Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Wedbeters Live

Beelden

Beelden

Beelden

Sha Tin - 1 april

Sha Tin - woensdag 01 april 2020 - Start: 13:15

Terug in Hong Kong en op de baan van Sha Tin maar nu over de binnenbaan en die is van zand. Joao Moreira en Zac Purton wonnen afgelopen zondag zeven (5-2) van de tien races dus dat is een goed houvast. De stand tussen de twee is 94-92 in het voordeel van Moreira.

Race 1

In de opener wordt er gesprint over 1200 meter en de kanshebbers hebben allemaal wijde startboxen geloot. Aurora Steed (4) was 28 dagen geleden tweede over het gras op Happy Valley en heeft voor zijn debuut over zand de steun van Moreira. Dat is de meest betrouwbare combinatie in deze race. Corre Rapido (8) heeft vorig jaar twee keer gewonnen over deze baan en afstand en heeft dit jaar pas een rentree in de benen. Dat was op deze locatie en hij zal veel scherper zijn en bovendien neemt de leerling een handige 2,5 kilogram van het gewicht af. Great Son (7) was dit jaar in twee starts favoriet maar stelde teleur met een vijfde en een laatste plaats. Hij probeert nu voor het eerst het zand en voor de gelegenheid is Zac Purton geboekt en dan zijn de intenties duidelijk. Absolucool (1) komt nu een klasse lager in actie en dat is iets om in de gaten te houden in Hong Kong met afgelopen zondag drie winnaars die onder deze condities wisten te winnen.

Plaats 1. Aurora Steed (4)
Plaats 2. Corre Rapido (8)
Plaats 3. Great Son (7)
Plaats 4. Absolucool (1)

 

Race 2

Dezelfde afstand als de vorige race maar nu een klasse hoger. Shimmer And Shine (5) kwam 42 dagen geleden slechts een halve lengte tekort voor de winst over deze baan en afstand. Hij is verreweg de meest betrouwbare selectie in deze race en is het te kloppen paard. Thou Shall Sing (8) keerde dit jaar terug met een veelbelovende achtste plaats over 1000 meter op Happy Valley. Hij zal hier veel scherper zijn en zal de extra afstand op prijs stellen. Dit is normaal het vaste duo van de race. Gracious Ryder (2) is lastig in te schatten aangezien hij 157 dagen geleden een veelbelovende derde plaats neerzette. Het is dus de vraag of hij scherp genoeg is maar op 13 maart werd een kwalificatie afgelegd waarin hij goede derde was. Hoort op alle trio tickets thuis. Golden Mission (10) vertrekt uit startbox een en heeft raceritme aan zijn zijde. Hij probeert voor het eerst sinds November weer het zand en moet de sleutel tot succes worden.

Plaats 1: Shimmer And Shine (5)
Plaats 2: Thou Shall Sing (8)
Plaats 3: Gracious Ryder (2)
Plaats 4: Golden Mission (10)

 

Race 3

De manier waarop Hidden Spirit (7) hier 42 dagen geleden won over deze afstand was indrukwekkend. Zijn eindsprint was verwoestend en in dezelfde klasse lijkt hij klaar voor de volgende overwinning. Hij pakte toen op de streep de gevluchte Ka Ying Brilliance (3) terug die hier met de steun van Moreira weer de voornaamste uitdager is. Dit is normaal weer de strijd voor het duo beslist. Winners Brother (12) was drie weken geleden tweede over het gras van Happy Valley aan 94/1. Hij probeert hier dezelfde afstand over het zand en dus zijn wij gewaarschuwd. Mischievous Sundae (11) was zeven dagen geleden kansloos vanuit de buitenste startbox op Happy Valley. Hij heeft hier pole position getroffen en komt met dezelfde jockey in actie. Hij hoort op alle trio en kwartet tickets thuis.

Plaats 1: Hidden Spirit (7)
Plaats 2: Ka Ying Brilliance (3)
Plaats 3: Winners Brother (12)
Plaats 4: Mischievous Sundae (11)

 

Race 4

Excel Delight (7) heeft met startbox twee uitstekend geloot en was in zijn vorige start niet ver van de winst verwijderd. Hij heeft hier weer de steun van Moreira en zal met recht de favoriet van deze race zijn. Viva Council (4) was op 19 februari een aantal paarden in deze race te snel af. Een uitstapje naar het gras leverde niet veel op en weer terug over het zand is hij een gevaarlijke deelnemer. Strathclyde (3) was de laatste keer zevende achter Excel Delight maar moest toen uit de staart van het veld komen. Hij heeft hier beter geloot met startbox vijf en met een betere positie kan hij hier derde worden. Daily Beauty (6) was in zijn laatste start niet ver van de winnaar verwijderd en in dit mindere gezelschap lijkt hij betere papieren op een trio klassering te hebben.

Plaats 1: Excel Delight (7)
Plaats 2: Viva Council (4)
Plaats 3: Strathclyde (3)
Plaats 4: Daily Beauty (6)

 

Race 5

This One’s For You (6) is het toonbeeld van trouw over dit bodemtype. Drie pogingen over deze afstand dit jaar leverden louter podiumplaatsen op en met de meest recente race iets te lang is dit de uitgelezen kans om weer te winnen. De andere kanspaarden hebben te maken met zeer wijde startboxen en hebben dus geluk onderweg nodig. Jade Fortune (1) zakt nu een klasse maar moet vanuit de buitenste startbox vertrekken en dat is niet gemakkelijk maar heeft wel de steun van Zac Purton. Lightning Steed (10) heeft goede recente vorm over het gras en probeert hier voor het eerst het zand. Startbox dertien is ver van ideaal en dus moet alles meezitten. Super Red Dragon (14) vertrekt uit startbox twee maar gaat komt hier wel in een hogere klasse in actie. Zijn laatste race was bemoedigd toen hij als favoriet als derde eindigde.

Plaats 1: This One’s For You (6)
Plaats 2: Jade Fortune (1)
Plaats 3: Lightning Steed (10)
Plaats 4: Super Red Dragom (14)

 

Race 6

De twee jockeys verwikkeld in de strijd om het kampioenschap zullen deze sprint over 1200 meter beslissen. Moreira komt in actie vanuit startbox een met Just Not Listening (9) die zijn beste race over deze baan en afstand loopt. Zac Purton vertrekt uit startbox twee met Flying Genius (8) die tijdens zijn debuut over zand direct goede tweede was. Dat was toevallig voor Just Not Listening en dat geeft aan dat er weinig verschil zit tussen de twee paarden. Namjong Sings (10) is de keuze van jockey Grant Van Niekerk in deze race en dat geeft vertrouwen aangezien het paard zijn debuut maakt over het zand. Wind N Grass (4) liep zeven dagen geleden een verdienstelijke race op Happy Valley en probeert nu voor het eerst het zand. Als hij zijn goede prestaties doorzet dan hoort hij op de triotickets thuis.

Plaats 1: Just Not Listening (9)
Plaats 2: Flying Genius (8)
Plaats 3: Namjong Sings (10)
Plaats 4: Wind N Grass (4)

 

Race 7

Righteous Doctrine (4) won hier zijn laatste race uit een onmogelijke positie. Dat was te danken aan de jockey die vandaag weer van de partij is. Als hij de start nu niet mist dan is hij weer de winnaar. Het paard welke toen tweede werd is weer van de partij. Red Elysees (6) mag het nu weer over deze afstand proberen aangezien 1650 meter te kort was en dan is het duo van de race beslist. Acclaimed Light (8) was drie weken geleden derde in een foto finish over het gras van Happy Valley en dat is de baan waar hij het meest in actie komt. De vorm is goed genoeg om hier een podiumplaats te bemachtigen als de nieuwe condities bevallen. Enfolding (9) kwam in zijn laatste race pas op gang richting de finish en dus zal hij de extra afstand op prijs stellen. De vorm is goed genoeg om zich hier in de eindstrijd te mengen.

Plaats 1: Righteous Doctrine (4)
Plaats 2: Red Elysees (6)
Plaats 3: Acclaimed Light (8)
Plaats 4: Enfolding (9

 

Race 8

Moreira kiest in dit veld voor Buddies (3) die met startbox drie perfect geloot heeft. Hij gaat graag van kop af en dus is de startpositie ideaal. De recente vorm is goed en als hij vooraan in een goed ritme komt dan ziet de rest van het veld hem niet meer terug. Glorious Artist (1) won zijn laatste race op 29 december over deze baan en afstand. Drie uitstapjes over het gras waren niet succesvol en over zijn favoriete ondergrond zijn wij dus gewaarschuwd. Bear Slam (11) is de kleinste van het veld maar won wel twee races op rij over deze baan en afstand dus hij compenseert in kwaliteit. Zijn laatste race was erg ongelukkig toen hij als favoriet geen kant op kon met nog genoeg in huis. Startbox twee is ideaal en het gewicht is laag. Mongolian King (14) wint niet vaak maar wordt wel vaak tweede. Zijn debuut over deze ondergrond was net betrouwbaar als altijd met een goede tweede plek.

Plaats 1: Buddies (3)
Plaats 2: Glorious Artist 1()
Plaats 3: Bear Slam (11)
Plaats 4: Mongolian King (14)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.