Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 21 mei

Mönchengladbach - donderdag 21 mei 2020 - Start: 14:00

Race 1: Tony Böker-Geburtstagsrennen

Vandaag zijn er tien koersen op Mönchengladbach. We beginnen met de winsomklasse tot €5.000. Versace Diamant (7) zag vorige week zijn zegereeks van vier overwinningen in rook opgaan. Na een voorzichtige start en een goede slotronde werd hij prima derde. Dit keer krijgt hij het mogelijk aan de stok met The Natural (2), een driejarige hengst uit de stal van Erwin Bot. Vorig jaar was hij derde in de Hamburg Winterfavorit en hij zou het hier van kop af kunnen proberen. Ivy Fortuna (5) heeft een half jaar niet gelopen maar liet vorig jaar mooie dingen zien op Gelsenkirchen. Assuaer (8) loopt doorgaans nette tijden, Hugo GT (4) kan zo nu en dan verrassen en Finch Hatton TU (1) wist hier al eens te winnen.

Plaats 1: The Natural (2)
Plaats 2: Versace Diamant (7)
Plaats 3: Ivy Fortuna (5)
Plaats 4: Hugo GT (4) 

 

Race 2: Sven Bartels-Geburtstagsrennen

Opnieuw Erwin Bot aan de start met goede kansen. Racing in Time (3) won zijn eerste twee koersen en gaf op Wolvega Jan Alki partij. Hij heeft hier een eerste kans. Solvato (4) is de volle broer van Dreambreaker. Hij begon zijn carrière voortvarend met vier overwinningen op rij maar stootte daarna niet echt door. Afgelopen zaterdag kwam hij binnendoor op Gelsenkirchen. Hij won toen zijn herkwalificatie maar dat lijkt niet direct voldoende om Racing in Time partij te geven. Donna Leone H (5) is een dappere ruin met snelheid. Ik schat hem iets hoger in dan Simb Laredo (6). Maesta Hill (2) hoort met Michael Nimczyk eveneens op de triotickets en misschien geldt dat ook wel voor Inman (1) die vorig jaar talentvol leek in de aanloop naar de klassiekers.

Plaats 1: Racing in Time (3)
Plaats 2: Solvato (4)
Plaats 3: Donna Leone H (5)
Plaats 4: Simb Laredo (6) 

 

Race 3: Preis des Herrentages

De winsomklasse tot €24.000 is opengesteld voor paarden tot €30.000 die in hun laatste vijf starts maximaal één keer hebben gewonnen en voor alle paarden van tien jaar en ouder. Dan krijg je een gemêleerd gezelschap. Crazy and Quick (6) werd bij zijn rentree op Duitse bodem nipt geklopt door Arendelle. Van de grootverdieners valt Banker Transs R (8) op. De twaalfjarige ruin is spijkerhard en presteert ieder jaar opnieuw. Hoe de huidige vorm is, is een groot vraagteken. Henk Grift heeft twee ijzers in het vuur. Zelf rijdt hij As Dore (9) die acht maanden geleden voor het laatst liep. Stalgenoot Arius du Douet (10) wordt gereden door Henk zijn vader Hennie Grift. Arius won eind vorig jaar tweemaal op Mönchengladbach tegen paarden als TomNJerry Diamant en Glen Ord Superb. Hij heeft dus het één en ander in zijn mars. Gibson Boko (5) is een op een top koerspaard die uit een zware competitie komt. Velten Moon River (2) herkwalificeerde op Wolvega achter Velten Versailles. Hij liep zijn eigen tempo en noteerde een prima tijd.

Plaats 1: Crazy and Quick (6)
Plaats 2: Banker Transs R (8)
Plaats 3: Arius du Douet (10)
Plaats 4: Gibson Boko (5) 

 

Race 4: Gerard Holtermann-Geburtstagsrennen

Drie paarden staan op papier iets boven de rest en het zijn allemaal snelle beginners. Amaja (5) is de enigste die recent heeft gelopen. Afgelopen vrijdag trof ze het op Gelsenkirchen niet met startnummer zes over de mijl. Nimczyk moest terug van start af en werd uiteindelijk netjes vijfde. Goah d’Isere (3) heeft al een half jaar niet gelopen. Hij is echter wel een écht koerspaard. De laatste keer bood hij Quick Winner dapper partij. Iowa River (6) loopt graag op Mönchengladbach. Ze kan zowel van kop af als vanuit het veld. Maxl Crown Poet (4) en Paavo Nurmi (7) moeten mee op de plaatsen.

Plaats 1: Iowa River (6)
Plaats 2: Goah d’Isere (3)
Plaats 3: Amaja (5)
Plaats 4: Maxl Crown Poet (4) 

 

Race 5: Gladbacher Vatertags-Preis

De winsomklasse tot €35.000 is open voor alle merries die in 2020 nog niet wisten te winnen. Dat is een buitenkans voor Goldy Stardust (7) die vorig jaar oktober voor het laatst aan de start verscheen. De klassemerrie noteerde vorige week in de herkwalificatie 1.15,7. Ze lijkt er weer klaar voor. Super Queen C (6) eindigde vorig jaar verrassend als derde in de Breeders Crown, vlak achter Goldy Stardust. Ze werd in die periode per start beter. Dit is haar rentree. Kiss Me Bo (1) won vorige week knap in Gelsenkirchen na een koers buitenom. Honesty Newport (5) was toen in de slotfase opzoek naar ruimte maar toen die eenmaal kwam oogde ze niet flitsend. Net als stalgenoot Highway Fortuna (4) is ze startsnel maar een ereplaats lijkt het hoogst haalbare.

Plaats 1: Goldy Stardust (7)
Plaats 2: Super Queen C (6)
Plaats 3: Kiss Me Bo (1)
Plaats 4: Honesty Newport (5) 

 

Race 6: Preis des Autokinos auf der Trabrennbahn Mönchengladbach

In de beginnersklasse staat een paard dat in twee starts nog ongeslagen is: Kinski Boko (10). In haar eerste start oogde ze nog wat groen tussen de andere paarden maar beide keren won ze erg makkelijk. Vandaag moet ze voor het eerst vanuit het tweede gelid beginnen. Vlak voor haar debuteert Straight Flush (2), een driejarige hengst met mogelijkheden. Hij kwalificeerde vorige week in een hoge 1.18 zonder voluit te gaan. Jetaime Fortuna (3) kwalificeerde in Wolvega met een startgaloppade. Zonder fouten zijn er zeker kansen. Velten Vera Cruz (1) legde ook een proef af in Wolvega. Ze liep toen tegen oudere paarden haar eigen tempo en dat was voldoende om hier voorin mee te doen. Eye Catcher C (5) is goed gefokt en was onlangs in de herkwalificatie duidelijk verbetert. We zijn benieuwd of hij die lijn door kan trekken.

Plaats 1: Kinski Boko (10)
Plaats 2: Straight Flush (2)
Plaats 3: Jetaime Fortuna (3)
Plaats 4: Velten Vera Cruz (1) 

 

Race 7: Gute Besserung Vanessa-Rennen

Opnieuw enkele talentvolle debutanten. Knox Newport (5) legde de snelste proef af. De Donato Hanover-hengst noteerde 1.17,1. Enkele dagen later won Lancaster (4) zijn kwalificatie op Mönchengladbach in 1.18,3. Hij is de Bold Eagle-halfbroer van Stuten Derby-winnares La Grace en dat schept verwachtingen. Dezelfde dag behaalde Bajaro BR (3) zijn startbewijs. Hij kwam goed binnen. Kanona (1) kwalificeerde reeds als tweejarige. Ze deed toen van start af rustig aan en maakte een prima indruk.

Plaats 1: Knox Newport (5)
Plaats 2: Lancaster (4)
Plaats 3: Bajaro BR (3)
Plaats 4: Kanona (1) 

 

Race 8: Preis der Himmefahrts-Meile

Een mijlskoers voor de klasse tot €3.000. Itseblitz (4) kwam als tweejarige één keer uit en was gelijk derde in de Breeders Crown. Hij viel op vanwege zijn startsnelheid en vechtlust. We zijn benieuwd naar zijn eerste optreden tegen oudere paarden. Million PS (7) was bij zijn rentree duidelijk verbeterd. De laatste ronde kwam hij in het dodenspoor terecht en gaf hij de winnaar Kapitein Bianco lang partij. Virgill Hazelaar (8) lag op zijn rug maar kon niet aanklampen toen het tempo omhoog ging. Charmane (5) kan een hoog tempo aan en I’myournightmare (10) liep al een 1.16-tijd op Mönchengladbach.

Plaats 1: Itseblitz (4)
Plaats 2: Million PS (7)
Plaats 3: Virgill Hazelaar (8)
Plaats 4: Charmane (5) 

 

Race 9: Winatur Haarkosmetik GmbHu.Co KG

De winsomklasse tot €60.000 is opengesteld voor alle paarden die in 2020 niet meer dan één keer hebben gewonnen. Mijn favorieten Inspector Bros (5) en Broadwell (7) profiteren daarvan. Voor Inspector Bros betreft het zijn rentree. De startsnelle hengst zou deze koers moeten domineren als hij binnenkort een eerste viool wil spelen in Frankrijk. Broadwell maakte zich de laatste keer schuldig aan een startgaloppade. Hij had toen nummer negen en mag nu weer in het eerste gelid beginnen. Antoine du Bourg (8) werd in die koers netjes derde. Chapter One (3) is grillig maar heeft veel loopvermogen. De trouwe Skyfall (2) en Sciacollo OM (6) horen op de plaatsen. Laatstgenoemde verdween de laatste keer als derde aankomende uit de uitslag wegens onregelmatig draven.

Plaats 1: Inspector Bros (5)
Plaats 2: Broadwell (7)
Plaats 3: Chapter One (3)
Plaats 4: Antoine du Bourg (8) 

 

Race 10: Gute Besserung Dirk-Rennen

We sluiten af met een koers voor Trotteur Francais tot €6.000 winsom. Fifi du Gassel (5) won de voorlaatste keer in een hoge 1.15. Hij werd toen vanuit het veld gereden met een hoog tempo onderweg. Na een gedwongen pauze van twee maanden wilde Joche Holzschuh de koers domineren maar zakte hij uiteindelijk weg. Fabuleuse Paola (8) kwam net voor hem binnen maar beide paarden kunnen beter. Esta Fete Benach (10) heeft ook alweer een koers in de benen. Ze was vierde op Gelsenkirchen achter goede paarden. Felicity (7) doet het op Dinslaken erg goed. De merrie is startsnel en heeft een goed karakter. Voor de verrassing noem ik Flo´s Blues (9) die het startnummer niet mee heeft. Hij kan echter wel hard lopen en heeft de steun van Michael Nimczyk. Bovenstaande paarden zullen het onderling uit gaan maken, ze zijn erg aan elkaar gewaagd.

Plaats 1: Felicity (7)
Plaats 2: Fabuleuse Paola (8)
Plaats 3: Fifi du Gassel (5)
Plaats 4: Esta Fete Benach (10) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.