Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 14 mei

Mönchengladbach - donderdag 14 mei 2020 - Start: 14:00

Race 1: Preis von Rastede

Het officiële programma begint met de beginnersklasse. Michael Nimczyk heeft twee ijzers in het vuur die begin dit jaar nek-aan-nek kwalificeerden in 1.20,1. Michael rijdt Jolene Newport (7) die de eerste keer uit tweede werd op Gelsenkirchen. Jade Newport (6) viel juist tegen bij haar debuut. Ze vertrok weifelend met startnummer één en kon vanuit de achterhoede geen potten breken. Vandaag kan de dochter van Britt Newport zich revancheren. De Nederlandse inbreng is ook interessant. Kosy Occagnes (5) won haar kwalificatie als tweejarige in 1.18 en maakte een startgaloppade vanuit het tweede gelid in de Derby der Tweejarigen. Ze lijkt talentvol. Ook Kaily Stardust (2) heeft wat in haar mars. Zij legde begin dit jaar een proef af in Wolvega tegen oudere paarden in haar eigen tempo. Furioso Madrik (4) is een dark-horse. De vijfjarige zoon van Ready Cash heeft in Frankrijk louter gesprongen maar toonde in Gelsenkirchen aan een flegmatiek karakter te hebben en wel degelijk te kunnen draven. Hier zal hij wel harder moeten om te kunnen winnen.

Plaats 1: Jolene Newport (7)
Plaats 2: Furioso Madrik (4)
Plaats 3: Kosy Occagnes (5)
Plaats 4: Kaily Stardust (2) 

 

Race 2: Preis von Sonsbeck

Kapitein Bianco (2) maakt zijn seizoensdebuut. Hij is de volle broer van Generaal Bianco en liep al als tweejarige. Hij werd toen vijfde in het Orakel der Zweijahrigen, op enige afstand van de rest. Als hij zich goed heeft door ontwikkelt dan heeft hij hier een eerste kans. Voor de plaatsen is het erg lastig. Er zal veel afhangen van de vorm van de dag. Virgill Hazelaar (9) zette in zijn laatste koers op Mönchengladbach niet door aan kop. Dat was in januari en daarna behaalde hij nog twee tweede plaatsen in Gelsenkirchen en Berlijn-Mariendorf. Het loopvermogen is aanwezig. Prime of Life (6) weet wat winnen is op Mönchengladbach, iets wat de zegeloze maar trouwe Blacksmith (1) nog van droomt. Indis Boy (8) zette twee maanden geleden 1.16,8 op de klokken in een koers met veel tempo. Hij werd toen op afstand vierde maar een dergelijke tijd is voldoende om het iedereen lastig te maken.

Plaats 1: Kapitein Bianco (2)
Plaats 2: Virgill Hazelaar (9)
Plaats 3: Prime of Life (6)
Plaats 4: Indis Boy (8) 

 

Race 3: Preis von Drensteinfurt

Twee paarden gaan voor hun vijfde overwinning op rij maar van een match-a-deux is zeker geen sprake. Versace Diamant (8) maakt zijn jaardebuut. Hij is startsnel en zal graag van kop af willen domineren. Junior Kite (6) won de laatste keer in dead-heat na een duur parcours. Hij toonde in die koers veel karakter. Maesta Hill (2) eindigde toen dichtbij als derde. Twee paarden hebben eventueel een snellere tijd in de benen. Fifi du Gassel (4) won twee maanden geleden op Mönchengladbach in een hoge 1.15. Fabuleuse Paola (5) werd toen derde na lang kopwerk. Twee weken eerder waren op Gelsenkirchen de rollen omgedraaid. Met de professionals Jochen Holzschuh en Tim Schwarma zullen de paarden zeker niet minder zijn. Ook de regelmatig winnende Jasmine Dragon (1) mag niet ontbreken op de tickets. Een open koers!

Plaats 1: Fabuleuse Paola (5)
Plaats 2: Versace Diamant (8)
Plaats 3: Fifi du Gassel (4)
Plaats 4: Junior Kite (6) 

 

Race 4: Preis von Hooksiel

Amon Wise As (2) lijkt een groot talent. Hij was tweede in het Halali-Rennen en won zijn overige drie starts. Enkele maanden verder en nog meer op krachten verwacht ik veel van dit paard. Enkele andere paarden troffen elkaar de laatste keer op Mönchengladbach. Quick Winner (7) won toen makkelijk na een koers op maat. Hij trok mooi mee op de rug van de in het dodenspoor bivakkerende Velten Roncalli (1). Laatstgenoemde zette toen prima door met een derde plaats als resultaat. De startsnelle Paavo Nurmi (6) werd tweede na een koers aan kop en Natty (10) werd binnendoor vierde. De talentvolle Jamaica Ferro (3) zou zich ook kunnen mengen in de strijd om een trioklassering. Zij was vorig jaar derde in de Troostafdeling van de Duitse Merrie Derby kort achter Marylin Monroe Bo. Ze heeft veel speed en maakt haar rentree.

Plaats 1: Amon Wise As (2)
Plaats 2: Quick Winner (7)
Plaats 3: Jamaica Ferro (3)
Plaats 4: Paavo Nurmi (6) 

 

Race 5: Preis von Bedburg-Hau

Drie deelnemers uit de stal van Michael Nimczyk. Zelf rijdt de Duitse kampioen Icebear Newport (4). De startsnelle ruin heeft mogelijkheden. Bij zijn laatste start in februari werd hij op de streep geklopt door stalgenoot Janika Bo (7) die op speed erg gevaarlijk kan zijn. De derde staltroef Escudo (9) wil zag zijn win-streak van zeven koersen begin dit jaar stranden. De laatste keer kon hij over de mijl de zegemachine Izzi’s Newport niet kloppen, dat was geen schande. De middenafstand is meer in het voordeel van Escudo. Windspeed (6) en Declic Julry (8) moeten het allebei van hun vermogen hebben maar in een koers die waarschijnlijk door de Nimcyzk-brigade wordt gedomineerd is het lastig om die kwaliteit uit te buiten. Met name Windspeed heeft voor hetere vuren gestaan.

Plaats 1: Escudo (9)
Plaats 2: Icebear Newport (4)
Plaats 3: Windspeed (6)
Plaats 4: Janika Bo (7) 

 

Race 6: Preis von Stove

Mooi nummer voor de subtop. Kalisco (4) won zes keer in zijn laatste zeven starts. De elfjarige vosruin treft echter zware tegenstand. Arquana As (7) won in december een koers voor de topklasse op Gelsenkirchen. Dat was zeer indrukwekkend. Daarna behaalde ze twee ereplaatsen op Vincennes. Crazy and Quick (5) won afgelopen zomer in Solvalla en maakt vandaag zijn rentree na lange afwezigheid. Arendelle (8) heeft eveneens lang niet gelopen. Haar herkwalificatie achter Broadwell was prima. Faday Scott (2), Highway Fortuna (3) en Ilja Medo (6) maken dit sterke veld compleet.

Plaats 1: Arquana As (7)
Plaats 2: Crazy and Quick (5)
Plaats 3: Arendelle (8)
Plaats 4: Kalisco (4) 

 

Race 7: Preis der C-Bahnen

Een prachtige afsluiter! De klasse tot 65.000 euro is opengesteld voor alle paarden die het afgelopen half jaar niet meer dan één koers hebben gewonnen. Vijf van de tien deelnemers profiteren van deze uitschrijving. Broadwell (9) is een klassepaard. Hij won zijn eerste start voor zijn nieuwe eigenaar Ulrich Mommert. Halva von Haithabu (8) is een serieuze uitdager. Great Gatsby As (5) won zijn laatste start in Duitsland. Dat was over de mijl tegen een sterk verbeterde Antoine du Bourg (10). Dorthez Prestance (7) won afgelopen najaar sterk in Wolvega in een koers voor de hoogste Franse klasse. General Lee (2) is een krachtpatser die vaak goed meegaat in sterke velden. En ook Out of the Slums (4) is niet kansloos voor een hoge ereplaats.

Plaats 1: Broadwell (9)
Plaats 2: Halva von Haithabu (8)
Plaats 3: Great Gatsby As (5)
Plaats 4: General Lee (2) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.