Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Happy Valley - 22 april

Happy Valley - woensdag 22 april 2020 - Start: 12:45 uur

De strijd om het jockey kampioenschap bereikt deze week het einde. Moreira heeft drie overwinningen meer maar is vandaag geschorst. De weg ligt dus open voor Zac Purton die wij extra in de gaten gaan houden!

Race 1

In de eerste kan Purton gelijk toeslaan met Kwai Chung Elite (6) die onlangs goed terugkeerde na drie maanden pauze. Hij zal hier scherper zijn en de kortere afstand op prijs stellen. Fox Cheunger (9) keert terug naar de baan en afstand van zijn laatste winst. Recente uitstapjes naar Sha Tin waren niet succesvol maar de getoonde vorm was wel constant goed. Aurora Steed (2) heeft hier, in tegenstelling tot de eerste twee, goed geloot met startbox drie. Hij was favoriet in zijn laatste race maar het raceverloop zat helemaal tegen. De vorm daarvoor was goed dus wij zijn gewaarschuwd. Fire And Gold (7) mistte in zijn laatste race de start volledig. Hij heeft nu goed geloot en de steun van jockey in vorm Antoine Hamelin.

 1. Kwai Chung Elite
 2. Fox Cheunger
 3. Aurora Steed
 4. Fire And Gold

 

Race 2

Speedy Luck (2) keerde zeventien dagen geleden goed terug met een vijfde plaats na 5,5 maand pauze. Hij had die race duidelijk nog nodig en vanuit startbox drie zijn de condities ideaal. Hetzelfde geldt voor Hero Time (5) die na zijn laatste race ook tijd gehad heeft om bij te komen. Zijn kwalificaties zijn echter goed en voor de gelegenheid is Zac Purton geboekt. Hij heeft voldoende start snelheid om vanuit startbox zeven een goede positie te verkrijgen. Master Albert (1) heeft nu weer de buitenste startbox geloot en dat zal niet makkelijk zijn. Als dat niet geval was, was hij de aangewezen favoriet in deze race. Oversubscribed (11) hangt al een tijdje tegen een overwinning aan en was een week geleden goede derde. Hij hoort op de trio tickets thuis.

 1. Speedy Luck
 2. Hero Time
 3. Master Albert
 4. Oversubscribed

 

Race 3

Een zeldzame race over 2200 meter en hierin krijgt Above (8) alle aandacht. De vierjarige won zijn laatste race zeer gemakkelijk met zes lengten. Het is onduidelijk waar zijn plafond ligt en het zal lastig zijn om hem hier te verslaan. London Hall (6) komt hier in actie na twee klinkende zeges op Sha Tin. De extra afstand zal in zijn voordeel zijn want hoe langer, hoe beter voor hem. Magnetism (10) heeft één tempo en kan dat dagen volhouden. Het is dan ook belangrijk dat hij van start af prominent is om iedereen voor te blijven. Op 19 januari was hij de eerste twee genoemde de baas. Van de rest krijgt Vincy (7) de voorkeur aangezien hij in zijn laatste race veel werk buitenom moest doen toen de koplopers al gevlogen waren.

 1. Above
 2. London Hall
 3. Magnetism
 4. Vincy

 

Race 4

Electric Lightning (9) was twee weken geleden slechts een hals verwijderd van de overwinning over deze baan en afstand. Dat was een sterke prestatie vanaf een lastige positie en hij heeft hier goed geloot met startbox twee. Star Majestic (2) hangt tegen een overwinning aan na twee goede prestaties over deze baan en het zand van Sha Tin. Hij heeft nu veel beter geloot dan zijn laatste race en dus verwacht ik hem voorin. Lightning Steed (6) loopt over deze baan en afstand altijd goede races en was de laatste keer over het zand heel ongelukkig onderweg. Hij heeft de steun van Zac Purton en is de banker voor het trio spel. Invaluable (7) heeft veel beter geloot dan in zijn laatste twee races en is hier kanshebber aangezien hij ondanks die slechte startboxen toch goede races liep.

 1. Electric Lightning
 2. Star Majestic
 3. Lightning Steed
 4. Invaluable

 

Race 5

Winning Ways (5) zat de laatste keer als favoriet hopeloos vast in de slotfase. Zijn staat van dienst is uitmuntend over deze baan en afstand en het feit dat Zac Purton trouw aan hem blijft zegt genoeg. Farm Bumper (9) was langzaam weg in zijn laatste race en dat kostte hem de winst. Hij kwam geweldig hard af in de finale fase maar kwam net te laat voor de overwinning. Met een betere positie gaat hij het Winning Ways heel moeilijk maken. Mehboob (1) is een echte baan specialist met louter podiumplaatsen sinds 16 oktober en gaat weer mee op alle trio en kwartet tickets. Look Eras (11) had in de race van Farm Bumper lang de leiding maar de snelle fracties braken hem in de finalefase op. Met een betere verdeling van de krachten komt hij nu verder.

 1. Winning Ways
 2. Farm Bumper
 3. Mehboob
 4. Look Eras

 

Race 6

Alle vier de paarden doen weining voor elkaar onder en bovendien maakt het raceverloop niet veel uit aangezien zij allemaal uit onmogelijke posities goed gepresteerd hebben. De twee paarden bovenaan maakte de meeste indruk tijdens hun laatste overwinning waarvan Tangmere (2) het best heeft geloot met startbox vier. Zijn laatste winst over deze baan en afstand was indrukwekkend en er zit nog meer in het vat. Zac Purton blijft trouw aan hem. Voor Charity Wings (1) geldt hetzelfde maar hij moet vanuit startbox elf beginnen. Dat was tijdens zijn vorige overwinning ook geen probleem maar dan moet hij wel geluk onderweg hebben. Blooming Spirit (6) was in zijn laatste race te snel voor Snow Airjet (7). Dit wordt spannend!

 1. Tangmere
 2. Charity Wings
 3. Blooming Spirit
 4. Snow Airjet

 

Race 7

Happy Good Guys (2) is een echte baanspecialist en gaat al een tijdje mee. Hij is in goede vorm en was ook in zijn laatste start niet ver van de winst verwijderd. Startbox twee is ideaal en hij heeft de beste papieren voor de winst. Lucky Quality (4) is nog onervaren maar zeer getalenteerd. Hij kwam tijdens zijn rentree af als een raket en zal nu messcherp zijn. Zac Purton is geboekt en startbox één is de ideale loting. Destine Jewellery (10) had alle pech van de wereld na een goede start in zijn laatste race. Hij liet veel wilskracht zien in de finale fase en werd dichtbij de winnaar vierde. Hij heeft hier weer goed geloot en hoort op alle triotickets thuis. Fortune Happiness (1) heeft slecht geloot met startbox elf maar loopt wel steeds goede races en kan dus niet genegeerd worden.

 1. Happy Good Guys
 2. Lucky Quality
 3. Destine Jewellery
 4. Fortune Happiness

 

Race 8

Dancing Fighter (1) is bijzonder getalenteerd maar wordt ook achtervolgd door blessures. Hij heeft dit jaar pas één start in de benen en stelde toen als favoriet teleur. Vorig jaar won hij steeds makkelijk en als hij die vorm benadert dan is hij hier vanuit startbox één de winnaar. Ping Hai Galaxy (5) is in goede recente vorm en voelt zich als een vis in het water over deze afstand op Happy Valley. Twee weken geleden was het bijna raak en ook nu zal hij weer dichtbij zijn. Amazing Kiwi (1) is gebaat bij een goede positie aangezien hij eenzelfde hoog tempo heeft. Hij heeft perfect geloot met startbox één en kan hier van start af ontsnappen. Beauty Amigo (3) zakt gestaag door de Handicap en lijkt zich ook steeds beter thuis te voelen in Hong Kong. Hij heeft de nodige capaciteiten met twee starts tijdens Royal Ascot en het kwartje moet een keer gaan vallen.

 1. Dancing Fighter
 2. Ping Hai Galaxy
 3. Amazing Kiwi
 4. Beauty Amigo

 

Race 9

Wij sluiten af met een sprint over 1000 meter. Classic Unicorn (7) begon vorig jaar met twee zeges maar kreeg toen kleine problemen. Hij heeft even pauze gehad en is in recente kwalificaties in actie gekomen. Die prestaties waren tegen paarden met een hogere Handicap rating en die zette hij makkelijk opzij. Startbox één is bovendien ideaal. Larson (4) is in goede vorm en heeft bovendien raceritme aan zijn zijde. Hij won zijn laatste start erg goed en is nu weer terug voor een herhaling en had bovenaan deze voorbeschouwing gestaan als hij niet startbox tien had geloot. Baltic Whisper (6) loopt onopgemerkt constante races maar moet vooraan liggen en dat is vanuit startbox twee heel goed mogelijk. Allied Agility (3) heeft drie races over de rechte baan van Sha Tin gewonnen en gaat het nu op Happy Valley proberen. De vorm is goed. Tot zondagochtend!

 1. Classic Unicorn
 2. Larson
 3. Baltic Whisper
 4. Allied Agility

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.