Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Sha Tin - 9 mei

Sha Tin - zaterdag 09 mei 2020 - Start: 07:00

Race 4 - 1600 meter

Humble Steed (4) is het enige paard in deze race met sterke recente vorm. Hij won zijn laatste race op Happy Valley en het lijkt dat de lange rechte lijn op Sha Tin hem beter zal passen aangezien hij wat tijd nodig heeft om op gang te komen. Hij heeft goed geloot met startbox drie. Zac Purton heeft Red Brick Fighter (9) klaar gestoomd in kwalificaties en gaat voor het eerst deze afstand over gras proberen. De startbox zit niet helemaal mee maar hij is de voornaamste uitdager. Hurricane Hunter (1) voelt zich veel beter thuis in Klasse 5 en dat is ook te zien aan zijn laatste drie prestaties. Hij was steeds dichtbij de winst en dit is de uitgelezen kans op een overwinning voor een overgang naar een hogere klasse. Voor Joy Master (2) geldt hetzelfde. Hij was direct verbeterd afgedaald naar deze klasse. Hij is de keuze van Moreira maar moet startbox dertien overkomen wat geen voordeel is.

Plaats 1: Humble Steed
Plaats 2: Red Brick Fighter
Plaats 3: Hurricane Hunter
Plaats 4: Joy Master 

 

Race 5 - 1800 meter

Perfect To Play (5) is na een pauze van 59 dagen weer op de weg terug. Hij is getest door Moreira in een kwalifacatie en het feit dat de jockey hier trouw aan hem blijft geeft genoeg vertrouwen. Hij is hier de eerst keuze. Hier tegenover zet ik Invaluable (11) die waarschijnlijk aan een hogere cote zal vertrekken. Zijn vorm is al een tijdje goed maar de laatste keer had hij veel pech in de finale fase. Vrij van oponthoud is hij goed genoeg om hier te winnen. Op basis van die vorm moet ook Shinealot (14) in de gaten gehouden worden aangezien hij in zijn laatste race nipt voor Invaluable bleef. Hij moet het hebben van zijn lage gewicht en kan hier vanuit startbox vier verrassen. Gorgeous Inheritor (8) heeft nog geen indruk kunnen maken in Hong Kong maar er is achter de schermen hard gesleuteld aan zijn rentree. Zac Purton heeft al het snelwerk voor zijn rekening genomen en hij springt ook in het zadel.

Plaats 1: Perfect To Play
Plaats 2: Invaluable
Plaats 3: Shinealot
Plaats 4: Gorgeous Inheritor 

 

Race 6 - 1650 meter Zand

Jade Fortune (2) heeft hier perfect geloot met startbox vier en krijgt hier de voorkeur met Zac Purton. Ondanks een gemistte start werd er een geweldige eindsprint getoond wat resulteerde in een derde plaats. De vorm is dus explosief goed. This One’s For You (4) bleef Jade Fortune de laatste keer nipt voor maar helaas zit startbox twaalf erg tegen. Er zit weinig verschil tussen de twee paarden maar de startbox geeft hier de doorslag voor de keuze. Ka Ying Brilliance (14) voelt zich erg thuis over deze baan en afstand en was dichtbij de winst in zijn laatste start. Hij komt nu wel in een hogere klasse in actie maar profiteert van het lage gewicht. Party Everyday (11) is al een tijdje in goede vorm en hangt tegen een overwinning aan. Hij gaat voor het eerst deze ondergrond proberen en dat moet voor de doorslag gaan zorgen.

Plaats 1: Jade Fortune
Plaats 2: This One’s For You
Plaats 3: Ka Ying Brilliance
Plaats 4: Party Everyday 

 

Race 7 - 1200 Meter

Fantasy (1) is een van de beste paarden in Hong Kong in deze klasse en hij is op jacht naar zijn hattrick. Dit is een hele goede kans om dat te realiseren want de tegenstand is niet ijzersterk. Hij zal erg laag staan dus wij moeten op zoek naar de duo’s en trio’s. Relentless Me (4) komt hier aan de start na een sterke overwinning en hij maakt de meeste kans op de tweede plaats. Hij is sterk verbeterd sinds een trainerswissel. Stanley Park (2) maakte een grote stap voorwaarts de laatste keer en krijgt hier voor het eerst de blinkers op voor extra concentratie. Als hij de stijgende lijn doorzet hoort hij op de trio tickets thuis. Wind N Grass (5) was niet zichzelf de laatste keer maar verdient op basis van zijn vorige prestaties een herkansing.

Plaats 1: Fantasy
Plaats 2: Relentless Me
Plaats 3: Stanley Park
Plaats 4: Wind N Grass 

 

Race 8 - 1000 Meter

Hong Kong Win (5) is al een tijdje in goede vorm en hij bevestigde dat in een recente kwalificatie. Hij is met afstand de meest solide keuze in deze race. Loving A Boom (9) kwam net tekort voor de winst op Happy Valley. Dat was na een gemistte start wat aangeeft dat zijn prestatie extra indrukwekkend was. Op de rechte baan van Sha Tin zal hij niet zo snel in de problemen komen. Baltic Succes (14) verpulverde de concurrentie over deze baan en afstand in zijn laatste start maar maakte daardoor ook een grote sprong in de Handicap Rating. Hij komt nu in een hogere klasse in actie met sterkere tegenstand. Stronger (2) heeft goed geloot met startbox twee en kan direct de reling houden. Hij was erg goed in een recente kwalificatie. Hij heeft wat recht te zetten na zijn teleurstellende zevende plek als huizenhoge favoriet.

Plaats 1: Hong Kong Win
Plaats 2: Loving A Boom
Plaats 3: Baltic Success
Plaats 4: Stronger 

 

Race 9 - 1400 Meter

De subtop van Hong Kong komt elkaar tegen in deze race. Drie paarden kwamen elkaar de laatste keer tegen en bezette toen de eerste drie plaatsen. Ballistic King (12) profiteerde toen van het lage gewicht en won ijzersterk toen het gaatje, precies op tijd, kwam. Hij heeft nu weer het laagste gewicht maar draagt drie kilogram meer dan de vorige keer. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Decrypt (4) een race gaat winnen. Hij was derde in Ierse 2000 Guineas en hangt hier al een tijdje tegen een overwinning aan. Hij kwam de laatste keer te vroeg aan kop en dat kostte hem de overwinning. Zac Purton blijft trouw aan hem en zal die fout nu niet maken. Beauty Legacy (1) draagt altijd het meeste gewicht van de drie en dat is nu weer het geval. Zijn laatste race was erg goed met een tweede plaats en een recente kwalificatie bevestigde dat de goede vorm behouden is. Moreira blijft bovendien trouw aan hem. Buddies (10) liet ook in een recente kwalificatie zien dat er met zijn vorm niks mis is. De leerling haalt een handige vijf kilogram van het gewicht af en dat is een groot voordeel.

Plaats 1: Ballistic King
Plaats 2: Decrypt
Plaats 3: Beauty Legacy
Plaats 4: Buddies 

 

Race 10 - 1400 Meter

In de afsluiter gaat All In Mind (8) ons een goed weekeinde bezorgen. Hij stond zijn mannetje in een klasse hoger en legde daarna een uitstekende kwalificatie proef af. Hij bleef toen een aantal paarden voor die in de vorige race in actie komen. Hij treft hier dus ideale omstandigheden! Right Choice (4) maakte in zijn laatste start het leven van de huizenhoge favoriet erg zuur. Dat was een stap in de goede richting en dat heeft geleid tot de boeking van Zac Purton. Helaas zit startbox twaalf niet mee. Voor Assimilate (6) zit de startbox ook niet helemaal mee maar hij komt hier in een lagere klasse in actie. Hij liep de vorige keer in een hogere klasse en deed het daar uitstekend met een derde plaats. Hij vloog naar de finish toe wat aangeeft dat de vorm in orde is. Ook Monica (7) daalt een klasse af en na een mislukte start de laatste keer was de jockey niet erg fanatiek meer. Hij heeft het paard in zijn waarde gelaten en ik verwacht hier een betere prestatie.

Plaats 1: All In Mind
Plaats 2: Right Choice
Plaats 3: Assimilate
Plaats 4: Monica 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.