Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Laval - 23 mei

Laval - zaterdag 23 mei 2020 - Start: 14:00

Race 1

Hestia d’Heripré (7) is nog ongeslagen in haar 2 starts. Won hier ook al op de baan van Laval, en kan hier een hattrick scoren. Hanapurna (4) sprong laatst weg van start op de kleine piste van Vincennes. Zonder fouten een paard wat hard kan lopen. Havarolika (5) liep in dezelfde koers als haar voorganger, en sprong ook in die koers. Heeft eerder laten zien dat ze best wel wat kan. Héroïne du Gite (1) heeft een mooi nummer achter de auto gekregen. Zonder fouten wellicht wel de gevaarlijkste opponent voor de favoriet.

Plaats 1: Hestia d’Heripré (7)
Plaats 2: Hanapurna (4)
Plaats 3: Havarolika (5)
Plaats 4: Héroïne du Gite (1) 

 

Race 2

Koers 2 is een monté koers, en daarin is Ginkgo Rocq (7) de favoriet. Deze dochter van Timoko won laatst monté op de baan van Enghien over 2800m. Haar laatste koers was te Vincennes, en was daar uitstekende vierde. Het gevaar komt van Fascinoso de Lou (7) die in 1.12,6 won op Enghien, maar dat was wel over een kortere afstand. Fifty Five Bond (12) heeft dit jaar 1 maal gelopen en sprong toen. Had deze koers nodig, en zal vandaag beter zijn. Heeft eerder laten zien op Vincennes dat hij deze koersen aan kan. Golden Phyt’s (1) heeft de minste winsom van deze koers, maar lijkt de juiste vorm wel te pakken hebben. Won te Enghien, en loopt in de bekende kleuren van Ourasie.

Plaats 1: Ginkgo Rocq (7)
Plaats 2: Fascinoso de Lou (7)
Plaats 3: Fifty Five Bond (12)
Plaats 4: Golden Phyt’s (1) 

 

Race 3

Hoofdnummer van vandaag de Quinté+ koers. Het is een koers over 2050m autostart, en dat is een verlengde sprint, dus de koers zal hard gaan. Charmeuse Royale (2) heeft een mooi nummer achter de auto, en gaat zonder ijzers. Begin dit jaar 2 maal tweede geweest over de afstand van vandaag o.a. in de Prix Hellen Johansson, en toen geklopt door goede paarden en in snelle tijden. Lijkt er klaar voor te zijn om vandaag te winnen. Zal moeten afrekenen met Dayana Berry (6) uit de stal van Jean-Michel Bazire. Laatste koers te Laval moeten we vergeten, maar daarvoor 2 maal tweede te Vincennes. Werd net zoals de favoriet verslagen door Dear friend met Johan Untersteiner. Dream de Lasserie (1) was begin vorig jaar onklopbaar, en maakte toen een uitstap naar Solvalla waar hij werd uitgeschakeld. Daarna niet meer gewonnen, maar wel geplaatst. Heeft een mooi nummer, en kan er dus ook mooi in komen te liggen. Dostoievski (10) begint vanuit het tweede gelid, en is grillig. Heeft de meeste van deze paarden al wel eens verslagen. Komt uit de stal van JMB, en die heeft Eric Raffin gevraagd om plaatst te nemen. Was in het winterseizoen te Vincennes 3 maal achter elkaar tweede. Andere paarden om in de gaten te houden zijn Christo (5), Cyriel d’Atom (8) en Classic Haufor (14)

Plaats 1: Charmeuse Royale (2)
Plaats 2: Dayana Berry (6)
Plaats 3: Dream de Lasserie (1)
Plaats 4: Dostoievski (10) 

 

Race 4

Gégé Baroque (8) met Eric Raffin in de sulky kan deze koers winnen. Hij is de laatste 5 starts steeds bij de eerste 3 geëindigd. Liep voor het laatst in januari te Vincennes, en werd toen geklopt door Always EK en werd derde. Gloranie de Noés (11) gaat zonder achter ijzers vandaag. Liep de laatste keer te Caen in een Quinté+ koers, maar kon dat niet bolwerken. Staat er vandaag mooier in. Gui d’Erable (3) is erg snel, als hij maar niet springt. De laatste 2 keer gebeurde juist dat wel, daarvoor gewonnen te Vincennes. Goulette (6) heeft 8 maal gelopen, 5 maal gewonnen en 3 maal uitgeschakeld. Heeft sinds september niet meer gelopen, maar is wel merrie met klasse.

Plaats 1: Gégé Baroque (8)
Plaats 2: Gloranie de Noés (11)
Plaats 3: Gui d’Erable (3)
Plaats 4: Goulette (6) 

 

Race 5

Fifty Black (14) is het klasse paard van deze koers, en moet dit kunnen winnen. Werd laatst dan wel uitgeschakeld te Vichy, maar was eerder vierde in een groep ll koers te Vincennes tegen de beste van zijn jaargang. Darlington Park (3) loopt steeds goede koersen, en ook steeds voorin terug te vinden. Was laatst op Vincennes tweede, en klopte toen Desperado (6) die derde werd. Deze pupil van Bazire is ook niet kansloos voor de plaatsen hier vandaag. Won begin februari nog in 1.11,6 te Vincennes. Ever Pride (11) heeft nu 2 maal gelopen voor Sébastien Guarato, en komt vanuit het zuiden vandaan. Laatst redelijk goede koers te Cherbourg, en wellicht nu weer wat beter.

Plaats 1: Fifty Black (14)
Plaats 2: Darlington Park (3)
Plaats 3: Desperado (6)
Plaats 4: Ever Pride (11) 

 

Race 6

Eminent d’Orgères (10) liep laatst te Vincennes, lag daar achterin het veld, en kwam nog wel goed af maar werd slechts negende. De 2 koersen daarvoor werden sterk gewonnen te Caen. Vandaag Alexander Abrivard in de sulky, en mijn favoriet in deze koers. Eagle wind (6) is een zoon van Timoko die 14 mei weer voor het eerst liep te Reims, en toen tweede werd. Zal vandaag nog wat beter zijn nu met een koers in de benen. Earl Chick (4) loopt altijd goede koersen, maar wint niet gemakkelijk. Kan hier zeker een rol spelen voor de plaatsen. Eros du Brisse (9) is een toonbeeld van trouw, maar werd uitgeschakeld laatst op slecht draven. De prestaties daarvoor waren allemaal kort van voren. Houd van een vlakke baan, en doet hier mee voor de plaatsen.

Plaats 1: Eminent d’Orgères (10)
Plaats 2: Eagle wind (6)
Plaats 3: Earl Chick (4)
Plaats 4: Eros du Brisse (9) 

 

Race 7

First de Montfort (8) is een volle broer van de goede Billy de Montfort. Hij werd laatst tweede te Caen, maar uit de uitslag gehaald vanwege binnen de palen inhalen. Daarvoor ook al enkele goede koersen gelopen te Vincennes. Moet hier vandaag een eerste kans hebben. Fronsac Madrik (6) won laatst sterk te Caen, en dit is zijn afstand. Fast Domino (5) kreeg laatst geen lekkere koers te Vincennes, en de pikeur liet hem in eigen tempo uitlopen toen hij zag dat het kansloos was. Kan veel beter, en moet zich kunnen plaatsen. Foxtrot Nobless (9) is een goed paard, maar loopt voor het eerst dit jaar. Bazire heeft Leo Abrivard gevraagd om plaatst te nemen in de sulky, en loopt zonder voor ijzers. De vraag is altijd of er volop gereden wordt bij het debuut. Als dat wel gebeurt, dan zijn er kansen.

Plaats 1: First de Montfort (8)
Plaats 2: Fronsac Madrik (6)
Plaats 3: Fast Domino (5)
Plaats 4: Foxtrot Nobless (9) 

 

Race 8

Glorieux (11) lijkt het beste paard van de koers. Heeft echter wel tweede gelid vandaag en komt van rust af. Won vorig jaar bij zijn debuut te Saint Malo, en daarna vaak geplaatst, ook te Vincennes. Goodwood (10) is een zoon van Ready Cash, en de moeder heeft o.a. Fidelity voort gebracht, dus goed gefokt. Heeft in 12 starts 1 maal gewonnen, en dat was in december te Cabourg. Moet nu wel een stap gaan maken, en wellicht gaat dat vandaag gebeuren. Guerrier Ludois (4) is vaak geplaatst en wordt vandaag voor het eerst gereden door Matthieu Abrivard. Vergeleken met eerdere pikeurs moet dit duidelijk een verbetering zijn. Glorioso Bello (3) uit de stal van Vincent Martens was laatst derde te Vichy, maar achter Guerrier Ludois (4) die toen tweede werd.

"Plaats 1: Glorieux (11)
Plaats 2: Goodwood (10)
Plaats 3: Guerrier Ludois (4)
Plaats 4: Glorioso Bello (3) "

 

Race 9

We eindigen deze meeting met een leuke koers voor 3 jarige paarden. Heagle Cash (3) is zoals zijn naam al doet vermoeden een zoon van Ready Cash, en heeft in 3 starts 2 maal gewonnen en 1 keer tweede geweest. Het is dan ook terecht dat we hem voorin verwachten deze koers. Hove Pont Vautier (11) mag niet worden beoordeeld op zijn laatste koers. Pikeur Lagadeuc wilde hem terugnemen en inparkeren, maar maakte toen een galoppade. Daarvoor weinig verkeerds gedaan, en heeft hier een kans. Hopportun (8) komt uit de stal van Frédéric Prat die altijd goede jonge paarden aan de start brengt. Won laatst te Beaumont de Lomange in 1.15,8 na een koers aan kop gelopen te hebben. Havaroche (7) heeft zijn meeste koersen gelopen op de baan van Vincennes, en was daar vaak van voren te zien. Heeft hier een plaats kans.

Plaats 1: Heagle Cash (3)
Plaats 2: Hove Pont Vautier (11)
Plaats 3: Hopportun (8)
Plaats 4: Havaroche (7) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.