Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla incl. V86 - 1 april

Solvalla - woensdag 1 april 2020 - Start: 18:15

Een mooi koersprogramma op Solvalla met onder andere de Avelsföreningens Jubileumspris. Een koers waarvoor je even gaat zitten, want de inmiddels vijfjarige crack Conrads Rödluva maakt haar seizoensdebuut. De vosmerrie sloot vorig jaar een geweldig seizoen af met een overwinning in de Breeders' Crown voor vierjarige merries. We rekenen gelijk op een goede prestatie. Vikens Fingerprint en Dibaba zijn de voornaamste concurrenten. De V86 begint om 20.30 uur op Bergsåker waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen. In Stockholm wordt de eerste koers om 18.15 verreden.

Race 1 – Solvalla Andelar, 2140 meter bandenstart

Stefan Melander brengt een aantal kanspaarden aan de start in deze koers die niet echt een grote favoriet heeft. Digital Formula (8) heeft het buitenste startnummer met Örjan Kihlström. De driejarige merrie debuteerde met een zesde plaats. Stalgenoot Lifecycle (6) heeft de steun van Emilia Leo. Deze rijdster steekt in topvorm, want zij won de afgelopen vier dagen maar liefst acht koersen. Kia Ora (7) liep inmiddels twee kwalificatieproeven. Eenmaal met Erik Adielsson en de laatste keer met haar trainer Stig H Johansson. Zij zal er klaar voor zijn. Maximus Victory (4) liep al een tijd van 1.18,3. Dan zijn er vandaag ook kansen.

Plaats 1: Lifecycle (6)
Plaats 2: Digital Formula (8)
Plaats 3: Kia Ora (7)
Plaats 4: Maximus Victory (4)

 

Race 2 - 3-åriga och äldre 10.001 - 80.000 kr. Körsvenskrav kat. 2, 2640 meter autostart

De Fin Ecco Qui (6) was de laatste keer een openbaring met Kaj Widell. De vijfjarige ruin nam al vrij snel het initiatief vanaf startnummer zes en won de koers met zeven lengtes verschil. Daarvoor werd hij knap tweede. In deze koers wordt hij gereden door Jorma Kontio en moet hij het opnemen tegen Oliver Hall (4) die aan zijn binnenkant start. Deze zoon van Ready Cash won dit seizoen al twee koesen en zou geen problemen moeten hebben met deze afstand. Hij zal snel willen vertrekken. Above Ground (3) beviel de laatste twee keer met Örjan Kihlström die hem beide malen naar het tweede geld stuurde. Hij is opnieuw dichtbij. Stalgenoot Glacier (9) werd al eens derde over deze afstand. Het tweede gelid is zijn startpunt.

Plaats 1: Ecco Qui (6)
Plaats 2: Oliver Hall (4)
Plaats 3: Above Ground (3)
Plaats 4: Glacier (9)

 

Race 3 – Stolopp, 2140 meter bandenstart

In deze merriekoers komen twaalf paarden aan het vertrek verdeeld over twee startvakken. In het eerste vak hebben de twee deelneemsters alle ruimte. Bjorn Goop heeft Chenille (1) in deze koers. De merrie maakt haar seizoensdebuut. Vorig seizoen liet zij al het nodige zien maar was zij er nog niet echt klaar voor. Zij zal zich hebben verbeterd en kan profiteren van haar startvoordeel. Firstclass U.M. (10) wist als tweejarige al tweemaal te winnen. Gezien haar klasse laten we haar als favoriet vertrekken. Dearest (4) is snel maar nog niet altijd even zeker. Aan snelheid ontbreekt het haar niet. Mary Hotshot (12) is toe aan een overwinning, maar vooralsnog lijkt zij een abonnement te hebben op het tweede geld want zij werd al viermaal twee uit evenzoveel starts.

Plaats 1: Firstclass U.M. (10)
Plaats 2: Chenille (1)
Plaats 3: Mary Hotshot (12)
Plaats 4: Dearest (4)

 

Race 4 – Avelsföreningens Jubileumspris, 2140 meter autostart

Een koers waarvoor je even gaat zitten. Het seizoensdebuut van de inmiddels vijfjarige crack Conrads Rödluva (6) van trainer Daniel Redén. De vosmerrie sloot een geweldig seizoen af met een overwinning in de Breeders' Crown voor vierjarige merries. We rekenen gelijk op een goede prestatie. Vikens Fingerprint (4) begon haar seizoen gelijk goed met een overwinning. De vijfjarige treft nu wel een favoriet van een ander kaliber. Een twee of derde plaats lijkt ditmaal het hoogst haalbare. Dibaba (5) beschikt ook over de nodige klasse. Als zij een goede dag heeft is zij tot veel toe in staat. Musique D'inverne (1) verkiezen we boven de Finse deelneemster Lovely Secret (2).

Plaats 1: Conrads Rödluva (6)
Plaats 2: Vikens Fingerprint (4)
Plaats 3 Dibaba (5)
Plaats 4: Musique D'inverne (1)

 

Race 5 - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

Trainster Patricia van der Meer heeft met Jacky Greenwood (9) een kanspaard in koers. De merrie won dit seizoen al tweemaal in Duitsland. Beide keren bleef zij gemakkelijk voorop. Bij haar seizoensdebuut sprong zij weg in de slotfase toen zij op weg was naar een hoge klassering. Dit wordt haar Zweeds koersdebuut. Awesome Kronos (8) was lange tijd afwezig en maakte onlangs een zegevierend seizoensdebuut. Hij had nog genoeg achter de hand. Slippery Runway (2) won ook bij zijn koersdebuut. De pupil van Stefan Melander won spelenderwijs met acht lengtes voordeel. Hij is onze favoriet. Van de overige paarden noemen we nog React Ion (10) die in het tweede gelid moet beginnen.

Plaats 1: Slippery Runway (2)
Plaats 2: Jacky Greenwood (9)
Plaats 3: Awesome Kronos (8)
Plaats 4: React Ion (10)

 

Race 6 – Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Bjorn Goop heeft opnieuw een kanspaard in handen. De Zweed die zaterdag nog drie V75-koersen won heeft nu met Swisha (1) de beste kansen in deze leeftijdskoers voor driejarigen. De merrie ontwikkelt zich heel goed. Finland (2) lijkt niet veel minder. De merrie bevestigde een goede kwalificatie met een tweede plaats bij haar eerste officiële optreden. In haar tweede start won zij op Solvalla. Black And Quick (5) zette in twee starts hele goede prestaties neer waarbij sterke tijden op de klokken kwamen. Emma Häggenäs (6) is de vierde deelnemers die ver kan komen. J.J.Comme Il Faut (7) deed het niet onaardig in Estland, maar dit is een level hoger.

Plaats 1: Swisha (1)
Plaats 2: Finland (2)
Plaats 3: Black And Quick (5)
Plaats 4: Emma Häggenäs (6)

 

Race 6 – V86-1, Bergsåker, Fördel Ston, 1640 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Bergsåker. De hoogste klasse komt in actie waarbij Angle Of Attack (4) het meeste opvalt. De ruin van Robert Bergh komt terug van zijn Franse campagne welke werd afgesloten in Cagnes-sur-Mer met twee overwinningen en een derde plaats. De vorm is uitstekend. Good old On Track Piraten (8) krijgt het wat lastiger maar in een veld als dit mag hij niet worden onderschat. Bucks To Burn (2) schatten we momenteel hoger in. Het is één van de twee starters van Daniel Redén die ook Michelangelo Ås (9) in koers heeft. Verder is Narold Vox (6) in beeld voor een klassering.

Plaats 1: Angle Of Attack (4)
Plaats 2: Bucks To Burn (2)
Plaats 3: On Track Piraten (8)
Plaats 4: Michelangelo Ås (9)

 

Race 7 - V86-2 Solvalla, , 2140 meter autostart

Dwayne Zet (5) kende vorig jaar met enkele klasseringen en een overwinning een prima begin van zijn carrière. Hij bleef bij zijn seizoensdebuut ongeplaatst, maar waar verwachten dat deze koers hem wel scherper heeft gemaakt. Stonecapes Superb (4) heeft dit jaar al gewonnen. Hij zet telkens goede tijden neer. Rotate (7) heeft veel in zijn mars. Zonder fouten kan hij deze koers zomaar winnend afsluiten. Skogbys Gallardo (2) en Mr Gaga (1) zijn in beeld voor een klassering. Optimus M.M. (12) presteert ook trouw, maar heeft wel een lastig nummer. Bij een goede start kan hij zich plaatsen.

Plaats 1: Dwayne Zet (5)
Plaats 2: Stonecapes Superb (4)
Plaats 3: Rotate (7)
Plaats 4. Skogbys Gallardo (2)

 

Race 7– V86-3 Bergsåker - Stolopp - Spårtrappa, 2140 meter autostart

Een mooi groot deelnemersveld van vijftien merries waarbij gestart wordt op winsom. De grootverdieners beginnen dus in het tweede gelid en hier start ook de favoriet. Miss Duffy (15) nam haar goede vorm van vorig jaar mee naar dit jaar. Ze mocht even een korte periode rustig aan doen en begon begin maart gelijk met een overwinning. Ook Angel Ovea (14) kan ver komen. Haar vorm is nog altijd erg constant. Love No More (3) maakte in december een zegevierend koersdebuut voor haar nieuwe trainer Nicklas Westerholm. Het wordt haar eerste koers in het nieuwe jaar. Frozen Queen (7) heeft een lastig nummer maar moet wel hoog kunnen eindigen. De klasse is aanwezig.

Plaats 1: Miss Duffy (15)
Plaats 2: Love No More (3)
Plaats 3: Angel Ovea (14)
Plaats 4: Frozen Queen (7)

 

Race 8 – V86-4 Solvalla, Guldklockan 2020, 1640 meter autostart.

Eye In The Sky (1) heeft een sterke mijl in de benen. Dat bewees hij in zijn laatste start op Mantorp waarhij de koers winnend afsloot na tussentijden van 1.10.6 (eerste 500 meter), 1.13,6 (1000 meter en 1.13.9 (laatste 500 meter. Met dit nummer is een vergelijkbaar koersverloop denkbaar; van start tot finish domineren. United Broline (7) toonde vorm in zijn laatste start; het startnummer is lastig. Hera Eck (10) heeft even rustig aan kunnen doen. Een trouw prestatiepaard die een plaats kan belopen. Jetstream Rapida (2) stellen we boven Linda Sånna (12).

Plaats 1: Eye In The Sky (1)
Plaats 2: United Broline (7)
Plaats 3: Hera Eck (10)
Plaats 4: Jetstream Rapida (2)

 

Race 8 – V86-5 Bergsåker, Fyraåringslopp, 2640 meter autostart.

De kanspaarden starten allemaal aan de auto in deze leeftijdskoers voor vierjarigen over de Derbyafstand. Digital Asset (1) is het seizoen veelbelovend begonnen met twee zeges en een tweede plaats. Hij kan de koers van huis uit gaan domineren. Ook Youhadmeathello (6) heeft zijn kunsten al ruimschoots getoond dit jaar. Een serieuze mededinger voor de overwinning. Nicklas Westerholm heeft opnieuw een kanspaard in handen met Natasha Avant (2). Verder behoren ook Quickatore (3) en Totte C.D. (4) tot de kanshebbers in deze boeiende koers.

Plaats 1: Digital Asset (1)
Plaats 2: Youhadmeathello (6)
Plaats 3: Natasha Avant (2)
Plaats 4: Quickatore (3)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Nordens Största Travbana - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

In dit stayersnummer heeft Happy Romeo (3) goede vooruitzichten op een hoge klassering. De schimmel steekt in hele goede vorm en treft bovendien een afstand die hem op het lijf is geschreven. Ook Digital Science (4) is een bewezen stayer die met Björn Goop hoge ogen gaat gooien in deze koers. Rasmus Raz (1) heeft ook goede prestaties neergezet in zijn laatste koersen. In die vorm doet hij mee om de plaatsen. Messiah (5) wordt gereden door zijn trainer Daniel Redén. Het is een paard met capaciteiten.

Plaats 1: Happy Romeo (3)
Plaats 2: Digital Science (4)
Plaats 3: Rasmus Raz (1)
Plaats 4: Messiah (5)

 

Race 9 – V86-7 Bergsåker, 3-åriga och äldre 200.001 - 500.000 kr. Körsvenskrav kat.1, 1640 meter autostart.

Voor de laatste keer in Bergsåker voor de V86. De vorm van Captain My Captain (1) is stijgende. De pupil van Svante Båth is toe aan een overwinning en die kan vandaag wel eens gerealiseerd worden over zijn favoriete afstand. Arnie Express (4) heeft een mooi startnummer over deze afstand. De vorm is uitstekend en met de steun van Ulf Ohlsson moet er een goed resultaat uit de bus komen. Nolimitjimmit (6) deed het goed in Boden. Het fokproduct van stal Quattro VOF kan mee doen om de plaatsen. De concurrentie is ditmaal iets sterker. Ready Lane (3) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1: Captain My Captain (1)
Plaats 2: Arnie Express (4)
Plaats 3: Nolimitjimmit (6)
Plaats 4: Ready Lane (3)


Race 10 - V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 430.001 - 950.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart.

In het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad waarin ook wordt gesprint. Daniel Redén brengt met Farsetti Hanover (2) de favoriet aan de start. De Amerikaanse import liep voor het laatst in november 2017 maar gaf in zijn recente kwalificatieproef aan dat hij het nog niet verleerd is. Hij wordt gereden door Örjan Kihlström. Zeus Bi (8) werd bij zijn debuut tweede vanaf acht. Dat was over de middenafstand. Over de sprint wordt het iets lastiger, maar hij heeft genoeg kwaliteiten om mee te doen. We kennen de mogelijkheden van That’s Art (6) en Deep Pockets (7). Beide paarden hebben een goede mijl in de benen.

Plaats 1:  Farsetti Hanover (2)
Plaats 2:  Zeus Bi (8)
Plaats 3:  That’s Art (6)
Plaats 4:  Deep Pockets (7)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.