Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Happy Valley - 15 april

Happy Valley - woensdag 15 april 2020 - Start: 12:45 uur

Woensdag middag staat in het teken van Happy Valley met negen spannende races. Joao Moreira heeft vier zeges voorsprong op Zac Purton. Beide hebben een goede dag voor de boeg!

Race 1

In de eerste race rijden beide jockeys de favorieten. Virtus Star (10) krijgt hier ondanks de buitenste startbox de voorkeur aangezien hij zijn naaste belager de vorige keer makkelijk de baas was. Zac Purton blijft bovendien trouw aan hem maar de afsprong zal beslissend zijn. Galaxy Racer (1) staat op het punt om een klasse hoger te gaan en was in zijn laatste twee races als favoriet dichtbij de winst. Hij zal hier vanuit startbox zeven naar de kop gaan en vol gas geven om de rest af te schudden. Break Record (2) won zijn laatste race over deze baan en afstand en wordt nu in de steek gelaten door Moreira. Hij krijgt Antoine Hamelin op zijn rug die afgelopen zondag twee races op Sha Tin wist te winnen en is dus in vorm. Gloriam (8) warmde 17 dagen geleden op na een lange pauze met een bemoedigende race en heeft hier vanuit startbox twee goed geloot en kan hier voor een verrassende plaatsering zorgen.

 1. Virtus Star
 2. Galaxy Racer
 3. Break Record
 4. Gloriam

 

Race 2

Compassion Spirit (10) heeft perfect geloot met startbox drie over de sprintafstand. De lage startbox nummers zijn altijd in het voordeel over de kortere afstanden op Happy Valley. Dit is de uitgelezen kans voor Purton om een zege dichterbij Moreira te komen met een paard die steeds beter wordt. Yee Cheong Pegasus (8) is sinds dat hij over 1200 meter in actie komt een veel beter paard. Startbox negen is niet ideaal maar de vorm is goed genoeg om het de eerste selectie moeilijk te maken. First Responder (1) daalt voor het eerst een klasse en dat zal hij hard nodig hebben. Zijn startsnelheid komt hem vanuit startbox vier handig uit en als hij van kop af aan zijn eigen tempo kan bepalen pakken zij hem lastig terug. Monkey Jewellery (2) is de keuze van de rest met Moreira maar moet dan wel startbox tien overkomen.

 1. Compassion Spirit
 2. Yee Cheong Pegasus
 3. First Responder
 4. Monkey Jewellery

 

Race 3

De meeste kanspaarden hebben in deze race wijde startboxen geloot. Triumphant Horse (2) krijgt in deze race de voorkeur na een goede prestatie in zijn laatste race over deze baan. Hij mistte toen de start maar zette in de finalefase ontzettend goed door. Moreira blijft trouw aan hem en vanuit startbox vier zal hij als terechte favoriet van start gaan. Bulb Elite (9) had 28 dagen geleden een onverklaarbare off day. De twee races daarvoor waren erg goed en als hij de laatste prestatie achter zich laat dan is hij hier vanuit startbox vijf de grootste kanshebber voor de winst. Tung Wah Glory (3) won zijn laatste race op Sha Tin en gaat het nu weer hier proberen. Zac Purton blijft trouw aan hem maar startbox tien is ver van ideaal. De extra afstand zal Courageous Dragon (12) passen maar dit is de eerste keer Happy Valley.

 1. Triumphant Horse
 2. Bulb Elite
 3. Tung Wah Glory
 4. Courageous Dragon

 

Race 4

Happy Good Guys (1) won hier 28 dagen geleden makkelijk over deze afstand. Hij heeft nog voldoende achter de hand en vanuit deze ideale startbox kan hij de dubbel voltooien voordat hij naar een hogere klasse gaat. Shanghai Master (2) gaat het steeds beter doen en is hier de keuze van Zac Purton. Hij hangt tegen een overwinning aan en heeft daar vanuit startbox zes alle kans op. Victory Mastery (7) was zeventien dagen geleden erg goed op Sha Tin en ook hij hangt tegen een overwinning aan. Hij heeft de steun van Moreira maar het nadeel van startbox elf. Everbrave (4) liet een slechte reeks achter zich met een goede vijfde plaats. Als hij die stijgende lijn doorzet heeft hij hier een mooie gelegenheid om het podium te bezetten vanuit startbox vijf.

 1. Happy Good Guys
 2. Shanghai Master
 3. Victory Mastery
 4. Everbrave

 

Race 5

De 1400 meter van Sha Tin is te lang gebleken voor Super Winner (11) die hier vanuit startbox vijf zijn startsnelheid kan uitbuiten. Als hij, met de steun van Moreira, de leiding kan nemen dan pakt niemand hem meer terug. The Abraxas (12) kwam in zijn laatste race te vroeg aan kop en werd op de finish terug gepakt voor de winst. Hij heeft verreweg het laagste gewicht van het veld en vanuit startbox twee kan hij zich op de rug van Super Winner positioneren. Als dat lukt is hij heel gevaarlijk. Exceptional Desire (8) won hier 28 dagen geleden vrij gemakkelijk en het extra gewicht wordt gecompenseerd door de leerling. Dat zijn goede condities voor weer een goede prestatie vanuit startbox zes. California Rad (6) heeft ook goed geloot met startbox drie. Hij is 63 dagen lang voorbereidt op deze race na een ietwat ongelukkige laatste prestatie als zwaar favoriet. Men wordt dan door de plaatselijke organisatie binnenste buiten gekeerd met het oog op transparantie.

 1. Super Winner
 2. The Abraxas
 3. Exceptional Desire
 4. California Rad

 

Race 6

Shouson (3) won zijn laatste race zo gemakkelijk dat hij hier weer kan winnen. Startbox zes is goed voor hem en hij heeft weer de steun van Zac Purton. Victory In Hand (11) heeft al twee races gewonnen over deze baan en afstand en moest de laatste keer te veel doen om de leiding te nemen. Dat brak hem in de finalefase op en als favoriet werd hij slechts vierde. Met een voordeliger parcours doet hij weer mee voor de winst. Beauty Spark (7) heeft een abonnement op de derde plaats en is een trouwe trio basis. Californiadeepshot (2) en Shining Gem (1) hebben beide topjockeys op hun rug en zijn in goede vorm maar hebben ook beide zeer slechte nummers geloot. De start zal voor hun alles beslissend zijn.

 1. Shouson
 2. Victory In Hand
 3. Beauty Spark
 4. Californiadeepshot & Shining Gem

 

Race 7

Dit belooft een spannende race te gaan worden met vier paarden die hun laatste race hebben gewonnen. Bovendien hebben zij allemaal lage startbox nummers geloot. Heavenly Thought (7) won zijn laatste race niet maar presteert al lange tijd constant over deze baan en afstand. Omdat hij niet gewonnen heeft draagt hij nu een lager gewicht dan Sunshine Warrior (5) die hem de laatste keer te snel af was. Dat was het debuut van Sunshine Warrior op deze baan en ook deze keer zal hij er dichtbij zijn. Aan hun binnenkant vertrekt Jolly Honour (3) die zijn laatste race wist te winnen over deze baan en afstand. Zac Purton behoudt de rit en hij zal weer gevaarlijk zijn maar draagt nu wel 3 kilogram meer. De volgende twee paarden komen na hun winst in een hogere klasse uit maar maakte beide indruk tijdens hun laatste winst. Best Alliance (11) rolde het veld op met een tussensprint van de bovenste plank. Alpha Hedge (9) won ook sterk de laatste keer.

 1. Heavenly Thought
 2. Sunshine Warrior
 3. Jolly Honour
 4. Best Alliance & Alpha Hedge

 

Race 8

Victory Power (8) heeft uitzonderlijk goed geloot over 1200 meter en is een zeer constante factor in Hong Kong. Met deze mooie startbox kan hij weer een goede prestatie leveren met grote kans op de winst. Winning Method (1) staat na zijn laatste winst aan het plafond van deze klasse. Zijn laatste winst was erg sterk en hij kan deze klasse nog één keer de baas zijn. Startbox vijf is bovendien een goed uitgangspunt. Island Shine (7) was de laatste keer erg verbeterd maar is nu niet gezegend met startbox tien. Hij zal veel werk in de beginfase moeten verzetten om een goede positie te verkrijgen. Shamport (10) komt met twee zeges op rij voor het eerst in actie in een hogere klasse. Hij staat hier zwaarder maar de recente vorm is zeer goed.

 1. Victory Power
 2. Winning Method
 3. Island Shine
 4. Shamport

 

Race 9

Reliable Team (5) was vijfde in de Derby in zijn laatste start en staat hier veel lichter. Hij heeft een goede startbox en zal hier begrijpelijk veel steun in de wedmarkt hebben. Hij zal zijn handen vol hebben aan Helene Charisma (2) die een constante factor is in deze races. Hij staat hier een klasse lager dan zijn laatste race en toen was hij een goede derde. Amazing Beats (7) was achtste in de Derby en staat in deze race met een mooi gewicht. Hij krijgt bovendien voor het eerst de Blinkers op en dat zal het nodige effect hebben om hier te kunnen winnen. Dances With Dragon (4) was erg sterk tijdens zijn overwinning en had in zijn laatste race geen ruimte in de eindfase. Dat was op het Dirt maar ook op het gras kan hij uit de voeten. Zac Purton klimt in het zadel en zij zijn goed genoeg om hier te winnen. Een leuke afsluiter.

 1. Reliable Team
 2. Helene Charisma
 3. Amazing Beats
 4. Dances With Dragon

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.