het eerst in een hogere klasse uit en weerde zich goed. Hij is een betrouwbare selectie. Corrienthes (11) gaat voor het eerst deze piste verkennen. De berichten uit de training zijn steeds goed maar twee pogingen op Sha Tin leverden niet het gewenste resultaat. Happy Valley zal hem beter liggen. California Concord (4) maakt hier zijn debuut in Hong Kong. Zijn kwalificaties zijn erg sterk en hij is klaar voor een goede prestatie.

"Plaats 1: Victoriam
Plaats 2: Shamport
Plaats 3: Corrienthes
Plaats 4: California Concord "

 

Race 8 1800 meter

Above (7) verspilde veel energie met een tussensprint in zijn laatste race. Dat kostte hem de overwinning over 2200 meter. Hij zal deze afstand veel meer op prijs stellen en bovendien is Moreira geboekt, de jockey die hem in de training al twee keer getest heeft. De laatste overwinning van Blastoise (8) kwam tot stand over deze baan en afstand. Zijn vorige race op Sha Tin was ook erg goed en hij is een goed alternatief voor de favoriet. Vincy (5) nam de laatste keer een stap in de goede richting. Hij hangt tegen een overwinning aan en heeft steeds veel steun in de wedmarkt. Golden Spectrum (3) gaat zich steeds beter thuisvoelen in Hong Kong. Hij heeft in Europa op veel hoger niveau geacteerd en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij ons verrast.

Plaats 1: Above
Plaats 2: Blastoise
Plaats 3: Vincy
Plaats 4: Golden Spectrum

 

Race 9 1650 meter

Waar wordt Tangmere (6) gestopt? Zijn laatste twee zeges waren ijzersterk en ondanks dat hij hier voor het eerst in een hogere klasse uitkomt krijgt hij toch weer de voorkeur. Surrealism (5) heeft geen geluk bij de loting van de startboxen. Hij had de laatste driemaal steeds nummer tien of twaalf en werd daardoor geforceerd om achteraan te beginnen. Toch loopt hij steeds goede races en vanuit startbox zeven zal hij verder komen dan de laatste keren. Best Alliance (7) moest vorige week vanaf de laatste plaats komen en werd nog verdienstelijk vierde. Hij is in goede vorm en het feit dat hij er zo snel weer bij is geeft aan dat de connecties willen oogsten. Delightful Laos (2) verrastte twee weken geleden aan 59/1 maar dat neemt niet weg dat hij sterk won. De cote zal nu lager zijn maar hij hoort wederom op alle tickets thuis.

Plaats 1: Tangmere
Plaats 2: Surrealism
Plaats 3: Best Alliance
Plaats 4: Delightful Laos

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.