Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mauquenchy - 22 mei

Mauquenchy - vrijdag 22 mei 2020 - Start: 16:40

Race 1

Champion Doré (9) die de hele winter in Parijs uitstekend was, heeft bewezen dat hij niets van zijn goede conditie heeft verloren en maakte vorige week een zegevierende comeback in Vichy. Hij behoort daarom zeker tot de favorieten. Hij zal het op moeten nemen tegen Django du Bocage (6) die het eveneens goed deed afgelopen winter en zojuist zijn koersen in Caen heeft hervat. Dascalia (13) heeft al een jaar niet gewonnen, maar deze fijne merrie doet het altijd goed en staat er op winsom mooi in. Deze winter tweemaal winnaar in Vincennes is Charme de Star (11) en is nog nooit zo goed geweest en presenteerd zich op blote voeten. Duel du Gers (2) is stalgenoot van de favoriet en behoort tot de plaatspaarden. Cocktail Desbois (14) toonde vorig jaar na veel winst te hebben gemaakt een iets mindere periode maar zal nu weer fris aan de start verschijnen. Casting de Chenu (5) is een interessante outsider in dit veld.

Plaats 1: Champion Doré (9)
Plaats 2: Django du Bocage (6)
Plaats 3: Dascalia (13)
Plaats 4: Charme de Star (11) 

 

Race 2

Na een mindere succesvolle winter stond Free Rider (14) in een aantal zware koersen en werd de laatste maal derde. Hij toonde dus een duidelijke opleving, en staat vandaag weer in zijn eigen klasse. Festif Charmant (8) presteerde aan het begin van het jaar goed op de piste van Vincennes. Hij is voor ons een kandidaat voor de tweede plaats voor onze favoriet. Flashdance (2) stond eveneens in een zware klasse na een aantal goede overwinningen in Avenches. Onlangs aangekomen in de stal van Philippe Allaire is Lover Boy (7) een interessante keuze die vorig jaar gezondheidsproblemen had. Fidelity (10) toonde grote vooruitgang de laatste maanden en vrijwel altijd zonder achterijzers aan de start komt. Zona Da (6) Heeft Italië genoeg laten zien maar het wilde in Frankrijk nog niet echt lukken. Filoe de Jary (13) is een fijn paard dat zeker op de tickets meegenomen moet worden.

Plaats 1: Free Rider (14)
Plaats 2: Festif Charmant (8)
Plaats 3: Flashdance (2)
Plaats 4: Lover Boy (7) 

 

Race 3

De Prix du Crépuscule, een traditionele, mooie race in Vincennes is verhuist naar het Hippodrome de Mauquenchy na besluit van de regering en dertien hoogwaardige concurrenten zullen zich opstellen achter de twee rijen met autostart. Deze weinig gebruikte afstand in Rouen van 2150 meter, zouden zomaar verrassingen kunnen opleveren. Als vierde in de Grand Prix d’Amérique liet de kampioene van Alain Laurent Chica de Joudes (1) zich deze winter gelden bij de allerbeste. Het nummer is niet ideaal voor de merrie die misschien snelheid achter de auto mist, maar wél op blote voeten wordt gepresenteerd, wat zelden het geval is. Zonder incidenten zal zij moeilijk te verslaan zijn. Dorgos de Guez (7) is zorgvuldig voorbereid op deze race en heeft zojuist een verstandige comeback gemaakt waarin hij ‘meewandelde’. Vandaag weer op blote voeten en hij zeker winstkansen heeft. Détroit Castelets (3) werd ook geprepareerd op deze race en en behoort tot de plaatspaarden. Uitstekend gedurende de winter was Elvis du Vallon (12) die uitstekende tijden neerzette. Eridan (6) zal ook tot één van de outsiders behoren. Express Jet (10) komt vanuit het tweede gelid wat het niet eenvoudig maakt.

Plaats 1: Chica de Joudes (1)
Plaats 2: Dorgos de Guez (7)
Plaats 3: Détroit Castelets (3)
Plaats 4: Elvis du Vallon (12) 

 

Race 4

Als winnaar van drie semi klassiekers deze winter voor merries is Havana d'Aurcy (10) veel te goed in haar klasse. Ditmaal met Alexandre Abrivard wat zeker geen nadeel is. Havanaise (9) bood de favoriet in de Prix Roquépine op 1 februari een fantastisch partij maar faalde uiteindelijk nipt na een lange strijd. Ongelukkig was ze in Groep I op 16 februari waar ze lang tweede leek te worden maar in de fout ging. Harvest Home (6) is niet gemakkelijk maar zeker tot veel in staat. Ze behoort tot één van de plaatspaarden in deze Groep II. Hermine Sibey (2) sloeg het grootste deel van de winter over en toen ze een paar dagen geleden terugkwam in Vincennes en sprong nadat ze voordeel had genomen. Harley de Laumac (3) is een fijne merrie die een vierde of vijfde plaats kan bemachtigen.

Plaats 1: Havana d'Aurcy (10)
Plaats 2: Havanaise (9)
Plaats 3: Harvest Home (6)
Plaats 4: Hermine Sibey (2) 

 

Race 5

Charme Créole (5) liep steeds prima koersen, vooral zonder ijzers wat vandaag ook weer het geval zal zijn. De tegenstand komt vermoedelijk uit het tweede gelid met Carioca (10) die in Le Croisé-Laroche in een snelle tijd won. Diane de Janzé (12) is merrie met veel snelheid. Camiros du Goutier (6) liep een goede derde plaats 14 mei in Beaumont-de-Lomagne en zal vandaag op blote voeten lopen, wat al meer dan twee jaar niet het geval meer is geweest. Een openbaring de laatste keer was Domingo d'Ela (13) onder het zadel en heeft nu vijf zeges op rij. Pas ook op voor Ticket To Ride (14) die vandaag beter zal presteren dan de ondergrond van Vincennes. Berlioz Délo (4) kwam met de handen vol binnen de laatste maal en moeten wij ook zeker in de gaten houden.

Plaats 1: Charme Créole (5
Plaats 2: Carioca (10)
Plaats 3: Diane de Janzé (12)
Plaats 4: Camiros du Goutier (6) 

 

Race 6

De prachtige Gallica Gédé (9) had in de winter twee aangename successen in Vincennes en gaat voor het eerst op blote voeten achter na een drie maanden afwezigheid. De concurente komt van de Raffegeau dravers. Bestaande uit Gitane du Digeon (10) die vorige week in Caen een goede rentree maakte. En Galla de Manche (8) die eveneens na een aantal maanden afwezigheid grote vooruitgang zou moeten boeken. Guiness d'Herfraie (14) toonde vorig jaar grote potentie en David Thomain voor deze merrie kiest uit de stal van zijn vader. Op zoek naar een eerste succes moest Gaya des Brousses (5) loopt vandaag voor de tweede maal zonder ijzers en mag niet op de tickets ontbreken. Derde in een vergelijkbare koers op 12 mei in Vincennes is Grindelwald (13) een gevaarlijke outsider.

Plaats 1: Gallica Gédé (9)
Plaats 2: Gitane du Digeon (10)
Plaats 3: Galla de Manche (8
Plaats 4: Guiness d'Herfraie (14) 

 

Race 7

Een monté voor de beginnersklasse met Hydre (12) als favoriet. Ze heeft deze winter prachtige resultaten laten zien in Vincennes en met een hoger niveau mee kon. Hawaï Team (11) maakte tijdens zijn succes op 18 februari een goede indruk op de klassieke baan en is de eerste uitdager van de favoriet. Hangela (9) gedroeg zich goed tijdens zijn eerste twee koersen goed en zal nauwlettend in de gaten worden gehouden bij zijn debuut in deze specialiteit. Heva Chaléonnaise (13) liet vorig jaar een deel van zijn kwaliteiten voor de sulky zien en fungeert als een aantrekkelijke outsider voor zijn terugkeer onder het zadel. Als dochter van de goede Plenty Pocket is Hera Happy (1) een interessante debutant. Héra du Bois Morin (7) komt uit een goede stal en zal revanche willen nemen na zijn uitschakeling in Amiens.

Plaats 1: Hydre (12)
Plaats 2: Hawaï Team (11)
Plaats 3: Hangela (9)
Plaats 4: Heva Chaléonnaise (13) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.